Ma dižu paniku bez veze. Ignoriraj to.
Cinjenica je da ja sad imam dx11 grafu sa 3.5gb vrama i bez full driver podrske....
Podržava DX12, samo ne AC. :)
Ma dižu paniku bez veze. Ignoriraj to.
Cinjenica je da ja sad imam dx11 grafu sa 3.5gb vrama i bez full driver podrske....
Podržava DX12, samo ne AC. :)
edit: ne kužim kako onda izdržite klima uređaje po 50 db i više. Mora da puknete od muke
Neznam koju ti klimu imaš ali novije (zadnjih 4-5 godina) klime imaju od 20db do 30db kad održavaju temperaturu
edit: ne kužim kako onda izdržite klima uređaje po 50 db i više. Mora da puknete od muke
Neznam koju ti klimu imaš ali novije (zadnjih 4-5 godina) klime imaju od 20db do 30db kad održavaju temperaturu
50dB? A eventualno stare klime koje su se rasklapale?
Želiš reći da nećeš moć pokretat DX12 igre zato što imaš DX11 grafu i samo 3.5GB VRAMa?
Ne,zelim reci da nemam pravu low level api grafu da budem precizniji.
Ali ok fantasticna je i izgurat ce do Vege :)
Čekam Stjepkov komentar na ovo.
Dat će TD jer neće moći napisati suvisao odgovor. A onda će se priključit na aparate jer je upravo kupio GTX 970.
Kako god bilo ovo je žešći sucker punch koji nvidija radi vjernim korisnicima. Hajde da je riječ o 6xx i 7xx seriji, ali prošlu seriju tek tako da zanemare. Ništa drugo doli tjeranje kupaca na kupovinu nove serije i $$$$...
Ne,zelim reci da nemam pravu low level api grafu da budem precizniji.
Ali ok fantasticna je i izgurat ce do Vege :)
Al ozbiljno, osim quantuma jesi li igdje morao rušiti drastično detalje da bi se igra glatko izvodila?
Ovako po grafovima GTX970 ispada loša al zaboravljamo da referentna radi tek na ~1200MHz, dok je tvoja solidnih 25% up.
Želiš reći da nećeš moć pokretat DX12 igre zato što imaš DX11 grafu i samo 3.5GB VRAMa?
970 je DX12 grafa. A VRAM od 3.5 GB je dosta i za 4K Battlefield, recimo.
Evo jedan kratki francuski usporedni test Gainward/Palit GX1060 vs Sapphire RX480 Nitro.
http://www.hardware.fr/focus/118/rx-480-sapphire-nitro-vs-gtx-1060-gainward-match-280.html
Potrošnja samo kartica u Witcheru:
GTX1060 - 131W
RX480 4GB - 204W (181W u silent biosu)
Zanimljivo da s RX480 u kućištu(u odnosu na GTX1060) temperature diskova se podignu za 8C gornji, 3C donji. Istina RX480 generira ~70W više topline, al opet da u solidnom kejsu poput CM 690 II Advanced toliko podigne temp..
Sapphire RX480 Nitro temperature 80C pod loadom, uz razliku što vrti 2300rpm pod običnim biosom a 2000rpm pod "silent" biosom.
Review je izvrstan, sto je je. U HR je prema ovome Palit 1060 za 2355kn bolja od RX Nitro 4GB za 2168kn. Moram se sloziti, iako vise volim AMD, iako mi je Nitro 2x ljepsa. Sto ce biti za pola godine, godinu ne znam, ali trenutno je sa cijenovnom razlikom od 200kn Palit bolja i to po meni samo radi efikasnosti i buke. Ljudi bez beda daju po 200kn vise za manje bucan ventilator, tako da sumnjam da ce isti kupiti bucniju 480. Koliko got lijepo izgledala Nitro, spas ostaje u Gigi i MSIu jer grafa treba biti extra da iskonkurira Palitovoj 1060 po toj cijeni.
Evo jedan kratki francuski usporedni test Gainward/Palit GX1060 vs Sapphire RX480 Nitro.
http://www.hardware.fr/focus/118/rx-480-sapphire-nitro-vs-gtx-1060-gainward-match-280.html
Performanse:
Potrošnja samo kartica u Witcheru:
GTX1060 - 131W
RX480 4GB - 204W (181W u silent biosu)
Zanimljivo da s RX480 u kućištu(u odnosu na GTX1060) temperature diskova se podignu za 8C gornji, 3C donji. Istina RX480 generira ~70W više topline, al opet da u solidnom kejsu poput CM 690 II Advanced toliko podigne temp..
Sapphire RX480 Nitro temperature 80C pod loadom, uz razliku što vrti 2300rpm pod običnim biosom a 2000rpm pod "silent" biosom.
Glavno da meni neki vele da sam lud jer se brinem oko takvih stvari drago mi je da je i netko od reviewera obratil pažnju na takve stvari ali ova nitro kakvo razočaranje
Vrlo solidna i lijepa grafa, ali od Sapphirea se više očekivalo, kaj je je. Tko zna, možda bude Toxic verzije. Vapor-X sigurno neće biti za 480, negdje je bilo objavljeno.
Vrlo solidna i lijepa grafa, ali od Sapphirea se više očekivalo, kaj je je. Tko zna, možda bude Toxic verzije. Vapor-X sigurno neće biti za 480, negdje je bilo objavljeno.
Dap Toxic bi trebao biti tipa Devil/Strix 3 venta, VaporX je u stvari Nitro, jer su rekli da nema razlike u hladjenju a Nitro je bolji od VaporX
Amd mi se danas u SPAMu javio sa slijedećim poklonom:
With the release of the Radeon™ RX series GPUs, we want to thank you for joining the Radeon Rebellion. As a token of thanks, please enjoy these Radeon Rebellion wallpapers.
Jao kakav poklon, predivno nešto :P
Što bi se desilo tj. kako bi Rx 480 funkcionirala da ju sada stavim u komp. unatoć slabom procesoru, kakve bi fps dobio u igrama? Mislim kupit novi procesor, al neda mi se igrat nove igre na 1600 x 900 na low postavkama sa ovom sada karticom.
Ne bi se desilo ništa dramatično nego samo ne bi imao FPS kao što vidiš po recenzijama da ima inače RX 480, nego bi imao manje. Sad, od igre do igre bi to bilo više ili manje izraženo ali sigurno bi se mogao igrati dok ne promijeniš CPU pa da možeš iskoristiti grafu full.
Dap Toxic bi trebao biti tipa Devil/Strix 3 venta, VaporX je u stvari Nitro, jer su rekli da nema razlike u hladjenju a Nitro je bio bolji od VaporX
eto, popravio sam ti konstataciju
To nisu moje rijeci vec od sapphire-a direktno, VaporX ne bi imao drugacije rezultate u odnosu na Nitro (ne bolje) zato ga nisu ni stavili.
Što bi se desilo tj. kako bi Rx 480 funkcionirala da ju sada stavim u komp. unatoć slabom procesoru, kakve bi fps dobio u igrama? Mislim kupit novi procesor, al neda mi se igrat nove igre na 1600 x 900 na low postavkama sa ovom sada karticom.
Možeš lako provjerit hoće li bit išta bolje - spustiš rezoluciju u igrama na 1280x720 i vidi jel išta bolje. Ako nije onda ti jača grafa neće pomoć, tj. s jačom ćeš moć stavit veće detalje al fps neće biti puno, ako uopće veći. Najsigurnije bi bilo instalirat msi afterburner, uključit OSD - gpu usage i framerate, i u igrama pri rezoluciji od 1280x720 pratit usage i framerate. Sve dok imaš preko 50fps - odlično, al ako imaš 30-40fps, a GPU usage nije na 100%, znači da te koči proc i da s jačom grafom ne bi dobio skoro ništa, jer je proc taj koji ne može dati preko 30-40fps..
To nisu moje rijeci vec od sapphire-a direktno, VaporX ne bi imao drugacije rezultate u odnosu na Nitro (ne bolje) zato ga nisu ni stavili.
to ovisi i kako ga slože, nije ni svaka nitro grafa s istim hladnjakom, razlikuje se broj heat pipesa, sam radijator i listovi, općenito dizajn hladnjaka
ovu 480 im je očiti fail, nadam se da će 470 biti koliko-toliko bolja ili da će barem msi napraviti dobar posao, jer u suprotnom se nemam što misliti ako želim tihu i hladnu grafu - čekati 1050 ili se stisnuti za 1060
a baš sam se nahajpao na amd ovih par mjeseci
http://i.imgur.com/oBrpHB7.jpg
pretpostavljam da kod nas nece biti ispod 2k kn bcuz Asus..
msi gaming x 480
https://www.msi.com/Graphics-card/Radeon-RX-480-GAMING-X-8G.html#hero-overview
to ovisi i kako ga slože, nije ni svaka nitro grafa s istim hladnjakom, razlikuje se broj heat pipesa, sam radijator i listovi, općenito dizajn hladnjaka
ovu 480 im je očiti fail, nadam se da će 470 biti koliko-toliko bolja ili da će barem msi napraviti dobar posao, jer u suprotnom se nemam što misliti ako želim tihu i hladnu grafu - čekati 1050 ili se stisnuti za 1060
Samo su rekli da je nitro manji i efikasniji od VaporX u ovom trenutku nema nikakve potrebe da ga koriste jer nema razlike u performansama a bilo bi u cijeni jer je veci.
Daleko od toga da je 480 fail, sve su manje vise iste a i rpm problemi se srede uz novi trixx ali bude toplija malo.
Meni je devil meta u ovoj seriji, jer sam bukvalno izvukao 100% ulozenog iz 380X a mozda bocnem i 470 jer ne gejmam nista zahtjevno, niti ima ista toliko privlacno na trzistu da mi treba, eventualno Mafia 3 ...
Brži MSI Gaming-Z je došao na 1080 kartice. Možda bude i na 480. :)
Samo su rekli da je nitro manji i efikasniji od VaporX u ovom trenutku nema nikakve potrebe da ga koriste jer nema razlike u performansama a bilo bi u cijeni jer je veci.
Daleko od toga da je 480 fail, sve su manje vise iste a i rpm problemi se srede uz novi trixx ali bude toplija malo.
Meni je devil meta u ovoj seriji, jer sam bukvalno izvukao 100% ulozenog iz 380X a mozda bocnem i 470 jer ne gejmam nista zahtjevno, niti ima ista toliko privlacno na trzistu da mi treba, eventualno Mafia 3 ...
Meni se 470 čini najbolja stvar u midu...10% sporija, dosta jeftinija, ocne se lagano i vrlo vjerovatno da će linje između te dvije kartice biti skoro nevidljive...Go for it
Sumnjam da bu dosta jeftinija uz malu razliku u performansama....kada bi bilo tako rezali bi granu na kojoj sjede i rx 480 bi mogla u muzej. Odvagnuti će oni dobro cijenu pa koliko para toliko i muzike.
malo me muči ova gimpana memorija u odnosu na 480
1650 MHz (rx 470) vs 1750 MHz (rx 460) ???
malo me muči ova gimpana memorija u odnosu na 480
1650 MHz (rx 470) vs 1750 MHz (rx 460) ???
a gle to ti je isto srezano i proizvođač je neki treći i normalno jeftinija memorija i sve...
inače šta se tiče novih drajvera za rx480,i dalje imam problema sa flickeringom u widnowsima kao i prije na 144Hz,guglao sam i nisam jedini,drugi su se isto žalili da im se događa na 144Hz, i nemam pojma jel to bug ili future,amd još ništa nije poduzeo u vezi toga,nemam pojma jel se tko uopće žalio i prijavio taj problem amd-u,valjda je...i još jedan šlag na tortu je kaj mi se već dvaput dogodio black screen i friz,dakle monitor ništa ne reagira,radi sve i komp ali se slika zacrni i gotovo,pomaže samo gašenje ili restart....eto toliko za sada...
inače imam referentnu,malo nabrijanu verziju od xfx-a rx 480 sa taktovima 1288/2000
Novi driveri nazalost uzrokuju probleme i koliko citam amd radi fix,danas su svaki drugi driveri fix nevezano uz to cija je grafa....
Novi driveri nazalost uzrokuju probleme i koliko citam amd radi fix,danas su svaki drugi driveri fix nevezano uz to cija je grafa....
izbace drajvere(koji nevaljaju) i odmah već za njih rade fiks,bravo...barem su dosta ažurni ako ništa