Moje zapažanje u vezi poticaja bilo kojeg tipa: iz nekog razloga uvijek ih dobije ekipa koja ima love. Sad, je li to do uvjeta koje ispunjavaju uglavnom oni ili do bolje informiranosti, ne znam.
Od danas prijave za poticaje za kućne solarne elek
- poruka: 8
- |
- čitano: 2.237
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Moje zapažanje u vezi poticaja bilo kojeg tipa: iz nekog razloga uvijek ih dobije ekipa koja ima love. Sad, je li to do uvjeta koje ispunjavaju uglavnom oni ili do bolje informiranosti, ne znam.
Naravno da ima veze s ljudima dubljeg đepa, vecina poticaja trazi tonu dokumentacije i vlastiti ulog pa ti se tek poslje vraca odredeni postotak.
Do informiranosti. Evo, ove godine su cijelo vrijeme najavljivati bit će natječaj kao i svake godine, a onda na kraju sredstva se dodjeljuju retrogradno. Neki su to sigurno znali, ostali pušiona. Znam za ljude koji su obnovili cijelu kuću na teret poticane energetske obnove, lažirali fakture na abnormalne iznose i nije ih koštalo ništa. Slučajno su članovi HDZa.
Eventualno ako želiš riskirati i kršiti zakon možeš se s izvođačem radova nagoditi da piše skuplje radove. No kod sunčane elektrane nije tako , imaš pravo na 50% povrata od cca 4000 eura uloženog.
U pravu si do informiranosti je jedino. Čitajte, pratite ili platite projektanta koji će vas prijaviti na natječaj ili savjetnik uputiti.
Sve se znalo na vrijeme i moglo se bez HDZ, ta prošle godine sam iskoristio poticaj , te sam dobio krajem prošle godine poticaj 2000 eura.
Eventualno ako želiš riskirati i kršiti zakon možeš se s izvođačem radova nagoditi da piše skuplje radove. No kod sunčane elektrane nije tako , imaš pravo na 50% povrata od cca 4000 eura uloženog.
U pravu si do informiranosti je jedino. Čitajte, pratite ili platite projektanta koji će vas prijaviti na natječaj ili savjetnik uputiti.
Sve se znalo na vrijeme i moglo se bez HDZ, ta prošle godine sam iskoristio poticaj , te sam dobio krajem prošle godine poticaj 2000 eura.
Prošle godine da. Prošle godine je bio normalan natječaj (kao i nekoliko ranijih godina). Na svaki upit službenici su govorili da će natječaj ove godine bit istovjetan samo se čeka datum. A onda odjednom: poticaji se odnose na već izgrađene elektrane. Dali su ljudima 4 tjedna da sagrade elektrane kako bi se mogli prijaviti na natječaj na dan otvaranja istog, jer onaj tko zakasni vjerojatno neće upasti u kvotu koja se jako smanjila. Naravno, nastupila je navala na ugrađivače koji nemaju toliko ljudi, ali niti to nije sve; HEP odjednom nema dovoljno brojila! Ispada da je nemoguće imati sve riješeno do datuma za prijavu ako nisi unaprijed znao kakav je natječaj i elektranu pustio u pogon prije nego su uvjeti uopće objavljeni.
Nema te članske iskaznice koja će natjerati lokalni HEP ODS da ti izda potvrdu za puštanje elektrane u pogon because fuck you.
I pitam ja zašto evo ja više od 10 puta dolazim kod vas, kaže on meni cijeli sistem i procedura za solare nam je tragičan.