AMD Serija 400 (Polaris)

poruka: 9.707
|
čitano: 809.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
AMD Polaris

Rečeno je da sapphire već ima spremne grafičke tako da ne bi iznendadilo da ih izdaju vrlo brzo nakon 29og

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: AMD Polaris

I hoće, bit će to dostupno odma od 7. mjeseca.

17 godina
neaktivan
AMD Polaris

Koji je neki minimum cijene koji možemo očekivati u RH ili na amazon.de? Znam da je 200USD u Americi, a koliko će to ispast s PDV-om i maržama na starom kontinentu?

Nikad prije nisam kupovao grafičku odmah nakon launcha pa da znam koliki ću otprilike udar na novčarku morati pretrpjeti za 480-icu 

Na korak sam od kupnje R9 380X OC 4GB, hoće li 480 biti neki opipljiv skok u odnosu na tu karticu, vrijedan čekanja još mjesec-dva?

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 19:48 (DhulKarnain).

0 0 hvala 0
16 godina
AMD Polaris

a ja mislim da ti 100 usd ispadne 1000kn, tako da računaj oko dva soma, to je moja pretpostavka, što se tiče pervormansi 480 bi navodno trebao biti urangu s R9 390, što je nekih 20-30% skok nasparam 380, ja bi čekao. ja mislim da ću pokušati čak utopiti 290 na njušci i uzeti 480

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 19:50 (Pislje).
Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
Pislje kaže...

a ja mislim da ti 100 usd ispadne 1000kn, tako da računaj oko dva soma, to je moja pretpostavka

Tako nekako i je odprilike, kartica od 200$ kod nas u EU košta 200€ -/+ 10%, + u hr marža od 400-900kn(generalno, zavisi o kojoj je komponenti riječ).

Tako da nekih 2 soma, nisi fulao, tako je oduvijek bilo. Tako barem ja uvijek isto računam što se tiče cijena kad nešto prestave. 

Živjeti u svijetu i pritom ne biti svjestan smisla svijeta isto je kao i lutati velikom knjižnicom i pritom ne doticati knjige
17 godina
neaktivan
AMD Polaris

A ne znam onda, ova 380x-ica je 1630kn na Amazonu. Još 400-500 kn za karticu koja će bit negdje između te i 390.. hmm..

None are more hopelessly enslaved than those who falsely believe they are free. - J.W. Goethe

0 0 hvala 0
11 godina

rx 480 bi trebala biti izmedju 390 i 390x, ako ne i blize Fury prema odavno leakanim benchmarkovima sa videocardzs stranice.. Zivi bili pa vidjeli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 20:03 (The_Fichek).
17 godina
odjavljen
AMD Polaris

Bit će više kao R9 290, kako u kojoj igri naravno. Moja prgnoza 

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
AMD Polaris

Treba uracunati porast performansi zadnje generacije grafi sa optimiziranim driverima.

edit: Tonci je spominjao "back to school" period kao udarni za prodaju grafi, ali ja mislim da je najbolje odmah po zavrsetku skole/faksa, tad ekipa ima vremena za heavy gaming!! :)

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.6.2016 21:02 (metallic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa faks nikad ne završava... osim sredinom sedmog ako daš sve ispite odmah. :) To je taj period.

17 godina
AMD Polaris

streberu sigurnno nisi nikad parcijalu upisao 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
AMD Polaris

Jeste mislite da bi ova duljina PCB-a mogla uskoro ponudit non ref itx karticu tj. nano bez trottlanja ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 11:39 (DarthMarkus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Da.

13 godina
itomic009 kaže...

Da.

Uh, "the possibilities are endless" onda...Samo da financije budu u stanju to izdržat, iduća konfa bude ITX

16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...

Jeste mislite da bi ova duljina PCB-a mogla uskoro ponudit non ref itx karticu tj. nano bez trottlanja ?

Ne. Nano je throttlao i zbog temperature i zbog snage s daleko štedljivijom memorijom od GDDR5(X).

13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

Ne. Nano je throttlao i zbog temperature i zbog snage s daleko štedljivijom memorijom od GDDR5(X).

???...

11 godina
neaktivan
AMD Polaris

Dobar video

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
2 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
DarthMarkus kaže...
DarthMarkus kaže...

Jeste mislite da bi ova duljina PCB-a mogla uskoro ponudit non ref itx karticu tj. nano bez trottlanja 

???...

Pa PCB je kraći nego inače, ali treba nešto hladiti GDDR5(X). Osim toga, Fiji Nano throttla zbog oba problema i Polaris to neće riješiti na način na koji bi neki htjeli.

13 godina
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...
DarthMarkus kaže...

Jeste mislite da bi ova duljina PCB-a mogla uskoro ponudit non ref itx karticu tj. nano bez trottlanja 

???...

Pa PCB je kraći nego inače, ali treba nešto hladiti GDDR5(X). Osim toga, Fiji Nano throttla zbog oba problema i Polaris to neće riješiti na način na koji bi neki htjeli.

Pa jebemu sumpor, ako s ovim ref hlađenjem uspiju to ohladit (kako spada), ne vidim problem u custom setupu ...Uostalom temp uopće ne znamo

16 godina
odjavljen

Ma znam, ali kratak je PCB za 2-3 velika ventilatora kakva imaju druge kartice. 150W je i dalje 150W, ne puno manje od 180W.

11 godina
protjeran
Tonči kaže...
DarthMarkus kaže...

mislim da par vati od memorije ne igra pretjerano ulogu, nano je ćip s 250W tdpa natjeran da radi na 175W.
mislim da su problemi:
250W se nemože magijom pretvorit u 175W,mora se smanjit napon pa samim tim i struja ,pa onda kasnije i frekvencija kad temperatura skoći.
hladnjak one velićine vjerovatno nemože disipirat ni 150W 100% vremena.
kako raste temperatura ćipa , raste i potreba za strujom, šta opet još više grije sami ćip i vrm, google: thermal runaway.

a s druge strane 480 je kartica s original malim tdpom i mislim da je puno lakše 180W spustit na 150W trotlanjem i undervoltanjem, možda čak samo undervoltanjem,i potpuno izbjeć termalno zasićenje/proboj u samom ćipu, tj ne prelazit disipacijske mogućnosti kombinacije hladnjaka/ćipa/naponske.

99% sam siguran da će bit itx 480,makar se zvala 470 i imala 30w manji tdp i radila na sitno manjoj frekvenciji i voltaži.

toni-audio.com.hr
16 godina
odjavljen
dabar_solta kaže...

hladnjak one velićine vjerovatno nemože disipirat ni 150W 100% vremena.

Pa to je problem koji spominjem. :)

16 godina
D3lBoy kaže...

Dobar video

Logičnim slijedom mora bit konkurencija gtx1070 u vidu RX 490( 300$), kako je i dosad bilo osim tolike razlike u cijeni.

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 16:38 (dery).
10 godina
neaktivan

Iskreno, nije bas par wata, nekih 20 do 30 wata je, i to za memoriju na nižim frekvencijama, a ova je specificirana da kuca na 8GHz. Tako da je razlika dosta velika između HBMa i GDDR5.

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
11 godina
protjeran
JozoBozo121 kaže...

Iskreno, nije bas par wata, nekih 20 do 30 wata je, i to za memoriju na nižim frekvencijama, a ova je specificirana da kuca na 8GHz. Tako da je razlika dosta velika između HBMa i GDDR5.

pošto nemogu nać drugu informaciju nego GB/W ispada da fury hbm troši 14W dok gddr5 na 480 troši 24W ,neznam valja li matematika i ako valja ima li veze s stvarnim stanjem stvari.

toni-audio.com.hr
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2016 17:56 (dabar_solta).
10 godina
neaktivan

Tih 10 GB/watt ovisi o memorijskih konfiguraciji, broju čipova, ovisi do litografije pojedinih proizvođača i clocka. Moguće je da je ovo vezano za Micronovu memoriju s R9 390 serije, koja je bila na nižem clocku pa se tu i malo smanjila potrošnja. 

Ali da, moja procjena je da bi GDDR5 trošio oko nekih 25-30w, odnosno malo vise nego dvostruko od R9 Nano. No, Nano je najviše bio opterećen power limitom, a kada se on povećao onda je kartica radila, blizu termalnog limita ali rijetko ga je prelazila. 

Povjerenje zahtijeva godine za izgradnju, sekunde za uništenje i vječnost za popravak
13 godina
neaktivan
AMD Polaris
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
7 0 hvala 2
13 godina
AMD Polaris

Sapphire RX 480 u Engleskoj 300 EUR. U Litvi 270 EUR. Porez uračunat.

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

Ja kupujem Polarisa čim vidim prvi pravi test i nadam se potvrdi se ono što se sada nagađa .

16 godina
Mile 74 kaže...

Sapphire RX 480 u Engleskoj 300 EUR. U Litvi 270 EUR. Porez uračunat.

preorderi su napumpani

kradem mine iz minskog polja
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice