Performansno pitanje

poruka: 3
|
čitano: 948
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Performansno pitanje

Pozdrav,

Trenutno sam u razvoju jedne web aplikacije te imam jedno performansno pitanje sto se tice baze u koju spremam podatke.

Aplikacija ima jednu vrstu korisnickih postavki ne samo u vidu usernamea, emaila i slicno vec i polozaje nekih komponenti na ekranu i slicne stvari.

Kako ce se aplikacija konstantno nadogradivati i unapredivati dodavat ce se novi featuri koje ce korisnik opet proizvoljno moci postavit negdje.

Dijelovi tih informacija se ucitavaju on-the-fly AJAXom u JSON obliku.

E sad ono sto mene zanima, posto su ti korisnicki podaci poceli dosta bujati i ima ih sve vise i vise mene zanima da li mi je mozda performansno bolje spremiti te postavke u tablicu od dvije kolone:

ID INT(10)

PREFERENCE TEXT

di bi ih spremao u JSON zapisu

ili pak da radim tablicu koja ce imat N kolona za svaku komponentu?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Performansno pitanje
accountt4 kaže...

Pozdrav,

Trenutno sam u razvoju jedne web aplikacije te imam jedno performansno pitanje sto se tice baze u koju spremam podatke.

Aplikacija ima jednu vrstu korisnickih postavki ne samo u vidu usernamea, emaila i slicno vec i polozaje nekih komponenti na ekranu i slicne stvari.

Kako ce se aplikacija konstantno nadogradivati i unapredivati dodavat ce se novi featuri koje ce korisnik opet proizvoljno moci postavit negdje.

Dijelovi tih informacija se ucitavaju on-the-fly AJAXom u JSON obliku.

E sad ono sto mene zanima, posto su ti korisnicki podaci poceli dosta bujati i ima ih sve vise i vise mene zanima da li mi je mozda performansno bolje spremiti te postavke u tablicu od dvije kolone:

ID INT(10)

PREFERENCE TEXT

di bi ih spremao u JSON zapisu

ili pak da radim tablicu koja ce imat N kolona za svaku komponentu?

Što se tiše gledišta baze prva opcija je definitivno poželjna.

Tablica sa dvije kolone, digni na prvu index (primarni ključ) i to je to.

Samo što se tiče WEB-a, moje iskustvo mi govori da spremanje HTML-a u bazu nije baš najbolja praksa.

'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski
11 godina
neaktivan
Re: Performansno pitanje

Ne sprema se HTML u bazu nego JSON zapis koji sadrzi konfiguracijske podatke HTML komponenti (tipa width, height, x, y, ...)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice