GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.313
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Nvidia Pascal (2016)

lol i s ovim je sad 970 postao bezvrijedan...ne znam kome cu ga uspjeti uvaliti za 1500+kn kad izadje 1070..

brutalne performanse i kartice izlaze krajem ovog i 6mj, ne moramo cekati jesen :)

Moj PC  
4 0 hvala 0
11 godina
Nvidia Pascal (2016)

ajmo sad pričati o dobrim ponudama!

SILA/ZGX@ZGamers
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
JozoBozo121 kaže...

Stavio sam timestamp link, imaš deset sekundi za pogledat ;)

Jel se igre izvode preko computea? Ako bi tako bilo onda bi se igre izvodile jednako na GTX 980 i GTX 780 Ti koji imaju otprilike isto TFLOPSa, no ipak se na GTX 980 izvode 10-20% brže ovisno o igri. TFLOPS je teorestki izračun koliko GPU može izvesti operacija u sekundi ali ne pokazuje performanse pri izvođenju igara. Ovo je drugačija arhitektura i nemožemo uspređivat TFLOPSe i FPS u igrama, možemo unutar jedne arhitekture ali i tamo će se pogriješiti par posto jer ne compute i FPS ne skaliraju zajedno.

Možda neće biti puno brža no taman ako je jedan promil na stocku brža, brža je :)

Stvar je vrlo slična, jer se "igre" izvode na istom hardveru. U pravilu je između dviju arhitektura usporedba validna jer se skalira jednako s tim da na sve utječe propusnost, ROP-ovi i sl. Čak je i propusnost cijele 10xx serije niža od serije 900, iako koriste GDDRX5, 1070 prilično.

I ne, mislim da neće biti brža, nego sporija. Najbolje što se može dogoditi u biranim scenarijima je da bude jednako brza.

16 godina
odjavljen
Fanu kaže...

lol i s ovim je sad 970 postao bezvrijedan...ne znam kome cu ga uspjeti uvaliti za 1500+kn kad izadje 1070..

brutalne performanse i kartice izlaze krajem ovog i 6mj, ne moramo cekati jesen :)

Za $100 možeš meni prodati dva komada.

ZGamer kaže...

ajmo sad pričati o dobrim ponudama!

:)) Svako dva sata refresham oglase i Njuskalo :D Ima još koji dobar za hardver? 

10 godina
neaktivan

Vidjet ćemo što će biti, mislim da nema smisla više raspravljati nego jednostavno pričekati recenzije pa ćemo vidjeti. Ionako kartice izlaze uskoro. A sad, dal ce bit 10 posto sporija od Titana X ili jedan promil brža, mi se čini trivijalnim jer je i to svejedno jedan prilično velik skok za 350 dollar price range. Skok od nekih 40ak posto ovisno o igri je velika stvar. 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 12:10 (JozoBozo121).
13 godina
Tonči kaže...

Osobno, za vlasnike 980Ti ne vidim previše svrhe u promjeni, osim ako ne trebaju više performansi i namjeravaju pod vodu stavljati odlične overclockere (očito). I naravno, ako nekoga muči potrošnja, onda je promjena dobrodošla. Za VR također, iako nisam siguran je li pitanje samo drivera... koliko sam shvatio - jest pa će sve softverske novosti dobiti i Serija 900.

Ja kontam ići na 2x 1070 ili 2 x 1080 tako da budem frknuo svoju (dok još mogu)...

17 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Znači koliko sam ja skužio Jen-Hsun kaže sljedeće:

GTX1070 8GB nešto sitno brža od TitanX, cijena 380USD

GTX1080 8GB duplo brža od TitanX, TDP 180W u odnosu na 250W kod titanke, cijena 600USD

GG Nvidia, tko će vam sad rasprodat trenutne spore i skupe kante? 

Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...

Osobno, za vlasnike 980Ti ne vidim previše svrhe u promjeni, osim ako ne trebaju više performansi i namjeravaju pod vodu stavljati odlične overclockere (očito). I naravno, ako nekoga muči potrošnja, onda je promjena dobrodošla. Za VR također, iako nisam siguran je li pitanje samo drivera... koliko sam shvatio - jest pa će sve softverske novosti dobiti i Serija 900.

Ja kontam ići na 2x 1070 ili 2 x 1080 tako da budem frknuo svoju (dok još mogu)...

ići na 1070 SLI mislim da je dosta dobra ideja, performanse (teretski) skoro kao dva titan x, dakle ladno se može ići na 4k za nekih 800 eura. samo što su monitori 4k na 60 hz i ja sad ne znam da si uzimam takvog ili da roknem 1440p 144 hz gsync monitor i uzmem jednu 1080 to mi isto zvuči dobro

ali dvije 1070 kontma da će ubijati

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Za koju rezu? Nemoj samo reć da je fullhd

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

1070 mrvicu brža, 1080 duplo brža bi značilo (u grubo) 1080 je duplo brža od 1070, s to je nemoguće, nešto si krivo shvatio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Rhodin kaže...

1070 mrvicu brža, 1080 duplo brža bi značilo (u grubo) 1080 je duplo brža od 1070, s to je nemoguće, nešto si krivo shvatio.

Ma najgore što je Jen tako i rekao: double the performance of TitanX :)

Ni meni nije bilo jasno. No tako je rekao, i ponovio nekoliko puta ako se dobro sjećam...

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

1080 je 40% brža od 1070. Skok je ipak i u cijeni - $380 u odnosu na $350 tj u Europi 400 eura, u Hrvatskoj vjerojatno 500-550. Ali nije samo 40%, nego puno, puno više. Ako bude kao 1,5x-1,8x bit će sasvim odlično.

13 godina
eywa33 kaže...
DarthMarkus kaže...

Za koju rezu? Nemoj samo reć da je fullhd

Uskoro stiže monitor ko' i tvoj tako da  - sweet spot 1440p....Overkill možda, ali nekako mislim da ne....

eywa33 kaže...
Rhodin kaže...

Ma najgore što je Jen tako i rekao: double the performance of TitanX :)

Ni meni nije bilo jasno. No tako je rekao, i ponovio nekoliko puta ako se dobro sjećam...

PPW možda...

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 12:30 (DarthMarkus).
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Onda se on zahebo, to mi zvuči suludo, nikad na istom chipu koji je malo srezan (tipa 20%) nemre biti upola slabije performanse, već (skoro) točno tih srezanih 20% razlike.

Pričekat ću release, prodat grafu i monitor i uzet 1080 i 4K ako je ovo istina, mislim da će to bit cool, ali negdje početkom slijedeće godine, a teba i AMd pričekat. Nekako mi se čini da to ne bu baš tak dobro kak se priča, ali živi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 12:31 (Rhodin).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

RIP novcanik 

5 0 hvala 0
11 godina

Cijela priča bi mogla biti pokazatelj da će midrange Pascal biti na razini gtx970 ? Hmm..

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Nisam pohvatao sve, na zraku ce raditi pri 1600+mhz core speed? Kaj nova arhitektura i manje nm to dopusta da ide tak visoko?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Rhodin kaže...

Onda se on zahebo, to mi zvuči suludo, nikad na istom chipu koji je malo srezan (tipa 20%) nemre biti upola slabije performanse, već (skoro) točno tih srezanih 20% razlike.

Pričekat ću release, prodat grafu i monitor i uzet 1080 i 4K ako je ovo istina, mislim da će to bit cool, ali negdje početkom slijedeće godine, a teba i AMd pričekat. Nekako mi se čini da to ne bu baš tak dobro kak se priča, ali živi bili pa vidjeli.

vjerujem da će recenzenti i youtuberi dobiti grafe na isporbavanje uskoro pa ćemo čuti šta kažu

12 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Uskoro stiže monitor ko' i tvoj tako da  - sweet spot 1440p....Overkill možda, ali nekako mislim da ne....

Ohoho... Ma kakav overkill, taman :)

Doduše, jedna 980ti može gonit 144fps na svakoj igri sa nekim detaljima spuštenim. Ovisno koji je tip igre. Recimo i Crysis 3 mogu zakucat na 144 hardlock ako spustim par opcija na med/high i fxaa, a najjače od svega što je razlika u izgledu minimalna. Bf4 kombinacija ultra/high i 1440p 144fps lock...

...Tako da, ja bih ti savjetovao, ako ideš na Pascala, uzmi 1080ku ipak. Bit će ti odlična za 1440p 144hz, a ako budeš htio, rokneš sli na nju. Još u kombinaciji sa g-syncom... ne treba ti 2x1070. S tim dolaze i sli mušice kojih ipak ima u odnosu na jednu karticu. Ali 1080ka, 1440p, 144hz i gsync = teška artiljerija.

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

navodno ove tvrdnje da je 1080 duplo brza od titan x se odnose samo na VR

u ostalim situacijama nije 2x brza

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fanu kaže...

Koja razlika izmedu necega sto ima naziv VR i igre? Isti vrag, ja sam se rijesio gtx-ica u pravo vrijeme, cekamo sad pascala pa onda polarislp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
10 godina
Stjepanj kaže...
Fanu kaže...

Koja razlika izmedu necega sto ima naziv VR i igre? Isti vrag, ja sam se rijesio gtx-ica u pravo vrijeme, cekamo sad pascala pa onda polarislp

čekaš da izađu pascal i polaris pa ćeš onda usporediti i odlučiti ili? to je vjerojatno najpametnije tko može čekati

12 godina
Stjepanj kaže...
Fanu kaže...

pretpostavljam da je razlika u efikasnijem renderiranju VRa koji omogucava dvostruko veci skok u performansama naspram titan x

dok u obicnim igrama, tj kod standardnog renderiranja skok nece biti toliki jer tu nema toliko mjesta za optimizacije

13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nije da pirim vatricu, ali di je zelena ekipica sa P10   ? Chaselol, XXX, onaj novi ?

Ako ovo ruši Titana X di su FJuriji tek ....

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 13:03 (DarthMarkus).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Čitajući ove vaše komentare, a nisam kompetetan, mislim ipak da performanse neće biti problem. Problem je u izboru kvalitetnog monitora koji neće prijeći cijenu GTX 1080!? I valjda je 27inch 1440p sweetspot, sve ispod te dijagonale je presitno, odnosno, fullHD a tada je gtx970 dovoljan.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Nvidia Pascal (2016)

E ovo se čekalo. Sad samo da stigne u Hrvatsku i odoh razbiti kasicu prasicu. Treba samo vidjeti što će AMD ponuditi pa odlučiti.

Unlock the Power Within
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Penryn kaže...

GTX1080 8GB duplo brža od TitanX, TDP 180W u odnosu na 250W kod titanke, cijena 600USD

Ma o čemu vi pričate, lol, kakvi "duplo brža od TitanX" 

1080 je "brža od 980 SLI" (na zraku overclockana na 2144MHz za demo na stejđu, pitanje je koje su performanse 980SLI s obzirom da je skaliranje u igri pa je blesava usporedba). Stock je 1607 s boostom 1733.

Dakle, mislim da ne kužite baš. TFLOPS označavaju teoretski maksimum (idealni slučaj) performansi na stock taktu (non-boost). TitanX = 7,2 TFLOPS, 1080 = 9 TFLOPS. To znači da je stock za stock 1080 na 1,6GHz brža 25% od TitanX-a na 1GHz. Sve druge brojke su igre taktova, nešto konfiguracije jezgre (ROP-ovi i sl.) itd. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 13:12 (Tonči).
13 godina
A prije 3 mjeseca sam uzeo nitro 390. ko ce sad to ic prodavat...
Cekaju se prve recenzije ovih.Bas me zanima kaj ce onaj Linus sa yt reci.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Tonči kaže...
Penryn kaže...

Ma o čemu vi pričate, lol, kakvi "duplo brža od TitanX" 

1080 je "brža od 980 SLI" na zraku overclockana na 1244MHz. Stock je 1607 s boostom 1733.

Dakle, mislim da ne kužite baš. TFLOPS označavaju teoretski maksimum (idealni slučaj) performansi na stock taktu (non-boost). TitanX = 7,2 TFLOPS, 1080 = 9 TFLOPS. To znači da je stock za stock 1080 na 1,6GHz brža 25% od TitanX-a na 1GHz. Sve druge brojke su igre taktova, nešto konfiguracije jezgre (ROP-ovi i sl.) itd. 

Haleleujah da je netko glas razuma...

12 godina
Nvidia Pascal (2016)

1080 u SLIu

https://pbs.twimg.com/media/Ch0gCP5XIAAK1Xp.jpg

hvala bogu pa smo se rijesili 2x8pin/6pin high end grafickih :)

Poruka je uređivana zadnji put sub 7.5.2016 13:13 (Fanu).
Moj PC  
7 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice