GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.556.500
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
Tonči kaže...
XXX kaže...

Ta evolucija ide prema svom maksimumu ako ga već nije i dosegla. Igre nisu ništa neapredovale od Crysisa iz 2007. godine ili vrlo malo.

Tu se varaš. :) Napredovale su, razlike su bitne i velike, ali štos je da nisu drastične kao između 1998 i 2002 ili sl. jer smo konačno uspjeli hrpu stvari. Napredak se sad očituje u sve uvjerljivjim stvarima poput animacije i osvijetljenja. Imali smo ogroman skok od Crysisa do danas s PBR teksturiranjem, volumetrična emisivna svjetla itd...

motion capture ne smatram napretkom nego guranje interaktivnih filmova. Možeš li dati neke konkretne primjere ogromnih skokova od Crysisa 2007 do danas?

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Metro, ac syndicate

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 22:28 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
XXX kaže...

Ta evolucija ide prema svom maksimumu ako ga već nije i dosegla. Igre nisu ništa neapredovale od Crysisa iz 2007. godine ili vrlo malo.

A dobro sad. Djelomično se slažem. No valja imati na umu da puno malih koraka nakon nekog vremena dovedu do solidnog odmaka. Tako se nešto događalo u ovim engine-ima zadnjih gotovo 10 godina. Mali koraci, od velikog crysisa 1, danas su doveli do fotorealističnih igara poput ethan cartera, crysis 3, modani skyrim, last of us (konzola hebote :P)... Dakle, došli smo na prag fotorealizma, a evo sad ćemo ga napokon moći pokretati u real time renderu sa ovim mrcinama i na visokim rezama i 60+fps :) ... Već sada imamo furyx, titane i ti kartice koje mogu odvrtit i neke aaa naslove u 4k na prihvatljivom fps-u, možda par detalja spustiti...

4mal  uf uf uf... gdje si otišao prika?! 6% kapaciteta mozga kojeg iskorištavamo (iako novija istraživanja tvrde da je postotak veći) nema apsolutno nikakve veze sa sposobnosti oka da prikuplja svjetlost  na način kako to dosad radi, a radi to jako dobro :) - jedna od najkompleksnijih tvorevina evolucije (i/ili nekog mastermind-a :)

Svi navdeni primjeri nemaju ni f od fizike iz prvog Crysisa. Da izbace Crysis danas sa nekim texture packom i dalje bi bio vrh.

edit

Tu je i GTA IV kojem se također još nije nitko približio za takv tip igre. Sve to jako slabo napreduje. Po meni stagnira i došlo je do nekih limita. Mogu razvijati VR i pucati na rezolucije.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 22:32 (XXX).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Pa dan danas je crysis zahtjevan all max kaj ide na 1080p

Tako da si upravu ali bog bogova u fizici i napredak za ono je bio HL 2 i tocka...

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

I HL2 također, ono igranje sa gravitacijom što je savršeno iskorišteno u Portalu. Gdje danas taj napredak? Teža katastrofa. To što su teksture bogatije te bolja osvjetljenja je namanje što smo mogli očekivati. Teško je to nazvati ogromnim skokovima. Čista kozmetika.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Dana se vise fura na blur gloom i aa a mnje na same texture fiziku sto je bzvz

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Nemaju pojma   Vrh su im odglumljene scene i uhvačene motion capturingom te facijalne animacije odglumljene i prenešene istom tehnologijom u "igru". I to bi bilo to. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Meni je jos uvijek fascinantno animacije rukovanja sa nekim predmetima koje zapravo nema looool 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Preskočit ću komentirati ovu raspravu. Ovo je kao da komentiramo kako u avijaciji nije bilo dugo nikakvog napretka, jer avioni lete, a letjeli su i prije više od stotinu godina...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.5.2016 23:37 (Tonči).
Moj PC  
8 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

hardwarecanucks unboxing trebala bi recenzija dođi danas sutra

Moj PC  
8 0 hvala 1
10 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

Zanima me jel Minesweeper bio na ultra ili high postavkama  But, can it run Crysis?

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
16 godina
odjavljen

Ok, odličan unboxing. .P

17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Ovaj tjedan će biti super - hrpa recenzija i benchmarka dolazi - osobno me zanimaju 1070-tke u svim kombinacijama ;) 

Lijep pozdrav ;)
Moj PC  
5 0 hvala 1
13 godina
Dado_ZG78 kaže...

Ovaj tjedan će biti super - hrpa recenzija i benchmarka dolazi - osobno me zanimaju 1070-tke u svim kombinacijama ;) 

I mene, jer planiram kupiti 1070, vec prodao r9 390. Samo me brine sto nije memorija GDDR5. Hoce li to utjecati na nekakvu bitnu razliku?
Ali je rekao doslovno da je i 1070 jaca od titan x... hmm

11 godina

Za 1080p mislim da je apsolutno svejedno GDDR5 ili GDDR5X, osim mozda, ak imas 144Hz monitor. Gtx 1070 bi trebala biti overoverkill za 1080p.

Za vecu rezoluciju mora bit razlike, bitne ili nebitne.

13 godina
protjeran
The_Fichek kaže...

Za 1080p mislim da je apsolutno svejedno GDDR5 ili GDDR5X, osim mozda, ak imas 144Hz monitor. Gtx 1070 bi trebala biti overoverkill za 1080p.

pa vec je gtx 970 overkill za FullHD kamoli 1070!! 970-tka vrti bf4 u preko 100fps-a na ultri(mp, sp nesto gore) sto je stravicno!

skok s gtx 970 na 1070 bi trebao biti ovakav ne?!:

http://www.anandtech.com/bench/product/1496?vs=1595

ni lose za 4000kn ako ce toliko kostati u pocetku!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
Luka123 kaže...
Dado_ZG78 kaže...

I mene, jer planiram kupiti 1070, vec prodao r9 390. Samo me brine sto nije memorija GDDR5. Hoce li to utjecati na nekakvu bitnu razliku?

hoce, placebo efekt nece biti dosta jak :)

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
14 godina
Jim Carrey kaže...

17. je NDA pa će onda biti i recenzije.  

13 godina
The_Fichek kaže...

Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

pa vec je gtx 970 overkill za FullHD kamoli 1070!! 970-tka vrti bf4 u preko 100fps-a na ultri(mp, sp nesto gore) sto je stravicno!

Koji 144Hz monitor preporucate, imam neki znj od samsunga 60hz... , hoce li mi cpu biti bottleneck na 4,5? 16 GB Rama bi trebalo dovoljno biti.

17 godina
Luka123 kaže...

Koji 144Hz monitor preporucate, imam neki znj od samsunga 60hz... , hoce li mi cpu biti bottleneck na 4,5? 16 GB Rama bi trebalo dovoljno biti.

ovo nije mjesto za takva pitanja. 
.........
nego, AMD krenuo sa 400 serijom. naravno, zasad samo rebranding i to u mobilnom segmentu. U međuvremenu, Micron objavio da je GDDR5x u masovnoj proizvodnji, dakle
moglo bi biti gddr5x ica i u nižem segmentu nove generacije grafa. Osim toga, kažu Nvidija je dosta konzervativno to clockala u 1080 stocku, da idu oni sad prilično brže.  

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
16 godina
odjavljen
The_Fichek kaže...

Za 1080p mislim da je apsolutno svejedno GDDR5 ili GDDR5X

To je za svakoga posve nebitno, bez obzira i na rezoluciju.

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Stjepanj ovo ti je razlog zašto je blower cooler kritičan i jedna od najvažnijih primjena referentnog dizajna i zašto su novi Pascali u FE-u dobri.

Moj PC  
9 0 hvala 1
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

postotak onih kojima treba tako nesto su statisticka pogreskalp

Moj PC  
5 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...

Postotak ljudi koji uopće kupuju grafičke kartice od 600-700-800 eura je takav. :P

Zapravo, da ti budem iskren, mislim da je više kupaca kartica u profi svijetu, nego top kupaca kartica za gejming. Koliko ljudi na ovom forumu ima TitanX i za što? Ja ne znam nikoga tko je karticu kupio za igranje. Čak i ne znam puno vlasnika 980Ti.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 20:39 (Tonči).
17 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Glas razuma, treba nam toga više 

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Postotak ljudi koji uopće kupuju grafičke kartice od 600-700-800 eura je takav. :P

Zapravo, da ti budem iskren, mislim da je više kupaca kartica u profi svijetu, nego top kupaca kartica za gejming. Koliko ljudi na ovom forumu ima TitanX i za što? Ja ne znam nikoga tko je karticu kupio za igranje. Čak i ne znam puno vlasnika 980Ti.

evo odgovor u obliku price-perfomance grafa i moguci ishod koliko ce zapravo ljudi uzeti takvu karticu, nebitno uopce za sta jer doticna radi "isto" sto i onaj gpu za 200kn! jer da se pita tebe i tvoju iskrenost ispalo bi da svi kupuju samo titane

sto naravno nema veze s realnoscu!

https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_Titan_X/31.html

lp

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 21:44 (Stjepanj).
17 godina
Tonči kaže...
Stjepanj kaže...

Pa istina. Posebno su Titan kartice za lokalne platežne sposobnosti prevlik zalogaj za premali bonus u igranju.
A i vani glavnu klijentelu im ne čine gameri.
"Many of our customers have discovered that high-end NVIDIA GTX cards, such as the GTX Titan, offer a relatively low-cost alternative to NVIDIA Tesla cards such as the K20 or K40. Like the Teslas, the Titans offer double-precision calculations with comparable TFLOPS and number of CUDA cores. Unlike the Tesla cards, a Titan costs around $1,000, while a Tesla card can cost three or four times more."
http://www.advancedclustering.com/hpc-cluster-blog-gtx-vs-tesla/

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
17 godina

Još jedna GTX 1080 ovaj put Colorfulova. Po meni to nema smisla. Ako bi išao na FE, uzeo bih samo Nvidia, nikako ove Galax, Colorful samo su ubacili svoju kutiju i to je to, ostalo je isto.

http://www.techpowerup.com/222449/colorful-releases-its-geforce-gtx-1080-founders-edition-graphics-card

12 godina
Stjepanj kaže...

normalno, no taj problem rijesava jedan najobicniji 140mm bocni vent...kaj mi vrijedi referentna kartica kad to njesra throtla ko ludo kaj god da pokrenes...

Ja sam probao Quad setup sa STRIX i MSI karticama (https://www.dropbox.com/s/qshyam8l0stp1yy/4GPU_setup.jpg?dl=0) i nema sane, niti sa ventom niti bez niti s otvorenim kucistem, temp su prevelike i bude throttling na 2 i 3 kartici nakon 5-6 minuta a gornja "izdrzi jendo 10 minuta bez throttlanja, jedino donja ima zraka i radi OK full speed). Refernetne bez beda rade u takvom setupu i nema throtlanja. Sto se tice overclocka imam Referetni TitanXa koji bez dizanja voltaze radi normalno na 1435 MHz i hladniji je od 780 STRIXOva u renderu tako da nebih se slozio sa tvojim iskustov (ako je uopce iskustvo iz prve ruke ??)

--- Lewis --- www.lewis.tomsoft.hr --- Skype: lewis3d ---
9 godina
Stjepanj kaže...
The_Fichek kaže...

970 nije overkill za 1080. I to na 60 fpsa min, a kamo li više.

Ne igraju svi bf4 only....  :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice