Temperature vaših PC grijalica

poruka: 3.535
|
čitano: 620.512
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina

Po mom za taj proc i aftermarket hladnjak temperature su visoke.

Koji hladnjak si kupio i koju pastu si stavio?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Re: Temperature vaših PC grijalica

ovaj cooler sam uzeo http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/zelos/ i sa njim je dosla neka pasta nije pisalo koja je ...

12 godina

Taj mi se cini i losiji od stock hladnjaka al bar je tisi.

Za sad je temperatura ajmo rec ok al zabrinija bi se za ljetne dane.

Kakvo ti je kuceste ima li barem zada vent koji vodi vrucinu van?

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 17:08 (nicky.sl).
Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

pas oci ...oni mi kazu da je bolji od stock coolera i po hlađenju i uz to što je tiši...al vraga je tiši dosta je bucan a imam sa straznje strane sam stavio ventilator da vuce topao zrak van

15 godina
neaktivan

Przenje u Prime95 i malo surfanja i skidanja: http://i.imgur.com/nT0QHsb.png

4690k stock napon, mugen 3

Edit: Primjetih da se kuciste bolje hladi i da su manje temperature (par stupnjeva) kad su prednji ventilatori na manjem naponu. Cudno.

LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 20:55 (Jonja).
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

ne mogu vjerovat..

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.1.2015 17:20 (vedator).
12 godina
vedator kaže...

ne mogu vjerovat..

Ja bi ti ovog priporucija je 100kn skuplji al vridi svake lipe, a ima i boljih al su malo skuplji recimo Corator DS ima ga u istoj toj trgovini.

Svejedno gotovo je sad, usparaj do lita i prodaj taj i kupi drugi

15 godina
neaktivan

A gledaj trebao si malo po internetu procackati. Sto je manji ventilator uvijek ce ti bit bucniji, da bi neki ventilator od 80mm hladio kao neki od 120mm mora se vrtjeti na nekoliko tisuca okretaja i to stvara ogromnu buku. Kupnjom Mugen 2 sam se preporodio ima par godina, to je necujno i da ne pise ne bih ni znao da se vrti.. Trebao si uzeti neki Arctic Cooling is freezer serije to su okej hladnjaci i nisu skupi.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
2 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

a heba ga led..nez jel mogu ovaj vratiti il kaj xd znaci posteno su me zafrknuli

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Bez brige svi smo se tako il slicno nasanjkali i po nekoliko puta.

Na greskama se uci

Moj PC  
3 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

najbolje da prodam bubreg pa da nakupujem tih coolera

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
vedator kaže...

najbolje da prodam bubreg pa da nakupujem tih coolera

Nemoj tako samo drugi put pitaj prije kupovine a ne poslije jer nes mi virovat ode ima gomila ljudi s gomilom dobrih savjeta a ima i onih drugih grrr

11 godina
neaktivan

a znam a i mislio sam vas pitat koji da uzmem al su me ovi nadrkali da uzmem bas taj jer je kao bolji...a nista sta cu sad neka stoji unutra neka izgori sta cu mu ja

12 godina

Nece izgorit podnosljive su to tempetature al pripszi na ljeto i ocisti ga od prasine prije ljeta i promini pastu (stavi neku kvalitetniju tipa MX-2 il MX-4)

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan

ok hvala ti..neka ga za sada tako kako je :))

13 godina
protjeran
nicky.sl kaže...

Nece izgorit podnosljive su to tempetature al pripszi na ljeto i ocisti ga od prasine prije ljeta i promini pastu (stavi neku kvalitetniju tipa MX-2 il MX-4)

nece mu to pomoci, taj cooler je namjenjen za procesore uzasno malog TDP-a dakle za nekakav htpc, nikako za prave desktop zvjeri, u nekim testovima je cak puno gori i od stock coolera, odnesi taj cooler nazad i neka ti ga zamjene jer su napravili gresku!

edit. primjer ako je Lc-cc95 napravljen za procesore do max 130w tdp-a ovaj horizontalni Zelos je za barem upola manje "snage", nisam ni gledao do koliko mu je tdp, no niti ne trebam znam po iskustvu sta koji sistem moze!

dakle skini to i nazad u trgovinu i eto objasni im par rijeci da to nije cooler za desktop procesor, pogotovo ne za novi i5!;)

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 19:47 (Stjepanj).
15 godina
protjeran
Jonja kaže...

Przenje u Prime95 i malo surfanja i skidanja: http://i.imgur.com/nT0QHsb.png

4960k stock napon, mugen 3

Edit: Primjetih da se kuciste bolje hladi i da su manje temperature (par stupnjeva) kad su prednji ventilatori na manjem naponu. Cudno.

To stock napon i stock taktovi? Koliki ti je napon u loadu na stocku?

Ajde clockni ga na 4.4ghz ili tako nesto, zanima me kako mugen hladi kad je napon iznad 1.15V.

15 godina
neaktivan

Stock su napon i clockovi, procesor je tek kupljen pa nisam jos nista OC-ao ni downclockao. Napon u loadu je 1V, clock najvjerojatnije u subotu stize pa cu postati :)

EDIT: U CPU-Z je 0.985V

Dupli EDIT: Nisam mogao odoliti, evo standardni OC nabrzinu i OCCT stress test na zahtjev. Kad odvrtim Prime95 temperature skacu preko 85. Cudno jer nije uopce proporcionalno sa prijasnjim rezultatima, al dobro cuo sam da haswell ne voli prime (al ja ga volim).

http://i.imgur.com/Mcn3JFt.png

LoL acc THCJoshi
Poruka je uređivana zadnji put sri 21.1.2015 23:51 (Jonja).
11 godina
neaktivan

a da staavim lc.cc95? ili ovaj http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/zal-cnps10x-optima/ 

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 18:25 (vedator).
15 godina
neaktivan

Evo temperature nakon sto sam spustio napon, ovoga puta u Intel Burn testu, prilicno zadovoljan, moze napon ici jos dole al neda mi se vise zezat jer sam zadovoljan sa temperaturama.

http://i.imgur.com/7hG78Ku.png

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
vedator kaže...

a da staavim lc.cc95? ili ovaj http://www.futura-it.hr/katalog/komponente/hladnjaciventilatori/hladnjaci-za-procesor/zal-cnps10x-optima/ 

Definitivno CNPS10X OPTIMA ukoliko ti novac nije problem, jer je puno bolji od malog LC-CC-95.

Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 18:30 (dinos3).
14 godina

Evo da se pridružim temi. Hladnjak na CPU je LC-CC-120. Nisam baš zadovoljan...

Temperature gotovo identične onima sam stock coolerom a ni razina buke se nije ništa smanjila. Razmišljam zamjeniti ventilator, trenutno su 2 arctic coolingova F12 PWM na hladnjaku, htio bih nešto tiše a bolje. Hladnjak sam uzeo jer je za tu cijenu bio relativno dobar izbor s obzirom da sam želio mogućnost zamjene ventilatora i da bude obični 120mm ventilator. Jučer sam mu promjenio pastu na način da sam prvo sa 96% alkoholom očistio procesor i hladnjak te metodom zrna graška stavio novu pastu, Arctic Cooling MX-4. Inače to nisam tako radio, samo sam ga obrisao i vizitkom razmazao pastu. Uglavnom, nema razlike u performansama.

HWMonitor HWMonitor
Poruka je uređivana zadnji put čet 22.1.2015 19:23 (display name ivo).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
display name ivo kaže...

Evo da se pridružim temi. Hladnjak na CPU je LC-CC-120. Nisam baš zadovoljan...

kolega ajd ako ti se da staviti temperature nakon 15 min occt test
ps idle imas isti kao i ja s vodenim..;)

14 godina

Evo, 15 minuta 100% opterećen CPU, samo za tebe! Ako te to veseli. Meni to nije bitno, nikad mi ni ne radi preko 30%. Ja bi samo da je što tiši.

HWMonitor - CPU 100% 15 min HWMonitor - CPU 100% 15 min
10 godina
neaktivan

kako da si i ja izmjerin tempraturu? treba neki program, molim vas da mi posaljete ako moze :)

14 godina
smotaniveliki kaže...

kako da si i ja izmjerin tempraturu? treba neki program, molim vas da mi posaljete ako moze :)

HWMonitor

10 godina
neaktivan

a sad mi molim vas ukratko pojasnite stavke, zasto  su tri stupca? su to ok temperature za idle?

12 godina
smotaniveliki kaže...

a sad mi molim vas ukratko pojasnite stavke, zasto  su tri stupca? su to ok temperature za idle?

Tri stupca su maksimum, trenutno i minimum uostalom pise ti na vrhu stupaca samo triba procitat.

Za idle su dobre temp

10 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
smotaniveliki kaže...

Tri stupca su maksimum, trenutno i minimum uostalom pise ti na vrhu stupaca samo triba procitat.

Za idle su dobre temp

just checking :D, ako se uzme u obzir da mi je u kuci 30stupnjeva tada jos bolje a? :D

ma ovo moje kućište je svo na rupe :D samo prah ide unutra, sada ću ja malo zatvorit te rupe ce bit ok?

12 godina

Ne zatvaraj rupe nisu ih zanista stavili nego regovito ispuhuj prasinu iz kucista.

Moj PC  
0 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice