- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Slične temperature imam i ja !
Iskreno ne znam za i5 i sve što bi rekao lagao bi.
Stavi ss ovdje u temu pa ti valjda bude netko odgovorio s više iskustva.
Ljudi što kažete jesu li previsoke temp? Ne sjećam se točno, ali mislim da nisu puno veće nego kad je bio nov laptop. Radi se o Aceru 5755G, star godinu i pol.
OK su ti temperature!
EDIT: Ide to dosta visoko, pogotovo kad igraš igru!
Ljudi što kažete jesu li previsoke temp? Ne sjećam se točno, ali mislim da nisu puno veće nego kad je bio nov laptop. Radi se o Aceru 5755G, star godinu i pol.
Ja na svom hp-u imam približne temp.kad igram nekaj zahtjevnijega,tak da je to u gornjim granicama normale.Riješenje-cooler postolje za laptop,skida 10-15c provjereno,ali neko kvalitetnije a ne kinesko žmlj.
Ma razmišljam o tome otkako sam kupio laptop, ali sve se manje igram tako da mi je upitna isplativost. Zasad funkcionira dvije lego kocke pod zadnje noge laptopa + preko ljeta sobni ventilator iza laptopa. Temp ne prelaze 70-75*C.
Ma razmišljam o tome otkako sam kupio laptop, ali sve se manje igram tako da mi je upitna isplativost. Zasad funkcionira dvije lego kocke pod zadnje noge laptopa + preko ljeta sobni ventilator iza laptopa. Temp ne prelaze 70-75*C.
E vidiš,svašta se napravi kad se mašta uključi.
Koji je optimalni vent speed na mojoj grafickoj? U igrama ide do 100 stupnjeva, npr u battlefieldu 3..
Koji je optimalni vent speed na mojoj grafickoj? U igrama ide do 100 stupnjeva, npr u battlefieldu 3..
Kak to, HD68x0 serija je dosta hladna. Meni obicno ne ide preko 75c@40%fan u igrama.
Koristim ovaj custom profil.
Probaj rucno pojacat vent do neke normalne granice buke , pa pogledaj temp. ! Mozda je vrijeme za ciscenje hladnjaka i promjene paste ?
Probaj rucno pojacat vent do neke normalne granice buke , pa pogledaj temp. ! Mozda je vrijeme za ciscenje hladnjaka i promjene paste ?
Planiram.
wtf?? xD
Procesoru ti je zima.
wtf?? xD
Mozda dobro ne ocitavaju senzori !
stavi Aidu pa će i temperature porast na normalu
Nakon 4 sata ETS-a 2.
Ma jes' ti siguran?
Sumnjam da su razlike 1-4degC između Idlea i Loada, a da je jedini ventilator ostao na 400 RPM-a.
Imam čudna očitavanja u hw monitoru,sve pod max je tokom igranja.a pod value je nakon izlaska iz igre.pa ako mi moze netko pojasniti šta koja temp znace i kako se rijesiti tog krivog ocitavanja,i isto tako i sa senzorima za ventove(dafuq-65535RPM???)
slika u prilogu.
To su kriva očitanja, ne brini se kod mene jeod prvog dana AUXTIN 128°, prati samo SYSTIN i CPUTIN jedino su oni ispravni.
Logikom kad bi nešto u pc-u bilo preko 100° vjerojatno bi se nešto spušilo uz neugodan miris...
Right beat this
Idle temp naravno....
Koliko je onda kod tebe u sobi? 10*C?
Right beat this
Idle temp naravno....
Koliko je onda kod tebe u sobi? 10*C?
Nope, 20-25°C
BTW pogledaj moj PC, pa eto razlog zašto je toliko hladan xD
Evo, malo sam testirao svoj komp što se tiče temperatura. Igrao sam Far Cry 3, ali tada je temp u sobi bila 25°C, a na ovoj drugoj slici gdje su manje temp u sobi je bilo 15°C.
I potrošnja kompa kako kaže wattmetar (konfa+monitor): IDLE(desktop)=cca 135W, LOAD(Far Cry 3)=300-350W. Od toga monitor troši 30-35W (Brightness i Contrast na 50/100), a 45W na full Brightness i Contrast.
dali je ovo normalno?? phenom 955 radi na 3.8 i na 1.424 v u primeu na 100 posto izbaci ove temperature
Malo sam se zaje..
EDIT: Zanimljivo dva programa za praćenje temp. pokazuju različito, po prvom programu to ne valja nikako, dok po drugom je ok. Čekaj neka se malo iskusniji jave.