Trebam savjet oko softvera za grafički dizajn

poruka: 6
|
čitano: 6.922
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Frend i moja malenkost bavili bi se spojem web i grafičkog dizajna.

E sad, mene je dopalo izučiti grafički dizajn, jer on ima znanje php programiranja, a još će se usavršavati u web dizajnu. 
Problem je što InDesign (standardni program za moj dio posla) nema više u 32bit formatu za moje računalo (Adobe ga više niti ne podržava ovakvog), a plaćanje nakon free triala je dosta skup sport za mene trenutno.

Ima li neki sličan program koji bi se moglo i besplatno koristiti za ovako nešto? Pogotovo neki za početnike

0 0 hvala 0
10 godina

Od besplatnih imaš Scribus:

https://sourceforge.net/projects/scribus/

Od jeftinijih alternativa jedino mi Affinity Publisher pada na pamet:

https://affinity.serif.com/en-gb/publisher/?srsltid=AfmBOoovfjoMnpueyhgD5gGoFaY_MjvcTXjDeXlzaE5fNkf5W7qJwata

Za taj cijeli paket pojavljuju se s vremena na vrijeme akcijske ponude pa za cca 120 eura dobiješ Publisher, Designer i Photo.

0 0 hvala 0
12 godina

Mislim da ćeš teško danas naći programe koji do sada nisu prešli na 64bita.

There is no 32-bit version of the Affinity software.

You may have been seeing a 32-bit installer application running, but the software installed is 64-bit.

0 0 hvala 0
7 godina
Re: Trebam savjet oko softvera za grafički dizajn

Ako netko kupuje Affinity Publisher licencu, mogu mu omogućiti 20% popusta za kupnju preko službene stranice. Javite se u DM

16 godina
robertini kaže...

.. nema više u 32bit formatu za moje računalo ..

-nešto si gadno promašio.. desetljeće-dva su računala 64bitna, ako radi bilo koji os, može i 'onaj drugi' jer su ekšli isti preduvijeti.. tj jedino da si još na npr xp win.. a tad opet nije problem računalo nego os-soft, pa tek tad zadovoljavanje novijih uvjeta koje soft traži.. npr 8gb rama i sl.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
23 mjeseca
robertini kaže...

Frend i moja malenkost bavili bi se spojem web i grafičkog dizajna.

E sad, mene je dopalo izučiti grafički dizajn, jer on ima znanje php programiranja, a još će se usavršavati u web dizajnu. 
Problem je što InDesign (standardni program za moj dio posla) nema više u 32bit formatu za moje računalo (Adobe ga više niti ne podržava ovakvog), a plaćanje nakon free triala je dosta skup sport za mene trenutno.

Ima li neki sličan program koji bi se moglo i besplatno koristiti za ovako nešto? Pogotovo neki za početnike

koje ti to računalo imaš? 386icu? 

indesign ne bi trebao biti standardni program za tvoj dio posla, prije će to biti XD. baci oko na Figmu. Kad već učiš kreni sa trenutno aktualnim alatima.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice