AMD Vega

poruka: 3.223
|
čitano: 534.177
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
AMD Vega

5keka je bila 7970 u adm-u!

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Re: AMD Vega
NiramX kaže...
picajzla0707 kaže...
NiramX kaže...
....

nemoj se ljutiti, ali imam skoro 45 godina i apsolutno ne funkcioniram na način da bi mogao sad gledati sat vremena jubitu trkeljanja, da bi skužio što si ti mislio reći u odgovoru na moj post

Pogledaj barem prvi video. Nemam volje toliko pisati. Niti toliko vremena.

nema niti ja vremena niti volje gledati video od 20 minuta

sorry, ali ovo je forum, ne jubito slikovnica i ako ne znaš/ne želiš/ne voliš pisati, nemoj radije ništa niti komentirati

12 godina
Wayto XD kaže...

Ako su ove cijene stvarno tolike po izlasku onda i nije nvidia nabijala cijene kolko sam ja uvik mislija,s obzirom da je svaka sledece osijetno brža...ove tvoje cijene su me stvarno iznenadile al ih neman sad vrimena provijerit,al ako je istina nemislin da je nvidia tolki smrad kolko sam zadnjih godinu dana bija uvijeren iako imaju dosta putra na glavi radi raznih muljanja(ali ima i AMD)
p.s. ali i dalj molin boga da nedođe do monopola jer onda smo stvarno naj*ali :(

cijene su s wiki, ako se netko sjeća, neka usporedi cijene gtx-ica 670 ili 770 sa današnjim 1070, nekidan je netko na temi garancije pokazivao račun od gtx770 - ništa jeftinija od današnje 1070

također, sjeti se da niti amd nije bio previše "ljubazan" sa svojim grafama iz tog vremena - koliko su koštale 290x kad su izašle?

sjećaš li se pada cijena amd grafa kad je izašla gtx970 s cijenom od 500-tinjak kuna nižom od očekivane - 290 i 290x su srozale cijenu za 500-1000 kuna u par dana

amd je super firma, daleko bolja od nvidie, ali sve su to korporacije čiji je osnovni cilj profit

uostalom, ja sam komentirao gornju usporedbu nvidie i intela, gdje se porast perfomansi novog i5 u odnosu na onog od prije 6 godina mjeri u 20-30%, dok je nvidia dala u isto vrijeme porast perfomansi od 200-300% ili tu negdje

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 10:49 (picajzla0707).
13 godina
protjeran
Na guru3d su izasli ss vege, mozda i "fejk" uglavnom u nvidia naslovima mrvicu gubi od titana xp u ostalimo vodi...bude to super sam nek izade sto prije😎!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Stjepanj kaže...
Na guru3d su izasli ss vege, mozda i "fejk" uglavnom u nvidia naslovima mrvicu gubi od titana xp u ostalimo vodi...bude to super sam nek izade sto prije😎!lp

http://www.guru3d.com/news-story/presumable-fake-vega10-benchmarks.html

Pošto ti engleski ne ide baš prevest ću ti: Grafovi su potpuno lažni.

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 11:38 (Prince-Artas).
15 godina
protjeran
AMD Vega

Bitno da ti je opalio TD 

Moj PC  
3 2 hvala 1
17 godina
protjeran
ansha kaže...

Bitno da ti je opalio TD 

On i njegov šegrt, čini se da vole samo slikovnice, na tekst članka se ne obaziru

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 13:07 (Prince-Artas).
13 godina
Prince-Artas kaže...
ansha kaže...

Bitno da ti je opalio TD 

On i njegov šegrt, čini se da vole samo slikovnice, na tekst članka se ne obaziru

Hahaha mene Bug-ov forum najviše nasmijava dok postoje likovi ko Stjepko,samo da ga nikad ne izbriše...istina bez anasha,tebe i ostali kraljeva koji ulazite u raspravu uvik s njim i pokopate ga istinitim činjenicama nebi bilo ovako zabavno 

16 godina
AMD Vega

Zanima me na šta se odnosi njihov td, da li na ono nezna engleski ili da su lažni bečevi.

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Leopard_st kaže...

Lupetas, freesync je limitran na minimum 45 Hz, nakon toga ide fixni refresh rate od 30 Hz, dok je kod nvidie drugacija prica.

Sinhonizovanje ide do 30 Hz, znaci na polju gdje je najkriticnije 30-50 fps, amd se gubi.

Progoglaj malo prije nego sto krenes pisati.

Znači ti tvrdiš da meni freesync ne radi u navedenom rasponu (30-75) bez obzira što je tako kaže Radon settings, te framerate bude između ostalog i u rasponu od 30 do 45Hz?

Origin (Battlefield): Dead_Body_cRo
Poruka je uređivana zadnji put pet 13.1.2017 20:50 (TexW).
14 godina
neaktivan
TexW kaže...
Leopard_st kaže...

Lupetas, freesync je limitran na minimum 45 Hz, nakon toga ide fixni refresh rate od 30 Hz, dok je kod nvidie drugacija prica.

Sinhonizovanje ide do 30 Hz, znaci na polju gdje je najkriticnije 30-50 fps, amd se gubi.

Progoglaj malo prije nego sto krenes pisati.

Znači ti tvrdiš da meni freesync ne radi u navedenom rasponu (30-75) bez obzira što je tako kaže Radon settings, te framerate bude između ostalog i u rasponu od 30 do 45Hz?

Tako je pisalo u whitepaperu, nemam amd kartu, ravnam se po onome sto sam procitao.

Super za tebe pa radi i ispod 45 Hz.

9 godina
Wayto XD kaže...

Ako su ove cijene stvarno tolike po izlasku onda i nije nvidia nabijala cijene kolko sam ja uvik mislija,s obzirom da je svaka sledece osijetno brža...ove tvoje cijene su me stvarno iznenadile al ih neman sad vrimena provijerit,al ako je istina nemislin da je nvidia tolki smrad kolko sam zadnjih godinu dana bija uvijeren iako imaju dosta putra na glavi radi raznih muljanja(ali ima i AMD)
p.s. ali i dalj molin boga da nedođe do monopola jer onda smo stvarno naj*ali :(

Zanemari imena.. imena je Nvidija dala kako želi.. može ona prije izdavanja 1050 TI karticu nazvati 1080...

Kad si zanemario imena onda recimo u seriji 2 je 280 bio najveci cip. 580 je bila kao recimo u prošloj maxwell generaciji titan i 570 kao 980 TI. 980 i 970 su onda bile niži rang grafičkih.

Recimo da je limit čipova kakvih rade do 600 mm2. Takvi su bili 280, 480, pa 580.....  i onda dolazi cip zvan 680 od manje od 300 mm2.... i titan na kojeg amd nema odgovor.  onda je krenuo marketing.... Prvo 680 postaje 770 a okrljašteni titan 780... pa u seriji 9xx nvidija je samo pomakla da titan i TI varijanta budu flagshipovi, a midrange budu x80 i x70. Mogu oni spinati koliko hoće da je ovo entuzijast viši nivo.... realnost je da oni i amd imaju 50% 50% tržišta i da se pravo kolju sa price war ne bi bilo grafičkih po 10 k kuna.... Bar ne single gpu varijante....

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 1:11 (Alfa_R).
12 godina
Alfa_R kaže...
Wayto XD kaže...

Zanemari imena.. imena je Nvidija dala kako želi.. može ona prije izdavanja 1050 TI karticu nazvati 1080...

Kad si zanemario imena onda recimo u seriji 2 je 280 bio najveci cip. 580 je bila kao recimo u prošloj maxwell generaciji titan i 570 kao 980 TI. 980 i 970 su onda bile niži rang grafičkih.

Recimo da je limit čipova kakvih rade do 600 mm2. Takvi su bili 280, 480, pa 580.....  i onda dolazi cip zvan 680 od manje od 300 mm2.... i titan na kojeg amd nema odgovor.  onda je krenuo marketing.... Prvo 680 postaje 770 a okrljašteni titan 780... pa u seriji 9xx nvidija je samo pomakla da titan i TI varijanta budu flagshipovi, a midrange budu x80 i x70. Mogu oni spinati koliko hoće da je ovo entuzijast viši nivo.... realnost je da oni i amd imaju 50% 50% tržišta i da se pravo kolju sa price war ne bi bilo grafičkih po 10 k kuna.... Bar ne single gpu varijante.... 

svega si ti nabacao na hrpu

580 je bila kao u prošloj generaciji 980 i vrlo je lako slijediti seriju, kako cjenovno, tako i po porastu perfomansi - gdje je titan sasvim nova klasa, a 980ti jeftinija verzija iste

680 je postala 770 jer se radilo o rebrandingu, to je isto napravio i amd sa 7970 koju je pretvorio u 280x i to je podnošljivo dok se god u rebrandiranju skuplja serija spusti u cjenovno nižu klasu, no kad rebrandiraju 290 u 390 bez pomaka u perfomansama, onda je to pušiona i tu je amd u seriji 3xx izgubio cijelu jednu generaciju porasta perfomansi - da je u 3xx seriji uspio ići s porastom perfomansi od bar 20% u odnosu na 2xx, pozicija na tržištu bila bi daleko bolja

nvidia nije ništa pomakla u klasama - stvorila je novu, 980 je bila sasvim solidan performance napredak u odnosu na 780, a isto tako i 1080 u odnosu na 980, nema tu nikakvog spinanja - nova klasa grafi je realnost, za ekipu koja ima viška love

da je ovako kako ti govoriš, onda bi 980 prema 780 i 1080 prema 980 imala minimalan napredak da bi imali mjesta za spinjanje s 980ti, što nije slučaj

ja ne znam koliko bi ti htio da bude upgrade iz klase u klasu, ako ti napredak sa 680 na 780 nije bio dovoljan, pa misliš da je titan trebao biti pravi nasljednik 680-ke i da su tu nešto zaspinali

stvar je jednostavna, napretkom tehnologije i efikasnosti došli su u poziciju napraviti novu klasu grafi za najzahtjevnije i to naplatiti, druga je stvar što su to naplatili jebački

čak mislim da su oni to planirali duže vrijeme s novom klasom, no da su to išli raditi u vrijeme 5xx serije vatrenog fermija, nemam pojma kako bi ohladili duplo veći čip od 580

zato je nova klasa morala čekati efikasniju tehnologiju, ništa drugo

9 godina
AMD Vega

Spin ;)

Imena možeš davati kako hoćeš.... a ime i koji čip ćeš izdati kao koju seriju ovisi najviše o tržištu i konkurentu.

Što da je amd prije nvidije 900 izdao fury x kao 390X a jači preizvod kao exstra klasu? Kako bi onda nvidija zvala svoje proizvode i koji bi ili šta?

EDIT: duplo veći čip od 580 bi bio 1040 mm2... Neizvedivo jer se uvijek vrte oko 600 mm2 kao največi čipovi.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 3:00 (Alfa_R).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Alfa_R kaže...

Spin ;)

Imena možeš davati kako hoćeš.... a ime i koji čip ćeš izdati kao koju seriju ovisi najviše o tržištu i konkurentu.

Što da je amd prije nvidije 900 izdao fury x kao 390X a jači preizvod kao exstra klasu? Kako bi onda nvidija zvala svoje proizvode i koji bi ili šta?

EDIT: duplo veći čip od 580 bi bio 1040 mm2... Neizvedivo jer se uvijek vrte oko 600 mm2 kao največi čipovi. 

ahaha, ovdje imaštemu za to

druga je stvar što bi ti htio da ti oni daju 200% jaču grafu za istu cijenu

amd nije mogao izdati fury x pod 390x jer bi mu bilo neisplativo

600 mm2 nije ultimativna mjera koja bi morala određivati kartice do 500usd, nego je broj tranzistora koji u to mogu nagurati taj koji određuje cijenu

tek kad im je proizvodni proces i povećanje energetske efikasnosti to omogućio, izašla je nova klasa - zato nisu mogli izdati ranije novu klasu, iako bi sigurno rado to i prije napravili

13 godina
protjeran
AMD Vega

0 0 hvala 1
17 godina
AMD Vega

znaci vega 10 je samo kloknut fiji sa mizernim modifikacijama! pa jesu oni normalni 

tek dvoglava 10-ka i 20 ce biti real deal 

bdw 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 12:55 (4mal).
Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan

Kako si ti izvukao taj zaključak iz videa?

17 godina
AMD Vega

kojeg videa 

ovaj potonji je prica rekla kazala vidjet cemo sto ce i kako bit 

mogu se i ja igrat matematike eod.

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 14:29 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Dobro pusti matematiku, kako si ti zaključio ovo: "znaci vega 10 je samo kloknut fiji sa mizernim modifikacijama! pa jesu oni normalni "? Jer ti to prvi spominješ pa me zanima da nisam ja možda nešto propustio.

17 godina
AMD Vega

pa u videu ti pise da koritse fiji kao podlogu sa istim brojem stream procesorima i kloknutim HBM.-om koji je sad HBM-2

toje o cemu sam pricao u fiji temi davno

da kad se za 5% klokne HBM daje perfornse bolje nego da se isto napravi 

sa gddr5-com ...

ocito su dosli sa  tehnologijom die stackova da se vise klokne HBM.. pa je zapravo vega 10 isto sto i fury x 

sa malo boljom optimizacijom hw-a...

dok vega 20 i 10x2 ce biti druga prica 

to je ono sto ja cekam + ryzen

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:01 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

pa u videu ti pise da koritse fiji kao podlogu sa istim brojem stream procesorima i kloknutim HBM.-om koji je sad HBM-2

toje o cemu sam pricao u fiji temi davno

da kad se za 5% klokne HBM daje perfornse bolje nego da se isto napravi 

sa gddr5-com ...

ocito su dosli sa  tehnologijom die stackova da se vise klokne HBM.. pa je zapravo vega 10 isto sto i fury x 

sa malo boljom optimizacijom hw-a...

dok vega 20 i 10x2 ce biti druga prica 

to je ono sto ja cekam + ryzen

Dokazi to s necim jer nema smisla. Kad memoriju clocknes 5% dobijes 5% propusnosti, neovisno o vrsti memorije.

17 godina
AMD Vega

radi 4k bitne sabirnice

Tonchi je o tome pricao davno... a i jos neki...

potrazi po forumu neda mi se pisat...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:11 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

radi 4k bitne sabirnice

Tonchi je o tome pricao davno... a i jos neki...

potrazi po forumu neda mi se pisat...

Ma da je 800k sabirnica, 5% je 5%, sve drugo su tvoja nadanja..

17 godina
AMD Vega

nisi me shvatio ocito kao i obicno 

primjer HBM sa 5% koknutim ramom daje bolje performase u sinteticnik testovima 

nego kad se GDDR5 klokne za 5% kpirash sad...

a posto tehnologija neda trenutna vise HBM-a da se OC-a 

slabija je od nekih NV-a da se HBM moze kolkat kao i GDDR5 

fury x bi ubio 2 TITANA P u SLI-u sa HBM bridgeom... 

jel ti sad jasno.

AMD se sam sjebo sto je ponudio superiorniu tehnologiju o nv-a a nemoze je trenutno iskoristiti i sumnjam 

da ce tako biti na HBM-u 2. ista stvar kao kad je izasao PS3 sa svojim IMB cpu-om koji devovi nisu zanli iskoristi

kak spada...

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:32 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

nisi me shvatio ocito kao i obicno 

primjer HBM sa 5% koknutim ramom daje bolje performase u sinteticnik testovima 

nego kad se GDDR5 klokne za 5% kpirash sad...

a posto tehnologija neda trenutna vise HBM-a da se OC-a 

slabija je od nekih NV-a da se HBM moze kolkat kao i GDDR5 

fury x bi ubio 2 TITANA P u SLI-u sa HBM bridgeom... 

jel ti sad jasno.

To sve sta si napisao je toliko krivo, glupo i nelogicno da ne znam kako da ti odgovorim. I guess you win...

17 godina
AMD Vega

ok druze budemo to tek vijdeli do tada 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
4mal kaže...

ok druze budemo to tek vijdeli do tada 

Radje ponovi postotke iz osnovne skole...

12 godina
neaktivan

Suosjećam u potpunosti.

17 godina
AMD Vega

Ipak  kad malo bolje razmislim ansha je u pravu ja sam ga samo zakomplicirao kao i obicno  

ali on topic za bolje performasne od f-x a treba cekat vegu 20 ili 10x2 

Poruka je uređivana zadnji put sub 14.1.2017 15:51 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice