CrossFire Vodič

poruka: 501
|
čitano: 207.300
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Pozdrav! 

imam pitanje za micromana.. zanima me kako napojiti dvije 6850 toxic? naime, kartica trazi 2x6 pinski a ja imam 2x6+2 pinska. e sad,kako da ih napojim obje? po jedan 6 pinski na svaku pa molexom opet na svaku ili oba 6pin na jednu i 2 molexa na drugu? komponente su vidljive u mom profilu. 

unaprijed hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Pozdrav! Moja konfiguracija je slijedeca

Procesor: AMD Phenom II X6 1055T 2,8G
Graficka: XFX 5770 1GB DDR5 850MHz
Memorija: 2x2GB Kingmax DDR3 1333
Maticna: ASrock 890FX Deluxe 3
Disk: WD Caviar Black 1TB
Napajanje: Seasonic SS-520GB (520 W)
Kuciste: Thermaltake Soprano RS
Monitor: Samsung P2450

U kucistu se jos nalaze jos i 2 120 mm ventilatora. Zelim kupiti jos jednu graficku istog tipa i istog proizvodaca da napravim Crossfire. Brine me snaga napajanja, hoce li sadasnje napajanje biti dovoljno? Naime, u skorijoj buducnosti namjeravam ugraditi jos 4 GB (2x2 Kingmax DDR3 1333) modula.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: CrossFire Vodič
Blashyrkh kaže...

Pozdrav! Moja konfiguracija je slijedeca

Procesor: AMD Phenom II X6 1055T 2,8G
Graficka: XFX 5770 1GB DDR5 850MHz
Memorija: 2x2GB Kingmax DDR3 1333
Maticna: ASrock 890FX Deluxe 3
Disk: WD Caviar Black 1TB
Napajanje: Seasonic SS-520GB (520 W)
Kuciste: Thermaltake Soprano RS
Monitor: Samsung P2450

U kucistu se jos nalaze jos i 2 120 mm ventilatora. Zelim kupiti jos jednu graficku istog tipa i istog proizvodaca da napravim Crossfire. Brine me snaga napajanja, hoce li sadasnje napajanje biti dovoljno? Naime, u skorijoj buducnosti namjeravam ugraditi jos 4 GB (2x2 Kingmax DDR3 1333) modula.

Ne treba te brinuti, to napajanje može potegnuti četri takve grafe bez problema.
I'll be back
14 godina
CrossFire Vodič

Imam jedno pitanje, a budući da se minimalno razumjem u ovu temu molim vas imajte razumjevanja.

Uglavnom imam ove komponente: MBO ARock 880 FM USB3  s integriranom grafičkom karticom ATI 4250. Komp mi služi uglavnom za surfanje i klasične radnje, ali volio bih pokoji put zaigrati i poneki novi naslov na par sati tako da bi mi trebala neka jača grafička kartica ali prvenstveno mi je važna tišina i potrošnja. E sad najlakše bi bilo kupiti pasivnu karticu Gigabyte HD 5750 i kraj priče.

E sad dolazim do pitanja:

Umjesto pasivne grafičke kupim običnu koja bi bila i jeftinija i brža, a da to funkcionira na ovaj način:

1.Postoji li mogućnost da prilikom paljenja računala i za jednostavnije radnje (surfanje, gledanje slika, slušanje pjesama, word, exell i sl.) sistem radi na integriranoj grafičkoj kartici, a prilikom učitavanja igara ili gledanja filmova sistem koristi jaču grafičku karticu, ali da se to radi nekim automatizmom a da ne moram ulaziti stalno u BIOS

Znači pri uobičajenom radu ne bi bilo nikakve buke, potrošnja minimalna, a pri igranju igrica i gledanju filmova buka ionako ne igra neku ulogu jer se od zvuka iz zvučnika ne može ni čuti.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.1.2011 15:19 (hejhaj).

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Crosffire AMD radeon hd 5570 ultimate 1gb gddr5

imam tu grafu koja podržava crosffire,i sad bih htio kupiti novi maticnu na koju moze 2x grafe :)

konfa:

proc-intel c2d e5300 3.40 ghz

ram-4gb ddr2 800mhz

grafa-5570 1gb gddr5

maticna(trenutna)-asus p5kple se

napajanje 500W thermaltake

htio bih jos jednu grafu staviti,ali neznam s kojim grafama mogu kombinirati ovu svoju :/,i di da nadem maticnu odgovarajacu

16 godina
hejhaj kaže...

Imam jedno pitanje, a budući da se minimalno razumjem u ovu temu molim vas imajte razumjevanja.

Uglavnom imam ove komponente: MBO ARock 880 FM USB3  s integriranom grafičkom karticom ATI 4250. Komp mi služi uglavnom za surfanje i klasične radnje, ali volio bih pokoji put zaigrati i poneki novi naslov na par sati tako da bi mi trebala neka jača grafička kartica ali prvenstveno mi je važna tišina i potrošnja. E sad najlakše bi bilo kupiti pasivnu karticu Gigabyte HD 5750 i kraj priče.

E sad dolazim do pitanja:

Umjesto pasivne grafičke kupim običnu koja bi bila i jeftinija i brža, a da to funkcionira na ovaj način:

1.Postoji li mogućnost da prilikom paljenja računala i za jednostavnije radnje (surfanje, gledanje slika, slušanje pjesama, word, exell i sl.) sistem radi na integriranoj grafičkoj kartici, a prilikom učitavanja igara ili gledanja filmova sistem koristi jaču grafičku karticu, ali da se to radi nekim automatizmom a da ne moram ulaziti stalno u BIOS

Znači pri uobičajenom radu ne bi bilo nikakve buke, potrošnja minimalna, a pri igranju igrica i gledanju filmova buka ionako ne igra neku ulogu jer se od zvuka iz zvučnika ne može ni čuti.

Jedini način ti je da prebaciš dvi/vga/hdmi konektor na integrirku, nema druge.

Eh sada mislim da nvidia ima neko bolje rješenje baš to što si naveo da se glavna grafička gasi, a počinje radit integrirka. Nisam baš siguran u to sve, na laptopima već postoje takve stvari, a sa za comp baš i nebih rekao.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
15 godina
neaktivan
danny007 kaže...

htio bih jos jednu grafu staviti,ali neznam s kojim grafama mogu kombinirati ovu svoju :/,i di da nadem maticnu odgovarajacu

Sa još jednom HD5570 koja ima konektor za CrossFire mostić, samo pazi dobro nemaju sve taj konektor.

I'll be back
14 godina
neaktivan
danny007 kaže...

imam tu grafu koja podržava crosffire,i sad bih htio kupiti novi maticnu na koju moze 2x grafe :)

Odustani od toga, posve neisplativo

16 godina
CrossFire Vodič

rađe uzmeš jednu gts450 koja te obje podere sam tako.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
protjeran
microman kaže...

Sa još jednom HD5570 koja ima konektor za CrossFire mostić, samo pazi dobro nemaju sve taj konektor.

ok to,::)

a matična?

15 godina
neaktivan
danny007 kaže...
microman kaže...

ok to,::)

a matična?

Bilo koja sa dva PCI-e Slota i podrškom za CF. No kao šta kolege kažu to ti je totalno neisplativo. Jedna HD5770 il GTS450 su jače od dvije ovakve.

I'll be back
14 godina
CrossFire Vodič

Neisplativo ti je 2 HD 5570 u CF...

Prodaj ovu, dodaj još para i kupi neku bilju grafu...{#}

★★★★★
Moj PC  
3 0 hvala 2
13 godina
protjeran

znam da bilo koja s 2 pci ulaza,ali neka mi preporuci netko neku za socket 775,da podržava cf

znam da nije isplativo,ali ovu sam hd 5570 kupio prije 25 dana.......platio 787 kn za keš,inace 875kn.....pa sam sad poslao e-mail trgovini da li mogu vratiti,tj reklamirati proizvod i dodati 500kn ili vise kuna za hd 5770 vapor-x........znam da sam se zaj***o sto se tice grafe,ali šta češ.....na greškama se uči :/

p.s. koliko bi sad mogao dobiti za ovu svoju-stara 25 dana,svi racuni,garancija 2 godine,kablovim,originalno pakiranje,nikad oc-ana......još je hd 5570 ultimate 1gb gddr5............bolja je od 5570 sa 1gb gddr3(obicnim izdanjem) za neki 30-40%..........još ako se oc-a

npr.......ja sam igrao Call Of Duty Black Ops..........na 1200*1024,sve high,ali bez aa i minimalno sam imao 26 fps-a........prosjek 32....max 60....... a na 1024*780,high i aa 4....isto tako negdje fps-a......mozda malo vise :)

14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Da li bi napajanje od 550w izdržalo s dvije Gigabyte radeon HD3870 imam jednu i mislim kupit još jednu da li bi se vidio kakav napredak s jos jednom ili je sad jača neka nova od 500kn od ove dvije zelio bi da mogu na njima igrat jos 1 do 1,5 god. jer onda mislim kupi novi komp od 7000-9000 kn. Meni igre s ovom rade normalno na 1680x1050 s detaljima na high kao naprimjer fifa11, GTA4, Crysis itd, ali ove neke najnovije igre na high znaju malo trzati.  Procesor je Intel E8200, 4GB RAM, 2HDD, napajanje je Seasonic SS-550HT.

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
CrossFire Vodič

Jeli se moze kombinirati radeon hd 6950 od 1gb i od 2 gb?

eee...kuda ovaj svijet ide...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Re: CrossFire Vodič
Granny kaže...

Jeli se moze kombinirati radeon hd 6950 od 1gb i od 2 gb?

Da, iz iste su serije.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Isplati li se uopće sada kupovati jos jednu XFX 5770 1GB DDR5 graficku? Covjek mi nudi za 800 kn, novu s garancijom, zapakiranu, isti model kao i moja trenutna. Mislite li da je pametnije pricekati i za nekoliko mjeseci kupiti jednu, ali jaču karticu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Blashyrkh kaže...

Isplati li se uopće sada kupovati jos jednu XFX 5770 1GB DDR5 graficku? Covjek mi nudi za 800 kn, novu s garancijom, zapakiranu, isti model kao i moja trenutna. Mislite li da je pametnije pricekati i za nekoliko mjeseci kupiti jednu, ali jaču karticu?

Ja ne bih kupovao da sam na tvom mjestu.

Bolje idi na jednu ali jaču.

Živo mi se fućka, spavam do ručka, mama me mazi, a Tito me brani.
15 godina
CrossFire Vodič

ne vidim zasto se nebi isplatilo,ja do prije malo imao sam dvije 4770 i sve je lijepo radilo ....ti sa 2 5770 ces imati jako dobre performanse u rangu 6970

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Huurux kaže...

ne vidim zasto se nebi isplatilo,ja do prije malo imao sam dvije 4770 i sve je lijepo radilo ....ti sa 2 5770 ces imati jako dobre performanse u rangu 6970

5870 je maksimalni doseg. 6970 je u DX11 podosta brža kartica.

13 godina
protjeran
CrossFire Vodič

pitanje jedno: da li ce dvije gtx 570 u sli radit na mojoj config? jel sam cuo da nemozes imat amd procesor i dvije nvidie u sli jel to istina?

Would you kindly STFU?
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Domi Zagreb kaže...

pitanje jedno: da li ce dvije gtx 570 u sli radit na mojoj config? jel sam cuo da nemozes imat amd procesor i dvije nvidie u sli jel to istina?

Nije.

Evo imaš ovdje popis čipseta koji podržavaju SLI. Kao što možeš i sam vidjeti i AMD ploče su zastupljene. Sad samo trebaš provjeriti dali je i tvoja među njima {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.6.2011 0:33 (McVily77).
15 godina

ej ljudi pozdrav!!{#}

da se i ja bacim u u područje ati crossfire...{#}

imam jednu ati sapphire 3870 512mb gddr4 i hti bi si uzet još jednu i spojit u ati crossfire polje

zanima me dali bi dobio na performansama išta bolje od jedne...dali netko ima 2 grafičke spojite..

eto mislim da proc i matična nisu problem a napajanje mi je 550wata...

molim ideje i savjete...hvala{#}

13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

pozdrav,

imam grafu xfx 6950 1gb. sad planiram da uzmem jos jednu xfx 6950 1gb i da ih stavim u crossfire.

zanima me koliko cu realno dobili na performansama. da li x2 jer su dvije grafe, ili?

hvala na odgovoru

I see noob people
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Frozen Hell kaže...

pozdrav,

imam grafu xfx 6950 1gb. sad planiram da uzmem jos jednu xfx 6950 1gb i da ih stavim u crossfire.

zanima me koliko cu realno dobili na performansama. da li x2 jer su dvije grafe, ili?

hvala na odgovoru

ne. moguce je da ce u pojedinim situacijama biti cak i 2x performanse, al u prosjeku negdje oko 70-80% evo ti review

15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Da li bi mi se isplatilo Crossfire-at Sapphire 4850x2 2GB sa 4850 Vapor X ili 4870 Vapor X ili da ostavim ovako kako je? Ako bi crossfireo, morao bi zamjeniti matičnu... :S

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Nightmare kaže...

Da li bi mi se isplatilo Crossfire-at Sapphire 4850x2 2GB sa 4850 Vapor X ili 4870 Vapor X ili da ostavim ovako kako je? Ako bi crossfireo, morao bi zamjeniti matičnu... :S

Sa trećom grafičkom dobivaš puno manji pomak performansi ka gore, negdje čak i dolje zbog neoptimiziranosti takvog multi gpu sustava.

Rađe to prodaj pa uzmeš jednu GTX570/HD6950.

x264 - High Profile 10 | FLAC | MKV
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

Isplati li se ic na još jednu 5870? ...Tj, šta konkretno dobivam s njom u igrama?

Igram pretezno CoD (bo/mw2/mw3>kad dodje, ::: ugl fps), i tu i tamo kad izadje koja dobra igra (cca jednom mjesecno)..

konfa pod moj PC

Hvala :)

POzz

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

a gledaj, ako patis na grfiku i igras igre poput metro2033, tada jos jedna HD5870 dobro dode. ako ne, onda i jedna mpze uradit zadatak. uglavnom dodavanjem jos jedne kartice bi trebao dobit porast performansi u prosjeku 87%(negdi vise, negdi manje)

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 2:09 (microman).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
CrossFire Vodič

naso sam dvije nove asus gtx 570 dci one kak sve zovu za 2100kn za par dana idem po jednu

edit 1komad 2100kn ne dvije za te pare {#}

Join Teamspeak 3 === 217.114.63.57
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 2:43 (HC for Life).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice