GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.557.434
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
Glavas_ZG kaže...

Ok, da li Pascal podržava u Potpunosi DX12 ?

Svaki noviji i čak stariji GPU podržava DX12 u potpunosti.

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...

OK, što je sa pričom da nvidia Maxwell (Titan X, 980ti i kompanija) ne podržavaju Asynchronous Compute / Shaders, i kakva je stvar sa Pascalom po tome pitanju ?

Naravno uz poveznicu na radeon grafičke kartice koje imaju zamjetno bolje performanse u DX 12. Ako možeš to malo objasnit, što uopće smatraš pod full podršku, tj. koja je razlika u podršci za recimo 970 i 390 (hardwareska ili ?) obzirom da 390 u DX12 ima osjetno bolje preformasne od 970.

Battlelog: Glavas_ZG
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.5.2016 9:53 (Glavas_ZG).
17 godina
odjavljen
Moj PC  
1 0 hvala 0
10 godina
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...
Glavas_ZG kaže...

OK, što je sa pričom da nvidia Maxwell (Titan X, 980ti i kompanija) ne podržavaju Asynchronous Compute / Shaders, i kakva je stvar sa Pascalom po tome pitanju ?

Naravno uz poveznicu na radeon grafičke kartice koje imaju zamjetno bolje performanse u DX 12. Ako možeš to malo objasnit, što uopće smatraš pod full podršku, tj. koja je razlika u podršci za recimo 970 i 390 (hardwareska ili ?) obzirom da 390 u DX12 ima osjetno bolje preformasne od 970.

bome jesu zamjetno bolje, evo benchmarks od novog Hitmana, bome su radeonke bolje i od titana i od 980 ti http://www.guru3d.com/articles-pages/hitman-2016-pc-graphics-performance-benchmark-review,7.html

16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...

Asynchronous Compute/Shaders uopće nije dio DirectX12 specifikacije. Pisao sam već o tome.  Nvidia zapravo ima potpuniju DX12_1 podršku, dok AMD ima 12_0. Vidjet ćemo što je s novom generacijom slučaj.

Cansee kaže...

bome jesu zamjetno bolje, evo benchmarks od novog Hitmana, bome su radeonke bolje i od titana i od 980 ti http://www.guru3d.com/articles-pages/hitman-2016-pc-graphics-performance-benchmark-review,7.html

Hitman ima očajnu implementaciju tako da nije mjerilo. Quantum Break je, čak i loš kakav jest, bolja opcija za benchmark. Ali u dobro implementiranome DX12 (Ashes of The Singularity) FuryX ima prednost nad 980Ti.

10 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Asynchronous Compute/Shaders uopće nije dio DirectX12 specifikacije. Pisao sam već o tome.  Nvidia zapravo ima potpuniju DX12_1 podršku, dok AMD ima 12_0. Vidjet ćemo što je s novom generacijom slučaj.

Jedno vrijeme me nije bilo na Forumu pa nisam vidio, daj mi plz link na to što si pisao - tnx.

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina
odjavljen
Glavas_ZG kaže...
Tonči kaže...

Jedno vrijeme me nije bilo na Forumu pa nisam vidio, daj mi plz link na to što si pisao - tnx.

Specifikacije DX12

Razlike u performansama u dobro napisanom engineu

Malo ja o shaderima.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Aj pliz svoje textove koje si pisao i ove gore linkove stavis pod sticky da budu dostupne svima i u svakom trenutnku ako nije problem 😊

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina

jel se moze uvesti neko admin pravilo da se brisu linkovi sa wccftecha? likovi izmisljaju sranja (i to vec godinama)

battlefield 5 nece biti predstavljen zajedno sa pascalom zato sto je rijec o AMD gaming tituli

https://twitter.com/AMDGaming/status/727603696419389443

Poruka je uređivana zadnji put sri 4.5.2016 11:32 (Fanu).
10 godina
Nvidia Pascal (2016)

s obzirom na to da je nvidia slala te slagalice mnogim recenzentima, kolike su šanse da će im vrlo uskoro poslati kartice da ih recenziraju (naravno nakon petka i prikazivanja novih gpu)? je li ima logike to napraviti prije computexa?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Cansee kaže...

s obzirom na to da je nvidia slala te slagalice mnogim recenzentima, kolike su šanse da će im vrlo uskoro poslati kartice da ih recenziraju (naravno nakon petka i prikazivanja novih gpu)? je li ima logike to napraviti prije computexa?

Pa po nekim leakovima kartice od raznih proizvođača bi se trebale pojaviti na policama već krajem lipnja te u srpnju tako da eto. Sigurno neće čekati Computex da ih bace van. Ako su GPU-ovi spremni budi siguran da i Nvidia jedva čeka da krene prodaja pošto je dosta veliki hype nastao oko Pascala. A trgovine će kada dođe Paslac spustiti cijene Maxwella da raspordaju zalihe.

13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Nvidia nema razloga spustati cijenu kad drzi vecinu trzista, nesjecam se da su ikad i spustili cijenu, ako i jesu to je bilo za žvaku

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
4 1 hvala 0
17 godina

Po ovom i 390x > 980ti na max detaljima ili ja nešto krivo očitavam?

16 godina
Stjepanj kaže...

Nvidia nema razloga spustati cijenu kad drzi vecinu trzista, nesjecam se da su ikad i spustili cijenu, ako i jesu to je bilo za žvaku

Ma spustili su nešto seriju 7xx kad je došla serija 9xx.. na američkom tržištu je to bilo u razini 100+ dolara, a kod naših trgovaca 100 kn

There are some things so serious you have to laugh at them. -Niels Bohr
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Da za titan x

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Nvidia Pascal (2016)

Dosli 3D mark rezultati za GTX 1080 http://videocardz.com/59558/nvidia-geforce-gtx-1080-3dmark-benchmarks posto se ja ne kuzim tolko u te softwer benčamark testove kolko je bolja onda 1080 od 980 ti u postocima ak neko zna ?

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 15:49 (Nvidia GTX 680).
Moj PC  
2 0 hvala 1
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ako je ovo točno, a vrlo je moguće, onda je 1080 nekih 10ak posto ispred 980ti, s tim da je klokana na 1600mhz ako je tocan 3dmark, sto bi znacilo da je clock per clock 980ti li-la sa 1080kom. Mislim da će, kao i svaki put, 1070ka biti bang for buck!

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
Nvidia GTX 680 kaže...

Dosli 3D mark rezultati za GTX 1080 http://videocardz.com/59558/nvidia-geforce-gtx-1080-3dmark-benchmarks posto se ja ne kuzim tolko u te softwer benčamark testove kolko je bolja onda 1080 od 980 ti u postocima ak neko zna ?

jedan tip dolje u komentarima kaže da je to povećanje od 15% u odnosu na 980 ti, sad ko će ga znati, sutra je u 18 h po pacifičkom vremenu, dakle oko 3 ujutro u subotu po našem počinje predstavljanje Pascala, pa ćemo vjerojatno znati više

16 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pa već znamo da će, ako bude na istom taktu kao GP100, xx80 imati performanse 7% više od TitanX-a. To je vrlo jednostavno izračunati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
12 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Pa eno kolega gore već linkao to.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Tonči kaže...

Pa već znamo da će, ako bude na istom taktu kao GP100, xx80 imati performanse 7% više od TitanX-a. To je vrlo jednostavno izračunati.

Bit ce tu dosta više razlike, samo dok Nvidia izda nove drivere, tj. dok unazadi maxwell 

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 18:40 (Imperator01).
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Ako je ovo tovno razocaran sam jako, ostaje vidjeti sta ce Polaris pokazati...

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Lucidius kaže...

Nvidia jako ovisi o specifičnom tweaku drivera i sistema a toga zasad nema ni izdaleka. 
Također, dovoljno je vidjeti samo 8GB Gddr5 (za 1070) ili 8 GB gddr5x, na 256 bita -  to mora imati beneficije za high end setupe sa velikim rezolucijama.
Naravno da ništa od onih bajki o 10x performansama, ali sigurno će biti jednako naprednije kao i do sada u odnosu na stariju seriju. Nisu naposlijetku 
ludi da pretjeraju, jer kako bi onda za 8 mjeseci ponudili "bolje" uu vidu Ti modela ?

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Tih 8GB je vise šminka i marketing jer moraju staviti 8GB kad AMD kartice vec sada imaju tolko, i isto tako moraju staviti malo vise posto gtx 980ti ima 6GB pa da to malo ljepse izgleda u specifikacijama. To su kartice za 1440p tako da je i 5GB vrama uvrh glave, za 4K i vise je 8GB opet overkill ali su i te grafe preslabe za tu rezu. 

Po ovome sada napravio se jako mali skok u performansama, a nadolazece igre ce biti barem 15 posto zahtjevnije od ovih sada tako da bi na kraju u vidu poboljsanja performansa u igrama i veceg FPS-a mogli ostati na cistoj nuli naspram sadasnjih naslova.

Nvidia je ionako uvjek ovisila o drajverima, ali sumnjam da ce se tu nesto bitno poboljsati, mozda dobiju 7-8 posto na snazi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Nove igre neće biti ništa pretjerano zahtjevnije, budući da trenutne konzole moraju izdržat do 2020. ili čak 2022. Na stranu činjenica da PS4 izdaje novi model za 4K koji je u suštini malo OCan trenutni, ali budući da SVE što bude izdano za njega mora raditi i na "normalnoj" verziji, mislim da će to na papiru biti neki boost.

Dakle, što se tiče zahtjeva igri ne nadajte se previše i za godinu dvije ćemo mi lijepo na 4K igrat sa novijim grafama. Na nadolazečoj generaciji? Da, ali ne na GTX1070/1080

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Nvidia Pascal (2016)

Toliko o revoluciji i ogromnom napredku!!

AUDIOFIL
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Pa kaj se cudite..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Imperator01 kaže...
Tonči kaže...

Bit ce tu dosta više razlike, samo dok Nvidia izda nove drivere, tj. dok unazadi maxwell 

To što si napisao nema nikakve logike. Arhitektura je praktički ista.

overhaul kaže...
Lucidius kaže...

Nvidia jako ovisi o specifičnom tweaku drivera i sistema a toga zasad nema ni izdaleka. 
Također, dovoljno je vidjeti samo 8GB Gddr5 (za 1070) ili 8 GB gddr5x, na 256 bita -  to mora imati beneficije za high end setupe sa velikim rezolucijama.
Naravno da ništa od onih bajki o 10x performansama, ali sigurno će biti jednako naprednije kao i do sada u odnosu na stariju seriju. Nisu naposlijetku 
ludi da pretjeraju, jer kako bi onda za 8 mjeseci ponudili "bolje" uu vidu Ti modela ?

Mislim da ne ovisi. Ista arhitektura, iste optimizacije. Što se memorije tiče, GDDR5X neće ništa bitno promijeniti, osim dati bandwidth karticama koji 980Ti i TitanX već imaju.

xx80 će imati ~2560 jezgara, 980Ti ima 2880, ali xx80 će raditi na višem osnovnom taktu (vjerojatno 1300MHz). xx80Ti bi trebao biti puno veći i snažniji čip u razini GP100 koji ima 3584 jezgre (3840 vjerojatno).

Realno, Fury linija i na 4K radi sasvim fino s 4GB. :)

Rhodin kaže...

Nove igre neće biti ništa pretjerano zahtjevnije, budući da trenutne konzole moraju izdržat do 2020. ili čak 2022. Na stranu činjenica da PS4 izdaje novi model za 4K koji je u suštini malo OCan trenutni, ali budući da SVE što bude izdano za njega mora raditi i na "normalnoj" verziji, mislim da će to na papiru biti neki boost.

Dakle, što se tiče zahtjeva igri ne nadajte se previše i za godinu dvije ćemo mi lijepo na 4K igrat sa novijim grafama. Na nadolazečoj generaciji? Da, ali ne na GTX1070/1080

Nove konzole neće biti "malo ocan", nego s novim hardverom unutra, vjerojatno Polarisi.

I da, mene više brine cijena xx70 i xx80. Ako budu na razini 980Ti s cijenom od najavljenih $600 za xx80, to će biti "meh", ništa novo, dok Polaris navodno s 490X ima performanse Fury linije za $350. :)

Ako se to gore ostvari, AMD će biti jako dobar udarac za srednji i viši segment...

Poruka je uređivana zadnji put čet 5.5.2016 22:27 (Tonči).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice