Od danas prijave za poticaje za kućne solarne elek

poruka: 8
|
čitano: 2.237
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Od danas prijave za poticaje za kućne solarne elek".
4 godine
Od danas prijave za poticaje za kućne solarne elek

Moje zapažanje u vezi poticaja bilo kojeg tipa: iz nekog razloga uvijek ih dobije ekipa koja ima love. Sad, je li to do uvjeta koje ispunjavaju uglavnom oni ili do bolje informiranosti, ne znam. 

4 0 hvala 0
16 godina
Re: Od danas prijave za poticaje za kućne solarne
Ribnjak2048 kaže...

Moje zapažanje u vezi poticaja bilo kojeg tipa: iz nekog razloga uvijek ih dobije ekipa koja ima love. Sad, je li to do uvjeta koje ispunjavaju uglavnom oni ili do bolje informiranosti, ne znam. 

Ne brini, za ostale ima boljih rješenja

4 godine
Ribnjak2048 kaže...

Naravno da ima veze s ljudima dubljeg đepa, vecina poticaja trazi tonu dokumentacije i vlastiti ulog pa ti se tek poslje vraca odredeni postotak.

15 godina
Ribnjak2048 kaže...

Do informiranosti. Evo, ove godine su cijelo vrijeme najavljivati bit će natječaj kao i svake godine, a onda na kraju sredstva se dodjeljuju retrogradno. Neki su to sigurno znali, ostali pušiona. Znam za ljude koji su obnovili cijelu kuću na teret poticane energetske obnove, lažirali fakture na abnormalne iznose i nije ih koštalo ništa. Slučajno su članovi HDZa. 

4 godine
Ja kad sam htio uzeti solare i stolariju morao sam dati odma 80%, onako koji k kakvi su to uopce poticaji s mojim novcima? Tako i sad non stop dobivam od knjigovode neke ponude za odredene poticaje za firmu svi od reda traze hrpu debilnih papira koji im doslovno stoje free na internetu ili nekom poslovnom registru, vlastiti ulog i poslje opet hrpu dokaza s kojom to sve moram opravdati dokazivati bla bla..neznam uopce tko ima te zivce i svo to vrijeme svijeta i potrebni novac da to sve obaviš pod normalno u Hr.
Poruka je uređivana zadnji put sub 7.6.2025 23:50 (Boris grozni).
Moj PC  
1 0 hvala 0
7 mjeseci
Inače HDZovci imaju prednost kod darivanja i kriminala slažem se ali što se tiče poticaja za fasade ,solare , krovove nema veze ako si mostovac ili radnička fronta 😁
Eventualno ako želiš riskirati i kršiti zakon možeš se s izvođačem radova nagoditi da piše skuplje radove. No kod sunčane elektrane nije tako , imaš pravo na 50% povrata od cca 4000 eura uloženog.

U pravu si do informiranosti je jedino. Čitajte, pratite ili platite projektanta koji će vas prijaviti na natječaj ili savjetnik uputiti.

Sve se znalo na vrijeme i moglo se bez HDZ, ta prošle godine sam iskoristio poticaj , te sam dobio krajem prošle godine poticaj 2000 eura.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.6.2025 16:38 (Sirotanovic).
15 godina
Sirotanovic kaže...
Inače HDZovci imaju prednost kod darivanja i kriminala slažem se ali što se tiče poticaja za fasade ,solare , krovove nema veze ako si mostovac ili radnička fronta 😁
Eventualno ako želiš riskirati i kršiti zakon možeš se s izvođačem radova nagoditi da piše skuplje radove. No kod sunčane elektrane nije tako , imaš pravo na 50% povrata od cca 4000 eura uloženog.

U pravu si do informiranosti je jedino. Čitajte, pratite ili platite projektanta koji će vas prijaviti na natječaj ili savjetnik uputiti.

Sve se znalo na vrijeme i moglo se bez HDZ, ta prošle godine sam iskoristio poticaj , te sam dobio krajem prošle godine poticaj 2000 eura.

Prošle godine da. Prošle godine je bio normalan natječaj (kao i nekoliko ranijih godina). Na svaki upit službenici su govorili da će natječaj ove godine bit istovjetan samo se čeka datum. A onda odjednom: poticaji se odnose na već izgrađene elektrane. Dali su ljudima 4 tjedna da sagrade elektrane kako bi se mogli prijaviti na natječaj na dan otvaranja istog, jer onaj tko zakasni vjerojatno neće upasti u kvotu koja se jako smanjila. Naravno, nastupila je navala na ugrađivače koji nemaju toliko ljudi, ali niti to nije sve; HEP odjednom nema dovoljno brojila! Ispada da je nemoguće imati sve riješeno do datuma za prijavu ako nisi unaprijed znao kakav je natječaj i elektranu pustio u pogon prije nego su uvjeti uopće objavljeni.

16 godina
Hep ti nikad nema dovoljno brojila kad god da ideš ugrađivati. Zakonska kazna/naknada koju ti moraju isplatiti ukoliko kasne je mrtvo slovo na papiru. Probao sam ju istjerati ali nula bodova. Ugradnja solara nije za one s dovoljno novaca nego za one s dovoljno živaca.

Nema te članske iskaznice koja će natjerati lokalni HEP ODS da ti izda potvrdu za puštanje elektrane u pogon because fuck you.

I pitam ja zašto evo ja više od 10 puta dolazim kod vas, kaže on meni cijeli sistem i procedura za solare nam je tragičan.
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.6.2025 8:27 (Gajotres).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice