AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 535.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: AMD Vega
Stjepanj kaže...

a ti si brat od Tonči-ja Jukića?

nisam   ni neznan ko je to 

hh
15 godina
protjeran
petarjukic kaže...
Stjepanj kaže...

rade uzmi rx 560 za 45 fps-a ce ti biti dovoljnolp

ne igraju svi igrice 

Za sta ti treba Vega a da nisu igrice? Office i youtube?

9 godina
ansha kaže...
petarjukic kaže...
Stjepanj kaže...

rade uzmi rx 560 za 45 fps-a ce ti biti dovoljnolp

ne igraju svi igrice 

Za sta ti treba Vega a da nisu igrice? Office i youtube?

a produktivne poslove (uglavnom rendiriranje)  u većini slučajeva je bolja od gtx 1080ti i jednaka a da o 1080 ne govorim  vega 64 je skuplja 500-600 kuna od najjeftinijeg modela gtx 1080 al se isplati  nego ja ću sada rađe čekat pinnacle ridge u 2. mjesecu pa ću onda sve uzet

hh
15 godina
protjeran
AMD Vega

Lol, renderirat? Onda si neupucen kad uzimas amd...

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
ansha kaže...

I grafa i procesor su daleko bolji u produktivnim poslovima nego nvidia i intel, ne bi tu priča da nisan proučio sve šta se moglo naći, nego šta bi ti radio sa amdom ako ne bi produktivne poslove? Igrao se? Za to su nvidia i intel ali u ovome je slučaju vodeći amd   a i vjerujem da će se sve pomalo počet optimizirat za amd  r7 1700 u igrima nije iskorišten 25-30% a vjerujem da i vegu zezaju driveri  no kako god ja sam ovim sada rezultatima zadovoljan i poslužit će svrsi  igre su na drugom mjestu a produktivni poslovi na prvome  a tu je amd bolji ali čekat ću rađe 2. mjesec da izađe pinnacle ridge, nadam se većem clocku i nešto boljem ipc-u a ako ne bude puno napretka rađe ću uzeti onda r7 1700 koji će i pojeftinit dolaskom pinnaclea

hh
16 godina
neaktivan
AMD Vega

ahaaaa kuzim te. ti si htio bit cinican...

a tak nije bas nesto

(G)jokaCRO ingame
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
petarjukic kaže...
ansha kaže...

I grafa i procesor su daleko bolji u produktivnim poslovima nego nvidia i intel, ne bi tu priča da nisan proučio sve šta se moglo naći, nego šta bi ti radio sa amdom ako ne bi produktivne poslove? Igrao se? Za to su nvidia i intel ali u ovome je slučaju vodeći amd   a i vjerujem da će se sve pomalo počet optimizirat za amd  r7 1700 u igrima nije iskorišten 25-30% a vjerujem da i vegu zezaju driveri  no kako god ja sam ovim sada rezultatima zadovoljan i poslužit će svrsi  igre su na drugom mjestu a produktivni poslovi na prvome  a tu je amd bolji ali čekat ću rađe 2. mjesec da izađe pinnacle ridge, nadam se većem clocku i nešto boljem ipc-u a ako ne bude puno napretka rađe ću uzeti onda r7 1700 koji će i pojeftinit dolaskom pinnaclea

Bla-bla produktivnost, bla bla poslovi, bla produktivnost.... A ne napises kakva crna produktivnost, kakvo renderiranje? 

9 godina
ansha kaže...
petarjukic kaže...
ansha kaže...

Bla-bla produktivnost, bla bla poslovi, bla produktivnost.... A ne napises kakva crna produktivnost, kakvo renderiranje? 

Uglavnom ću se služiti blenderom a nešto manje adobe paketom i autoCADom i hrpom drugih programa a mislio sam se između vege 64 i gtx 1080 a najjeftiniji model gtx 1080 je jeftiniji 600kn i troši puno manje struje ali vega je se u svemu ostalom osim igranja pokazala puno boljom a i vjerujem da je tu još neiskorištene snage ali sve će se vidit još kasnije pošto ću čekat da izaže 2. generacija ryzena (pinnacle ridge ali on neće imat zen 2 jezgre) a do tada se može puno toga desit tako da se ima još vremena za razmišljanje

hh
15 godina
protjeran
AMD Vega

I koji je to gpu renderer za blender koji ces koristit?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Vega

Razocarao sam se, cudi me da nitko ne spominje Wolfenstein vec i lijepi benchmarkove. Mislim to je ipak Doom sa drugim storylineom, a znamo DOOM je alfa i omega benchmarkova jer ima Vulkan 

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Razocarao sam se, cudi me da nitko ne spominje Wolfenstein vec i lijepi benchmarkove. Mislim to je ipak Doom sa drugim storylineom, a znamo DOOM je alfa i omega benchmarkova jer ima Vulkan 

Možeš se ti ismijavati koliko želiš, ali ta razina optimizacije je nešto čemu bi svi trebali težiti, samo ipak to zahtijeva neku vještinu i znanje. DOOM je vrhunska igra po svemu a super engine je samo šlag na vrhu.

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
17 godina
Radeon prorender je izašao jos 2016 i vec jednu pocetak podrzava mayu, vjerujem da u vec dosta programa ima plugin. Znam da su onda jos najavili za cinema, Maxom i druge, tak da za rendering je puno bolja opcija od nvidie.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Radeon prorender je izašao jos 2016 i vec jednu pocetak podrzava mayu, vjerujem da u vec dosta programa ima plugin. Znam da su onda jos najavili za cinema, Maxom i druge, tak da za rendering je puno bolja opcija od nvidie.

Reci i kolegi Lewis-u da nema pojma i da proda svojih 7 ili kolko nvidija i predje na vegu...

17 godina

Ajde malo pogledaj testove pa ces vidjeti da je Vega brza 20% od GTX 1080ti u renderu a ne da pricas napamet, govorimo o performansama grafe u renderu.

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 8:06 (Patrick_cro).
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...

Ajde malo pogledaj testove pa ces vidjeti da je Vega brza 20% od GTX 1080ti u renderu a ne da pricas napamet, govorimo o performansama grafe u renderu.

Stari, nemas pojma o temi, ostavi se stvari o kojima nemas pojma..

17 godina
Ti imaš pojma pa zato i samo trabunjas bez konkretnih dokaza, ti izgleda da si vidoviti milan pa znas da je nvidia bolja u svemu i znas tko koristi koji software.
15 godina
protjeran
Patrick_cro kaže...
Ti imaš pojma pa zato i samo trabunjas bez konkretnih dokaza, ti izgleda da si vidoviti milan pa znas da je nvidia bolja u svemu i znas tko koristi koji software.

Sjasi sinko, pola render engine-a ni ne podrzava opencl a u svim bitnima koji podrzavaju cuda je ispoliranija i brza. EOD s tobom jer nisi u svom elementu...

17 godina
Pa vise supporta ima opengl nego cuda, proslo je doba rendanje samo sa cudom, i sve vise se njih okreće Open gl, ali da si samo malo proguglao znao bi to.

16 godina
odjavljen
Jakovp kaže...
D3lBoy kaže...

Možeš se ti ismijavati koliko želiš, ali ta razina optimizacije je nešto čemu bi svi trebali težiti, samo ipak to zahtijeva neku vještinu i znanje. DOOM je vrhunska igra po svemu a super engine je samo šlag na vrhu.

Doom i Doom/Wolf engine jesu vrh vrhova lijepog programiranja i prekrasni proizvodi. To je svakako činjenica.

Što se Vege i renderinga tiče, da, teoretski Vega i dobro napisan renderer za Vegu, morali bi biti na razini 1080Ti. I jesu kad imamo dobro napisan renderer. OpenCL je sada on-par s CUDA-om za rendering, tako da tu nema problema.

Nažalost, jako je malo napravljeno na tom planu. Ide naprijed, ali polako.

Nope.
15 godina
protjeran
Tonči kaže...

Što se Vege i renderinga tiče, da, teoretski Vega i dobro napisan renderer za Vegu, morali bi biti na razini 1080Ti. I jesu kad imamo dobro napisan renderer. OpenCL je sada on-par s CUDA-om za rendering, tako da tu nema problema.

Malo i nista, nitko ziv ne koristi amd za 3d rendering...

9 godina
Tonči kaže...
Jakovp kaže...
D3lBoy kaže...

Doom i Doom/Wolf engine jesu vrh vrhova lijepog programiranja i prekrasni proizvodi. To je svakako činjenica.

U većini slučajeva je sada u svim produktivnim poslovima bolja nego gtx 1080 ti ili ako ne gotovo je jednaka. Kao što je netko rekao, nvidia je za gamere koji i hoće radit nešto pametno a amd obrnuto :D Vega nije posve razočarala izlaskom iako je izašla godinu kasnije :D igranje na razini gtx 1080 a produktivni poslovi iznad gtx 1080 ti

hh
15 godina
protjeran
petarjukic kaže...

U većini slučajeva je sada u svim produktivnim poslovima bolja nego gtx 1080 ti ili ako ne gotovo je jednaka. Kao što je netko rekao, nvidia je za gamere koji i hoće radit nešto pametno a amd obrnuto :D Vega nije posve razočarala izlaskom iako je izašla godinu kasnije :D igranje na razini gtx 1080 a produktivni poslovi iznad gtx 1080 ti

Iz svega je evidentno jedino to da se ti nikakvim 3d renderingom nikad nisi bavio... Reci da ti treba gaming komp i da ne zelis nvidiju pa cu ti i ja preporucit vegu. 56 a ne 64 doduse...

9 godina
ansha kaže...
petarjukic kaže...

Iz svega je evidentno jedino to da se ti nikakvim 3d renderingom nikad nisi bavio... Reci da ti treba gaming komp i da ne zelis nvidiju pa cu ti i ja preporucit vegu. 56 a ne 64 doduse...

da, nisam se bavio baš do sada ali se planiram  a evidentno je i da se ti ne možeš pomiriti da je vega bolja u produktivnim poslovima  a i kao što sam prije rekao uzimam vegu i zato što vjerujem da tu ima mjesta optimizaciji i ostalome

hh
11 godina
neaktivan
Jakovp kaže...
D3lBoy kaže...

Ne, ne ismijavam se, daj boze da sve igre koriste Vulkan. Dobar dio zašto Doom/wolfenstein rade odlicno je jer su poprilicno linearni (uski hodnici/mal draw distance zbog njih/ne treba puno renderat), kad se to spoji sa Vulkanom naravno da ce framerate biti odlican. Što i nije baš usporedivo sa engineom tipa GTA V.

Smijesni su mi fanboyevi što uzmu Ashes ili DOOM/Wolfenstein i onda to koriste za bench iskljucivo (cak i sam AMD). Treba gledati globalno, a ne samo neke igre koje dobro rade i oslanjat se na "to je buducnost". Ali dobro necu potpaljivat.

15 godina
protjeran
petarjukic kaže...

da, nisam se bavio baš do sada ali se planiram  a evidentno je i da se ti ne možeš pomiriti da je vega bolja u produktivnim poslovima  a i kao što sam prije rekao uzimam vegu i zato što vjerujem da tu ima mjesta optimizaciji i ostalome

Vidi se iz aviona, samo ti uzmi vegu, nego sta...

12 godina
odjavljen
D3lBoy kaže...

Smijesni su mi fanboyevi što uzmu Ashes ili DOOM/Wolfenstein i onda to koriste za bench iskljucivo (cak i sam AMD). Treba gledati globalno, a ne samo neke igre koje dobro rade i oslanjat se na "to je buducnost". Ali dobro necu potpaljivat.

Samo, i dalje će se grist jer ni na Vulkanu ne mogu zapet pascalu 

Dont these talking monkeys know that Eden has enough to go around? Plenty in this holy garden, silly old monkeys, Where there is one you are bound to divide it Right in two!
9 godina
ansha kaže...
petarjukic kaže...

Vidi se iz aviona, samo ti uzmi vegu, nego sta...

Meni su rezultati po raznim člancima bili na strani vege... Eto ako ti nađeš par 5 usporedba između vege 64 i gtx 1080 i od toga ih 3 bude na strani gtx 1080 ja odustajem od vege... Jel dogovoreno? 

Edit: obavezno link do toga šta nađeš

hh
Poruka je uređivana zadnji put pon 30.10.2017 17:04 (petarjukic).
15 godina
odjavljen
eywa33 kaže...
D3lBoy kaže...

Samo, i dalje će se grist jer ni na Vulkanu ne mogu zapet pascalu 

Ti ne kužiš grafove koje si stavio, jel tako?

http://www.bug.hr/forum/post/predstavljanje/slike-vaseg-hardvera/1959989.aspx
16 godina
odjavljen
ansha kaže...
Tonči kaže...

Malo i nista, nitko ziv ne koristi amd za 3d rendering...

Istina; skoro pa ništa i slabo. Iako, ono što je AMD ponudio sada u profi segmentu, nije baš za šalu. Filmaši su navalili...

D3lBoy kaže...

Ne, ne ismijavam se, daj boze da sve igre koriste Vulkan. Dobar dio zašto Doom/wolfenstein rade odlicno je jer su poprilicno linearni (uski hodnici/mal draw distance zbog njih/ne treba puno renderat), kad se to spoji sa Vulkanom naravno da ce framerate biti odlican. Što i nije baš usporedivo sa engineom tipa GTA V.

Ovo me podsjeća na ono "točan rezultat, al' pogrešan postupak i točan je samo zbog slučajnosti". Nikakve veze hodnici i draw distance nemaju s Vulkanom ni količinom renderinga niti je to uopće "the thing". Dapače, Vulkan/DX12 igre su ono što bi najviše koristilo igrama koje imaju puno događanja po scenama.

Nope.
11 godina
neaktivan

Ne pricam o vulaknu vec o Doomu, vecina levela su hodnici ili manji otvoreni/zatvoreni prostori, scene su vrlo jednostavne, nit ima puno pokretnih objekata, cak su i teksture maxane niže rezolucije. I takav engine je sam po sebi jednostavan za vrtit na više manje bilo cemu pa cak i OpenGLu, a kada se na to doda Vulkan onda dobijemo tako dobre performanse.

Ja bi volio vidit Vulkan negdje gdje bi imao više smisla, npr. Star Citizen?

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice