Imam problem s MS SQL 2005 Standard imenovanom instancom. Problem je što dosta ljudi ne može preko interneta pristupiti bazi (preko desktop aplikacije) iako svi koriste isti connection string. Primjerice, meni (i još desetak ljudi) sve radi sa bilo koje lokacije (od kuće, s posla) i na svakom računalu na kojem sam probao no kod nekih ljudi jednostavno neće... nemam pojma zašto.
Connection string sadrži sve uredno što i treba;
IP_ADRESA\IME_INSTANCE,PORT
i sve ostalo što je potrebno da se pristupi bazi, tako da nije problem u njemu. Možda je problem u Client Network konfiguraciji na samom SQL serveru kod koje sam statički port definirao na način da sam pod
IPALL
TCP Dynamic ports (prazno)
TCP Port (broj porta)
Prethodno imam IP1 (javni IP) koji je Active = true, Enabled = false, TCP Dynamic ports (0), TCP Port (prazno) , i IP2 (lokalni IP) s istim postavkama kao i IP1. Sad me zanima da li je možda stvar i u tome? Da li i tu moram isto definirati isti statički port (vidio na netu da ljudi dodjeljuju i različite nego na IPALL?!) ili što? Bi dodavanje Aliasa pomoglo?
Ta TCP/IP konfiguracija mi je u nekim dijelovima nejasna pa ako ima itko iskusniji da objasni kako ga konfigurirati i čemu služi pojedina IP sekcija;
Hvala!