AMD Radeon R9 300/Fury Series

poruka: 6.870
|
čitano: 632.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Radeon R9 300 Series
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

je dostupna je ali tko normalan kupuje referentnjaču 980 Ti i jos ide iskesirati 6000kn dajte molim vas, nebi da je zadnja na svijetu!

To si sad rekao kao da nema nereferentnih 980ti. Recimo u Computer Universeu je Gigabyte Windforce skuplji od Fury X za 11 €. Ja bih tu bez dileme uzeo 980ti. Bolja na stocku a još bolje kod OC-a a po tom pitanju bi očekivao pogotovo od tebe da daješ prednost GTX-ici Jedinu prednost Fury X-a je to hlađenje ali jebeš ti to kad se kloka za neku stvar, čovjek bi očekivao od takvog hlađenja duplo bolje rezultate a ne duplo lošije.

Ajde hvala Bogu na objektivnom komentaru...

itomic009 kaže...

Ne gleda svatko u dva fps-a gore ili dole. Postoje i druge stvari od suhoparnih brojki. To ti je isto kao da kažeš da ćeš uzet recimo Insigniu pored Passata zato što Insignia ima top speed 205 km/h, a Passat recimo 202 km/h. 

Da ali tu govorimo o dva tri fpsa na stock vs stock, s OC-om je druga priča...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 0:18 (DarthMarkus).
13 godina
protjeran
vrinho kaže...

To si sad rekao kao da nema nereferentnih 980ti. Recimo u Computer Universeu je Gigabyte Windforce skuplji od Fury X za 11 €. Ja bih tu bez dileme uzeo 980ti. Bolja na stocku a još bolje kod OC-a a po tom pitanju bi očekivao pogotovo od tebe da daješ prednost GTX-ici Jedinu prednost Fury X-a je to hlađenje ali jebeš ti to kad se kloka za neku stvar, čovjek bi očekivao od takvog hlađenja duplo bolje rezultate a ne duplo lošije.

a ybga, fury se ne kloka i amen, ionako se time nezamara 99% svijeta! i sad pitanje za milijon kuna cijena najeftinije vodene gtx 980ti je? pa onda usporedujte s fury-x! dakle kako ono ide jabuke s jabukama ne?

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina

Pa ako gledaš strogo kao tele u šarena vrata u fps, onda je za tebe GTX 980 Ti i točka. Ne razumjem što tebe tu muči što ne gledaju svi kao ti. Objektivno je brža GTX 980 Ti, pogotovo zato što se može overclockat jer pretpostavljam da će kroz koji mjesec AMD kroz drivere dodat još malo performansi Fury grafama. Znači sad tko gleda, vidi da je OBJEKTIVNO nešto brža GTX 980 Ti, ali znači li to da svi sad trebaju kupit GTX 980 Ti ? Pa NE znači. Jel ti objektivno sada ovo ?

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 0:40 (itomic009).
11 godina

Meni ovo izgleda kao da se zamarate s time tko ce sta kupit. Onaj tko ima za posten 1440p ili 4K monitor sumnjam da ce se zamarati sa 50 eura ili dolara gore dolje, uzet ce sto mu se vise svidi, imala grafa na sebi 2 ili 3 ventilatora ili vodeno, OCala se ili ne, on ce si izabrat kaj mu pase, eventualno ce pitat za savjet na forum, hehe.

14 godina
Stjepanj kaže...

a ybga, fury se ne kloka i amen, ionako se time nezamara 99% svijeta! i sad pitanje za milijon kuna cijena najeftinije vodene gtx 980ti je? pa onda usporedujte s fury-x! dakle kako ono ide jabuke s jabukama ne?

High end grafa na vodi i onda se jedva OC-a, mene zamara iako nisam pripadnik tekućina u kučištu. Majke mu, daj si zamisli kak bi se tek 980ti klokala da ju staviš na vodu Ajde bar ti kloker znaš da nebi nikakve koristi imao od Fury X ako ne bi mogao iscijediti ništa iz nje, osim ako bi ti crijevo propišalo na njoj

---Life is ours, we live it our way---
13 godina
protjeran
vrinho kaže...
Stjepanj kaže...

High end grafa na vodi i onda se jedva OC-a, mene zamara iako nisam pripadnik tekućina u kučištu. Majke mu, daj si zamisli kak bi se tek 980ti klokala da ju staviš na vodu Ajde bar ti kloker znaš da nebi nikakve koristi imao od Fury X ako ne bi mogao iscijediti ništa iz nje, osim ako bi ti crijevo propišalo na njoj

Ahahha, dobra pa ja je osobno nebi uzeo bas iz jedino tog razloga, no ako covjek shvaca da kartica tome nije niti namjenjena onda to mijenja stvari!

Mozemo mi sad tu prepricavati cijelu bibliju no Amd je pokrenuo neku totalno novu eru i od neki dan pa na dalje ce se stvari odvijati u nekom drugom smjeru i za Nvidiju, nazalost Oc mogucnosti su uzasne ocigledno zbog blizine hbm memorije samoj jezgri! no valjda ce i to u buducnosti "popraviti" no mozda i nece, mozda su ovo zadnji primjerci gpu-ova koji su se klokali, tko ce ga znati...veselimo se vjecitoj borbilp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 0:44 (Stjepanj).
15 godina
Stjepanj kaže...

fanaticni nvidiotizam mi je svake godine sve nevjerovatniji, ovo me svaki put sve vise podsjeca na glupave amerikancei njihove automatikepo njima je automatik 100x bolji od manualnog...tako izgleda vrijedi pravilo i za nvidia kartice! kuku lele...

Večeras razbijamo mitove: 1. Amerikanci nisu glupi. Naprotiv! Da nisu pametni ne bi dogurali ovako daleko; 2. Automatski mjenjač je 101x bolji od manualnog. Tko nam je kriv kad smo odrasli na Stojadinima i S-paketima a Golf II dižemo u nebesa.

Ah, da! AMD je bolji od Nvidie, da se razumijemo.

Moj PC  
4 7 hvala 0
13 godina
itomic009 kaže...

Pa ako gledaš strogo kao tele u šarena vrata u fps, onda je za tebe GTX 980 Ti i točka. Ne razumjemšto tebe tu muči što ne gledaju svi kao ti. Objektivno je brža GTX 980 Ti, pogotovo zato što se može overclockat jer pretpostavljam da će kroz koji mjesec AMD kroz drivere dodat još malo performansi Fury grafama. Znači sad tko gleda, vidi da je OBEJKTIVNO nešto brža GTX 980 Ti, ali znači li to da svi sad trebaju kupit GTX 980 Ti ? Pa NE znači. Jel ti objektivno sada ovo ?

A što bi majke ti trebao gledat kod kartice od 6000 kn ako ne brzinu i oc potencijal ? Ono što mene zapravo smeta je cijena...Dakle dobii smo 1000 ćuna skuplji rebrand i ovo...

Naravno , očekujem pad cijena i samo sam se referirao na tvoju procjenu od 6000kn jel za takvu cifru imam pravo gledat na skoro sve...

15 godina
DarthMarkus kaže...

A što bi majke ti trebao gledat kod kartice od 6000 kn ako ne brzinu i oc potencijal ? Ono što mene zapravo smeta je cijena...Dakle dobii smo 1000 ćuna skuplji rebrand i ovo...

Naravno , očekujem pad cijena i samo sam se referirao na tvoju procjenu od 6000kn jel za takvu cifru imam pravo gledat na skoro sve...

Ponavljam. Ja (potrošač) gledam single precision i double precision performanse. Mene OC apsolutno ne zanima! Cijena? Mene zanimaju SP/DP performanse, kako sam rekao. Cijena me ne zanima..... AMD je bolji...točka.

13 godina
phoenix2003 kaže...
Stjepanj kaže...

fanaticni nvidiotizam mi je svake godine sve nevjerovatniji, ovo me svaki put sve vise podsjeca na glupave amerikancei njihove automatikepo njima je automatik 100x bolji od manualnog...tako izgleda vrijedi pravilo i za nvidia kartice! kuku lele...

Večeras razbijamo mitove: 1. Amerikanci nisu glupi. Naprotiv! Da nisu pametni ne bi dogurali ovako daleko; 2. Automatski mjenjač je 101x bolji od manualnog. Tko nam je kriv kad smo odrasli na Stojadinima i S-paketima a Golf II dižemo u nebesa.

Ah, da! AMD je bolji od Nvidie, da se razumijemo.

da je automatski mjenjač bolji od manualnog reć će samo onaj koji nezna voziti auto s manualnim,npr.meni je dosadno voziti automatika jer nemam kud s desnom rukom

a ovo sto se tice amd-a je totalno nova stvar i nemoze se usporedivat s jednom precijenjenom nvidijom

14 godina
11 godina

Zasto se nebi moglo usporedjivati, ipak su to obadvije graficke kartice sa istom namjenom, a za najprecizniju analizu bi trebalo gledati sire (ovo sto phoenix2003 prica, itd.), dok se ovdje gleda najvise fps i po tome je trenutno bolja Nvidia za istu cijenu.

17 godina
Stjepanj kaže...

je dostupna je ali tko normalan kupuje referentnjaču 980 Ti i jos ide iskesirati 6000kn dajte molim vas, nebi da je zadnja na svijetu!

Pa ako je dovoljno povoljnija, dapače(dakle NEdam 6000kn). Bitan mi je chip i chipset, a referentni hladnjak mi uopće nije loš, jer ne "klokam". Barem koliko znam, imam isti na jednoj 780ti.
No činjenica je da nešto ne štima sa nvidijom u Europi. Njihovih "650 dolara" je u europi 750 Eura. Tak baš tečaj ne teče. Morat će se to malo ispreštrumfati, fučkaj ga. 

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 1:02 (overhaul).
15 godina
d4rkd3atH kaže...

da je automatski mjenjač bolji od manualnog reć će samo onaj koji nezna voziti auto s manualnim,npr.meni je dosadno voziti automatika jer nemam kud s desnom rukom

a ovo sto se tice amd-a je totalno nova stvar i nemoze se usporedivat s jednom precijenjenom nvidijom

Kako nemaš? Lajkaj, šeraj, tekstaj, tipkaj.... Imaš li ti smartphone?

13 godina
phoenix2003 kaže...
d4rkd3atH kaže...

Kako nemaš? Lajkaj, šeraj, tekstaj, tipkaj.... Imaš li ti smartphone?

dapače,imam al eto ja sam istaknuo svoje mišljenje o tome,čak i doma imam jednog automatika i jednog s manualnim mjenjačem al opet radije sjednem i onaj s manualnim

15 godina
AMD Radeon R9 300 Series
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Iskreno me FuryX nije oduševio kao proizvod, ali nije ni loš. Potrebno je sačekati da se iskristališu cene, pa onda suditi.

Kako sad stvari stoje, 980Ti je brži (GPGPU performanse poštujem, ali igre su igre), a nije skuplji. Na neweggu su obe $650 (uključujući i nereferentne primerke), a neko je napisao da je i u Britaniji cena GeForcea izjednačena sa cenom Radeona i u toj situaciji bih definitivno dao prednost 980Ti. GeForce na svojoj strani ima i proprietary Nvidijine tehnologije, koje ja ideološki (blago rečeno) ne volim, ali u praksi ih developeri znaju lepo upotrebiti. Osim toga, sviđa mi se i što 980Ti dolazi sa 6GB memorije. Istina je da se FuryX najbolje pokazuje na najvišim rezolucijama, ali isto tako već ima igara koji napune 4GB i u 1920x1080, tako da sam dugoročno gledano podozriv prema količini memorije s kojom dolazi. Što se hladnjaka tiče, priznajem efikasnost i tih rad, ali ne volim vodu u kućištu, pa sve u svemu nisam oduševljen.

Kad sve saberem, FuryX mora biti jeftiniji od 980Ti da bih ga izabrao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
AMD Radeon R9 300 Series

Bavuljajuci ovim podforumom stekao sam dojam da večina forumaša ovdje radi za AMD i Nvidiju što bi objasnilo sva ta prepucavanja, flame war, silna dokazivanja nečega i puno neprospavanih noći nekih forumaša da bi nešta nekome dokazali  .Šalu na stranu, to je ok radit ako te plaćaju za to, ako financiraš obitelj na takav način ali sve to radit za ništa??? neki ljudi bi trebali ozbiljno razmisliti da prodaju svoju grafičku karticu i s tim parama si kupe život  

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 3:06 (Shockwave).

4 0 hvala 0
17 godina
Shockwave kaže...

Bavuljajuci ovim podforumom stekao sam dojam da večina forumaša ovdje radi za AMD i Nvidiju što bi objasnilo sva ta prepucavanja, flame war, silna dokazivanja nečega i puno neprospavanih noći nekih forumaša da bi nešta nekome dokazali  .Šalu na stranu, to je ok radit ako te plaćaju za to, ako financiraš obitelj na takav način ali sve to radit za ništa??? neki ljudi bi trebali ozbiljno razmisliti da prodaju svoju grafičku karticu i s tim parama si kupe život  

Koju grafičku da prodaju? Pa koliko sam skontao, najžučniji forumaši nemaju baš grafičke u tom rangu, niti 
para za jednu ili drugu. No ljeto je, ovo je IT forum, pa kako trenutno nema novih flagshipa smartphoneova, 
o čemu mudrijati? Malo eskapizma i tuđih (amdovih/nvidijinih) "briga" ljudima uvijek godi.

http://www.bug.hr/forum/post/lcd-plazma-televizori/stvarni-vlasnici-brandova/2909836.aspx
14 godina
neaktivan
Shockwave kaže...

Možda nisi daleko od istine, ali ti sa ovakvim neutralnim komentarima spadaš u isti koš, a tek nikako nisi pridonio forum zajednici, osim što si dodao još jedan komentar u nizu.

14 godina
Iskreno svi smo očekivali od Fury X kako će biti bolji/snažniji od nvidie ali to se nije dogodilo i ljudi su ostali pod blagim dojmom.Nvidia sada s GTX980 Ti može očekivati dobru prodaju i zaradu jer su ljudi navikli cijeniti nvidiu,dok Radeona svi nekako zaobilaze ako imaju priliku kupiti za isti novac jednaku ili snažniju nvidia grafulju i to je ljudima od davnina usađeno barem onih više svjesnijih PC gamera.Nvidia odnosi blagu pobjedu u svijetu higend grafulja dok s druge strane Radeon nudi nešto novo i interesantno.
12 godina

Istina AMD nudi nesto novo i zanimljivo ali mi se nikako ne sviđa izgled onog njenog "poklopca" za vodeni blok, mogli su to malo življe izvest i samo zbog toga je neću kupit (barem dok to ne srede).

Svake godine iznova se razbuktavaju fanboy ratovi a nitko ne primjećuje da su grafe i AMD-a i Nvidie po snazi uvjek gotovo identicne i mora nam bit jasno da je to dogovor i nista vise.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
AMD Radeon R9 300 Series

Jedino što bi AMD Fury X opoštenilo nad GTX980Ti je jedna verzija MSI Lightning Fury X sa 20faza, agresivnijim OC potencijalom i još boljim vodenim hladnjakom od 240mm,ok sad sam pretjerao....

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Istina AMD nudi nesto novo i zanimljivo ali mi se nikako ne sviđa izgled onog njenog "poklopca" za vodeni blok, mogli su to malo življe izvest i samo zbog toga je neću kupit (barem dok to ne srede).

Svake godine iznova se razbuktavaju fanboy ratovi a nitko ne primjećuje da su grafe i AMD-a i Nvidie po snazi uvjek gotovo identicne i mora nam bit jasno da je to dogovor i nista vise.

Budimo realni, neces je kupit jer ce kostat 6k kn a ne zbog izgleda poklopca....

17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Budimo realni, za tako skupom karticom nema baše nikakve potrebe osim ako se ne želiš patiti na 4K rezoluciji. Znači što se mene tiče mogu si ju jedni i drugi gurnut u....:D. Nema fucking teorije da za igranje dam više od 1500 kn + prodaja stare grafe. 3000 kn je limit nakon kojeg bi se osjećao kao narkoman , u stvari 1500 je limit koji nisam nikada ni prešao.

Koje to igre zaslužuju ulaganje od 6000 kn samo za grafu? Kupovat će je ljudi koji se manje igraju nego oni što daju soma kuna i prelaze sve redom.

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 9:29 (XXX).
Moj PC  
6 0 hvala 2
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

to si dobro rekao , kupit ce je ljudi koji imaju malo vremena za gaming ali kad ga nadju(max sat,dva) mora biti all max out na 4k aa of i zakuncano 50/60p 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 9:22 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
AMD Radeon R9 300 Series

Ne znam sa kojm to karticom možeš zakucati na toj razoluciji ali dobro. Sa Fury X jedva zakucaš 30 fps-a u nekim igrama što bi bila neka konzolaška fluidnost. Nije da tih sat/dva ne može provesti u kvalitetnijem gamingu za puno manje novaca 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 9:36 (XXX).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
AMD Radeon R9 300 Series

AMD nije niti ciljao na OC potencijal.

Ovo što su napravili za mene je super.

Meni je tišina najvažnija stvar kod računala s obzirom da mi stoji u dnevnom boravku i kada nešto igram ovaj drugi mora čuti TV. Fury x je za tako nesto dusu dao.

Iako po meni ova windoforce je jako tiha...

Jos malo samo neka s vremenenom cijenu spuste i biti će pun pogodak iako to najvjerojatnije neće napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mos sa dvije 980Ti  ili single titan x-u na ekv blocku i modanim biosom sto te kosta vise od SLI 980Ti hihiihhi  

bdw kaj se tice fury i fury x-a nece bit pretjerano razlike u performansama nesto kao  290/290x 

tako da bolje uzest fury CF nego fury x CF 

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 9:41 (4mal).
13 godina
XXX kaže...

Koje to igre zaslužuju ulaganje od 6000 kn samo za grafu? Kupovat će je ljudi koji se manje igraju nego oni što daju soma kuna i prelaze sve redom.

Ako ti sebi ne mozes priustiti ne znaci da nije pametna investicija.

Pogledaj jedan video u nizu sta ljudi sebi priuste i moras priznati da izgleda impresivno

AL SWEARENGEN Welcome to fucking Deadwood!
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice