AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 644.054
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
protjeran

krasno se vidi sta radi daleko mocniji ipc cim se smanje detalji! fx propada u crnu rupu! jel danas na planeti postoji i jedan covjek koji bi pored min i3 6100 isao za iste novce( cak i vise) uzimati nekakav mrtvi/slabiji fx 83xx?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 21:41 (Stjepanj).
Moj PC  
3 5 hvala 1
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300/Fury Series
Stjepanj kaže...

krasno se vidi sta radi daleko mocniji ipc cim se smanje detalji! fx propada u crnu rupu! jel danas na planeti postoji i jedan covjek koji bi pored min i3 6100 isao za iste novce( cak i vise) uzimati nekakav mrtvi fx 83xx?

Aj ne kenjaj sad 

Jel intel/nvidia pusi nadjes XYZ razlog da pljujes po konkurenciji, ne ide to tako 

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 21:42 (chaselol).
13 godina
Valentin17 kaže...
chaselol kaže...

kako je krenulo intel ekipa ce prije svoje i3(ne znam samo sto ljudi kupuju ovu sprdnju) i i5 nego mi FX 

Pa mi Intelovci imamo novaca i nama nije problem to izmjeniti, Intel drži cijenu, kao i Nvidia i ništa nije problem prodati.

Pravi AMD-aš/ica, također nema problema s kunama. Mi jos stavljamo bolje maticne, aftermarket coolere i jaca napajanja.

Povrh svega još imamo veći račun za struju koji podmirujemo bez problema. S tim da sad dolazi doba ljetnih priprema pa ide zamjena termalne paste i dodavanje ekstra ventova u kučište.

Sve to je naš mali hardverski raj, tako preživimo par fps manje(min, avg i max). :D

coffe,coffe,coffe.....
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 22:16 (metallic).
17 godina
odjavljen

Ako je samo za igre, net i multimediju taj i3 je trenutno najbolja kupnja. Ako se rade i neke druge stvari onda je FX bolji izbor, FX 8300 je 950 kn. Ja da sad kupujem i da ne želim dati više bio bi novi i3. Super proc.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
protjeran

ma bravo, gtx 980ti je za jos 4fps-a sporija u dx12 vs dx11! koji bullshit!

dajte molim vas jel ima da je netko naisao na test win7 vs win10 u igrama? neovisno o dx11/12!

chaselol

kakvo kenjanje? jel ti imas oci jbte? nisam ti ja radio taj test gdje fx ispada njesra pored i3 od 1000kn! samo je steta sto intel nije izdao vise modela!

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 21:47 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

Nema ti razlike win 7 vs win 10 u igrama osim u DX 12 naslovima. Znači DX 11 ista stvar.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Fx 8350 je bolji u multithreadu, za sve ostale koji ne rade sa multithread programima, nema smisla kupovati fx.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
13 godina
protjeran
XXX kaže...

Nema ti razlike win 7 vs win 10 u igrama osim u DX 12 naslovima. Znači DX 11 ista stvar.

to si ti mjerio/vidio negdje  ili govoris napamet?

17 godina
odjavljen
Stjepanj kaže...
XXX kaže...

to si ti mjerio/vidio negdje  ili govoris napamet?

Mjerio i vidio. Razlika je unutar statističke pogreške. Eventualno Battlefield 4 nešto profitira na windowsima 8.1 i windowsima 10 ali to je zanemarivo i ovisi na kojim su driverima to mjerili. Ima testova po netu koliko voliš windows 7 vs. windos 8.1. desetka je ista stvar. U principu to je sedmica sa servis packom 3 . Ti imaš drugačije informacije?

13 godina
protjeran

kod sebe nisam mjerio, no kod frendova moram priznate neke igre na win10 rade drasticno lose...sad dali je do sistema, drivera itd nemrem reci! htio sam ukazati na mozda mogucu krivu predodbu dx11 vs dx12. jer koja svrha ako nesto lose radi na win10 + dx11/12! steta sto sedmica ne podrzava dx12...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Frend nezna složiti komp :D

Moj PC  
0 0 hvala 2
13 godina

Don't hate the player hate the game.
AMD je u 7xxx seriji imao dx12 kartice, a nvidia jos uvijek (ako je vjerovati ovim testovima, nema) 

Nego preskocio si cinjenicu u ovom testu gdje se 8370 u dx12 priblizio jako 6700k, a razlika izmedju 6700 i 8370 je ne samo u cijeni/snazi nego i u par godina 
Samo kazem, budi objektivan i realan, kako stvari stoje AMD prednjaci u dx12 naslovima, "slabiji" fx procesori bolje rade s jacim grafama u dx12 i to je cinjenica.

Snage vec ima dovoljno u trenutnoj GPU/CPU ponudi, samo stepen i sam nacin iskoristenja je los. Barem u dx11 bio.

13 godina
protjeran
XXX kaže...

Frend nezna složiti komp :D

bas sad gledam hrpu tih filmica i ima naslova gdje se bolje vrte na win7( no nije ni bitno, bitno da nije gore:), no jedna zanimljivost kod win10 koju primjecujem je rasporedena iskoristenost jezgri! sve su vecinom vremena slicne iskoristivosti, neam odstupanja kao na win7 gdje jezgre spavaju ili je iskoristenost neke jezgre previsoka!lp

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.4.2016 22:29 (Stjepanj).
17 godina
odjavljen

Pa to ti donjela već osmica, tu bolju upotrebu jezgri. Evo meni npr. na desetki u dying lightu FX hoće eksplodireati jer je praktički stalno sa svim jezgrama na 90% upotrebe...bogme fino se zagrije mašina ali igra prede ko maćkica :D

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
http://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/amd-brings-the-2016mar29.aspx

“Creating such a complex and immersive experience in virtual reality demands an incredible amount of compute power. We asked AMD for their new AMD Radeon™ Pro Duo, which isn't just a fast video card - it's engineered from the bottom up with VR in mind. Features unique to AMD Radeon™ graphics such as asynchronous compute and LiquidVR™ technology are the actual difference between VR being good and VR being great,” said Matthew Lewis, president of Practical Magic VR and director of VR experiences, Practical Magic. “We're using the AMD Radeon Pro Duo and LiquidVR™ technology across the entire production of ASSASSIN'S CREED VR, and soon you'll understand why. To enable high end virtual reality experiences requires deep collaboration between creativity and technology, and AMD is helping Practical Magic push the boundaries of possibility in VR.”

http://valid.canardpc.com/cache/banner/gru6mh-4.png
Moj PC  
3 0 hvala 0
17 godina
chaselol kaže...

Don't hate the player hate the game.
AMD je u 7xxx seriji imao dx12 kartice, a nvidia jos uvijek (ako je vjerovati ovim testovima, nema) 

Nego preskocio si cinjenicu u ovom testu gdje se 8370 u dx12 priblizio jako 6700k, a razlika izmedju 6700 i 8370 je ne samo u cijeni/snazi nego i u par godina 
Samo kazem, budi objektivan i realan, kako stvari stoje AMD prednjaci u dx12 naslovima, "slabiji" fx procesori bolje rade s jacim grafama u dx12 i to je cinjenica.

Snage vec ima dovoljno u trenutnoj GPU/CPU ponudi, samo stepen i sam nacin iskoristenja je los. Barem u dx11 bio.

Dok ne bude na dx12 neke vizualne razlike nije stvarno niti vazno bar meni. Bitan je profit slabijih procesora s jacim grafama i to je to. Sve ostalo je shranje.

11 godina
protjeran
toxic kaže...
chaselol kaže...
... gdje se 8370 u dx12 priblizio jako 6700k, a razlika izmedju 6700 i 8370 je ne samo u cijeni/snazi nego i u par godina 

Dok ne bude na dx12 neke vizualne razlike nije stvarno niti vazno bar meni. Bitan je profit slabijih procesora s jacim grafama i to je to. Sve ostalo je shranje.

toxic pa oćito 8370 onda nije slab! niti je profitira, nego je tek doša na svoje. a vjerujem u dx12 fx4300 da neće ništa ili jako malo profitirat?

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 9:20 (dabar_solta).
15 godina
neaktivan

Evo gdje se vidi razlika izmedu windowsa 8.1 i windowsa 10, video Project Carsa jos dok je windows 10 bio u beti:

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
dabar_solta kaže...
toxic kaže...
chaselol kaže...
... gdje se 8370 u dx12 priblizio jako 6700k, a razlika izmedju 6700 i 8370 je ne samo u cijeni/snazi nego i u par godina 

toxic pa oćito 8370 onda nije slab! niti je profitira, nego je tek doša na svoje. a vjerujem u dx12 fx4300 da neće ništa ili jako malo profitirat?

pa naravno da fx 83xx nije slab, ono gore je sarkazam ili ti mala provokacija da se izazove malo komentara. Osobno sam imao fx 8320 i bio sam odusevljen s omjerom ulozeno dobiveno a sad je to jos bolje.

Naravno ne moze on parirati i7 ali opet je dobar.

11 godina
neaktivan

Naravno da ima razlike medju win. Između 8.1 i 10 ne baš ali izmedju Win 7 i novijih ima, jer Win 8.1 podržava DX11.1 dok Win7 DX11, tako da u igrama koje podrzavaju 11.1 ces dobiti dosta boosta (Frostbite engine novije igre). U BF4 sam dobio dosta. Naravno nece bit nikakve razlike ako je igra DX11 ili stariji

Battlelog: D3lBoy-00
Poruka je uređivana zadnji put uto 5.4.2016 12:55 (D3lBoy).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Noviji Win će biti svakako brži u mnogočemu i zbog WDM-a i zbog drivera samih i API-ja, ako ga igra koristi. Što se tiče DX12, još nemamo DX12 igre osim AotS-a koji je dizajniran prema onome što odgovara AMD karticama, a razlika koja ponekad ide u korist AMD-a je zasad zanemariva. AMD kartice nikad nisu ni bile "lošije" od NVidijinih, ali je NVidia imala daleko bolje driverske optimizacije, što je kod DX11 jako važno.

Sporiji CPU-i magično neće postati brži niti bliski i7, nego će novi API-ji samo omogućiti da ne zaostaju toliko koliko su zaostajali dosad i to samo u situacijama gdje je uopće moguće nešto paralelizirati (a to nije uvijek). Nešto će pomoći i manji overhead drivera, ali to je to. Tamo gdje su im performanse po jezgri nedostatne, i dalje će biti nedostatne, jer su ti CPU-i jednako sporiji kao i prije, samo što su u ovom trenutku, prijelaznom vremenu, zahtjevi slabiji. Naime, ako su dosad igre trebale određenu razinu performansi po jezgri, a ta potreba se ukupno smanjila zbog boljih drivera, developeri igara će (normalno) upotrijebiti dostupnu "oslobođenu" snagu i procesori koji su bili nedostatno brzi, opet će to postati, samo sada uz kvalitetniji sadržaj.

Moj PC  
9 0 hvala 2
13 godina
neaktivan

Stigla sova 

Bene docet, qui bene distinguit.
Moj PC  
17 0 hvala 1
17 godina
odjavljen

AMD i dalje rastura, bravo za AMD!!

klik

Ajmoooooo!!

Moj PC  
7 0 hvala 2
17 godina

Bas je pravo dobar taj AMD!!!!!

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
XXX kaže...

klik

Ajmoooooo!!

Sta ti je 380X, em sto je odma pored970ke, em sto ima citavih 4gb memorije, em sto je jeftinija

(Stjepanj ce da popizdi)

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 21:03 (chaselol).
17 godina
XXX kaže...

klik

Ajmoooooo!!

dakle sli/cf katastrofa po ovome, odlicna optimizacije igre nema šta :)

btw ovo se desava zato jer sam ja presao na Nvidiu nemojte da se vratim na AMD situacija ce odmah kroz mjesec dana biti obrnuta... hihi

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 21:11 (toxic).
17 godina

Vrati se onda 😎

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
chaselol kaže...
XXX kaže...

klik

Ajmoooooo!!

Sta ti je 380X, em sto je odma pored970ke, em sto ima citavih 4gb memorije, em sto je jeftinija

(Stjepanj ce da popizdi)

On se vec pomirio da ima drvenu memoriju.

17 godina

A meni se spradao kao sam imao 970 SLI radi tih 3.5+5 meme

dok mu tonchi nije objasnio neke stvari 

Moj PC  
2 0 hvala 1
9 godina
protjeran

Šta se cudite, to je bilo i za naslutiti da ce ATI grafe prati pod sa Nvidiom u DX 12, plus sta su se jos i drajveri poceli izbacivat ko blesdavi svaka dva tjedna. Jednostavno nemoze gtx 970 nista pored r9 390 kad je po svemu slabija gledajuci performanse, oces sabirnicu, memoriju, arhitekturu... Cak im ni to sta se igre vecinom optimiziraju za njih ne pomaze, a da ne pricam o recenzijama u kojima se gtx 970 standardno klokana testira protiv stock r9 390.

Ove price o potrosnji i grijanju su na strani Nvidie samo zato jer se proizvođacima dalo petljat po cipu i voltazama tako da se dobije sto ucinkovitiji cip po pitanju potrosnje i grijanja, tako da gtx 970 prakticki ni nemozete downvoltat jer se nemre slajder u MSI AB pomaknut unazad, a R9 390 rade i do -100mv na stocku sta utjece na 10+ stupnjeva manje temperature, i barem 80w manju potrosnju, ali se dobije 4-5 FPS-a manje, tako da je sve u marketingu koji ej Nvidia dobro odigrala. 

Evo jedan dobar primjer kako to izgleda kad se downvoltaju AMD grafe Undervolting AMD's Radeon R9 Fury For Better Efficiency  znaci potrosnja uz dlaku gtx 980, samo sta ovi iz AMD-a il nisu imali vremna se bakcat sa time il im se nije dalo.

Poruka je uređivana zadnji put čet 7.4.2016 22:44 (Lucidius).
Moj PC  
7 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice