GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.550.997
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

meni je komp pored glave s otvorenim kucistem, ako ti je na podu i zatvoreno nis cudno da ne cujes nista i imas takvo misljenje...ja mogu strix kartice usporediti s drugim modelima i opet ovisi sve od modela do modela, no na buku takoder utjece i temperatura same kartice, reci da su SVE tihe jednostavno nije istina!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
Re: GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

Na g1 sam mislio kaj se lopatica tice da. Uglavnom, mislim da Asus ima previse ostre krajeve lopatica. Po meni bi trebale biti zafelsane na kraju kako je skoro kod svih drugih brandova. Ova nazupcenja kakve ima Gigabyte g1 je detalj koji vjerojatno dodatno snizava buku, inace to nebi imali ventilatori od BeQuieta, Noctue itd.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:24 (The_Fichek).
13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Na g1 sam mislio kaj se lopatica tice da. Uglavnom, mislim da Asus ima previse ostre krajeve lopatica. Po meni bi trebale biti zafelsane na kraju kako je skoro kod svih drugih brandova.

do sad po mom iskustvu trenutno najtise ventilatore ima MSI, kako se povecava rpm buka se linearno povecava, dok kod wf3 na visim okretajima jednostavno vent(zrak)poludi koliko buke stvara, no ipak su u pitanju 3 venta da se razumijemo!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
11 godina

Da, nije bas fer usporedba i nisi imao g1 gaming (ili jesi?).. MSI izgleda sa razlogom non stop gura 2 venta i to obicno malo veca od konkurencije i obicno sa malo vecim brojem lopatica. Bas brojim na slikama, MSI ima 14 lopatica po ventu, Asus i Gigabyte 11. To znaci bolji staticki pritisak kod MSIa, tj. bolje guranje zraka kroz radijator. Ugl, to je taj dizajn tihog ventilatora, MSI, g1 Gigabyte, EVGA, Zotac neki modeli itd. Nebi da je Asus daleko, ali po meni nemaju taj dizajn koji ocito funkcionira i vjerojatno ga ne zele stavit jer zele biti izdvojeni.

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:37 (The_Fichek).
15 godina
protjeran
brisac kaže...

bi ste radje otisli na GTX 1070 i potrosili tih 520€ s postarinom ili uzeli snizenu GTX 970 za 300€ s postarinom?

Razlika u cijeni je ogromna, kao i u performansama, ti moras procijenit koliko ti je bitno da je sve na ultra ili trpis i high 

A za cak ispod 500€ sa postarinom idu i 980 Ti pa je i to opcija...

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:39 (ansha).
13 godina
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

Na g1 sam mislio kaj se lopatica tice da. Uglavnom, mislim da Asus ima previse ostre krajeve lopatica. Po meni bi trebale biti zafelsane na kraju kako je skoro kod svih drugih brandova.

do sad po mom iskustvu trenutno najtise ventilatore ima MSI, kako se povecava rpm buka se linearno povecava, dok kod wf3 na visim okretajima jednostavno vent(zrak)poludi koliko buke stvara, no ipak su u pitanju 3 venta da se razumijemo!lp

Da

12 godina
Tonči kaže...

Gigabyte NVIDIA GTX 970 G1 Gaming Edition

Te. Bile su ultra-tihe, a brze k'o munja. Overclockale su se fantastično.

Očekujem da su G1 1080 također izrazito tihe i brze tj. da ne throttlaju.

potvrđujem za 970 g1 gaming - tihe i hlade

no, zaboravljaš da je u međuvremenu giga izbacila xtreme seriju, koja zamjenjuje nekadašnji gaming g1

evo ti i potvrde, test 1070 g1 gaming, oslabljeni hladnjak s manje heat-pipesa - razlika kao u 9xx seriji između g1 gaming i wf3 modela, naizgled slične, no g1 s potentijim hladnjakom i više heat pipesa

https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1080_G1_Gaming/

zato su i dobili s gigom 1070 značajno veću buku u testu u odnosu na msi gaming 

In gaming, the card is also quiet, reaching as low as 34 dBA, which is significantly better than the reference design, but not nearly as quiet as the MSI GTX 1080 Gaming X we reviewed yesterday. Temperatures are good, too, with around 70°C under full load.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

"Viša buka nego kod FE modela." WTF, LOL? 

a uz tu buku ni temperatura nije bas niska. Failsus nastavlja sa izbacivanjem najgorih grafickih na trzistu. Al bitno da su tu RGB ledice 

12 godina
Stjepanj kaže...

meni je komp pored glave s otvorenim kucistem, ako ti je na podu i zatvoreno nis cudno da ne cujes nista i imas takvo misljenje...ja mogu strix kartice usporediti s drugim modelima i opet ovisi sve od modela do modela, no na buku takoder utjece i temperatura same kartice, reci da su SVE tihe jednostavno nije istina!lp

kul, komp ti je pored glave i jos s otvorenim kucistem

dobro da si cooler od graficke nisi strpao u usta i onda govorio sta je glasno..

piskio bi kakio bi - strpao si komp na stol jer ti je lijep (realno tko nema mjesto ispod/kraj stola? zasto bas na sam stol..) i moras pokazati to kuciste jer ima tempered glass stranice (+ kupio si komponente od 500€ minimum i jos svaka ima svoje RGB ledice pa steta da se ne pokaze) a onda ces se zalit da je nesto glasno ili ne

e ne budu

kao vlasnik G1 970 graficke, mogu reci da je najtisa graficka s kojom sam imao prilike raditi (i to ne prelazi 70C sa 140/490+MHz OCom)

komp mi je ispod stola, kraj nogu i necujem ga tokom igranja

16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Da, nije bas fer usporedba i nisi imao g1 gaming (ili jesi?).. MSI izgleda sa razlogom non stop gura 2 venta i to obicno malo veca od konkurencije i obicno sa malo vecim brojem lopatica. Bas brojim na slikama, MSI ima 14 lopatica po ventu, Asus i Gigabyte 11. To znaci bolji staticki pritisak kod MSIa, tj. bolje guranje zraka kroz radijator. Ugl, to je taj dizajn tihog ventilatora, MSI, g1 Gigabyte, EVGA, Zotac neki modeli itd. Nebi da je Asus daleko, ali po meni nemaju taj dizajn koji ocito funkcionira i vjerojatno ga ne zele stavit jer zele biti izdvojeni.

Dva venta, veća, s više lopatica i fizikalno jesu tiši, tj. trebali bi biti i imaš pravo s pritiskom, ali trebamo i airflow. Recimo, G1 je na 970 bio također tih s 3 venta, a MSI sam imao 780Ti, opet super-tihe kartice s kojima sam bio iznimno zadovoljan.

picajzla0707 kaže...
Tonči kaže...

Gigabyte NVIDIA GTX 970 G1 Gaming Edition

Te. Bile su ultra-tihe, a brze k'o munja. Overclockale su se fantastično.

Očekujem da su G1 1080 također izrazito tihe i brze tj. da ne throttlaju.

potvrđujem za 970 g1 gaming - tihe i hlade

no, zaboravljaš da je u međuvremenu giga izbacila xtreme seriju, koja zamjenjuje nekadašnji gaming g1

evo ti i potvrde, test 1070 g1 gaming, oslabljeni hladnjak s manje heat-pipesa - razlika kao u 9xx seriji između g1 gaming i wf3 modela, naizgled slične, no g1 s potentijim hladnjakom i više heat pipesa

https://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1080_G1_Gaming/

zato su i dobili s gigom 1070 značajno veću buku u testu u odnosu na msi gaming 

In gaming, the card is also quiet, reaching as low as 34 dBA, which is significantly better than the reference design, but not nearly as quiet as the MSI GTX 1080 Gaming X we reviewed yesterday. Temperatures are good, too, with around 70°C under full load.

E sad mi nije jasno... što su napravili? Nove G1 su lošije od starih G1? Vrijedi li to onda i za 1080?

ansha kaže...
Tonči kaže...

"Viša buka nego kod FE modela." WTF, LOL? 

a uz tu buku ni temperatura nije bas niska. Failsus nastavlja sa izbacivanjem najgorih grafickih na trzistu. Al bitno da su tu RGB ledice 

To me iznenađuje. Doduše, imaj na umu da su Asus trenutno i najbrže kartice na tržištu.

Ima li negdje test Zotaca AMP EXT?

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 13:49 (Tonči).
16 godina
brisac kaže...

bi ste radje otisli na GTX 1070 i potrosili tih 520€ s postarinom ili uzeli snizenu GTX 970 za 300€ s postarinom?

A gle, ja sam uzeo 2 komada 970ki (STRIX) za 400-tinjak eura (još nešto više od pola godine jamstva imaju), a prodao sam svoju 980ku (STRIX) za cirka 350 eura. Tako da mislim da sam napravio dobar posao :)

Na tvome mjestu ako krećeš od nove kartice, uzmi radije 1070 pa si miran koju godinu - po mome mišljenju. Ili pričekaj još malo AMD. Uostalom, ako igraš na 1080p, mislim da bi ti i 970 za tih 300 eura bila jako dobar izbor, ali vjerojatno uz med-high postavke za novije igre koje dolaze sljedeće godine.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
14 godina

Kao što je rekao Stjepanj. Nije GTX 970 tiha ili tiša od neke druge nego hlađenje koje ovisi od modela do modela. Imam ja sad tu Stjepanjovu (kako je tebi pravo ime izmeđuostalog  ???) i mogu potvrdit da su ventovi na višim okretajima bučni. Ali valja naglasit da se recimo do 55% okretaja ne čuju (govorim o standard finom mid tower kućištu koje stoji pored mene dole na podu) a da se na 60% čuju samo ako je tišine, ne dok se igra išta. Preko toga se čuju. S druge strane Gigabyte je jako agresivno podesio krivulju venta za ovaj model tako da auto ne ide preko fenomenalnih 63C li-la. Ja podesim opušteniju krivilju da se ne vrti preko 55% i dođe mi do 72C-73C što je i dalje super a ne čujem grafu. Tako da ne mogu reć da je glasna kad je ne čujem ali na auto modu je jesam čuo. 

Kad se već spominje MSI slažem se da im je hladnjak tiši, odnosno dizajn je bolji. Imao sam R9 280X i tu nisam morao ništa podešavat da mi ne bude buke a još je zahtjevnija grafa bila za hladit. Ja slijedeće uzimam MSI to je zicer.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...

To me iznenađuje. Doduše, imaj na umu da su Asus trenutno i najbrže kartice na tržištu.

Ima li negdje test Zotaca AMP EXT?

Po cemu najbrze, stock clocku? Nebitno sasvim, clockaju se jednako ko i sve druge...  Ogroman cooler, velika buka i visoke temperature - jel to definicija fail-a ili sta?

15 godina
neaktivan
mrsmith kaže...
brisac kaže...

A gle, ja sam uzeo 2 komada 970ki (STRIX) za 400-tinjak eura (još nešto više od pola godine jamstva imaju), a prodao sam svoju 980ku (STRIX) za cirka 350 eura. Tako da mislim da sam napravio dobar posao :)

Na tvome mjestu ako krećeš od nove kartice, uzmi radije 1070 pa si miran koju godinu - po mome mišljenju. Ili pričekaj još malo AMD. Uostalom, ako igraš na 1080p, mislim da bi ti i 970 za tih 300 eura bila jako dobar izbor, ali vjerojatno uz med-high postavke za novije igre koje dolaze sljedeće godine.

krecem apsolutno sve novo. od novog kompa. Nekako mi se na knap 1070 ugura u budzet, pa moze stat nekako. pa trenutno imam 1080p, ali nagodinu bi mogao staviti 1440p. ako izbacim 6700k iz builda, 1070 sjedne fino u budzet

16 godina
brisac kaže...

krecem apsolutno sve novo. od novog kompa. Nekako mi se na knap 1070 ugura u budzet, pa moze stat nekako. pa trenutno imam 1080p, ali nagodinu bi mogao staviti 1440p. ako izbacim 6700k iz builda, 1070 sjedne fino u budzet

Ako ti baš nije potreban i7, rađe uzmi top i5 model i uguraj GTX 1070 :) - puno bolje rješenje po meni i svakako dugotrajnije.

Bnet: Gaap#2615 - Origin: MRSmith1_Cro - Steam: MRSmith
16 godina
odjavljen
ansha kaže...

Po cemu najbrze, stock clocku? Nebitno sasvim, clockaju se jednako ko i sve druge...  Ogroman cooler, velika buka i visoke temperature - jel to definicija fail-a ili sta?

Da, definicija. :) Ali vidio sam i da imaju neki problem da im cijevi ne legnu na čip baš...

16 godina
odjavljen

Izgleda da Gigabyte stvarno ima i jaču od G1 - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5920#kf

Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina

Prebrutalno mi izgleda. Ima i 4g jamstva nakon registracije.

15 godina
protjeran
Tonči kaže...
ansha kaže...

Da, definicija. :) Ali vidio sam i da imaju neki problem da im cijevi ne legnu na čip baš...

Najgore je sta konstantno prepakiravaju taj isti cooler sa istim problemom..

12 godina
Tonči kaže...

E sad mi nije jasno... što su napravili? Nove G1 su lošije od starih G1? Vrijedi li to onda i za 1080?

pa naravno, stari g1 hladnjak je bio izvrstan i teško da xtreme može biti drastično bolji, kako ga oni žele prikazati

zato treba degradirati g1 da bi xtreme izgledao još bolje, kako drukčije opravdati premium cijenu

Tonči kaže...

Izgleda da Gigabyte stvarno ima i jaču od G1 - http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=5920#kf

eto vidiš, sad g1 gaming prodaju kao slabiju verziju, a xtreme kao jaču

baš kao nekad one obične wf3 naspram g1 gaming

no, marketing radi svoje - zašto ne bi na obične wf3 verzije prikeljili naziv g1 koji sugerira izvrsno hlađenje, tišinu i super oc mogućnosti, a usput malo uštedheli

a za one koji znaju što hoće - extremna kartica, naravno uz ekstremnu cijenu

mensčini da se giga ovdje malkoc polakomila u 1xxx seriji i da je msi way to go

Poruka je uređivana zadnji put sri 15.6.2016 15:58 (picajzla0707).
12 godina
neaktivan
Onda MSI custom ona crvena ili G1?
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Trenuto po meni sa gtx 970 preci na 1070 nikako ne isplati sa obzirom ulozeno dobiveno

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Frenkyca kaže...

Trenuto po meni sa gtx 970 preci na 1070 nikako ne isplati sa obzirom ulozeno dobiveno

Zavisi što igraš. Već je bilo priče da GTX 970 ne može sve igre maxat na 1080p nikako, nešto mora na High, ako se s tim možeš zadovoljiti onda je GTX 970 GG, ako ipak želiš SVE maxati sad i u narednih par godina u 1080p onda je GTX 1070

17 godina

A gle za sada na 970 i na 1080p sam svaku igru uspio maxti uz ugodan frame rate naravno bez AA MSA postavki tako da vidjet cemo kad dodu igre koje ne budu mogle a i do tada ce pasti cijena barem 50e 1070

16 godina
odjavljen
Frenkyca kaže...

1070 je priličan skok s 970 modela. A razlika u cijeni je taman opravdana u kontekstu performansi.

Hmm, ja nemam namjeru nabavljati ništa novo do 2017. ili čak 2018. kad stigne novi Titan (previše mi je vrijedno 12GB VRAM-a, a 1080 su spore, tj. brže su neznatno). No, za neko kućno računalo za igre, čini mi se da je 1070 i 1080 ok kad im malo padne cijena. Što se Gigabyte vs MSI tiče, naginjem MSI, ali G1 vidim da je dostupan već sada i da je čak hladniji od MSI...

http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1080_G1_Gaming/28.html

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1080_Gaming_X/28.html

15 godina
protjeran
Frenkyca kaže...

Pa i nije tolko los prelaz, 1070-ka je ipak 50-60% brza kartica, treba samo pricekat da se ponuda stabilizira i cijene malo unormale.

12 godina
Tonči kaže...
Frenkyca kaže...

1070 je priličan skok s 970 modela. A razlika u cijeni je taman opravdana u kontekstu performansi.

Hmm, ja nemam namjeru nabavljati ništa novo do 2017. ili čak 2018. kad stigne novi Titan (previše mi je vrijedno 12GB VRAM-a, a 1080 su spore, tj. brže su neznatno). No, za neko kućno računalo za igre, čini mi se da je 1070 i 1080 ok kad im malo padne cijena. Što se Gigabyte vs MSI tiče, naginjem MSI, ali G1 vidim da je dostupan već sada i da je čak hladniji od MSI...

http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_1080_G1_Gaming/28.html

http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_1080_Gaming_X/28.html

gledao sam i ja tu usporedbu

samo pitanje je na koliko se okretaja vrte, obzirom da je giga, kako kažu, osjetno glasnija

16 godina
odjavljen
picajzla0707 kaže... 

samo pitanje je na koliko se okretaja vrte, obzirom da je giga, kako kažu, osjetno glasnija

34dBa vs 31dBa mi se ne čini strašno...

12 godina
Tonči kaže...
picajzla0707 kaže... 

34dBa vs 31dBa mi se ne čini strašno...

koliko sam ja skužio tri dba razlike je poprilično glasnije na toj razini, no opet ja sam picajzla po tom pitanju

16 godina
odjavljen

Istina je da decibeli ne idu linearno, ali 31 vs 34... to je i dalje relativno tiho. Kućište dosta priguši.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice