AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 808.648
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

1648 kn😂😂😂😂. Za koji dan 1548kn.https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=213800

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: AMD Serija 400 (Polaris)
The_Fichek kaže...

Kakve fore. 2 razlicite firme, svako vrsi svoj utjecaj, ko plati vise ima bolje optimiziranih igrica za sebe. Jos cijela situacija dobro izgleda posto razlike nisu tako velike kod novih igara, sve to spada u 60fps 1080p gejmanje i sa 1060 3GB i RX 470.

Ma je Fićo, ali brate ide mi to na q...Btw 480 je brza od 1060 i u dx 11 ovdje...Samo opet, trebali bi gledat bencheve max oc vs max oc, nekako mi griota kupit non ref karticu i radit usporedbe na stocku

11 godina

Naravno da ide na k, da.. 1060 6GB je jednostavno bolja grafa od 480, a obje su super za nekog tko ne misli OCat (boost 3.0 mislim da radi automatski nakon instalacije drivera ili?). 480 4GB su malo neprimamljive sa tim temperaturama, makar je Nitro na granici ja bih rekao. Ispod 2K za nekog kao mene ili picajzlu ostaju MSI 470 ili čak ova 1060 3GB od Gainwarda. Ono kaj mi se svidja kod 1060 3GB je sto i dalje ima Samsung memoriju koja po brzini presisa Hynix iz 470 ili 480 4GB, a to je za fps mozda i bitnije od +1GB RAMa, ako gledamo dogledno vrijeme od 1g, a ne neke duge vode.

Kaj se 480 4GB tice, ostaje jos vjerovat u XFX GTR model:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4zaqex/where_is_gtr_xfx_rx480_review/

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 15:28 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Naravno da ide na k, da.. 1060 6GB je jednostavno bolja grafa od 480, a obje su super za nekog tko ne misli OCat (boost 3.0 mislim da radi automatski nakon instalacije drivera ili?). 480 4GB su malo neprimamljive sa tim temperaturama, makar je Nitro na granici ja bih rekao. Ispod 2K za nekog kao mene ili picajzlu ostaju MSI 470 ili čak ova 1060 3GB od Gainwarda. Ono kaj mi se svidja kod 1060 3GB je sto i dalje ima Samsung memoriju koja po brzini presisa Hynix iz 470 ili 480 4GB, a to je za fps mozda i bitnije od +1GB RAMa, ako gledamo dogledno vrijeme od 1g, a ne neke duge vode.

Kaj se 480 4GB tice, ostaje jos vjerovat u XFX GTR model:

https://www.reddit.com/r/Amd/comments/4zaqex/where_is_gtr_xfx_rx480_review/

taj model ce kod nas bit oko 2700kn - 2800kn ziher

11 godina

Ne, ima za 2150kn u Uzishopu, mozda bude i manje, znaci jedini model ja mislim koji valja uzeti u obzir pored MSI, ali opet mi se cini da nije za silent freakove..

9 godina
protjeran
AMD Serija 400 (Polaris)

Stavio sam vec njezin video test protiv devilice, pokazala se odlicno

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Razlika između Sapphire Nitro i MSI gaming 470 je porasla na dobrih 150-250kn :O Kolko drže do vrijednosti te MSI grafe..

13 godina
neaktivan
BOOMboy kaže...

1648 kn😂😂😂😂. Za koji dan 1548kn.https://www.hgshop.hr/artikl.aspx?lid=213800

Malo je undervoltas i imas bombona karticu za tako malo para :@

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
11 godina

Kakav undervolt, kakav 1 ventilator na 470. 470 ima da se clocka i bude na razini ref.480. Za 50-70kn vise ide 470 Nitro sa +1 ventom.

Hmm, not bad Giga 480 4GB (:

Znam da nije neki test, ali je bome bolje od biloceg do sad za tu grafu.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 17:08 (The_Fichek).
14 godina
dery kaže...

Evo za tu gigabyte 480 kaže da je tiha ali dosta vruća, test heaven

asic quality 71.4 ,znači ista grijalica kao i ostale osim msi

Aj linkaj to gdje spominje temperature jer u linkanom nema toga.

11 godina

Podaci u tablici mi nisu bas vjerodostojni. Ovo kaj sam linkao je vise nego vjerodostojno, samo da je jos pokazao temperature i rekao koji tocno i5 ima bi bilo savrseno.

Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 17:40 (The_Fichek).
10 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

kakva je sad situacija sa pregrijavanjem 480 grafulja? buraz bi uzimao novi komp za gaming, za fullHD, onak neku budžet konfu, a kolko vidim rx480 je vrlo dobar omjer uloženog i dobivenog, samo me muči to pregrijavanje

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

TDP grafe se ne moze izbjeci, sve da imas i MSI gaming 480 ta toplina nekam ide dalje, tako da po meni za 480 treba imati kolko tolko kvalitetan protok zraka u kucistu. 470 je bolja po tom pitanju i pitanju buke, a 480 je boljeg ulozeno/dobiveno omjera sto se tice samih performansi, makar nije neka velika fps razlika sto prvenstveno zavisi o igri.

9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Ne, ima za 2150kn u Uzishopu, mozda bude i manje, znaci jedini model ja mislim koji valja uzeti u obzir pored MSI, ali opet mi se cini da nije za silent freakove..

pricamo o RX 480 8GB GTR modelu kaj ne?

sumnjam da je za 2150kn, ako je to tocno onda je to brutalna cijena

11 godina
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 17:35 (The_Fichek).
9 godina
neaktivan
The_Fichek kaže...

Sorry, nije GTR, nego RS: https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/8714-xfx-rx-480-rs-4gb.html

Razlika je sto GTR navodno ima custom PCB, bolji radijator i VRM hladjenje: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/502tb6/difference_between_xfx_rx_480_gtr_and_480_rs/

Shiet :/

aha ok, rekoh si ako je tak jeftina idem odma kupit :D

s time da isto treba pripazit, ima dvije verzije GTR, "normalna" i Black, naravno black je jos vise "OC"

8 godina
The_Fichek kaže...

Kakav undervolt, kakav 1 ventilator na 470. 470 ima da se clocka i bude na razini ref.480. Za 50-70kn vise ide 470 Nitro sa +1 ventom.

Hmm, not bad Giga 480 4GB (:

Znam da nije neki test, ali je bome bolje od biloceg do sad za tu grafu.

Ma dobra je i ta. Uzme se to, dođe se doma razjebe taj vent. Stave se 2x 120, zavežeš špagom i ventove na max cca 2000 rpm. Naklokaš je da i klokani bježe i udri😂😂.

11 godina

Da, to je tak svejedno koja, OCas normalnu i imas black edition, nego me ova RS razocarala.. 

12 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Mene svaki dan razocara cinjenica da skoro imamo 200stranica teme, a nema postenog reviewa od relevantnih siteova, za sve Gpu partnere, a kamoli sve verzije!

I gdje je vise extreme gaming od GIGE i Lightning od Msi za RX480, sto se prave glupi?!?!?!

Edit: mali ispravak. Hvala kolega picajzla, emocije pomutile logiku. :)

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 19:50 (metallic).
Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
AMD Serija 400 (Polaris)

Evo kad smo se već dotakli undervoltanja, da ne bude da je devilica bila užasna kartica - probao sam undervoltat i underklokat prije par dana - 1270/2200mhz (htio sam simulirati referentnu al sam ipak malo podigao memoriju) na 995mv i prosječna temp nakon možda sat vremena igranja AC unity je bila 61°C (peak 64).

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
metallic kaže...

I gdje je vise extreme gaming od Msi za 480, sto se prave glupi?!?!?!

bit će si mislio gigabyte xtreme gaming, ne msi...

14 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

naći msi gaming x sa odličnim asic quality je valjda najbolje što se može, ili naći istu referentnu pa joj nakeljiti custom cooler. Takve bi se dale nafrljiti valjda i na 1500 core sa relativno pristojnom voltažom. Na kraju se sve svodi na asic quality i hlađenje. imam u rudniku jednu xfx oc black, stock 1336 core, budem vidio koje je asic, baš me zanima, kladio bi se preko 80%... 

monetary revolution
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

RX 460 od 4 GB, Intel Pentium G4400 i 8 gb rama ddr4 2133mhz, dali bi to moglo furat novije igre na FHD bez trzanja?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 20:33 (x18x05x).
17 godina
X3M kaže...
The_Fichek kaže...

Sorry, nije GTR, nego RS: https://www.uzishop.hr/amd-ati-gpu/8714-xfx-rx-480-rs-4gb.html

Razlika je sto GTR navodno ima custom PCB, bolji radijator i VRM hladjenje: https://www.reddit.com/r/Amd/comments/502tb6/difference_between_xfx_rx_480_gtr_and_480_rs/

Shiet :/

aha ok, rekoh si ako je tak jeftina idem odma kupit :D

s time da isto treba pripazit, ima dvije verzije GTR, "normalna" i Black, naravno black je jos vise "OC"

RS verzija u uziju je 2297kn sa popustom i mislim da je to najjeftinija rx480 8gb nereferentna kartica, ali po ovooj recenziji je onda bolje uzet referentnu :D

E jbg izgleda da je jedino msi napravio dobar posao, eventualno gigabyte, ostali su zakazali.

17 godina

Cek to je onaj dualac...hmmm mali bn ali igrivo ce biti ;-)

15 godina
4mal kaže...

Cek to je onaj dualac...hmmm mali bn ali igrivo ce biti ;-)

Jep, dualac je. Kasnije sam mislio nadogradit proc na i3 6100. Dal bi taj bio dovoljan za fluidno igranje na fhd?

Nije sve u sarkazmu, ima nešto i u podjebavanju..
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

Taj je vec sweet spot ;-)

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
Naravno da ne, to sto citas po internetu su gluposti gdje je dualac nafrljen na 4.5ghz s titanima i gdje kakti dobivas donekle igriv fps, dualac u 21st je za world i nista vise!lp
Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
17 godina
AMD Serija 400 (Polaris)

ali jaci je od pentiuma kojeg ima

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
x18x05x kaže...

Jep, dualac je. Kasnije sam mislio nadogradit proc na i3 6100. Dal bi taj bio dovoljan za fluidno igranje na fhd?

Dualac ce fino raditi s tom grafom dok ne naletis na igre koje traze vise od dvije jezgre. Onda ce problemi nastati(neke naslove neces moci ni pokrenuti)...

P.S. sa pentiuma(2 core) na i3 (2 core +HT) se ne isplati, pogotovo ako ces neku jacu grafu kroz godinu dvije...

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.9.2016 22:37 (chaselol).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice