AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.366
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)

Nemos usporedit po jednoj igri. U Witcheru je razlika minimalna, ali u Crysis 3 je već dupla razlika od toga, 6-8fps, zavisi do igre.

Konacna kupnja zavisi i o cijeni, ali i o tome kolko si spreman tolerirati koji broj rpm-ova i koju buku jer svi ce dobro ohladit, samo je pitanje pri kojem rpm.

Btw. odgovorio mi je na pitanje, veli da ce iduci tjedan testirati Gigu 480 G1 :D Tako da sacekaj jos malo sa odlukom ;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 16:26 (The_Fichek).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ma gledam nitro vs nitro model 470 i 480. Sviđa mi se pcb i led natpis, te bios switch. Kul izgleda gigabyte verzija, ali dok to dođe kod nas, a i koštat će više taj model vjerojatno. Po svemu sam zadovoljan sa sapphireovom izvedbom samo još da se odlučim između modela :D

Hearthstone: Maks0806#2960 LoL EUNE: Maks0806
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Već je tu i košta malo manje od 100kn više u odnosu na Nitro: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gigabyte+480+g1

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Uh... zasto i ovo postoji? 1k dilema iznova. Sutra nakon ispita idem po jednu od njih pa javim. Moram prespavat sve ovo. Ne mogu fulati s nijednom, ali sviđa mi se ova g1 gaming jako!

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Loše ti je razmišljat o grafama prije ispita, huehue. Sretno sutra :)

13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Zato i rjesavam ovaj tjedan jer sam prosli previse razmisljao, thx :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
The_Fichek kaže...

Već je tu i košta malo manje od 100kn više u odnosu na Nitro: http://www.nabava.net/search.php?tp=0&q=gigabyte+480+g1

kad bude 1850kn onda je to ono što je trebalo biti njena startna cijena, jer vani je razlika jačeg i slabijeg modela 150 kn, gigabyte nije ništa bolji od nitra čak lošiji sigurno

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 20:01 (dery).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Kako mozes biti siguran u to kad nema jos nikakvog reviewa na netu, dok za sapphire ima. Nije bas najhladnija i najtisa, a windforce me nikad nije razocarao jos, i ljepsa mi je gigabyteova :D

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Šta misliš zašto nema osvrta, ja mislim zato jer je podbacila.Onaj lik šta je uzeo kaže da je tiha ali mnogo mnogo vruća.Nitro je najljepša plus najljepši back što je najvažnije jer se to i vidi kad je u kompu.

16 godina
odjavljen
AMD Serija 400 (Polaris)

Pa nije baš bitno jel' vruća ili ne. Bitno da je tiha i da radi na potrebnom taktu. 

Moj PC  
3 2 hvala 0
16 godina

ma dobro i kažeš ima garanciju tri god neka se prži 

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2016 20:47 (dery).
13 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Ljepota je subjektivan pojam, a imam skoro zatvoreno kuciste pa mi ionako ne igra to neku ulogu. Temp i buka mi nisu bitne stavke do neke granice. Na kraju čini se da ću ipak uzeti nitro cisto zbog cijene za koju dobijem prakticki isti proizvod. Samo eto jos cu vidjeti na licu mjesta 470 ili 480

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
dery kaže...

ma dobro i kažeš ima garanciju tri god neka se prži 

Razlike u temperaturi koje možeš postići su toliko malene da su ti bitne samo ako overclockaš, a ako overclockaš, povećanje buke je u pravilu nevrijedno ubrzanja. Overclock na zraku je tako besmislen, a na vodi ti je svejedno kakav je vent koji ćeš skinuti.  

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Zasto bi overklok na zraku bio besmislen? Ja bez problema sa svojom dobijam 5-7FPS-a vise nego na stock postavkama. Normalno treba znat odabrat grafu sa postenim hlađenjem da se mogu izvuci dobri rezultati i benefiti, nejde to na svakoj 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Zasto bi overklok na zraku bio besmislen? Ja bez problema sa svojom dobijam 5-7FPS-a vise nego na stock postavkama. Normalno treba znat odabrat grafu sa postenim hlađenjem da se mogu izvuci dobri rezultati i benefiti, nejde to na svakoj 

5-7 FPS u odnosu na? I s kakvom bukom? :)

15 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Tonci nek kupuju svi referentne skalje ko i ti (jer tebi nije bitna buka). 

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Možeš mi elaborirati taj svoj zaključak? Kako si došao do njega i što ti to znači generalno? 

13 godina
protjeran
Tonči kaže...
Jonja kaže...

Možeš mi elaborirati taj svoj zaključak? Kako si došao do njega i što ti to znači generalno? 

lol! joj umro sam!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
9 godina
protjeran
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Buke nema, ventovi na 1700RPM (70 posto) kod Phoenixa tisi nego na bivsoj MSI Gaming r9 390 na 1500RPM.

16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...
Tonči kaže...
Lucidius kaže...

Buke nema, ventovi na 1700RPM (70 posto) kod Phoenixa tisi nego na bivsoj MSI Gaming r9 390 na 1500RPM.

Da, ali 5-7 FPS na koliko bez overclocka, s kolikim overclockom i koliko delta dB? Strujanje zraka ne možeš izbjeći i ne čuti. :) 

Ako RX480 dolazi overclockan tvornički, s AIB coolerom, dobitak u overclocku na zraku neće biti pretjeran. Ako je 10% bez znatno veće buke, to bi bilo pravo čudo. Skok s ref. na AIB je bitan jer je znatno veći, nego što može dati overclock povrh toga.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Moja Phoenix gtx 1080 dolazi na stock taktovima kao i referentna 1607C-1733M, sa overklokom +210C i +500M dobijem 2088MHz stabilnih i 5-7 FPS-a vise ovisno od igre, znaci negdje gdje je na stock na 55 sa OC dobijem 60-62FPS. Nisam puno igri testirao ali uglavnom je takav raspon, u nekima bi mozda bio i veci.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Lucidius kaže...

Moja Phoenix gtx 1080 dolazi na stock taktovima kao i referentna 1607C-1733M, sa overklokom +210C i +500M dobijem 2088MHz stabilnih i 5-7 FPS-a vise ovisno od igre, znaci negdje gdje je na stock na 55 sa OC dobijem 60-62FPS. Nisam puno igri testirao ali uglavnom je takav raspon, u nekima bi mozda bio i veci.

Phoenix GTX? Boost 3.0 će ti je, ako nešto nije problem s coolerom, dizati sigurno do barem 1850. Barem bi trebao ako ti je sve ok s karticom, temp. okruženja i sl.

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Ja ti kazem koji su taktovi na stocku koji pisu u specifikacijama, a boost ce je tjerati svakome drugacije jer to ovisi o vise stvari (kvaliteta primjerka, ambient temp, kuciste, kolicina ventova itd itd...) moja boosta na cca 1880 kolko se sjecam na stocku.

Inace u sobi mi je oko 25 stupnjeva

I dalje su sva pitanja i zakljucci nebtni jer ti velim koja je razlika kad ju pokrenem stock i OC na istoj lokaciji u igri.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 1:14 (Lucidius).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Tonči kaže...
Jonja kaže...

Ti uvijek govoris kako ti nije bitna buka i derao si one Titane na 100% vent, full oc. Da si ikad uzeo neku ne referentu (MSI npr.) karticu, vidio bi da pri najjacem overclocku je svejedno kartica tisa nego referentna na stocku. 

LoL acc THCJoshi
16 godina
odjavljen
Jonja kaže...

Ti uvijek govoris kako ti nije bitna buka i derao si one Titane na 100% vent, full oc. Da si ikad uzeo neku ne referentu (MSI npr.) karticu, vidio bi da pri najjacem overclocku je svejedno kartica tisa nego referentna na stocku. 

Mislim, zapravo siguran sam da si nešto pomiješao. Prvi problem je što mi govorimo o RX480 AIB karticama i važnosti overclocka na AIB karticama, ne o Nvidiji. Nitko referentne ne spominje. Većina AIB kartica out-of-the-box dolazi već overclockana pa je često daljnji clock manje važan. Drugi problem je što od mene nisi mogao čuti da je buka nebitna, jer ja nikad ne koristim referentne hladnjake s obzirom da su mi računala uvijek pod vodom, izuzev posljednjeg koje je pod AIO hladnjacima (opet pod vodom) uključujući Titane koje nikad nisam koristio na zraku. Odnosno, lažem, na zraku sam koristio 780Ti neko kraće vrijeme. TitanX kupujem referentne jer drugačije ne postoje. :) 

Ja sam rekao da mi toplina nije bitna, dokle god je unutar onoga što je ok za karticu.

14 godina
The_Fichek kaže...

piše da je mem na 8000MHz, zna li se možda čiji su čipovi? 

hm, to izgleda samo u adm-a piše 8000, na gb webu stoji 7000MHz za 4GB model

monetary revolution
Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 20:47 (koorpa).
11 godina

Stvarno malo podataka ima. Čekam tu recenziju jer ostalo je samo nagađanje. Pretpostavljam da 4GB model ima Hynix ili Micron memoriju, znači 7000Mhz koja se da clockat do jedno 8Ghz. Ono što me više zanima je do kud će momak sa TekTicka clockati Core jer ga uvijek poseru primjerci, hehe + navodno su iz Gigabytea sortirali nešto bolje čipove. Naravno, najbitnije je vidit temp. i buku. Mislim da Giga ima potencijal da pri višim okretajima bude jednako tiha kao MSI pri koji 100-200rpm manje, ali samo 3 toplovodne cijevi i čudan backplate bez ikakvih rupica te nikakvi podaci o VRM hlađenju mi nisu obećavajući..

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 20:59 (The_Fichek).
14 godina

msi backplate je pakleno vruć, vjerojatno služi kao heatsink. Inače, ovo što nudi msi je bolje nego što sam ikad prije imao i više sam nego zadovoljan što se tiče buke i topline. Čak i da gigabyte to nadmaši nije mi napeto, msi mi je ljepša 

monetary revolution
12 godina
neaktivan

Nisam ni obraćao pozornost do sad al vidim da msi ima samo 4 faze, jesi probao ić preko 1.25? Jesi pratio temp vrma? Inače cijena msi 480 i fury trix ista na casekingu, a fury je do nekih 20% jača. Sad sam u dilemi...

11 godina

Kaj se tu imas mislit, ako imas para i nije ti bed naruciti u Casekingu. Inace mislim da je 8GB 480 neisplativa pored 4GB , dok got je cijenovna razlika oko 400kn.

Poruka je uređivana zadnji put pon 12.9.2016 22:50 (The_Fichek).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice