GTX 10xx (Pascal) klub (2016)

poruka: 15.735
|
čitano: 1.549.522
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
Re: Nvidia Pascal (2016)
Fanu kaže...
Tonči kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Ja bi i dalje bio happy da je GTX 1070 = GTX 980 ti za iste pare ko 970 Odmah bi ju kupio bez razmisljanja

Ako izdaju GP100, dobit ćemo Titan novi koji bi trebao biti barem 50% brži od trenutnog, novi 980Ti nećemo dobiti sigurno.

Što se ovoga tvoga tiče, to se neće dogoditi. GP104 bi trebao biti između, odnosno da novi 980 bude malo sporiji od današnjeg 980Ti, a da novi 970 bude otprilike kao sada 980.

dafuq, koji je onda smisao GDDRX5 i 16nm i nove arhitekture? 

pa GTX970 je u rangu 780Ti 

to bi znacilo da ce nova generacija donijeti manji pomak u performansama naspram 7xx>9xx

ako nasljednik 970 bude otprilike kao sada 980, to znaci da ce biti mozda 10-15% brzi sto se sad lako postigne OCom 970ice

Pa GDDRX5 ćeš teško vidjeti u ovoj generaciji kartica, a i rijetko što je ograničeno bandwidthom memorije danas, ionako. Nova arhitektura omogućava upola manji čip za isti broj tranzistora. Dobit ćeš znantno manju potrošnju, znatno manje zagrijavanje, a veće performanse.

970 nije u rangu 780Ti. 780Ti je donekle zamijenila 980 (tu su negdje).

Uvijek me nasmije to overclockanje. Pa da, možeš i 980 overclockati. 980 će uvijek biti brža kartica od 970. Ono što je bitno je da ćemo dobiti možda i niže cijene za sve to pa možda 1070 s performansama 980 (ili možda i većima malo) bude na $300. :)

4mal kaže...

Kakav bullshit od nv-a za mid high lol 😆

Pa AMD je još gori. :D Oni će ubaciti seriju Polarisa 10 i 11 koji će mijenjati 3xx seriju za otprilike isti novac, a Fury ni ne mogu zamijeniti do Vege. Nvidia možda izda duplo brži Titan...

12 godina
Tonči kaže...

4mal kaže...

Kakav bullshit od nv-a za mid high lol 😆

Pa AMD je još gori. :D Oni će ubaciti seriju Polarisa 10 i 11 koji će mijenjati 3xx seriju za otprilike isti novac, a Fury ni ne mogu zamijeniti do Vege. Nvidia možda izda duplo brži Titan...

da bullshit...

nitko još pojma nema što i kako, al' već je bullshit

chillajte malo ljudi, izjest će vas žuć nepotrebno

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Bas me briga ja imam ekvivalent radeon pro du-a 😎

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Nemaš. :) Imaš dva dosta throttlajuća čipa u dvije odvojene kartice. :) Istina, dosta jeftinije sve skupa, ali i dalje nije isto.

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Sve je to slicno ;-) patato patejto

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
4mal kaže...

Sve je to slicno ;-) patato patejto

Pa nije slično. Razlike su velike. :)

17 godina
Nvidia Pascal (2016)

Bas me briga ja sam zadovoljan i odlicno me sluzi moj cf setup 😎

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
odjavljen
Nvidia Pascal (2016)

Ja nikad se nebi usudio imate te high end AMD grafe u cf-u. Pa jeboti moci ces rostiljat s njima sad po ljeti.

0 0 hvala 0
17 godina
Nvidia Pascal (2016)

jep ali u mom slucaju ne

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Mene brine to što se Nvidia nije na vrijeme počela pripremati za DirectX 12. Ne razumijem u potpunosti tematiku, ali je očito da je Nvidia lošija u čistim directx 12 testovima, sa postavkama kao na konzolama, gdje softver direktno pristupa grafičkoj, bez velikog uplitanja od strane drivera, (kao u directx 11).

To bi moglo značiti da će Pascal to razliku u optimizaciji pokušati nadoknaditi snagom, što amd radi vec godinama - a to znači da bi Pascal mogao biti jaci od uobičajenih 10/15% pojačanja po generaciji, možda i 30-40% jaci.

Inace sam fan Nvidia kartica, zbog toga jer su mnogo bolje optimizovana za mainstream grafičke i 3d alate, (većinu) i jer imaju urednu podršku u driverima - naravno, takva podrška dolazi sa cijenom pa je nvidia skuplja.

Nvidia je posljednih godina do savršenstva dovela podršku i optimizaciju za svoje streaming procesore, CUDA jezgre - za razliku od AMD-a koji je svake godine ubacivao sve više istih, i podizao im brzinu, bez kvalitetne Software podrške.

1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Nvidia ne podržava arhitekturom asinkrone shadere, ali to nije tako drastična razlika s obzirom da imaju nešto snažniji hardver. Istovremeno, i dalje imaju prednost za DX11, koji je trenutno važan.

No, DX12 ulazi na velika vrata i postaje bitan jako brzo (iznimno brzo prihvaćen), što dalje veliku priliku AMD-u s modernijim proizvodima (oduvijek).

13 godina
Tonči kaže...
4mal kaže...

Nemaš. :) Imaš dva dosta throttlajuća čipa u dvije odvojene kartice. :) Istina, dosta jeftinije sve skupa, ali i dalje nije isto.

Ispravka, ima samo jedan throttlajući čip zbog kojeg throttla i drugi !

16 godina
odjavljen
Re: 4malovi throttlajući čipovi
DarthMarkus kaže...
Tonči kaže...
4mal kaže...

Ispravka, ima samo jedan throttlajući čip zbog kojeg throttla i drugi !

Jel' tema "4malovi throttlajući čipovi" ili "Nvidia Pascal (2016)"? 

:P No, da... imaš pravo. 

Šalu na stranu, dobri su to čipovi, pogotovo kad im staviš blok i custom loop.

12 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Nvidia GTX 680 kaže...

Ja bi i dalje bio happy da je GTX 1070 = GTX 980 ti za iste pare ko 970 Odmah bi ju kupio bez razmisljanja

Ako izdaju GP100, dobit ćemo Titan novi koji bi trebao biti barem 50% brži od trenutnog, novi 980Ti nećemo dobiti sigurno.

Što se ovoga tvoga tiče, to se neće dogoditi. GP104 bi trebao biti između, odnosno da novi 980 bude malo sporiji od današnjeg 980Ti, a da novi 970 bude otprilike kao sada 980.

Onda ako ce 1070 biti sporija od 980ti čekat cu da cijene 980 ti padnu i ubost negdje neku polovnu sa garancijom od minimum 2 godine to mi zvuci ko ok plan ili?

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Neznam jel ko skuzio al na Computeruniversu se pojavilo prvih par modela Pascala dostupnih kroz mjesec dana u prodaji...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Neznam jel ko skuzio al na Computeruniversu se pojavilo prvih par modela Pascala dostupnih kroz mjesec dana u prodaji...

Osim što je nemoguće, znaš da je danas 1. travnja? :p

9 godina
protjeran
Nvidia Pascal (2016)

Naravno da znam, zato sam i zatrolao ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

svaki tvoj trugi treci post " moj setup ovo moj setup ono" cillaj malo pa svi znamo koji setup imas ,nemoras stalno naglasavat moj ovo moj ono 

http://postimg.org/image/66ddp72db/
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Stvarno ovo misliš? Nova 980ka da će biti malo sporija od 980ti?! Pa ovo bi onda bio fail kakvog gpu industrija nije vidjela odavno. Čisto sumnjam da će se takvo što dogodit. Pa 970ka je on par sa 780ti. Da, 780ti je brža u nekim naslovima i benchevima jer jednostavno ima brutalne specke. No štedljiva 970ka je itekako bila logičan izbor odmah na izlasku serije, nikako 780ti.

Dakle:

1. isti proizvodni proces kod keplera i maxwella -28nm;

2. uža sabirnica na 970 gm204 čipu;

3. 2milijarde manje tranzistora na gm204 čipu / manje cuda jezgri

Uz sve ove nedostatke gm204 čipa, uz "samo" promijenjenu arhitekturu: 970

780ti!

Ako me i dalje pratiš, mislim da bi trebao vidjeti kuda idem. Dakle, kartica od 3500kn (970) je parirala 6000kn (780ti) kartici na izlasku. A ti tvrdiš da će "1080ka" imati lošije performanse od 980ti!? Da nisi Tonči, rekao bih ti da pričaš gluposti - eufemistički... Ne znam odakle si izvukao ovo što sam ti boldao. Čak si sam često govorio da bi trebali imati ne toliko skromna očekivanja od pascala. Ja sam osobno uvjeren da će novi gp204 čip biti logičan izbor pored 980ti odmah na izlasku uz slične omjere u cijenama; isto kao što je 970ka bila logičan izbor pored 780ti odmah na izlasku, a o "1080" da ne govorim. Ona bi po svemu sudeći trebala donijeti osjetan boost pored 980ti po launch cijeni kakvu su imale 780ka i/ili 980ka. Ovo je sve nekako logičan slijed događaja, a ovo tvoje, ako ima ikakvog temelja, potrebno je potrijepiti nekim solidnim dokazima, možda i običnim glasinama.

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
17 godina

evo budem zanjelo me

16 godina
odjavljen

eywa33 Pa, u nijansama, ne bitno. Mislim da će u najbolje slučaju biti izjednačeno s 980Ti u nekim naslovima (manje ROP-ova možda). Kamo sreće da bude x70 = 980Ti. :) Ali sumnjam.

16 godina
Nvidia Pascal (2016)

Ja isto sumnjam, ali čemu takve najave Pascala od strane nVidie, ako će to bit "još jedna u nizu" serija kartica, koja nudi jednako poboljšanje u odnosu na prethodnu seriju kao ione prije... Pascal su toliko hvalili i iznosili tvrdnje da je Pascal 10x Maxwel i štatijaznamštosvene, a nakraju dobijemo 15-20% bosta performansi za iste pare?

Mislim marketing je jedno, ali po najavama nema razloga ne očekivati x70 u rangu barem 980 ti.... whishful thinking ili ne, nisam ja slagao kampanju nvidie niti iznosio najave.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

eywa33 Pa, u nijansama, ne bitno. Mislim da će u najbolje slučaju biti izjednačeno s 980Ti u nekim naslovima (manje ROP-ova možda). Kamo sreće da bude x70 = 980Ti. :) Ali sumnjam.

Onda smatraš da će se nvidija sa pascalom"popišati u vjetar" jer će performance jump biti manji nego kod prijašnjih generacija, unatoč svim novostima koje donosi pascal, a prije svega, to je hajpani finfet16nm. 

Poznavajući Nvidijin jako inteligentan marketing (za razliku od amd-ovog koji je po meni neozbiljan), čisto sumnjam da nas neće opet ugodno iznenadit. Nikakav hate prema amd-u, jednostavno nemam prevelika očekivanja i sami su krivi za ovakav moj stav...

Vjerujem da će 980ti izlaskom "1070" biti nelogičan izbor za kupnju, debelo. 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
16 godina
odjavljen

Zašto pišanje u vjetar? Pa skok ne bi bio loš. FinFET 16 će omogućiti headroom za daljnji napredak. Proces je skup, yieldovi su još na početku, sve je novo i skupo. Problem je ići na velike čipove, 28nm čipovi prošle generacije bili su na gornjem maksimumu veličine. Gotovo sam siguran da se to neće koristiti za ovu novu generaciju.

S obzirom da AMD uopće nije izdao nasljednika Fury linije, ne mora ni Nvidia sa svojim postotkom tržišta. Ne vjeruj previše marketingu, Nvidia laže i to puno.

Ja sam gotovo siguran da vlasnici 980Ti neće imati baš nikakav razlog za kupovinu novih kartica, osim ako žele manju potrošnju i zagrijavanje, buku i sl. 

12 godina
odjavljen
Tonči kaže...

Zašto pišanje u vjetar? Pa skok ne bi bio loš. FinFET 16 će omogućiti headroom za daljnji napredak. Proces je skup, yieldovi su još na početku, sve je novo i skupo. Problem je ići na velike čipove, 28nm čipovi prošle generacije bili su na gornjem maksimumu veličine. Gotovo sam siguran da se to neće koristiti za ovu novu generaciju.

S obzirom da AMD uopće nije izdao nasljednika Fury linije, ne mora ni Nvidia sa svojim postotkom tržišta. Ne vjeruj previše marketingu, Nvidia laže i to puno.

Ja sam gotovo siguran da vlasnici 980Ti neće imati baš nikakav razlog za kupovinu novih kartica, osim ako žele manju potrošnju i zagrijavanje, buku i sl. 

Nigdje nisam naveo da će korisnici 980ti imati dobar razlog za kupovinu kad izađe nasljednik x70 i x80 kartice, već da onaj koji bude kupovao karticu kad izađe pascal neće imati razlog za kupovinu 980ti. Vrlo sam jasno to želio naglasiti. To što amd nije izbacio nasljednika dosada nije priječilo zelene da izbacuju nove serije. Trenutno je fury novija kartica od maxwella, isto kao što je 290/x bila novija od 780ke prije nego je releasan maxwell... Pattern je očigledan, ne vidim razloga da se tako i ne nastavi. Nvidiju ne hrani postotak tržišta, on ju je nahranio (naglasak na past tense); kao i svaka firma, okrenut će se budućoj prodaji, a ne "staroj slavi". Svi znamo kako se strane mogu vrlo lako zamijenit ako se izbaci loš proizvod/serija, i zato sa sigurnošću tvrdim da se zeleni neće zahebat ni ovaj put, nema razloga zašto bi, imaju previše para da bi zeznuli. Kako god da ispadne, posipam se pepelom ako budem u krivu.

To što Nvidia laže, ide u prilog tvrdnji da imaju izvrstan marketing; jer lažu i imaju 80% tržišta :) to se "po definiciji" zove dobar

16 godina
odjavljen

Aha, a to da, no mislim da će Nvidia ići još polakše ovaj put. Vidjet ćemo, možda ugodno iznenade. Ne bude li GP100 vani ove godine, bit će status quo s AMD-om neko vrijeme, a onda bi AMD mogao dobiti malo tržišta natrag.

14 godina
neaktivan

To bi bio totalni fail za 1070 ...tko bi to kupio uopće,mislim pa moja gtx 970 dobro ocana je kao gtx 980 stock wtf..nevjerujem 

da će to napravit.gtx 1070 mora bit blizu 980ti.

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.4.2016 0:58 (floks).
12 godina
floks kaže...

To bi bio totalni fail za 1070 ...tko bi to kupio uopće,mislim pa moja gtx 970 dobro ocana je kao gtx 980 stock wtf..nevjerujem 

pa 99% njihovih kupaca na koje računaju i nisu oni sa 970-kama, već ovakvi poput mene sa 570 ili oni sa 670, čije su grafe pomalo zastarjele, koji gledaju uzet zamjenu i kojima bi već i 970 bila fini upgrade, a kamo li 20% jača grafa iz sljedeće serije

da se razumijemo, i ja se nadam što većem porastu perfomasi za što manje love čisto radi svoje koristi

16 godina
odjavljen
floks kaže...

Zašto bi bio totalni fail? Tvoja 970 nikad ne može biti kao 980. Može biti blizu, malo sporija od stock 980, ali i 980 se može overclockati.  To je kao da ja kažem da su moje TitanX brze kao novi Pascal Titan jer se mogu overclockati 50%. Nisu.

10 godina
picajzla0707 kaže...
floks kaže...

pa 99% njihovih kupaca na koje računaju i nisu oni sa 970-kama, već ovakvi poput mene sa 570 ili oni sa 670, čije su grafe pomalo zastarjele, koji gledaju uzet zamjenu i kojima bi već i 970 bila fini upgrade, a kamo li 20% jača grafa iz sljedeće serije

da se razumijemo, i ja se nadam što većem porastu perfomasi za što manje love čisto radi svoje koristi

tako je, meni je ista situacija, imam gtx 570 i sad bi si što prije uzeo nešto novo, mislio sam 980 Ti, ali me muči to da ću platiti 5-6 tisuća kn grafu, a koji mjesec poslije izađu nove i bolje. sad baš čekati do jeseni mi se baš i ne da, previše mi je, ali se bojim da ću napravit grešku.

s druge strane da imam 970 ne bi se niša sekiro, sačekao bi godinu dana, izlazile bi nove grafe, pogledao bi benchmarks, cijene ovo ono i kupio što je najlogičnije. a ovako nemam blage veze što da radim

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice