AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 807.323
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Sapphire Nitro 470 je ok i za one koji zele silent grafu jer cca 1400rpm, vise manje je jos ok + u zatvorenom kucistu, jos nekom kvalitetnom i gg.

Slazem se da je dosta isplativija od MSI 480 8GB 

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 17:57 (The_Fichek).
14 godina
maks0806 kaže...

Evo vrtio sam witchera 3 sat vremena, i dark souls 3 2 sata, i stvarno ju nisam čuo. Možda kad umrem u ds3 (za vrijeme loadinga) ima naznaka da zrak cirkulira, ali ništa više od toga. Komp mi je ispod stola u naznačenom mjestu za njega (ikea ftw). Toplinu ne vidim, jer mi msi afterburner ne baca to. Fps u w3 sve max osim nvidia hw daje 50-60 fps, ds3 60, gta 5 zasad isto 60 (večina na max). Kasnije isprobam AC syndicate, Bf4 i Fallout 4

Evo kolega gore je uzeo rx 480 za 2500kn, znači 800kn više nego što sam ja dao za ovu, ili 500kn više od nitro ekvivalenta. Meni se čini kao previše, makar je to najbolja izvedba kartice to date

P.S. Gta 5 ne mogu max postavke staviti bez da popuni 4gb vram, nisam future-proof enough :'(

P.P.S. Najviše sam očaran SAPPHIRE logo-om koji se svijetli u bojama ^^

Aj samo ako ti nije problem igraj jedno 10-ak min Witchwer 3 ili BF4 i nek ti radi u pozadini AB pa nam daj sliku grafova gdje se vidi Core clock i ventovi na koliko se vrte ? 

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ne da mi tu opciju uopće u postavkama, možda trebam updateati afterburner?

Afterburner up to date, core clock vidim, ali temperatura i rpm ne mogu u njemu

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 18:15 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

@maks0806

Instaliraj zadnju betu (mislim da je 4.3.0 Beta 14 ), ona normalno podržava Polaris. (Ili iskoristi neki drugi alat tipa HWInfo64 ako trebaš i podršku za OSD ili HwMonitor ili neki drugi)

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 18:21 (Lovroman).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Sapphire Nitro 470 je ok i za one koji zele silent grafu jer cca 1400rpm, vise manje je jos ok + u zatvorenom kucistu, jos nekom kvalitetnom i gg.

Slazem se da je dosta isplativija od MSI 480 8GB 

MSI 480 8gb se ne isplati uzeti, bezobrazno je skuplja jer ne vrijedi vise od 2 milje ni jedna 480ka, za te novce radije bi vani nesto jace.

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Pa nema smisla niti stupanj veca temperatura od one na kojoj bi kartica trebala radit po tvornici. Ako oces tisinu a ne izgubit nista jedini izbor koji imas je drugi hladnjak s vecim tdp-om.

A igrat na kartici koja je poprilicno limitirana(a trotla i stock) s tih 10 stupnjeva vise (uz to ce jos sigurno krace trajat zbog te temperature),nema smisla.

realno ce se dogodit da ce dignit brzinu ventilatora i s tvojom sporom krivuljom jer ce doc do te sad 10 stupnjeva vise temperature, samo 30 sekundi kasnije, na ustrb 10 stupnjeva vise.

Undervolt i/ili underclock s druge strane ce odrzavat na stok krivulji manje okretaja jer ce se manje grijat.

ne kužiš ti što ja pričam, evo ti dolje usporedba samo dvije grafe

asus 480 strix ima postavljen agresivni profil ventova i ne grije se preko 68 stupnjeva, ali je zato daleko glasnija

msi ima rekalsiraniji profil ventova, grije se nešto više - ali sve unutar normalnih temeratura i nimalo zabrinjavajuće, ali zato je puno tiša

dakle ja kažem da za neke grafe možeš složiti sam krivulju za ventove i dobiti na tišini - recimo na toj strixici zašto ne bi složio krivulju koja dopušta i nešto višu temperaturu, ako možeš smanjiti buku

ne kužim o kakvom igranju s karticom pričaš, pa nećeš dopustit da ide do 95 stupnjeva ili više pa da riskiraš da crkne

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Penje se doduše fino rpm, temperatura oko 76 stupnjeva. Ventove stvarno ne čujem toliko, doduše igram joystickom witchera pa sam daleko od kompa, jedino što mišem igram su fps i moba-e stoga priznajem, čujem malo jače, ali to sad jer slušam da kažem dojmove, inače meni samom nimalo ne smeta. Mogu reći da je puno tiša od r9 380 od strixa :D

Anyway...

Malo sam nesposoban to urediti sry, nadam se da možete iščitati nešto

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 19:02 (maks0806).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Uploadaj na nekaj pametno, npr. imgur ili postimage. Ovdje se nist ne vidi procitat.

9 godina
Stvar je u tome da manje performansi izgubis downclockanjem i undervoltanjem a isto je kartica tiha ko s tom krivuljom tihom jer si smanjia tdp cipa pa se vent ni nema zasto zavrtit ni na turbo krivulji.
Jesi picajzla grafa na plus 10 stupnjeva od stock.

13 godina

Bolje?

https://postimg.org/image/69gp23dj3/

Temp je 76 konstantno na max loadu btw

Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 19:14 (maks0806).
12 godina
dabar_solta_V2 kaže...
Stvar je u tome da manje performansi izgubis downclockanjem i undervoltanjem a isto je kartica tiha ko s tom krivuljom tihom jer si smanjia tdp cipa pa se vent ni nema zasto zavrtit ni na turbo krivulji.
Jesi picajzla grafa na plus 10 stupnjeva od stock.

ne kužim opet, ako je downklokaš gubiše perfomanse kako bi dobio manju temperaturu i niže okretaje

ali ako samo namjestiš krivulju venta i dopustiš 5-10 stupnjeva višu temperaturu ne gubiš baš ništa na perfomansama, a dobiješ na tišini

jedini je minus nešto veća temperatura, ali neće niti jedna grafa izgorit na 75 stupnjeva - ne mora biti na 65 stupnjeva sa 2000+rpm, može biti i na 75 stupnjeva sa 1500rpm (bubam brojke, ali otprilike recimo) i sa 1500rpm imaš puno tišu grafu i nisi ništa izgubio na perfomansama

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Inače za sve koji misle kupiti rx 480 i igrati bf1.

Moj PC  
9 0 hvala 1
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)
Poruka je uređivana zadnji put uto 13.9.2016 19:47 (4mal).
Moj PC  
3 0 hvala 2
11 godina

Ma 480 i 1060 ubijaju za 1080p 60fps, skoro da je svejedno koju ce covjek kupiti dok se igra na toj rezi i treba mu tolko fps. Svadje na forumu oko tih grafi su pretpostavljam vise iz dosade, hehe. 

Tko ide na FreeSync refresh rate ce mu ici do 72 ili 75Hz, tako da je u tom slucaju za igranje na Ultra bolje gledati 480, nego 470 jer mi se cini da je 470 taman za 60fps Ultra ili u par igara Very High gejmanje. 

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Pozz ekipa, zanima me kolika je razlika između Sapphire RX 470 Nitro 8gb i Sapphire RX 480 Nitro+ 8gb ?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Flue kaže...

Pozz ekipa, zanima me kolika je razlika između Sapphire RX 470 Nitro 8gb i Sapphire RX 480 Nitro+ 8gb ?

Cca 10%

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
15 godina
neaktivan
amd freak kaže...

Inače za sve koji misle kupiti rx 480 i igrati bf1.

Lol, lame AMD.

To redeem your Battlefield™ 1 Deluxe Edition Promo Code:

1. Go to Origin.com

2. Select the “Battlefield 1 Early Enlister Deluxe Edition” or “Battlefield 1 Deluxe Edition” and add it to your cart

3. Enter the Promo Code at check-out stage

4. Price will be reduced to Standard Edition price at check-out

5. Finalize check-out. You will be required to complete the purchase of the Game at the Standard Edition price but will receive the Deluxe Edition of the Game.

9 godina
picajzla0707 kaže...

ne kužim opet, ako je downklokaš gubiše perfomanse kako bi dobio manju temperaturu i niže okretaje

ali ako samo namjestiš krivulju venta i dopustiš 5-10 stupnjeva višu temperaturu ne gubiš baš ništa na perfomansama, a dobiješ na tišini

jedini je minus nešto veća temperatura, ali neće niti jedna grafa izgorit na 75 stupnjeva - ne mora biti na 65 stupnjeva sa 2000+rpm, može biti i na 75 stupnjeva sa 1500rpm (bubam brojke, ali otprilike recimo) i sa 1500rpm imaš puno tišu grafu i nisi ništa izgubio na perfomansama

vecu temperaturu treba uvjek izbjegavat ali to je samo ako ti je bitno da ti traje hardver,a tebi nije pa nebitno .

problem je šta s takvom krivuljom di se ventilator vrti isto tek na 10 stupnjeva više od stock postavki sta ne gubis performanse dok je kartica hladna ,a cim se zagrije downclocka se sama.
ako undervoltaš i malo downclockaš a ostaviš stock krivulju ventilatora, ispadne da kad se temperatura kartice stabilizira bude downclockana je na istoj/slicnoj frekvenciji ko ova trotlana prigrijana i samim time na istim performansama, samo s manjom temperaturom.

pitanje je isplati li se 10 stupnjeva više za one vršne performanse dok je kartica hladna?

bubam i ja napamet, ako imaš volje i vremena da istestiraš ovo bilo bi odlićno. bubam napamet pod pretpostavkom da moderne graficke rade po principu da su postavljene tako da se uz pomoc trotlanja pleše po termalnom limitu samog ćipa(thermal runaway).

15 godina
Kolko je najmanje preporučeno napajanje za 480-ke?

Mislim oko Božića uzet a do onda slinim po temi
One ring to bring them all and in the darkness bind them
14 godina

S obzirom na CPU koji imaš možeš uzet bilo koju RX 480 i ne trebaš se brinut.

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

600-650 

zasto najmanje? bolje malo vise jucie-a za svaki slucaj 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
4mal kaže...

600-650 

cega? watta sigurno ne.

ide to i na kvalitetnom 450W bez kapi znoja

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

znam da ide ali bolje imat uvijek malo vise...nikad neznas kad ce zatrebati

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

znam da ide ali bolje imat uvijek malo vise...nikad neznas kad ce zatrebati

zatrebat za sta, jedino jos jednu rx480..

17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Tako je cf,sli i vishe djidja midja 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
4mal kaže...

vishe djidja midja 

Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 9:33 (anarky1988).
13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

unlockana red devilica... popapala 1060!

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 9:36 (=xfact=).
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Neda mi se pisat, zna se na sto se misli.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
=xfact= kaže...

unlockana red devilica... popapala 1060!

jedino papanje koje vidimo na videu je ono što 1070 radi (ali zato i jest masivno skuplja), ostalo je takva minorna razlika da bez provjere u frapsu teško da će itko skužiti na kojoj od ove dvije gejma

...i to sa grafom koja se sprema uzletit s fanovima na 100% protiv referentne nvidie

ne vidim baš velike razlike od onog što smo dosad znali, nvidia je bolja u dx11, amd u dx12 - uz minimalne razlike koje se ionako više svode na to koga koja igra više "voli"

13 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

da. ali vidim bolja je i u nekim dx11 naslovima poput witchera 3 i sl.. tako da je 480 no brainer.  vise rama + full dx12, freesync , eventualni crossfire...  ... skuzit ce moj novcanik. 1060 ce poprilicno rano u eol kao i sve nv grafe nakon nove serije.. pogledaj di je danas jedna 780ti a di je r9 290. 

xfact
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2016 10:10 (=xfact=).
Moj PC  
2 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice