AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.626
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

koja kretenska firma sad uopče dobavlja po bezobraznoj nabavnoj cijeni

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
dery kaže...

koja kretenska firma sad uopče dobavlja po bezobraznoj nabavnoj cijeni

Nismo niti nabavili kada smo vidjeli cijene, poanta je da je išla ponuda preko dobavljača pa su cijene preko 3000 kn za neke modele. Naravno da se odustalo. Ne samo za Radeone nego i za GTX-ice, pogotovo 1070, 1080. To poskupljenje je išlo lančano.

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

npr links ima kretenske poteze šta se tiće toga oni rx580 prodaju do 3900kn,sad spustili na 3609,(da mi je vidit budalu koja je kupi), stoga još imaju u ponudi prastarih grafa po cijenama od kad su izašle

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 12:25 (dery).
Moj PC  
3 0 hvala 1
15 godina
protjeran
sasac kaže...

Jedna naša trgovina (ne sjećam se više koja) je imala u ponudi strix rx 580 8gb sa cijenom od 3500 kn Mogu razumijeti da su podigli maržu ako je i njima narasla cijena u nabavi, kvragu shvatio bi da su i digli nešto maržu zbog abnormalne potražnje taman i da im nije narasla cijena u nabavi ali sa bubam cca 2200 dići na 3500...nadam se da su svjesni da ako zadrže takve cijene da neće prodati niti jednu kad će se za te pare uzimati 2 rabljenje, pa čak i ja koji u 99% slučajeva kupujem isključivo novo.

Normalno je sasvim da u ovakvoj situaciji maksimalno nabiju cijenu..

16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

--obrisano--

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.7.2017 22:14 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Baš pomislih da zaključimo najkretenskiji potez sa linksom kad izlete još luđe ,bez teksta sam, 4190 kn rx580 strix rog te xfx 4016kn u tia mobiteli te u protisa 3900kn.

Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
protjeran
dery kaže...

Baš pomislih da zaključimo najkretenskiji potez sa linksom kad izlete još luđe ,bez teksta sam, 4190 kn rx580 strix rog te xfx 4016kn u tia mobiteli te u protisa 3900kn.

Tu su vec presli granicu debelo, to ni najocajnijim minerima nije interesantno..

15 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne kužim, pa tko će im to kupiti?

Da su stavili 3 soma, bar bi se mogli nadat da će prodat.

Kada bi amd i nvidia nekako mogli zgimapti mining potencijal grafa i ponuditi specijalizirane kartice za majning koje bi davale osjetno veći hashrate svi bi problemi bili riješeni. Mi bi mogli kupovati kartice po normalnim cijenama, majneri dobiju svoje, a ovaj dvojac se ne mora brinuti da će im eventualna poplava rabljenih kartica uništit prodaju novih, kao što se AMDu dogodilo prije cca 3 godine.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Hmm onda mi se isplati prodati moju XFX GTR RX480 8 GB a za tu lovu mogu nadogradit komp na rayzen i riješit se konačno FX 8300

1 0 hvala 0
12 godina

Jesi klokao proc, sto ti ne valja s tim kombom?

Na kojoj si rezi uopce?

coffe,coffe,coffe.....
10 godina
neaktivan

Sve šljaka ok procesor je na 3.3 , a u BIOSU sam isključio da ga sama matična klokne na 4,1, i tako sam planirao do Božića preć na Rayzen pa sad kalkuliram jer su i polovne graf otišle u nebo, pa da sad uzmem rayzen a  za Božić novu grafu valjda će se cijene smiriti , sorry ako sam malo off topic

12 godina

Kuzim, sve jasno, Ryzen je hit, zasto ne ako mozes. Sve ovisi imas li zamjensku grafu ili neko drugo rijesenje...

p.s. Ne dogodi se cesto da rabljeni HW bude cijenom kao novi u trenutku kupnje. Tu je prefnost i problem kod polarisa.

coffe,coffe,coffe.....
13 godina
neaktivan

Stavi ga na 4ghz ravno bez turbo boosta to je smece i miran si dok ne krepa. Bezveze bacas pare, nema puno razlike za grafu tog ranga.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

malo se igram sa oc i ide grafa 1385 na stock voltazi? posralo me ili? iako imam mini kistru pa je bucna .kuha sve unutra.ali nejdu temp preko 80c

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
=xfact= kaže...

malo se igram sa oc i ide grafa 1385 na stock voltazi? posralo me ili? iako imam mini kistru pa je bucna .kuha sve unutra.ali nejdu temp preko 80c

Evo ti za usporedbu moja rx 470 nitro nakon 2 kruga Heavena klik. Stavio sam u Sapphire Trixx -24mV, nisam se vec dugo igrao klokanjem graficke, bas cu probat sutra dal jos mogu spustit napon.

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Temp nemoj gledat jel imam trenutno malu kistru za 100kn bez ventova. Mislim da je poprilicno dobar primjerak. Na kolko radi mem (stock) na 470? 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 7:45 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Stock memorija na 470 nitro je 1750, a napon 1.1V. Koliko je stock napon kod te xfx 570?

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

1150 je u watmanu max default. na tolko mi i stoji kad boosta 1380 mhz

grafa ima samo jedan 6pin konektor. zasto su trpali 2 na neke nije mi jasno?

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 9:33 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

3000 rpm i 80*C 

hory shet, te xfx rs su zaista katastrofa 

Spusti to na 1300 kako ti se da to drzati u kucistu

13 godina
neaktivan
chaselol kaže...
=xfact= kaže...

3000 rpm i 80*C 

Spusti to na 1300 kako ti se da to drzati u kucistu

necitas da imam kistru od 100 kn bez ventova?

xfact
13 godina
neaktivan

Otvori bocnu stranu i uzivaj 

Gledaj kako se moja strix 470 ponasala, a taj model je dobio tonu hejta na forumu 

Nisam je dizao iznad 1350 vecinu vremena jer mi nije bilo potrebno, cak i 1300 je bilo dovoljno (stock brzina 1206Mhz)

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

necu bas mi ljepo grije noge navecer gornja strana.. bude vruca ko vrag.. lol.. zima je ovdje u pragu po noci 

evo kad otvorim stranicu 

mozda bi trebalo malo smanjit vent.ali to cu kad prebacim sve u veliku kistru.. da ju stavim na 1300 nebi ni isla preko 70c vjerujem.

xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 10:00 (=xfact=).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
chaselol kaže...

A opet ima onih koji ih uredno preporučuju.

Za dodatna pitanja i pomoć obratiti se preko privatne poruke. Hvala. :D ps. pomoći ću svakome najbolje što mogu i znam. :D
13 godina
protjeran
Probaj taj napon smanjiti, nemoguce da moja na skoro istom core kloku radi sa 65-80 mV manje.
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

grafa uopce nije losa.naznam cemu pljuvanje po xfx-u. za 1700kn bila je odlican buy! vjerovatno moze i napon dole jos.treba se samo igrati..

zatvorena kistra /1.130 na vcore zatvorena kistra /1.130 na vcore
xfact
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.7.2017 10:21 (=xfact=).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Odlicna je, nema sta 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...

A opet ima onih koji ih uredno preporučuju.

https://thetechaltar.com/xfx-rx-570-rs-review-not-clever-rebranding/4/

nije mi samo jasno kako mogu napisati nesto ovako "very cool, very quiet" "excellent low cost cooler" znaci to je standardni low budget 2 heatpipe heatsink cooler, ali kvalitet materijala izrade a i samih cijevi je izgleda daleko ispod, jer dosta ljudi se zali na RS kartice kako se griju, bucne, glasne i kazu kako dvije cijevi nisu dovoljne za ohladiti taj cip.
S druge strane imas asus koji sa dvije cijevi hladi ga bez problema.

what the actual fuck, ili su cipovi losi ili sta, ja ne znam sta moze biti trece 

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

ocito zavisi do cipa ili neznam.. 

xfact
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Poceli se ljudi rjesavat 4xx. Na njuškalu 

MSI Rx480 Gaming X   za 2600

Asus DUAL-RX480-O4G za 2400

Xfx Rx 470 4 gb za 2300

MSI Radeon RX 470 GAMING GDDR5 4GB+GARANCIJA 3 godine za 1700.

Još mjesec/dva i past će to sve na ispod 2000. :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
=xfact= kaže...

grafa uopce nije losa.naznam cemu pljuvanje po xfx-u. za 1700kn bila je odlican buy! vjerovatno moze i napon dole jos.treba se samo igrati..

Za te pare (ili nesto manje) si mogao kupiti i msi gaming (non x, mislim da je ponuda trajala mjesec dana) i sapphire nitro (ne nitro+).Svejedno nije mi jasno kako moze biti losa kada je sapphire rx 570 itx navodno veoma dobra (niti se pregrijava niti je bucna s obzirom na velicinu).

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice