AMD Catalyst/Crimson/Adrenalin - Topic o Driverima izdvojena tema

poruka: 7.968
|
čitano: 1.919.198
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
ATi Catalyst - Topic o Driverima

Evo,zavrsio.

odigrao malo bf3,fps stabilan,oko 3-4 fps-a vise(zanemarivo).

Ostaje na kompu.

Dream team.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: ATi Catalyst - Topic o Driverima
Paradox1 kaže...

Evo,zavrsio.

odigrao malo bf3,fps stabilan,oko 3-4 fps-a vise(zanemarivo).

Ostaje na kompu.

Koja grafa?

13 godina

Jel ko probao na 6000 seriji?

12 godina

HD 6370M.

6xxx mobilna (za laptope) serija.

Dream team.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Napokon odlicni driveri. Nema vise dosadnog stutteringa u Crysis-u 3 i Far Cry 3. Ostale igre nisam testirao. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina

hm,opet my ccc ne radi.{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Doca15 kaže...

Nesto drugo te zeza. Napravi clean install windowsa.

15 godina
neaktivan

Feature Highlights of The AMD Catalyst 13.8 Beta Driver for Windows:
Support for AMD CrossFire™ Frame Pacing

• Frame Pacing ensures that frames rendered across multiple GPUs in a CrossFire configuration will be displayed at an even and regular pace.
  • Enabled through the AMD Catalyst Control Center; Globally or on a per application basis.
  • Frame Pacing is enabled by default.
  • Supported for DirectX 10 and DirectX 11 applications, and resolutions up to and including 2560x1600 (single display).

OpenGL 4.3 support – full support for the OpenGL 4.3 feature set
Performance improvements found in AMD Catalyst 13.8 Beta for Windows:

• Metro: Last Light – improves performance up to 7% on the AMD Radeon™ HD 7000 Series

OpenGL support for User Profiles and Catalyst Application Profiles:

• Users can now create per application 3D setting profiles for OpenGL applications.
  • OpenGL applications are now supported through Catalyst Application Profile updates (for single GPU and AMD CrossFire configurations).

AMD Enduro Technology enhancement - Catalyst Control Center will now show which applications are active on the Performance GPU, and the Power-Saving GPU
Resolved issues:

• Resolved crash when enabling AMD CrossFireX™ on some AMD 970 platforms
  • Improved stability for AMD Radeon HD 7790
  • Resolved intermittent mouse cursor corruption when rapidly moving the cursor across window border

AMD Framepacing Catalyst 13.8 Driver Examined With FCAT
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 20:11 (Almin94).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Doca15 kaže...

da nesto drugo je kod mene normalno radi... si stavio zadnji netframework

12 godina
neaktivan
Doca15 kaže...

"AMD Catalyst Control Center requires Microsoft .NET4 Framework. Windows Vista and Windows 7 users may need to install the Microsoft .NET4 Framework as a prerequisite to use Catalyst Control Center."

Poruka je uređivana zadnji put čet 1.8.2013 20:51 (next'24).
15 godina
neaktivan

Sada su dostupni driveri i na sluzbenoj stranici.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Instalirao sam 13.8 beta driver i primjetio sam da driver skroz lose radi sa Tomb Raiderom,igra se vuce na 15 fps,tako da ako neko igra pomenutu igru na HD6000 neka ga ne instalira. Ostale igre rade uglavnom ok,ali dok ne predjem TR,nazad na 13.6 b6.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Lik sto je pitao je li ima kakvih drivera za HD3870 (za CoH2), slozio bih se s njim. Kao prvo, igra podrzava tu seriju, kao drugo AMD bi trebao (nVidia takoder) izdati nove drivere ako su u pitanju bug-ovi, glitchevi, cudna usporavanja u pojedinim igrama i sl.

Sjecam se jos kada je tek izasao GTA IV za PC, imao sam X1950 (bila je high end grafa u 2006/7 god, a GTA IV je dosao u 2008 god za PC). Do dana danasnjega nisu izbacili bolje drivere za GTA IV i ne, nije bilo do GTA IV (patcheva ili cega vec) vec je bilo do ATI/AMD drivera (probao sam poslije druge GPU-e i nije se pojavljivao glitch sa internet cafe-om, slike su ispod). Jos je zanimljivo to sto je Xbox360 pogonjen X1800 GPU-om, a igra radi normalno (nikakvi glitchevi, nikakvi bugovi). To nikada necu zaboraviti  ATI/AMD-u, kupis high end GPU i za par godina nisu mogli izdati normalne drivere za seriju koja jos nije bila ostarila {#}

Whenever there's light, there are shadows. We, who were changed by being bathed in the light only once... will spend our future in a world without light.
Moj PC  
3 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam instalirao prvo onaj OpenGL 4.3 Beta driver, potom ovaj 13.8 Beta driver i sve radi bez greške, nisam stigao mjerit, al ćini mi se da je ćak i bolje, (probano na: Crysis 3, Tomb Raider, Cod bo 2, Bf 3) a grafa je 5770.

Nego zamolio bih nekoga da koji je instalirao ove zadnje 13.8 beta drivere, ako može testirati Windows expirience index na Windows 7-ici i reći dali ima promjene, kod mene ima znatni rast, sa 6,9 na 7,4, pa mi je malo ćudno, ali nisam testirao prije OpenGL drivera, pa moguće da su i oni utjecali... {#}

EDIT: konfa je iz potpisa i dobivam ovakav score...

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 3:31 (1BIT).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
1BIT kaže...

Ja sam instalirao prvo onaj OpenGL 4.3 Beta driver, potom ovaj 13.8 Beta driver i sve radi bez greške, nisam stigao mjerit, al ćini mi se da je ćak i bolje, (probano na: Crysis 3, Tomb Raider, Cod bo 2, Bf 3) a grafa je 5770.

Nego zamolio bih nekoga da koji je instalirao ove zadnje 13.8 beta drivere, ako može testirati Windows expirience index na Windows 7-ici i reći dali ima promjene, kod mene ima znatni rast, sa 6,9 na 7,4, pa mi je malo ćudno, ali nisam testirao prije OpenGL drivera, pa moguće da su i oni utjecali... {#}

EDIT: konfa je iz potpisa i dobivam ovakav score...

Meni je na mojoj 5670 osto isti ( 7.0 )

17 godina

Evo analize drivera na 7990 i crossfire HD 7970...

Twitter: @191x7
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 8:37 (191x7).
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina

Jucer instalirao drivere.

E sad sa obzirom da imam crossfire. Dešavalo se nešto čudno.

Upalim mozilu jedna grafa mi se zakuca na 99%, isto kada ukljucim i gpuz. isključim crossfire to se ne dešava.

Nisam znao što je u igrama sve 5 osim Metro LL koji mi crasha.

Iskljucim ULPS i to se više ne događa, još ću danas popratit pa javim. Svakako mislim da driveri ovi nisu napravljeni kak spada.

Mislio sam da je do WINDOWSA 8 koje sam prekjucer instalirao ali pošto mi se to sa prijašnjim beta driverima nije dogadalo ocito je do 13.8 bete

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
toxic kaže...

Upalim mozilu jedna grafa mi se zakuca na 99%, isto kada ukljucim i gpuz. isključim crossfire to se ne dešava.

Iskljucim ULPS i to se više ne događa, još ću danas popratit pa javim. Svakako mislim da driveri ovi nisu napravljeni kak spada.

Mislio sam da je do WINDOWSA 8 koje sam prekjucer instalirao ali pošto mi se to sa prijašnjim beta driverima nije dogadalo ocito je do 13.8 bete

Probaj palit i gasit tu novu opciju za frame pacing. Bez nje bi trebalo biti kao što je bilo s starijim driverima, ako je do toga.

Možda trebaš samo ažurirati ostale drivere (zvuk, mrežna, čipset/matična, ...)? Ili ažurirati directx putem dxwebsetup?

Twitter: @191x7
17 godina
191x7 kaže...
toxic kaže...

Probaj palit i gasit tu novu opciju za frame pacing. Bez nje bi trebalo biti kao što je bilo s starijim driverima, ako je do toga.

Možda trebaš samo ažurirati ostale drivere (zvuk, mrežna, čipset/matična, ...)? Ili ažurirati directx putem dxwebsetup?

probo sam sa frame pacing nije to. budem se igrao danas malo više ali velim sada sam isključio ulps pa kolko sam skuzio se to ne dogada...

budem vidio kasnije popodne danas pa javim.

Btw da li se Vama Metro LL crasha*? meni se u dva navrata restartalo računalo, prije sam probao sa starim driverima i starim windowsima i sljakalo je, doduše igrao sam 10 minuta svega..  A sada se igra zbloka i ide odmah restart.. Možda nije do drivera nego do igre?

16 godina
neaktivan
toxic kaže...

..

čitao sam po forumima prije nego sam driver instalirao da ljudi sa win 8 imaju problema sa ovom betom.

Ja nisam primjetio nikakve razlike na win 7 u odnosu na prethodni (13.4.), ali tek trebam isprobati npr na BF3 ili nekim drugim ozbiljnijim naslovom.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend ----- | -----
15 godina
neaktivan

U Battlefieldu 3 kao i u ostalim igrama puno poboljsanja i dobio sam oko 5 frejmova.  :)))))))

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Almin94 kaže...

U Battlefieldu 3 kao i u ostalim igrama puno poboljsanja i dobio sam oko 5 frejmova.  :)))))))

ja 2 fps na 110 fps u bf3 multi tako da nema dobitka

kradem mine iz minskog polja
15 godina
neaktivan
dery kaže...

ja 2 fps na 110 fps u bf3 multi tako da nema dobitka

Ja sam dobio u BF3 (mpultiplayer) i FC3 nesto frejmova i radi puno gladje nego sa 13.6 beta driverima. Dakle, sada imam bolji fps na 1150MHz nego sa starim driverima na 1200MHz (HD7870). U Crysisu 3 nema poboljsanja u fps-u jer me cpu debelo koci, ali stutter je puno smanjen.

17 godina
Zura kaže...
toxic kaže...

..

čitao sam po forumima prije nego sam driver instalirao da ljudi sa win 8 imaju problema sa ovom betom.

Ja nisam primjetio nikakve razlike na win 7 u odnosu na prethodni (13.4.), ali tek trebam isprobati npr na BF3 ili nekim drugim ozbiljnijim naslovom.

Eto ga ULPS disable mi riješio sve probleme. pa ako neko ima cf i problem koji sam ja imao samo disejlbajte ulps

15 godina

Bemti, instaliram onaj 13.8 na svoj laptop i stalno mi bude crna slika. Moram svjetlit u ekran da bi vidio nešto na njemu.

Ne znam šta se dešava, pa se vraćam na stare.

Imam Alfu, stavil sam alu felge sad cu sigurno dobit (MUP) ban jer auto nije bio tak zamisljen-Kad igram TDU 2 bude mi rozna crta kad zakocim od tockova-evo ovako kad aimam on se sam unaima-
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Imam laptop HP 4740s koji ima dvije grafičke kartice....intel hd 4000 i 7650m. Skinem s intelove stranice najnoviji driver i sve je ok...ali kada idem instalirati driver koji skinem s hp-ove stranice od 7650 sve bude ok dok ne resetiram laptop...u device manageru mi stoji žuti trokut iako sam instalirao najnoviji driver. Ali kada stavim oba drivera s hp-ove stranice nemam žuti trokut ali nemam najnovije drivere i neke igre neće da pokrene jer traži da skinem novi driver s intelove stranice, a kad to napravim opet u krug s žutim trokutom u dm-u. 

Frka85
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav, evo stavio sam si 13.8 i sve je bilo ok, dok nisam poceo igrat BF3, nakon 5-10min igra se crasha i pojavi se neki error s DXom, na 13.4 mi se to nije desavalo, pa neznam da vratim nazad 13.4 ili netko ima neko rijesenje?

edit: rijeseno, bilo je nes s BFom

Battlelog, Xbox Live, Steam: limboLIVE98
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 22:43 (AsAsiN).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ova tema bi se trebala zvati ATi Catalyst - Topic o Problemima sa ATi driverima

(Inace meni 13.8 radi super, i kako su gore naveli izgleda postoji fps boost - prije mi se Tomb Raider vrtio na oko 42fps na ultimate postavu dok se sad vrti izmedju 47-50fps.)

Ako želiš da nešto bude kako treba, moraš to obavit sam.
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 18:35 (Glavas).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Zašto se uopće i zove ATi kad ATIa više ni nema? {#}

Optimizam je nedostatak iskustva.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator
turbojc kaže...

Zašto se uopće i zove ATi kad ATIa više ni nema? {#}

Više se ne zove Smijeh

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put ned 4.8.2013 20:16 (XXX-Man).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice