AMD Vega
- poruka: 3.223
- |
- čitano: 535.965
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore

Hvala trebat ce mi malo vremena da to sve pohvatam, treba sve isprobat u zivotu
jutros bacim oko na techpowerup i tamo ruski test vega 56... pa mi palo na pamet da je vega puštena u prodaju ima već više od dva mjeseca, a još uvijek su u prodaji samo cigle s jednim blowert ventilatorom
koji qrac se više čeka, valjda da volta izađe pa da vidimo i poneku vegu sa normalnim hladnjacima

Al amd proizvodi i graficke kartice?
Te neferentene nisu ništa bolje od referentnih. Fazna regulacija (VRM) je dosta kvalitetna na referentnim a mora i biti jer je vega najrastrošnija jednojezgrena grafička ikada napravljena, više troši od stare gtx 480. Šta se tiče hlađenja najbolje bi bilo staviti neki AIO 240 milimetarski ili procesorski hladnjak ako se radi o zraku.
Te neferentene nisu ništa bolje od referentnih. Fazna regulacija (VRM) je dosta kvalitetna na referentnim a mora i biti jer je vega najrastrošnija jednojezgrena grafička ikada napravljena, više troši od stare gtx 480. Šta se tiče hlađenja najbolje bi bilo staviti neki AIO 240 milimetarski ili procesorski hladnjak ako se radi o zraku.
Nekako sam dobio dojam da furyX više trošio, on bi se sa ovim hladnjakom od vege rastopio.
FuryX i vega 56 su tu negdje ali vega 64 a pogotovo verzija sa vodenim hlađenjem na turbo boost biosu više troši. Ova potonja povuče i preko 400 W.

Tema mrtva? Nereferentnih nema osim one jedne asus koja je suxala u testovima? Opet po običaju strpite se dok dođe next gen koja će biti bolja?
Izgleda da nikako da zamjenim svoju 290 s novom iz amd tabora.
Tema mrtva? Nereferentnih nema osim one jedne asus koja je suxala u testovima? Opet po običaju strpite se dok dođe next gen koja će biti bolja?
Izgleda da nikako da zamjenim svoju 290 s novom iz amd tabora.
sto se tice grafickih kartica bolje da promjenis tabor, jednostavno je.
Ako ti mjenjaš avatar ne moram i ja tabor.
Šalu na stranu, nije mi žurba ali kako stvari stoje dobra je šansa za promjenu tabora ukoliko budem kupovao novu karticu.
Ako ti mjenjaš avatar ne moram i ja tabor.
Šalu na stranu, nije mi žurba ali kako stvari stoje dobra je šansa za promjenu tabora ukoliko budem kupovao novu karticu.
ja volim amd ali oni od r9 290 nisu izdali nikakvu postenu karticu u smislu napretka u perfomansama samo su gledali nekakvu efektivnost i to je to.
fury x je bila okey ali opet baš i ne..
ovo novo sto su napravili bolje da nisu
fury x je bila okey ali opet baš i ne..
...
nano mi je bila top nakon 290x ..
Neznam jel bilo no sad sam i ja procitao da se vega 64 barem sto se tice Msi-a i Gige nece raditi u custom verzijama, osobno niti neznam koji to gpu hladnjak moze hladiti bez problema 400w tdp, MSi-jev s gtx 780 Lightning ima 550w tdp no ta kartica ima 1.7Kg previse je to materijala za ionako preskupu karticu
lp
Neznam jel bilo no sad sam i ja procitao da se vega 64 barem sto se tice Msi-a i Gige nece raditi u custom verzijama, osobno niti neznam koji to gpu hladnjak moze hladiti bez problema 400w tdp, MSi-jev s gtx 780 Lightning ima 550w tdp no ta kartica ima 1.7Kg previse je to materijala za ionako preskupu karticu
lp
Od kud ti ta informacija?
Tako pise na kutiji

Tako pise na kutiji a i bio sam ponosni vlasnik❤, kartica je u svoje vrijeme bila san snova svih ljubitelja hw. Velim ovo je valjda jedini zracni hladnjak koji bi mogao ohladiti vegu 64 s tolikim tdp-m.lp
Ili stavis najjeftiniji 120mm AIO i as bolje temperature od te mrcine...
Nemože to hladiti 550 W tdp-a. Najjači zračni hladnjaci za grafičke su hladnjaci za procesor ali mora biti toranj. Toranj ima toplovodne cijevi u U i presjeca finove s dvije strane (dva hladna kraja) i nema pregiba. Topflow hladnjaci npr. nemogu izdržati visoki tdp. Probao sam coolermaster hyper 212 x (toranj) na gtx 480 na 900 Mhz i 1.2 V u furmarku. Niti jedan regularan zračni hladnjak baš za grafičke nemože to ohladiti (nemože stabilizirati temperaturu gpu-a). Hyper 212 x je bez problema držao ovaj nuklearni rektor na 73 C s jednim ventilatorom od 1300 okr dok joj nisam uništio mosfet u faznoj regulaciji zbog previsoke struje.
Ako je hladila (izvrsno 71c avg) moj 290X lightning moze i 780ti :)
Ja sam stavio accelero xtreme iv na svoju 780 ti. Taj hladnjak je nevjerojatan...
Je li ovo jeftino napajanje dovoljno za Vegu 64 + R7 1700? Fortron Hyper 700W, 80+
Je li ovo jeftino napajanje dovoljno za Vegu 64 + R7 1700? Fortron Hyper 700W, 80+
kupis dva, trece gratis?! tamančićlp

kupis dva, trece gratis?! tamančićlp
Moga si mi direktno odgovorit na pitanje a ne tako :D al vidim po tome da je odgovor očito ne :D
Sasvim dovoljno, samo nemoj ekstremni overclock.

rade uzmi rx 560 za 45 fps-a ce ti biti dovoljnolp
rade uzmi rx 560 za 45 fps-a ce ti biti dovoljnolp
ne igraju svi igrice
a ti si brat od Tonči-ja Jukića?