GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.923
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)
Tonči kaže...

Istina je da decibeli ne idu linearno, ali 31 vs 34... to je i dalje relativno tiho. Kućište dosta priguši.

pa ako su im testovi u istim uvjetima i 980 g1 gaming je imala istu razinu buke - 34dba

https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GeForce_GTX_980_G1_Gaming/26.html

i opet primjedba testera na tih 34dba kako to baš i nije previše tiho

During gaming, the fans become quite noisy, which definitely makes them audible—something I consider completely unacceptable for a GTX 980 card almost every other vendor managed to silence successfully.

doduše, msi 980 je također bila na 34dba, a sad su to dodatno spustili na 1080

ne znam, znam samo da sam postao jako osjetljiv na buku i da bih birao tišu, bez obzira na ta 2 stupnja više temperature

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 17:40 (picajzla0707).
16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Istina je da decibeli ne idu linearno, ali 31 vs 34... to je i dalje relativno tiho. Kućište dosta priguši.

pa ako su im testovi u istim uvjetima i 980 g1 gaming je imala istu razinu buke - 34dba

During gaming, the fans become quite noisy, which definitely makes them audible—something I consider completely unacceptable for a GTX 980 card almost every other vendor managed to silence successfully.

ne znam, znam samo da sam postao jako osjetljiv na buku i da bih birao tišu, bez obzira na ta 2 stupnja više temperature

Kako istu kad piše 43 u loadu? 43 je drastično više od 34 koliko je u loadu navodno 1080.

http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1080_G1_Gaming/23.html

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 17:46 (Tonči).
15 godina
protjeran

Najjace je sta im se FE clockala bolje i od MSI-a i Gige

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Kako istu kad piše 43 u loadu? 43 je drastično više od 34 koliko je u loadu navodno 1080.

otkud sad 43, kad i na 1080 i na 980 g1 gaming imaju isti rezultat od 34dba

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže...

Pa jel' vidiš ti sliku i link ili ne?

To što ti stavljaš je stock 980. Niže ti je zelenom bojom označena G1.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 17:55 (Tonči).
12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže...

Pa jel' vidiš ti sliku i link ili ne?

To što ti stavljaš je stock 980. Niže ti je zelenom bojom označena G1.

jep, u pravu si, zamijenio sam stock i g1 u load tablici

ma nemrem bilivit da im je na 980 g1 bio toliko bučan

pa na 970 g1 gaming je potpuno tih i pod višesatnom torturom witchera 3 u zatvorenom kućištu s jednim ventom

11 godina
picajzla0707 kaže...

pa na 970 g1 gaming je potpuno tih i pod višesatnom torturom witchera 3 u zatvorenom kućištu s jednim ventom

ajmo ovak jel kartica bila na stock vrijednostima ili si je dodatno klokao...core i mem?kolko je agresivan bio fan profil i do koliko je kartica puštala da ode tem.Kad to sve uzmemo u jednadžbu onda možemo govoriti o tihoj i bučnoj kartici i jer koje hlađenje u tom slučaju failalo!

SILA/ZGX@ZGamers
16 godina
odjavljen

I meni je G1 970 bio super-tih, čak sam dvije imao u SLI-ju...

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
Tonči kaže...

na kojim klokovima i do kojih temperatura...mislim da je tu više do fan curva razlika nego do bitnijih manjaka u hlađenju!

SILA/ZGX@ZGamers
12 godina
ZGamer kaže...
picajzla0707 kaže...

ajmo ovak jel kartica bila na stock vrijednostima ili si je dodatno klokao...core i mem?kolko je agresivan bio fan profil i do koliko je kartica puštala da ode tem.Kad to sve uzmemo u jednadžbu onda možemo govoriti o tihoj i bučnoj kartici i jer koje hlađenje u tom slučaju failalo!

naručio sam je za frenda koji ne želi klokati i zahebavati se dok mu grafa daje skoro sve na max, tako da nisam htio protiv njegove volje zajebavati se, makar sam imao prilike jer je bila kod mene par dana

nisam je čak niti stavio kod sebe, jer ipak je tuđa - samo sam je izvadio, fotkao za forum i spremio u kutiju

ovako, što se testiranja tiče, nije bila klokana više od tvorničkog oca, fan profil je također bio na automatici, a kućište je neki stari antec na kojem radi samo zadnji vent

frend je bubnuo na witcheru sve max, jbga tako voli pa makar fps i padao ispod 60

nakon barem tri sata igranja witchera, temperatura mislim da nije prešla 65 stupnjeva, a grafa se doslovce nije čula

da sam je barem mogao staviti kod sebe i malo naložiti, pa bi i test bio detaljniji, no sigurno ni kod mene ne bi bilo problema, pogotovo u fractalu sa 4 venta

9 godina
protjeran

Ovaj Gigabyte me odbija samo zato jer im grafe izgledaju kao da ih je Sava donjela, MSI grafe sam imao dva puta za redom do sada i ocu malo promjeniti. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Ovaj Gigabyte me odbija samo zato jer im grafe izgledaju kao da ih je Sava donjela, MSI grafe sam imao dva puta za redom do sada i ocu malo promjeniti. 

Vise gledaj u monitor, nego u kuciste 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
9 godina
protjeran

Kad imas ružan komp 

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen

MSI-ev TF hladnjak je po meni bolji izbor ako se cilja na tišinu. Na pamet ne znam koji su db u pitanju, ali dva veća venta su tiša od tri manja, redovito. Ako su čak po decibelima blizu, dva veća venta će stvorit "ugodniju" buku, dubljeg pitcha, dok će tri manja imat "zujanje" style buku. Stara sli konfa je bila upravo od TF i WF3 kartica. TF je bio hladan kao i WF3, a po buci dota prihvatljiviji. Sad, vidim još uvijek su rijetka firma koja ima hladnjak s 2 venta (MSI), ostali svi rokaju 3 venta. Meni nije neki problem buka ako nije stvarno prejaka, gejmam sa sluškama pa i na 80% fan-a nečujem ništa  :) ... Ja bih išao na extreme od gige da sad uzimam karticu. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Lucidius kaže...

Kad imas ružan komp 

Pa sto je kod tebe crveno to je kod mene plavo 

Nego ako ti je giga ruzna, ako budes nadogradjivao na (lupam 480) sve imaju crvenim slovima na vrhu RADEON ispisano :D

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 19:39 (chaselol).
17 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran

Chaselol

Vec sam rekao da idem na gtx 1080, a referentni model nikad nebi kupio bilo AMD ili Nvidia da neznam kak dobro izgleda.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da bar Nvidia ima katastrofa prodaju s obzirom na cijene pa nek onda slijedeća serija košta još i više i nek onda propadnu. Inače, kad neki komentiraju kako ljudima vani nije skupo jer oni nisu sirotinja nego samo mi moram reći odmah da je to žešća glupost. Skupo je i vanji ljudima dat 500 dolara ili 700 dolara za GPU iako imaju više para. Imaju oni ko prvo svojih troškova, ko drugi misle svojom glavom i ne žele toliko plaćati grafe. Nisu oni tupavi i puni para kao što neki ovdje stvaraju famu.

13 godina
protjeran

PA neznam bas da je isto, moj "Kum" je ovdje radio tj popravljao dizala za 3500kn, sad u njemackoj to ISTO radi za 3500€...ono WTF!uzeo bi odma 4x1080lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 19:54 (Stjepanj).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina

ne misli na to nego o principu iako ims netko love tko zivi i radi vani 

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
ZGamer kaže...
Tonči kaže...

na kojim klokovima i do kojih temperatura...mislim da je tu više do fan curva razlika nego do bitnijih manjaka u hlađenju!

1323 base, 1455 boost - bilo je i hladno i tiho.  

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 20:00 (Tonči).
13 godina
protjeran

ma kakvi principi covjece, placa i standard su razlika nebo i zemlja naprema nama, naravno da mogu, zele, imaju bolje! ak radim u njemackoj(primjer) kaj bi trebo uzeti gtx 750 za 500kn onak iz principa jer nisam glup da kupujem gtx 1070 za 500€ jer imam "malu" placu od 3500€? ne slazem se s gore navedenim!

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne ide to uvijek tako. Vani je stanarina 500% ovdašnje, tako da ne bi kupio baš 4x. Inače, postoje i važniji troškovi u životu od grafičkih kartica. Istina, doduše, sve ostalo košta manje ili isto kao ovdje pa je standard zaista često viši nekoliko puta.

Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Ne ide to uvijek tako. Vani je stanarina 500% .

Ako si podstanar.

17 godina
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Ne ide to uvijek tako. Vani je stanarina 500% .

Ako si podstanar.

svaka cast ako ti banka odobri kredit "samo tako".

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
Stjepanj kaže...

PA neznam bas da je isto, moj "Kum" je ovdje radio tj popravljao dizala za 3500kn, sad u njemackoj to ISTO radi za 3500€...ono WTF!uzeo bi odma 4x1080lp

kad covjek osjeti takvu lovu (i sam sam u toj situaciji), onda ti pocnu druge stvari padat na pamet.. malo trajnije od graficke kartice ;)

evo nisam kupio novi hardver odkad sam u irskoj (a zaradjujem solidno i za irske pojmove). lazem zapravo, uzeo sam ssd na black friday za 33 funte.

kad vidis da mozes svaka dva mjeseca otici na neko putovanje, ostaviti 2k eura "bez jebemti" za tjedan dana hedonizma i imat dozivljaje vece od frejmova i hairworksa na high u W3, hardver padne u drugi plan..

ono kaj ocu rec, ne zelim soliti pamet drugima, nego da otici van i imat par K eura mjesecno i covjek pocne raditi totalno suprotno od onoga kaj bi radio da tu lovu ima doma :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 21:31 (nixass).
14 godina

Mislim da je suvišno raspravljat od tome koliko npr. Njemacka ima bolji standard od nas. A i čini mi se da mali broj ljudi (bar na ovom forumu) kupuje hardver ( pogotovo GPUe) po punim cijenama iz dućana. Vecinom se ljudi snalaze, imaju neku vezicu u nekom ducanu ili su strpljivi pa cekaju njuskalo. 

Bar gledam po sebi, zadnje 3 graficke koje sam imao su bile relativan high end i niti jednu nisam platio po punoj cijeni.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran

je ali ovisi kaj imas doma...zenu, djecu, stan, auto...! da si to tamo imao isti drek ti dode, i ovdje je posteno ureden stan od 80m2 500€!

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Tonči kaže...

Izgleda da Gigabyte stvarno ima i jaču od G1 - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5920#kf

Ova je stvarno lipa za razliku od te G1 koja izgleda ko da ju je moj nećak dizajnira. I gore.

10 godina
odjavljen
systemize_lp kaže...

Mislim da je suvišno raspravljat od tome koliko npr. Njemacka ima bolji standard od nas. A i čini mi se da mali broj ljudi (bar na ovom forumu) kupuje hardver ( pogotovo GPUe) po punim cijenama iz dućana. Vecinom se ljudi snalaze, imaju neku vezicu u nekom ducanu ili su strpljivi pa cekaju njuskalo. 

Bar gledam po sebi, zadnje 3 graficke koje sam imao su bile relativan high end i niti jednu nisam platio po punoj cijeni.

velika većina ovdje kupuju iz trgovina novo samo o tome ne pišu

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice