AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 804.999
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
Koliko se sjecam xfx gtr ima slicne temp kao i msi (il mrvicu vise) i sad me zivo zanima kakva bi situacija bila s dvije gtr posto ova ima back plate, sta mislite jel bi donja manje topline isijavala ovoj gornjoj?
13 godina
neaktivan

ne svidjaju mi se slotovi koji su ti odma ispod druge grafe, nekako bi to maknuo u stranu ili blize ventovima koji su na prednjoj strani, ako je moguce

Origin ID: ReaLazio
17 godina
XXX kaže...

Kaj bu tek prek ljeta...

isto sto i sad, imam dosta visoke temperaute u kuci dakle 24+ a prek ljeta radi klima pa je ispod 24 stupnja cak i bolje nego zimi...

no velim nije neki problem vec trazim neko najbolje rijesenje jer ocito je da grafe rade fino a brine me bas kolicina toplog zraka u kucistu i sto to ne ide van...

mozda ova kombinacija : https://i.imgur.com/Ou8kduq.jpg?1  ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 20:17 (toxic).
9 godina
neaktivan
toxic kaže...
XXX kaže...

Kaj bu tek prek ljeta...

isto sto i sad, imam dosta visoke temperaute u kuci dakle 24+ a prek ljeta radi klima pa je ispod 24 stupnja cak i bolje nego zimi...

no velim nije neki problem vec trazim neko najbolje rijesenje jer ocito je da grafe rade fino a brine me bas kolicina toplog zraka u kucistu i sto to ne ide van...

mozda ova kombinacija : https://i.imgur.com/Ou8kduq.jpg?1  ?

ma nemoj nista dirat, ovak je dobro, pa uopce ti se ne griju graficke nista vise nego normalno

da ne ide van bile bi ti puno vise temp :)

13 godina
neaktivan

Da, jer ti taj prednji vent ne moze doci do izrazaja nikako, blokiran je skroz.
Ja sam cak i gore gdje je DVD (naravno da sam ga izbacio) stavio jedan vent, posto imam na prednjoj strani mala vrata  i kontrole za vent(ove) pa ga po potrebi palim/gasim.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
13 godina
protjeran
Nema tu pomoci, imas dva gpu-a na zraku u zatvorenom kucistu, sta mislis cemu sluzi voda:), da imas 6 ventova u push-pullu na maxu bi jedva istjero tu toplinu van, i to je upitno, takoder ti je i cpu u vecem loadu...lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
13 godina
neaktivan

Ili makni stranicu, stavi veliki ventilator, onaj na struju koji se koristi ljeti, i spremi se na ciscenje kucista jednom svakih tjedan danaa hahah

Origin ID: ReaLazio
17 godina
Stjepanj kaže...
Nema tu pomoci, imas dva gpu-a na zraku u zatvorenom kucistu, sta mislis cemu sluzi voda:), da imas 6 ventova u push-pullu na maxu bi jedva istjero tu toplinu van, i to je upitno, takoder ti je i cpu u vecem loadu...lp

imam 4 ali se vrte na min :)

sve se u kucistu vrti na min, budem zamijenio ovaj prednji donji vent i stavio ga dolje da puse prema grafama gore i da tjera vruci zrak gore.

pa onda neka cpu se i grije vise bar ce mi povecat brzinu ventova gore :)

ali da znam cemu sluzi voda :) za tu egzibiciju nemam love.. super je stvar sto samo malo otskrinem stranicu i eto vrhunske temperature.. a i ovo u zatvorenom je okey al icu aprobati sloziti jos to da bude bolje

13 godina
protjeran
Kad takve grafe budu imale tdp od 50w tada cemo moci trpati 2x gpu-a u zatvoreno kuciste!:)
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
12 godina
toxic kaže...

imam 4 ali se vrte na min :)

sve se u kucistu vrti na min, budem zamijenio ovaj prednji donji vent i stavio ga dolje da puse prema grafama gore i da tjera vruci zrak gore.

pa jbga, nemereš imat takav setup i držat ventove na minimum, tu treba zraka

zato ti i jest tolika razlika kad ti ventovi kujcu svire i igraju se planinskog lahora

to si mogu ja priuštit s jednom grafom, duplo manje zahtjevnom od tvoje jedne i procom na kojem je hladnjak teški overkill, ali ti nikako

nasviraj ti ventove od kućišta bar do soma okretaja, do toga bi skoro pa svaki vent trebao biti dovoljno tih

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ma eto promijenio polozaj doljneg venta kako sam i rekao..

cpu ventovi su i dalje na minimum vrte se po temperaturi proca tak sam nariktao u biosu

a ove sam nafrljio, nisu nesto mocni no nisu niti glasni, klasicni fractalovi bijeli.

dobio sam cca 5 stupnjeva sada je top grafa do 78 stupnjeva max no kako god vrtise na 2400 rpma :) Upregnuo sam witchera i drzao 20 minuta obje grafe na 100% pa se malo igrao pa pa odna opet stao na sceni di su 100% i tak.. padne na 73 top pa se digne na 75 pa do 78 i opet dolje..

doljna je na oko 70 i vrti se do 1000 rpma

mislim da ce to biti okey..

no npr ti auto ventovi od grafe mi se onak ne cini previse okey s krivuljom dosta se sporo dize rpm npr dode na 2400 okretaja i onda bez obzira bila temperatura 78 ili 72 on pici dosta dugo na tih 2400 rpma

tek kada dugo stoji na 72 onda polako padne ali tek na 2200 rpma po meni na 78 nek radi na 2400 rpma ako treba no na 72 nema potrebe

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ljudi izbjegavajte 16.1.1 hotfix! jer kolegi mitchu vrisnula grafa 

Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Stavi ako možeš jedan vent da upuhuje na bok, direktno iznad grafičkih, to je najefektnije jer je najkraći put zraka.

BTW ja sam imao 6 ventilatora  u puš pull na bifenix shinobiu, ali mi je dosadila buka pa sam pustio samo dva, skoro ista stvar

Svi smo mi Mentalist.

1 1 hvala 0
11 godina

Je li itko imao ikakva iskustva ili zna da je netko naručivao iz Cyberport.de ili .at? Tamo je MSI 480 4GB 244 eura, dostava 15 eura i nešto malo eura troškovi plaćanja. Znači kartica im koštao kao Nitro 480 4GB u HR. 2000kn je max. koji dam za grafu. Trenutno me najviše vuče MSI 470 za 1813kn u Centro.hr, zatim 2mj stara RX Nitro 470 za Njuškala za 1550kn, zatim RX Nitro 480 4GB, ali ta se bojim da bi bila preglasna (2000+rpm je previše..). Savjeti :) ?

17 godina
4mal kaže...

koristim 16.1.2 trenutno su najnoviji

btw kad sam instaliravao te 16.1.1 nije ih instalirao black screen...

nisam mogao vise u windowse nego safe mode i uninstall drivera i tek onda install novih

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

tak i meni se isto desilo ,,,uzas 

ja imam 16.11.2 sve ok za sada 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 21:37 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
4mal kaže...

Zbog cega, zaustavlja ventove ili ? 

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ne sam ukljucuje ulps !

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Šta radi taj ulps
Bolje da je uključen ili isključen
Btw. čekam da mi se jave iz linksa šta sa mojom strixicom 470 od 1470 kn, jutros im je dostavljena
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Da vidio sam u međuvremenu, ali ne kuzim to sa ULPS. On je po defaultu ukljucen, kad se clocka kartica onda se to gasi zbog stabilnosti. Nešto slicno kao SpeedStep ili Cool n quiet... ULPS stoji za Ultra low power state, nema veze sa voltažom ni sa temp. može samo dobro donjet

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 22:07 (D3lBoy).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
4mal kaže...

Chaselol na aparatima

11 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Stjepanj vec sahranio AMD u Nvidia temi

Moj PC  
6 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Meni samo nije jasno kakve veze ima ULPS sa njegovom jednom grafom jer je to prvenstveno crossfire opcija, sto znaci da je on nekako drugacije sjebao i spalio grafu jer drugog objasnjenja nema? 

Mislim ULPS u praksi, gasi drugu grafu kad se ne koristi i to je to, slobodno me ispravite.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 22:26 (chaselol).
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan

To nije što vecina zeli cut

Ja bi prije rekao da je vent problem ili VRM. ULPS je power saving opcija i po defaultu je ukljucena

13 godina
D3lBoy kaže...

To nije što vecina zeli cut

Ja bi prije rekao da je vent problem ili VRM. ULPS je power saving opcija i po defaultu je ukljucena

U prijevodu, misliš da je kao speed step ili C state, dakle po defaultu bi trebo throttlati GPU, a ne pržiti

11 godina
neaktivan

Da, kao sto je chaselol rekao, nema neke veze na single kartici, ali svi to preporucaju gasiti kad se OC-a iako ja nisam uocio neku razliku u stabilnosti. Kad je PowerPlay support upaljen onda ide na naj niže clockove i ako je spojeno vise monitora zna raditi glitcheve, jer se spusti memorija na 150mhz a to je premalo za više od jednog monitora.

17 godina

da ali ovdje je ugasio objedriver  ne jednu

jos kod instalacije bilo cudno

sto mi se javlja anti virus da amd zeli nesto modificirat u registri
tj upali jebeni ulps!

a mitchu se dogodilo isto jer ima cf!

mislim chaselol fakat si amd fanboy 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 22:41 (4mal).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Digresija - mraka cooler na Phoenixici jel da Del ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
4mal kaže...

da ali ovdje je ugasio obje ne jednu

a mitchu se dogodilo isto jer on ima cf 

2x Sapphire HD7850 Dual-slot OC edition 2GB VRAM CF

Sad si mi dao odgovor sto mu se to desilo.

99% koristi sapphire trixx i nesto je dirao preko njega i nema ga na autorun upaljenog, kao ni ti jel tako 

A i tvoja grafa je Sapphire ako se ne varam? 

Samo vam se trixx uzjeb'o, nista vise 

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 22:41 (chaselol).
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ne msi afterburner i disjeblan mi je ulps od ugradnje kartice

neznam za njega

wrong the  is on you

lol samo a koju stetu bi napravi zaboli te jer nisi ti

lako sad tu pametovat!

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.11.2016 22:44 (4mal).
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice