AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 645.460
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
dery kaže...

Ovo je zanimljivo, the way mean to be play igra a bolje radi na amd-u.Neka neka baš mi drago.

Ta 2 frejma razlike su zanimljiva otprilike kao i 1753. epizoda Santa Barbare.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
17 godina
Psiho246 kaže...

Ja sam se nedavno interesirao za novi GPU i to bas izmedu GTX970 i R9 390.

Jaaaaaako dobro sam ih proucio prije kupnje pa slucajno znam dosta bas o te dve kartice, precizno sam izvagao pluseve i minuse kako bi moja kupnja bila najbolja.

R9 390 je u prosjeku u svim igrama brza nekih 3-4 FPS-a i to je to s trenutnim performansama.

No ako niste mamin sin kojem ce mama iz carape za 4 mjeseca izvuc novce kad ovaj zakmeci za novom grafickom, 10% boljom od prosle ili ako niste PC entuzijaist kroz kojeg prolaze sve graficke na trzistu onda valjda gledate i na duge staze, proucavate kako se trziste krece itd.

Ono sto ja primjecujem jest da ce ATIeva vrlo vjerojatno biti bolja u DX12 naslova jer su ATI/AMD vec dugo radene za Mantle koji funkcionira slicno kao i DX12.

Ako primjecujete da next gen konzole, za koje se igre primarno rade imaju 8 Gb VRAM memorije (shared ali svejedno dosta vise od 4) te da su SOC sa velikim bandwidthom, te ako toj informaciji pridodate cinjenicu da nove graficke za PC izlaze sa high bandwith memorijom/HBM, te da ce nove graficke imati OD 8GB DO 32GB VRAM-a, shvacate da se trziste krece u smjeru povecanja radne memorije graficke i memorijskog pojasa.

Koja ce graficka onda biti bolja na duge staze?
Jel to R9 390 sa duplo vise memorije i duplo vecim bandwidthom ili kartica sa duplo manje memorije i duplo manjim bandwidthom?

Neka svatko donese sam svoj zakljucak.

Ali kada DX12 donese povecanje performansi od 100%, sto u prijevodu moze znaciti i povecanje detalja za 100%, sva ta informacija ce se morati spremati negdje.

TSOM ne mozete pokrenuti na ultra postavke tekstura bez vise od 6 GB VRAMA vec sad...

Osim ako ne stedite na struji...sami zakljucite LOL.

Da mi je znat s cim se tocno ne slazu ovi kupci GTX970 od izrecenog. xD

Mozda i jesam u krivu ali ocito neistomisljenici (useri GTX970 sasvim slucajno) ne znaju kako formirati svoje misli u rijeci i argumentirano prikazat to.

Fanu je barem ponudio odgovor iako kaze da su graficke s 8GB VRAMa beskorisne, iako sam napisao da postoji vec jedna igra, stara vise od godine dana koju da bi igrao na ultra texture postavkama, moras imati 6GB VRAM-a. (izmedu ostaloga)

Btw. na BUGu je bila vijest o 60-100% povecanja performansi na DX12, nisam broj izvukao iz guzice ali potpuno je svejedno da li je to 50% ili 80%, prijevod u detalje i dalje stoji.

- Psiho246
16 godina
mrsmith kaže...
dery kaže...

Ovo je zanimljivo, the way mean to be play igra a bolje radi na amd-u.Neka neka baš mi drago.

Ta 2 frejma razlike su zanimljiva otprilike kao i 1753. epizoda Santa Barbare.

Ja uvijek navijam za slabije a pobjedu donose stotinke sekunde.

kradem mine iz minskog polja
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Nisam baš sasvim u toku. Imaju li i konzole nekakvu podršku za DX12? To jest, recimo da teoretski DX12 donese ogroman porast detalja, hoće li nas na PC-u opet konzole sputavati? Evo imamo sad Witcher 3 downgradean i ne može raditi na 30FPS lock na "next-gen" konzolama. Ako će konzole i dalje ostati miljama iza PC-a, moguće da prave beneficije od DX12 nećemo vidjeti još godinama. 

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Psiho246 kaže...
Psiho246 kaže...

Ja sam se nedavno interesirao za novi GPU i to bas izmedu GTX970 i R9 390.

Jaaaaaako dobro sam ih proucio prije kupnje pa slucajno znam dosta bas o te dve kartice, precizno sam izvagao pluseve i minuse kako bi moja kupnja bila najbolja.

R9 390 je u prosjeku u svim igrama brza nekih 3-4 FPS-a i to je to s trenutnim performansama.

No ako niste mamin sin kojem ce mama iz carape za 4 mjeseca izvuc novce kad ovaj zakmeci za novom grafickom, 10% boljom od prosle ili ako niste PC entuzijaist kroz kojeg prolaze sve graficke na trzistu onda valjda gledate i na duge staze, proucavate kako se trziste krece itd.

Ono sto ja primjecujem jest da ce ATIeva vrlo vjerojatno biti bolja u DX12 naslova jer su ATI/AMD vec dugo radene za Mantle koji funkcionira slicno kao i DX12.

Ako primjecujete da next gen konzole, za koje se igre primarno rade imaju 8 Gb VRAM memorije (shared ali svejedno dosta vise od 4) te da su SOC sa velikim bandwidthom, te ako toj informaciji pridodate cinjenicu da nove graficke za PC izlaze sa high bandwith memorijom/HBM, te da ce nove graficke imati OD 8GB DO 32GB VRAM-a, shvacate da se trziste krece u smjeru povecanja radne memorije graficke i memorijskog pojasa.

Koja ce graficka onda biti bolja na duge staze?
Jel to R9 390 sa duplo vise memorije i duplo vecim bandwidthom ili kartica sa duplo manje memorije i duplo manjim bandwidthom?

Ali kada DX12 donese povecanje performansi od 100%, sto u prijevodu moze znaciti i povecanje detalja za 100%, sva ta informacija ce se morati spremati negdje.

TSOM ne mozete pokrenuti na ultra postavke tekstura bez vise od 6 GB VRAMA vec sad...

Da mi je znat s cim se tocno ne slazu ovi kupci GTX970 od izrecenog. xD

Mozda i jesam u krivu ali ocito neistomisljenici (useri GTX970 sasvim slucajno) ne znaju kako formirati svoje misli u rijeci i argumentirano prikazat to.

Fanu je barem ponudio odgovor iako kaze da su graficke s 8GB VRAMa beskorisne, iako sam napisao da postoji vec jedna igra, stara vise od godine dana koju da bi igrao na ultra texture postavkama, moras imati 6GB VRAM-a. (izmedu ostaloga)

Btw. na BUGu je bila vijest o 60-100% povecanja performansi na DX12, nisam broj izvukao iz guzice ali potpuno je svejedno da li je to 50% ili 80%, prijevod u detalje i dalje stoji.

jedna igra od njih 100.000 nije neki pokazatelj

naravno da ce s vremenom doci igre koje ce iskoristavati sve vise memorije, ali kad se to dogodi i R9 390 i GTX970 ce ionako vec biti neki medium-low end te ce imati drugih problema a ne memory limite

DX12 je vec vani - igre nemaju 60-100% povecanje performansi, sve se isto ponasaju kao i na DX11..

ne kontam uopce sto zelis reci s tim povecanjem performansi 

ta izjava jedino ima smisla ako imas dx11 igru ciji je engine portan na dx12 i ako bi onda doslo do povecanja performansi od 60-100% (a koliko ce developera ulagati resurse u portanje svojih starih igara na dx12? ..)

pokusavas poceti vec toliko prozvakani flamewar izmedju nvidia i amd kartica istog segmenta gdje su razlike ugl od par frejmova (ispod 60FPSa) - i jos k tome spominjes igre koje koriste 4+GB memorije (kao da ne mozes smanjiti rezoluciju textura u igrama i tako smanjiti zauzece VRAMa) i DX12, obje stavke koje treutno na gaming trzistu nisu od znacaja

imao sam namjeru uzeti R9 390 ali posto povlaci dosta vise struje od GTX970 (a napajanje mi nije najjace) i slabije se overclocka (OCom 970 dodjes do performansi 980) odlucio sam se za 970 (a i nikad nisam imao problema sa nvidia driverima)

netko drugi ce uzeti R9 390 i biti sretan s njom - u svakom slucaju rijec je o karticama koje imaju dobre performanse

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 13:07 (Fanu).
12 godina
Hexfire kaže...

Nisam baš sasvim u toku. Imaju li i konzole nekakvu podršku za DX12? To jest, recimo da teoretski DX12 donese ogroman porast detalja, hoće li nas na PC-u opet konzole sputavati? Evo imamo sad Witcher 3 downgradean i ne može raditi na 30FPS lock na "next-gen" konzolama. Ako će konzole i dalje ostati miljama iza PC-a, moguće da prave beneficije od DX12 nećemo vidjeti još godinama. 

DX12 ce se portati na xbox one:

http://wccftech.com/phil-spencer-directx-1-xbox-one-hardware-graphics/

“On the DX12 question, I was asked early on by people if DX12 is gonna dramatically change the graphics capabilities of Xbox One and I said it wouldn’t. I’m not trying to rain on anybody’s parade, but the CPU, GPU and memory that are on Xbox One don’t change when you go to DX12. DX12 makes it easier to do some of the things that Xbox One’s good at, which will be nice and you’ll see improvement in games that use DX12, but people ask me if it’s gonna be dramatic and I think I answered no at the time and I’ll say the same thing.”

toliko o tome

konzolama bi jedino pomoglo da kompletno promjene hardver..

14 godina
Fanu kaže...

“On the DX12 question, I was asked early on by people if DX12 is gonna dramatically change the graphics capabilities of Xbox One and I said it wouldn’t. I’m not trying to rain on anybody’s parade, but the CPU, GPU and memory that are on Xbox One don’t change when you go to DX12. DX12 makes it easier to do some of the things that Xbox One’s good at, which will be nice and you’ll see improvement in games that use DX12, but people ask me if it’s gonna be dramatic and I think I answered no at the time and I’ll say the same thing.”

toliko o tome

konzolama bi jedino pomoglo da kompletno promjene hardver..

Znači lako moguće da ne dobijemo grafički detaljnije igre koliko bi ustvari mogli. Eventualno neke PC ekskluzive, ali to su rijetko grafički impresivne igre. Bio je hype za DX10, nešto manji za DX11, pa ni od jednog neke bitnije koristi. Baš me zanima kad će, ako ikad DX12 postati bitan faktor.

Željko Vela: Phillip Lahm jedini ima dres s dugim rukavima ---- Srećko Bogdan: Zima mu je, jer je mali
12 godina
neaktivan
Fanu kaže...
Psiho246 kaže...
Psiho246 kaže...

jedna igra od njih 100.000 nije neki pokazatelj

naravno da ce s vremenom doci igre koje ce iskoristavati sve vise memorije, ali kad se to dogodi i R9 390 i GTX970 ce ionako vec biti neki medium-low end te ce imati drugih problema a ne memory limite

DX12 je vec vani - igre nemaju 60-100% povecanje performansi, sve se isto ponasaju kao i na DX11..

ne kontam uopce sto zelis reci s tim povecanjem performansi 

ta izjava jedino ima smisla ako imas dx11 igru ciji je engine portan na dx12 i ako bi onda doslo do povecanja performansi od 60-100% (a koliko ce developera ulagati resurse u portanje svojih starih igara na dx12? ..)

Istina, jedna od 100.000, ali ako ovako bude svaka igra sa DX12 onda hypeeeeee.

Samozadovoljstvo uništava perfekciju. | LoL EUNE: iScream | http://eune.op.gg/summoner/userName=iScream
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 13:35 (GamerX9).
17 godina
Fanu kaže...

pokusavas poceti vec toliko prozvakani flamewar izmedju nvidia i amd kartica istog segmenta gdje su razlike ugl od par frejmova (ispod 60FPSa) - i jos k tome spominjes igre koje koriste 4+GB memorije (kao da ne mozes smanjiti rezoluciju textura u igrama i tako smanjiti zauzece VRAMa) i DX12, obje stavke koje treutno na gaming trzistu nisu od znacaja

imao sam namjeru uzeti R9 390 ali posto povlaci dosta vise struje od GTX970 (a napajanje mi nije najjace) i slabije se overclocka (OCom 970 dodjes do performansi 980) odlucio sam se za 970 (a i nikad nisam imao problema sa nvidia driverima)

netko drugi ce uzeti R9 390 i biti sretan s njom - u svakom slucaju rijec je o karticama koje imaju dobre performanse

@ boldano - Mozes. Mozes i spustit sve na low, ali ne moras ako imas graficku s puno RAM-a. 

Shvacam zasto si ti uzeo GTX970. To je isto kod mene bio razlog zasto sam ju ja htio uzeti ali ipak nisam zbog toga jer mene jednostavno pika u oko to da platim karticu 3 soma, a onda da ne mogu igru staru godinu dana pokrenut na ultra teksturama.

Tebi je to ocito manje vazno od potrosnje, al mene je to pikalo.

Edit: Mislio sam na povecanje performansi u igrama u buduce, ne na starim.

Mantle ce se koristiti u PS4 ako sam dobro shvatio, umjesto DX12 (jer je to od MSa).

Dao bi se kladiti da ce PS4 portovi raditi bolje na AMDu, em je cijeli PS4 AMD, em ce vrtit Mantle, em takoder ima 8GB VRAM-a.

I ne pokusavam pokrenut flamewar, nego imam neko svoje misljenje koje mislim da je bazirano na dobroj logici te ga iznosim.
Malo je glupo onda ako si korisnik GTX970, samo rec "ne slazem se" bez da dodas ista konstruktivno.

Ti si normalno rekao zasto si kupio GTX970, zasto ti to vise odgovara i ja to postujem.

Ja se ne natjecem s nikim, svejedno mi je. Isto sam tako mogao dat novac za GTX970 ali nisam jer imam razloge za to koje iznosim.

- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 14:14 (Psiho246).
12 godina
Psiho246 kaže...
Fanu kaže...

@ boldano - Mozes. Mozes i spustit sve na low, ali ne moras ako imas graficku s puno RAM-a. 

Shvacam zasto si ti uzeo GTX970. To je isto kod mene bio razlog zasto sam ju ja htio uzeti ali ipak nisam zbog toga jer mene jednostavno pika u oko to da platim karticu 3 soma, a onda da ne mogu igru staru godinu dana pokrenut na ultra teksturama.

graficka s puno RAMa ti nista ne znaci ako nemas GPU koji ce to sve tjerati na pristojnom framerateu

zato su graficke sa extra ramom beskorisne (tipa gtx770 od 4gb - a defaultno dolazi sa 2gb)

kao sto rekoh, prije ce ti ponestati GPU snage nego VRAMa na trenutnim grafickama od 6+GB

gtx970 se da naci za manje od 3 soma (tj R9 390 je neznatno jeftinija)

btw tko kaze da se shadow of mordor ne moze pokrenuti na ultra texturama sa gtx970? 

i ako te jedna igra sa jednom tocno odredjenom opcijom pika, onda svaka cast.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 14:10 (Fanu).
12 godina
Psiho246 kaže...
Fanu kaže...

Koju tocno nemozes pokrenut na ultra teksturama?Titanfall insane teksture,AC U max teksture,Mordor max teksture,WD max teksture itd i sve radi apsolutno fluidno.

17 godina
Moja greska
- Psiho246
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 14:42 (Psiho246).
12 godina
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Da "library quiet" ..42dB je poprilično glasno u usporedbi s recimo Asus DCII ili npr. MSI TwinFrozr coolerima koji rade na nekakvih 36dB. Glasnoća / tišina knjižnice od 42dB se baš i ne može direktno usporediti s 42dB koncentriranog zujanja ventilatora od 10cm.

Moj Portfolio: http://3docean.net/user/tomislavn -- twitch.tv/Gaapster -- Origin: MrSmith_Cro -- Steam: MRSmith
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series
AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...

Sve je jasno kad realno 1080p kartice usporedjuju na 4K, znaci da su na 1080p tu negdje samo sta je itx 970-ka duplo jeftinija. Odlicne droge neke uzimaju u amd-u...

13 godina
ansha kaže...

Sve je jasno kad realno 1080p kartice usporedjuju na 4K, znaci da su na 1080p tu negdje samo sta je itx 970-ka duplo jeftinija. Odlicne droge neke uzimaju u amd-u...

Gdje to pise cijena Nano kartica?

15 godina
chaselol kaže...
ansha kaže...

Gdje to pise cijena Nano kartica?

Imaš članak na Anandtech-u. Cijena je 649$.

Unlock The Power Within
14 godina
neaktivan
chaselol kaže...

I ja kažem. Nano od 320 dolara je pun pogodak.

13 godina
Puls3 kaže...

Najbolja mini itx kartica ima svoju cijenu 

13 godina
ansha kaže...
chaselol kaže...

+ hot pc kartica (za 0,01 % korisnika/entuzijasta ) bez HDMI-a 2.0  ...Da Bog da dogodine tregere prozivodili

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2015 16:20 (DarthMarkus).
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

cijena kao fury x ...oni nisu normalni pa bolje uzet x onda ipak je veca fazna regulacija i vodeno

Moj PC  
3 0 hvala 0
13 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Ma ovo se samo čini kao neka demostracija nove tehnologije, a ne ozbiljan proizvod

Moj PC  
3 0 hvala 0
12 godina
4mal kaže...

cijena kao fury x ...oni nisu normalni pa bolje uzet x onda ipak je veca fazna regulacija i vodeno

Slazem se,ovo djeluje kao da su se potpuno izgubili sa pozicioniranjem nano kartice u svojoj lepezi proizvoda.

12 godina
chaselol kaže...

Kak moze bit konkurencija duplo jeftinija grafa?Onda bar uzmes te 2 970 pa usporedis performanse.

13 godina
MEGATAMA kaže..

Kak moze bit konkurencija duplo jeftinija grafa?Onda bar uzmes te 2 970 pa usporedis performanse.

Otkad je 970 300$ 

12 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Moj model je na amazonu 327 dolara a ima i jeftinijih sto bi znacilo....dvije 970 za jednu nano.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

trebali su je nesto oslabit tj npr. mini itx od 300 serije a ne od x-a

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
chaselol kaže...
Puls3 kaže...

Najbolja mini itx kartica ima svoju cijenu 

Pravdas svaki los potez amd-a i govoris da su dobri, dakle ti zelis da propadnu? 

14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Kod nas je GTX 970 sad već ispod 2800 kn, a ovo će koštati 650 dolara iliti 5500-6000 kako je i očekivano kod nas, tako i Bug piše danas. Razlika u tih 15% u performansama po meni sigurno ne opravdavaju toliku razliku u cijeni koja je doslovno dupla. GTX 970 Mini se nađe vani za 312 dolara a koliko čitam po reviewima jako je dobra, temp ne prelaze 68 stupnjeva u loadu, potrošnja niska a i nije bučna. Inače sviđaju mi se ove mini kartice i pun je pogodak ako je to zbilja istina o potrošnji, temperaturama i što se buke tiče.

ansha kaže...

Pravdas svaki los potez amd-a i govoris da su dobri, dakle ti zelis da propadnu? 

A što očekivati od takve fanboyčine neke firme. Od skoro već 5 godina koliko sam na forumu većeg nisam vidio.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
5 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice