AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance

poruka: 241
|
čitano: 49.678
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: AMD Vishera FX 83XX 4GHZ BF3 perfomance
zoharbizo kaže...

AF stavi 16X, tako je barem u mene bilo.

2500K ti ne prati u potpunosti GTX 680 na low postavkama, 1920*1080P.

Si to htio reci?

Ne, pročitaj EDIT:) 

Primjeti razliku u zauzeću VRAMA između low i Ultra(100MB), 79% CPU usage na 1080p LOW/64p + 4 dodatna programa otvorena, te GPU zauzeće.

Ovo bi trebalo odraditi na super low resolution postavkama i na istom mjestu da bi imalo ikakve usporedbe sa FX i HD 6950.

Znači apsolutno sve low na gas station i hiltopu, SS od scoreboarda molim također i bez gledanja u nebo. U MSI AB uključi time index i onda možemo odraditi donekle usporediv test.

EDIT2: zanima me kako ti VRAM ne ide iznad 1GB ni na Ultra, ni na low, na 1080p. Nije mi to baš jasno.

Je li ta 6950 1GB izdanje?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 14:55 (sharxtreme).
13 godina
sharxtreme kaže...

Ne, pročitaj EDIT:) 

Primjeti razliku u zauzeću VRAMA između low i Ultra(100MB), 79% CPU usage na 1080p LOW/64p + 4 dodatna programa otvorena, te GPU zauzeće.

Ovo bi trebalo odraditi na super low resolution postavkama i na istom mjestu da bi imalo ikakve usporedbe sa FX i HD 6950.

Znači apsolutno sve low na gas station i hiltopu, SS od scoreboarda molim također i bez gledanja u nebo. U MSI AB uključi time index i onda možemo odraditi donekle usporediv test.

EDIT2: zanima me kako ti VRAM ne ide iznad 1GB ni na Ultra, ni na low, na 1080p. Nije mi to baš jasno.

Je li ta 6950 1GB izdanje?

Ne ide mi jer sa radi o HD 6950 unlocked, ali 1GB verziji.

Odradio sam ja na super low 800*600P, 130 frejmova lock, nekad skoci na vise ali se vrati na 130 kao lock.

iclock2much
13 godina

Samo da se nadovežem na ranije spomenuto,imao sam q 9550 i GTX 570 i ja sam igrao BF3 bez problema  na ultra,grafa je bila zakucan u 99% non-stop!

AUDIOFIL
Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
volegradele kaže...

Samo da se nadovežem na ranije spomenuto,imao sam q 9550 i GTX 570 i ja sam igrao BF3 bez problema  na ultra,grafa je bila zakucan u 99% non-stop!

Zasto si onda kupio 2500K?

I to na 64/64 mapama u MP-u?

iclock2much
13 godina
protjeran
mene zanima samo koliki ti je prosijecni fps bio na tom starom quadu i gtx-ici? a koliko sad?... i za ostale ljencine dajte se potrudite kad vec komentirate i stavljate slike nek budu onak kak je zoharbizo stavio opcije u igrama i mjesto di je napravljen ss! pa sta je to toliki problem imate helice djipove i tenkove nemorate cak ni pjeske hodati po caspianu...:) da usporedba proceva+grafa bude sto realnija!LP bravo bizo jos jednom za trud!
Rasturam na i7-920@3.8ghz + ArticCooling Freezer 13 + ASUS P6T Deluxe Ver.2 + MSI Radeon R6850 Cyclone OC Power Edition 1GB 1010/4880mhz
13 godina

Evo ušao u caspian 64p, u loadanju se promijenila mapa na Firestorm, isto 64p, išao na postavke 800x600/60Hz, sve low i sve low/FXAA high/AFx16 , nema razlike, večinom zakucan FPS na 200.1(iznad toga neće), GPU se underclockao na konstantnih 862MHz, VRAM-1162MB, Mem. clock standard.

Dakle teško za testiranje zbog debelog underclocka grafe.

Inače tu na sve Ultra/1080p imam 100FPS prosjek za usporedbu(2xMSAA), padovi do 65FPS kod totalnog krša(4xMSAA) 

Drugi put ću valjda uhvatiti Caspian opet, ali i Firestorm 64p je sličan, čak i više igrača na malom prostoru sa daleko više eksplozija.

Još nešto, VRAM usage mi nije jasan kod tebe na 64p, ja šta god uradio ne mogu natjerati BF3 ispod 1.1GB na 64p, jedino da smanjim FoV možda. Tko zna koliko ti lupa u plafon na 1GB kartici.

Ima li itko recimo GTX 680 i Visheru da usporedimo? ili bilo koju sa više VRAMa?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 16:07 (sharxtreme).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
zoharbizo kaže...
volegradele kaže...

Zasto si onda kupio 2500K?

I to na 64/64 mapama u MP-u?

A krenuo sam na noviju platformu,znaš i sam kako ide,uletila mi dobra prilika da prodam q9550 i nadoplatim za skoro novi i5 2500K!A i Asus Sabertoth mi je bila napeta oduvik,i eto me sad na ovome što imam.Sad mi sljedi prelazak na i7 3770K,ali zar mi stvarno treba novi proc,pa naravno da ne, ali...{#}

A što se tiće 64/64 stvarno ti nebi zna reć ,znam samo da sam uživa u BF3 kao i sada(tjs. ubijalo me prije isto toliko koliko i sad :D)

AUDIOFIL
13 godina

S obzirom da na low moja kartica nemoze dati kao i tvoja pokusati cu na max sve pa da vidim kako ide na 800*600.

Snimio sam sa MSI AB-om video, sada cu ga uplodati ako uspijem convertati, jos trazim program.

iclock2much

0 0 hvala 0
13 godina
Stjepanj kaže...
mene zanima samo koliki ti je prosijecni fps bio na tom starom quadu i gtx-ici? a koliko sad?... i za ostale ljencine dajte se potrudite kad vec komentirate i stavljate slike nek budu onak kak je zoharbizo stavio opcije u igrama i mjesto di je napravljen ss! pa sta je to toliki problem imate helice djipove i tenkove nemorate cak ni pjeske hodati po caspianu...:) da usporedba proceva+grafa bude sto realnija!LP bravo bizo jos jednom za trud!

Mislim da nemam više nijedan print scr.sa starom konfom,potražim pa javim!Trenutno mi je komp rakopan jel sleevam ,tko zna kad budem imao vremena za postavit nove.Nisam igrao BF skoro 7 dana!!

Ali budem s vremenom!

AUDIOFIL
13 godina
zoharbizo kaže...

S obzirom da na low moja kartica nemoze dati kao i tvoja pokusati cu na max sve pa da vidim kako ide na 800*600.

Snimio sam sa MSI AB-om video, sada cu ga uplodati ako uspijem convertati, jos trazim program.

Za konvertiranje videa i puno više:

http://www.dvdvideosoft.com/free-dvd-video-software.htm

Totalni Freeware a odličan, mislim da je bio i na BUG DVDu prije nekoliko mjeseci. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 16:12 (sharxtreme).
13 godina
neaktivan

Za konvertiranje - Format Factory. Ja jos nisam naletio na nesto sto ne moze progutati ili na brzi multithread konverter.

0 0 hvala 1
15 godina

Mislim da je zoharbizo ovim testiranjem pokazao i dokazao da je fx 8320
 zaokruzeniji proizvod od 2500k,ma sto ko o tome mislio,jer ima bit da je ljudska psiha
 stvarno nedokućiva i podsvjesno svi više manje pokušavamo se uvjerit da ono što posjedujemo je
 najbolje i najbrže.Ali,kao i uvijek,probudimo se iz sna i gle čuda,shvatimo da smo bili u krivu.
 Što je pjesnik htio reći? I ja sam bio skeptik,al kako vrime odmiče zbilja se pokazuje da je
 AMD napravio dobar posao.Kao što sam bio uvjeren da npr. hd 7850 nema što raditi pokraj moje
 580-tke,al eto vidi vraga,jeftinija,manje troši,više garancije i u performansama li-la.
 Tako da,svim nevjernim tomama,uvažavajte tuđa mišljenja,jer momak koji nam je ovo istestira i pokaza,
 je entijuzaist,kao i mnogo ljudi na ovom forumu,od kojih se ima šta naučit.
 Eto,to je jedan moj osvrt i podrška zoharbizu i njemu sličnima,fala Bogu ima ih,da nastave,jer
 cu ja i mnogi drugi s guštom čitat njihove postove.
 Toliko od mene.

kikolo
13 godina

Snimio sam AVI file sa MSI AB-om, full frame.

Sa Handbrakeom u MP4, sada cu na YT uploadati, postam link cim se uploada.

iclock2much

0 0 hvala 0
16 godina

žohare dobar si osvrt uradija i taj fx je dobar te bolji izbor jer je jeftiniji.Q9550 na3.3ghz gtx660  u caspian b. medium postavke ,hd reza od 40-60 fps-a i dobro je igrivo dok bi sa fx ili sandijem ima vjerujem 20 fps više

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
kikolo kaže...

Mislim da je zoharbizo ovim testiranjem pokazao i dokazao da je fx 8320
 zaokruzeniji proizvod od 2500k,ma sto ko o tome mislio,jer ima bit da je ljudska psiha
 stvarno nedokućiva i podsvjesno svi više manje pokušavamo se uvjerit da ono što posjedujemo je
 najbolje i najbrže.Ali,kao i uvijek,probudimo se iz sna i gle čuda,shvatimo da smo bili u krivu.

Ovako maestralno uskakanje samom sebi u usta već dugo ne vidjeh, sweet mother of God. {#}{#}

ŽB je dokazao isključivo da njegov CPU može pogoniti BF3 pod raznim rezolucijama, zbog nepostojeće metodologije testiranja ništa više. Svaka čast na trudu, ali ipak nije laureat Nobelove nagrade za fiziku.

PS Nemojte me zaboraviti nazvati fanboyem, ipak tu kucka jedan 2500k {#}

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
13 godina

Čime je dokazao i pokazao? Kod testiranja se ne uvažavaju tuđa mišljenja, tu igraju činjenice i komparabilan hardware.

I tko god spomene nevjernog tomu u kontextu grafičkih kartica i CPU, ne prihvaća činjenice nego pokušava nametnuti svoje vizije. To je moje mišljenje, prihvati ga sa uvažavanjem.

EDIT: Ovo je odgovor @Kikolo 

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 16:40 (sharxtreme).
13 godina

Zoharbizo svaka cast na trudu! Procitao sam samo ovaj 1. post ali sad neznam sto bi oni SS trebali po(do)kazati osim FPS-a dok se stoji na mjestu... vise bih volio znati koliki je frame drop u akcij pri najvisim detaljim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ma naravno,sharxtreme,uvažavam tvoje mišljenje,i tebe ubrajem  u one čije postove pratim,nemoj me krivo shvatit,

možda sam malo teatralno napisa post,kao što mi je jovanka ukazala,priznajem,ali post je bio samo reakcija na raspravu

o fx 8320 i 2500k i nakon tih svih testiranja i rasprava ipak mislim da je fx zaokruženiji proizvod. To je moje mišljenje i

kad bih bira,uzeja bih fx-a.

kikolo
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
anarchyST kaže...

Zoharbizo svaka cast na trudu! Procitao sam samo ovaj 1. post ali sad neznam sto bi oni SS trebali po(do)kazati osim FPS-a dok se stoji na mjestu... vise bih volio znati koliki je frame drop u akcij pri najvisim detaljim?

Upravo uploadam video na YT sa low postavkama i AA preffered na HIGH, 1080P.

Sa tim postavkama igram, frame ne pada ispod 60 na najvecoj i najzahtjevnijoj mapi sa 64 igraca.

Sa AA preffered na off se ta granica jos podigne.

iclock2much
16 godina

ma dobra je vishera tu uopce nema mjesta diskusiji. cinjenica je da je jeftinija od konkurencije a ne nudi ništa lošije performanse u nekima cak i bolje i to je to..

Vozi dok ide :)

Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

S tim da bi jos naglasio da se radi o taktu od 4GHZ a mjesta za overclock ima, i to poprilicno.

Naravno sa boljim coolerom, 1.45V i 4.700-4.800MHZ, pa racunajte koliki je improvement :)

I da, popne se i potrosnja :)

iclock2much

0 1 hvala 0
13 godina

Pazi, ovdje se svi spotičete oko jedne stvari koja liči borbi protiv vlastitih utvara.

Nitko nije explicitno rekao da je Vishera smeće, ali ti Zohare konstantno govoriš o "prožvače i ispljune", "pojede za doručak" i slične stvari šta nisi ničim pokazao niti dokazao.

Da malo smanjiš hiperbole mogli bi normalnije razgovarati. 

Moj PC  
9 0 hvala 0
13 godina
sharxtreme kaže...

Pazi, ovdje se svi spotičete oko jedne stvari koja liči borbi protiv vlastitih utvara.

Nitko nije explicitno rekao da je Vishera smeće, ali ti Zohare konstantno govoriš o "prožvače i ispljune", "pojede za doručak" i slične stvari šta nisi ničim pokazao niti dokazao.

Da malo smanjiš hiperbole mogli bi normalnije razgovarati. 

To prozvace i ispljune koristim samo kad pricam sa fanboyevima.{#}

Nije to problem smanjiti, brzo planem na neke stvari pa nek te to ne cudi.Sto se tice cistog CPU dijela, ne igara, to bi ti trebalo biti jasno, Vishera 83XX je brza od 2500K i 3570K clock per clock i nerijetko u rangu 3770K.

1080P low/AA HIGH Caspian 64/64 video ispod, otprilike lock 60 frejmova.

YT mi sreduje video, na 10% je.

Pa ce kasnije slika biti bolja, idem jos jedan snimiti.

iclock2much
16 godina

žohare ako bi moga testirat istu mapu na 1680x1050 na medium +ssao pa da usporedim otprilike sa svojim sandijem i gtx460 gdje imam 60-80 fps

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ajde bizo napravi ovako, jedan ultimativni test sa kojim ćeš sve razjasnit:

- u Afterburneru stavi da se in-game vidi GPU usage i fps u gornjem lijevom kutu, ništa više od toga. Po mogućnosti stavi da je malo veći font, ali nije nužno potrebno.

- u igri stavi 800x600 i sve postavke na max. Zašto? Zato da vidimo koliko procesor može izgurati fpsa, odnosno da nam grafička ne bude usko grlo zbog prevelike rezolucije.

Po meni korištenje low detalja je bezveze, jer ako imam GTX690 ili GTX680 sigurno neću igrati na low, a usto povećanjem detalja u većini novih igara se i povećava potreba za jačim procesorom.

Zapravo, snimi ako budeš imao slobodnog vremena, vidim da si se već do sad nasnimao i nasnimao videića. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:21 (Penryn).
Moj PC  
0 1 hvala 2
13 godina
dery kaže...

žohare ako bi moga testirat istu mapu na 1680x1050 na medium +ssao pa da usporedim otprilike sa svojim sandijem i gtx460 gdje imam 60-80 fps

65-90FPS-a, medium, AA off, AF 16X.

iclock2much
16 godina
zoharbizo kaže...
dery kaže...

65-90FPS-a, medium, AA off, AF 16X.

eto znači otprilike bi se moglo reč da su jednaki jer uračunavam da je tvoja grafa za toliko jača,sandy je na3.8ghz

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.1.2013 17:25 (dery).
13 godina
dery kaže...

eto znači otprilike bi se moglo reč da su jednaki jer uračunavam da je tvoja grafa za toliko jača

Da, samo je CPU na 4GHZ, nemam jos adekvatan cooler.

1.375V i 4.5GHZ je stabilan, to ce biti 24/7 clock.

iclock2much
13 godina

Objasnit ću ti ja Sharxtreme ovo oko video memorije, odnosno dati ću objašnjenje koje mislim da bi moglo biti dobro, budući da vidim da si ti  zbunjen !! Zapitah se ti kako Anti neraste Vram zauzeće više od gigabyte-a. Pa objašnjenje leži u tome što on ima grafu sa 1024 mb Vrama, tako da nekako i nije moguće da ima zauzeće od 1.5Gb {#}. Ako kod tebe uzmimo za primjer u nekom djelu igre je zauzeće Vrama oko 1.5Gb a kod Žohara u identičnoj situaciji 1 GB, nemoj dati da te to zbunjuje. Ista ti je stvar i sa Windowsima, troši rama onoliko koliko ima a nekoliko bi bilo dobro da možda ima. Dakle njemu neće rasti zauzeće Vrama preko 1Gb kad ga NEMA, a sad da li će on imati neke posljedice po gameplay za razliku od tebe gdje guta 1.5Gb Vrama je nešto drugo {#}.

15 godina

Sharxtreme,ne mogu reć da tvoja kritika nema mista,al šta ćeš,naš zoharbizo je malo žešći u pogledu

zastupanja svojih mišljenja,al sve je to u granicama,osim toga da mu nema protuteže u obliku tebe,{#}

imali bi staljinizam na djelu na našem najboljem forumu,tako da je rasprava uvijek potrebna.

E,to se zove demokracija,pa sad čiji su argumenti jači,taj tlači. Naš je forum živahan i volija bi da tako i ostane.

Al,dosta offtopica,nastavite,čitanje ovakovih rasprava me baš opusti nakon pustih ispita i kolokvija.

Pozdrav

kikolo
Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice