Čestitke 👍!
Zanemari moje filozofiranje,odličan je bajk i vjerujem da će ti bit super.
Čestitke 👍!
Decathlon je bio super dok nisu ozbiljnije ugrabili u xc/road uci trke. I onda su počeli sa popriličnim nabijanjem cijena, downgrade-ali jamstvo na 5 god, podigli cijene bajkova, srozali opremu i sad već polako cjenovno ulaze u rang sa ozbiljnijim imenima. I dalje se u njihovom dućanu da fino opremiti za bicikl, ali evo npr kada gledam njihove hlače mtb primjerice sa pelenom rockrider idu po 50+€ a ja za 30-40 uzmem jedan fox na best secretu. Van Rysel specke su također otišle cijenom u nebesa, njihov novi XC bajk košta 4+k, okej super je oprema. Ali velim dosta su se polakomili, a tek su ozbiljnije zagrebli u profesionalni biciklizam. Jedan elops je bio 1200-1400kn sad je 300€, tribani sa navedenom 105-icom također, digli cijenu i ubacili microshit. Svi se oni zapravo jako brzo polakome, samo zaborave da proizvođača bicikla i konkurencije ionako ima previše, canyon je tek nedavno počeo pretjerivati sa podizanjem cijena, okej oni su direct consumer. Ali svejedno, mislim da se decathlon trunkicu zaletio sa lakomosti.
Čestitke 👍!
Filozofiranje na forumu je dopusteno.
Vidi, svaki savjet mi sada vrijedi jako puno. Doslovno se ne skidam sa revieova, youtuba i ostalih siteova.
Trenutno mi treba neki ulazak u cestovni biciklizam. Imam hardtaila koji me odlicno sluzi, odrzavam ga maksimalno i prosao sam dosta kilometara sa njim.
No zadnjih par voznji sam shvatio da se moja voznja u vecini slucajeva odvija cestom i vidim kako ima tu lufta za neku malo ozbiljniju voznju.
I sad me to kopa kaj da kupim za sljedecih 5g a da ne moram istrest boga oca iz sebe.
Da bi danas komentirao sa kolegom koji se poluprofesionalno bavi biciklizmom, pokazem mu bic i on mi kaze da bolje za tu lovu nejde. A u buducnosti samo zamijenim felge i gume i bicikl bude sigurno pao ispod 7.5kg. ( kaj mi trenutno ne znaci ne znam kaj ).
A kaj se tice kupovine. Samo sam ga narucio u dechatlon da dode. Ako mi ne bude odgovarao ili u meduvremenu nadem nesto bolje, nikom nista.
Primjerice nasao sam ovo:
https://www.njuskalo.hr/cestovni-bicikli/giant-defy-advanced-pro-0-dura-ace-oglas-47225036
Tako da svaki komentar je meni top.
Što nije bio u igri onaj polygon ?
U planu mi je pronac otprilike sve kaj me zanima, proci po bike shopovima i onda odlucit.
Polygon je jedan od kandidata svakako.
Pa sam si razmisli koliko agresivnu geometriju želiš.
Ak ti nije bed naručivati prek neta baci oko na Radone (oni doduše imaju super rasprodaje oko Black Fridaya):
U planu mi je pronac otprilike sve kaj me zanima, proci po bike shopovima i onda odlucit.
Polygon je jedan od kandidata svakako.
Teško je sad reći što uzeti tiagru za 1100 ili 105-icu za 1500€, isplati li se baciti tih 400€ više za 105-icu dugoročno i ako će se bajk intenzivno voziti da, da li su u oba cjenovna ranga OEM kotači većinom "smeće" pa da. Ako češ ozbiljnije zagrabiti u vožnje onda bih subjektivno išao na bajk sa full 105-icom, ako češ voziti rekreativno 1-2x tjedno ili 3-4x mjesečno Tiagra će biti više nego dovoljna, mislim Tiagra nije loša grupa, naprotiv odlična je. Ali na neki period od 5+ god bez novog bajka ja bih osobno uzeo 105-icu sa vremenom uložio u neke kotače, lanac i kazetu kada se potroše bi upgradeao na ultegru, kazetu pogotovo znatno je bolja od 105-ice, a nije pretjerano skuplja. U rangu od 1100€ imaš bajkove sa tiagrom za 1500€ imaš alu bajk i 105-icu, 1700+ ide 105-ica i karbonci od kojih 8.5kg. Pa eto nadam se da sam ti donekle olakšao odluku. :D
Hvala na savjetu. Morat cu jedan dan svratit do markoprojekta. Vidim da imaju ove dosta dobro opremljene Polygon modele bicikla. Medu kojima i ovaj - https://markoprojekt.com/proizvod/polygon-strattos-s7d-700c-red/5491
Puno kvalitetnija izrada i puno bolje tolerancije, ukratko. :D
Edit: odnosno kvalitetnija i preciznija obrada rampi, zubi, spacinga između zupčanika i 105 se proizvodi u kini, a ultegra/dura ace u japanskoj tvornici.