Zapravo 470 je nobrainer i bb...razlika izmedju 48 i 47 je 5%
max.
Zapravo 470 je nobrainer i bb...razlika izmedju 48 i 47 je 5%
max.
Meni je ovo iskreno fail.
Gdje god je preko 60 fps-a, nekolicina fps-a više ne znači ništa, a svugdje gdje je stock rxica ispod 60 fps-a oc ne pomaže.
Mene jedino muči jedna stvar, da već sada postoji nekolicina igara koju rx480 ne može držati na full hd na visokim detaljima u 60 sličica. Što će tek biti za godinu dvije?
Iskreno mislim da je gtx 1070 ipak bolji izbor, makar bila skuplja.
rx 480 8gb xfx ae nadje vec za 260€, dok je gtx 1070 i dalje na visokih 400€+, smanjis neke detalje i vozi 60fps.
Dok najjaci modeli ne padnu na 250€ nisu isplative, hype i pohlepni trgovci nam ne idu u korist.
P.S. dobri modeli rx 470 su vec na 210-220€ to je best buy
Edit: fulao 5 sa 4
Iskreno mislim da je gtx 1070 ipak bolji izbor, makar bila skuplja.
Pa nema se tu što razmišljati, GTX 1070 i je bolje od RX480. Dosta je i skuplja ali je i bolja.
da. ali vidim bolja je i u nekim dx11 naslovima poput witchera 3 i sl.. tako da je 480 no brainer. vise rama + full dx12, freesync , eventualni crossfire... ... skuzit ce moj novcanik. 1060 ce poprilicno rano u eol kao i sve nv grafe nakon nove serije.. pogledaj di je danas jedna 780ti a di je r9 290.
pa naravno kad u testu koristiš nereferentnu protiv referentne i još otključanu i maks klokanu
što nisu u test ubacili isto tako "obrađenu" 1060, a ne referentnjaču
evo ti fotka s recenzije techpowerup msi gaming x 1060 klokanu - dobitak ocanjem je 15% i to u odnosu na msi gaming x stock
kako bi u toj usporedbi izgledala devilica, pogotovo kad bi u usporedbu ubacili i buku, hm
Ako gledaš da jedino što se relativno isplati uzeti od rxice 480 je nešto tipa msi gaming x za 2500kn a po 3500 ima već novih gtx 1070, 1000kn je i puno i malo.
Ja mislim po svemu što sam do sada vidio da se isplati.
rx 480 8gb xfx ae nadje vec za 260€, dok je gtx 1070 i dalje na visokih 500€+, smanjis neke detalje i vozi 60fps.
Dok najjaci modeli ne padnu na 250€ nisu isplative, hype i pohlepni trgovci nam ne idu u korist.
P.S. dobri modeli rx 470 su vec na 210-220€ to je best buy
500€+ ? Nereferentne su vec za 418€....
Ako gledaš da jedino što se relativno isplati uzeti od rxice 480 je nešto tipa msi gaming x za 2500kn
A 1060 za iste novce? Trebam kupiti gpu i ako cijene ovako dugo ostanu mislim se kupiti radije 1060. Hti bio 480 msi ali ne dam te novce :). Jer koliko vidim 1060 su hladnije .. a za dvije tri godine kad bude više dx12 igara sigurno bude i boljih gpu za kupiti :).
Ako gledaš da jedino što se relativno isplati uzeti od rxice 480 je nešto tipa msi gaming x za 2500kn
A 1060 za iste novce? Trebam kupiti gpu i ako cijene ovako dugo ostanu mislim se kupiti radije 1060. Hti bio 480 msi ali ne dam te novce :). Jer koliko vidim 1060 su hladnije .. a za dvije tri godine kad bude više dx12 igara sigurno bude i boljih gpu za kupiti :).
imaš nitro 470 - dosta jeftiniju, hladniju i tišu od 480-ke, a razliku u fps-ima neće ni najveći gejmer ovdje vidjeti kad mu isključiš brojkice
470 je ono sto je 290 bila /je za 290x
Dobra vijest za Crveni tabor .
Mene kod jeftinijih 470/480 brine eventualno 4GB Vrama, futureproof ili ne..?
Sa ventovima na 100% je devilica daleko od tihe kartice, a i po mojim testovima ni ventovi na 100% ne mogu ohladit vrm kad se počnete igrati sa naponom i frekvencijama preko 1420mhz (doduše oni su vjerovatno testirali u klimatiziranoj prostoriji i izvan kućišta).
Zavisi kaj podrazumijevas pod future.
https://www.techpowerup.com/225813/cryengine-to-support-vulkan-this-november-dx12-multi-gpu-next-february
Dobra vijest za Crveni tabor .
znaci i star citizen ce vjerovatno ubaciti podrsku za vulcan api kad tad.
ubacio si igru staru 5 god . ubaci neki dx12 naslov pa da vidimo kako brojke stoje.
Ja bi rađe rx480 čisto radi freesync monitora koji se jeftini, pa je logičan upgrade.
ubacio si igru staru 5 god . ubaci neki dx12 naslov pa da vidimo kako brojke stoje.
ma uzeo sam s prvog testa postotak dobitka ocane kartice, čisto da pokažem zašto je linkani video idiotarija
naravno da je taj dobitak negdje veći, drugdje manji
poanta je da se linka test maksimalno klokane kartice koju nitko neće držati na tom kloku jer je nepodnošljivo glasna, a i opasna za vrm-ove, a protiv refenretne cigle
...i onda zastavice, konfeti, pjema se ori... deranje, gaženje, jedenje
zašto nije stavljen test normalno ocanih 1060 i 480, a ne ovakva pizdarija
i onda naravno picajzlanje sa jedne i druge strane - jel ta igra nova, ako je onda je neoptimizirana, ona treća je potplaćena, četvrta je konzolaški port i tako do besvjesti
Mene kod jeftinijih 470/480 brine eventualno 4GB Vrama, futureproof ili ne..?
Future proof je već prožvakan, ali evo da ti probam u kratkim crtama kroz dvije tri rečenice objasniti još jednom. Mislim da je RX 470 4GB sasvim ok mada više Vrama ne može škodit ali niti će biti game changer s obzirom na 4GB grafu. Radi se o tome da ono što RX 470 4GB ne može tjerati na 60 fps neće moći ni 8GB verzija. Ja nisam do sad vidio ni jednu igru gdje je RX 480 brža od FuryX a ima duplo više rama. Što se tiče nekih iznimaka gdje nešto i može bit bolja 8GB verzija vs 4GB, samo je pitanje podešavanja opcije ili dvije i opet si dobar sa 4GB. Ovo što vidiš po youtubu gdje neke igre vuku puno rama ne znači nužno da im i treba toliko da rade uredno. To ti je slično kao što će komp sa 16GB rama trošit uvijek više rama nego onaj sa 8GB, jer ima više resursa na raspolaganju. Isto tako što se tiče budućnosti, za dvije godine će RX 470 bit "spora" kartica za tadašnje pojmove a neće biti ništa bolja ni 8GB verzija i preći ćeš na nešto drugo ukoliko ganjaš što više detalje i slično ali ćeš se moći uredno igrati i dalje na 1080p. Kao što kaže kolega, porast rezolucije je bitniji faktor za više memorije a RX 470 svakako nije baš taman grafa za 1440p ili 4K tako da opet tih 8GB nisu neka prednost. Prednost je jedino ako misliš CF raditi.
...Isto tako što se tiče budućnosti, za dvije godine će RX 470 bit "spora" kartica za tadašnje pojmove a neće bit ništa bolja ni 8GB verzija i preći ćeš na nešto drugo.
slažem se sa svim, no ja ipak namjeravam 470-ku uzet za duže vrijeme
ako još i sad koristim gtx 570 iz 2010 godine i igram sve s njom, pa onda ću i s 470 raditi duže od dvije godine
tim više jer ionako zahtjevnost prema grafičkim karticama neće više toliko ovisiti o novim igrama, koliko o rezoluciji, a to još ne namjeravam skoro mijenjati
Probao tko ovu Nitro RX480 i ovu XFX GTR te Asus Strix. Zašto je Asus Strix kod nas ovoliko skuplji?
Nitro 470 i 480 ih ima par tu iz teme i univerzalni zaključak je da su mogle grafe bit i tiše ali da nije toliko strašno ako tišina nije prioritet. Za Asus i XFX nisam vidio da je itko spominjao da je kupio. Mada bilo bi interesantno da netko ima ovu XFX RX 480 8GB koja je sad 2250kn u HG Spotu. Gledam taj cooler i vidim da hladnjak izgleda jako solidno (3 heat pipe-a, backplate i pošten radijator) ali su malo oprečne informacije po netu. Pa sve te Strix modele kod nas prodaju ko da su zlatne grafe.
Vidim da Strixice nemaju nego 2 DP porta, lol, pa ne dolaze u obzir.
Nitro 470 i 480 ih ima par tu iz teme i univerzalni zaključak je da su mogle grafe bit i tiše ali da nije toliko strašno ako tišina nije prioritet.
Ovo otprilike. Ja sam s malu undervoltanja doveo nitro 480 na ok razinu za komp koji nije preblizu glavi. Istina, nisam isprobavao silent bios.
1338 je ok takt na XFX-ici. Ako ne idem s njom, ide ref. pod vodu. :)
Ajde nabavi je pa da netko iz prve ruke kaže kakva je . Samo treba vidjeti koja je točno verzija. XFX ima dvije varijante kod RX 480 8GB modela što se tiče hladnjaka. Slabija ima cooler s tri cijevi a jača (Black Edition) ima četiri cijevi. S obzirom na cijenu Black Edition-a mislim da nema smisla previše pored dokazane MSI RX 480 8GB. Dakle, treba nam iskustvo ove slabije ili ti ga jeftinije.
Ako budem to kupovao za doma će bit baš BE, jer je po svemu bolja, a razlika je mala. :D GTR Black E.
Modeli se dijele na RS i GTR. RS nema custom PCB te ima vjerojatno losije hladjenje (VRM, radijator). GTR ima custom PCB i dijeli se na normalnu i Black edition, ako sam sve dobro pohvatao. Kod nas se uglavnom naravno prodaje RS, a GTR ide od 2400kn, osim u Linksu gdje je 2375kn sto i nije lose posto je 8GB.
http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150773 GTR BE .. user reviews. Nije loše za pročitati.