Pomoć pri odabiru bicikla

poruka: 54
|
čitano: 25.029
|
moderatori: DrNasty, pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
RE: Pomoć pri odabiru bicikla
Nazalost, moracu jedan od ona 2 zbog ogranicenog izbora. Znaci po tebi je bolji komodo definitivno?
Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Nazalost, moracu jedan od ona 2 zbog ogranicenog izbora. Znaci po tebi je bolji komodo definitivno?
 Da. Koliko si visok? Da se ne zezneš s veličinom rame, to je dosta bitno.
17 godina
moderator

186 cm. Na to sam mislio obratiti paznju ali nigdje ne mogu naci brojke za velicinu rame koja meni odgovara.

Nudim profesionalne usluge: Pucanje u zrak na vjencanjima, povracanje na koncertima, opijanje na proslavama, parazitsko izlezavanje... Kontaktirajte me za kvalitetnu uslugu.
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...

186 cm. Na to sam mislio obratiti paznju ali nigdje ne mogu naci brojke za velicinu rame koja meni odgovara.

19" ili 21". Koliko vidim, Komodo ima samo te 2, tako da ako možeš, isprobaj koja ti veličina bolje odgovara. Po meni bi ti bilo bolje 21".
17 godina
moderator
Znaci ta velicina se odnosi na duzinu gornje vodoravne sipke okvira (izmedju sjedala i volana)?
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Znaci ta velicina se odnosi na duzinu gornje vodoravne sipke okvira (izmedju sjedala i volana)?
 Ne. Odnosi se na dužinu okomite sipke okvira (između pogona i sipke sjedala).
17 godina
moderator
Aha. A igra li ulogu razmak izmedju sica i volana? Sic uvijek mogu dici ako je nizak, a ako mi je kratak razmak do volana, onda bi vozio pogrbljen...
17 godina
neaktivan
DrNasty kaže...
Aha. A igra li ulogu razmak izmedju sica i volana? Sic uvijek mogu dici ako je nizak, a ako mi je kratak razmak do volana, onda bi vozio pogrbljen...
Uvijek ćeš na MTB biciklu biti pogrbljen. Možeš povisiti i volan da ti bude ugodnije.  Kolko vidim po slici, na Komodu i nije velik razmak između volana i sica, tako da bi ti trebao odgovarat.
17 godina
moderator
kompotko kaže...
Uvijek ćeš na MTB biciklu biti pogrbljen. Možeš povisiti i volan da ti bude ugodnije.  Kolko vidim po slici, na Komodu i nije velik razmak između volana i sica, tako da bi ti trebao odgovarat.
 Znam da cu biti pogrbljen uvijek, mislio sam samo u vecoj mjeri :)
Ovako sam neke upute nasao na netu:
Prvo, treba provozati bicikl, same brojke su nista. Koljena se ne bi trebala savijati vise od 90 stepeni. Treba imati osjecaj lagano istegnutih ledja, s tim da ruke budu lagano savijene u laktovima. Jos je bitno da se moze dirati podloga s nogama, ali nije presudno. Kazu jos da sjedalo ne bi trebalo biti nize od volana jer bude neugodno na duze staze zbog raspodjele tezine.

Mislim da cu ici Komodo.
Hvala ti na savjetima.
17 godina
neaktivan

kompotko bolje dobar v-brake nego losi disk....oke?

i da,preporucam komodo....

ako je abortus ubojstvo onda je drkanje genocid :D
17 godina
neaktivan
iwek kaže...

istina
ja kad sam iso kupovat bicikl reko mi je frajer da kod jeftinijih bicikla s disk kocnicom .........da se ne isplati kupovat bike samo zato kaj ima
kocnicu(disk)
reko je da ak kamencic frcne po disku da ga spiga i da mors kupin novi ak hoces da taj disk ima ucinka
a oni hidraulicni diskovi kostaju oko 1000 kn ak se ne varam
ali oni i vrijede
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
iwek kaže...

istina
ja kad sam iso kupovat bicikl reko mi je frajer da kod jeftinijih bicikla s disk kocnicom .........da se ne isplati kupovat bike samo zato kaj ima
kocnicu(disk)
reko je da ak kamencic frcne po disku da ga spiga i da mors kupin novi ak hoces da taj disk ima ucinka
a oni hidraulicni diskovi kostaju oko 1000 kn ak se ne varam
ali oni i vrijede
 Slažem se da je bolje uzet V-Brake nego mehaniku. Onu Konu sam predložio samo jer ima dosta kvalitetne dijelove, a i kvalitetnu ramu.
17 godina
neaktivan

Ja sam sebi kupio Cult- bike, dao sam 2.500 kn evo link,  http://www.cult.si/2008/index.html  jedni je problemčić što baš i nemam vremena za vožnju. Al naći će se, još malo i bude, bajs je ok, ono naj jednostavnija klasa samo nisam našao na sajtu od culta baš tu koju sam kupio, pogledaj si imaš vrhunske bicikle tamo.  Al ajde dobra je stvar što  ti stari hoće kupit bajs, samo naprijed i  hrabro, Smijehnemoj se slomit na prvom điru.

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.7.2008 15:06 (frost135).
15 godina
neaktivan

tražio sam po internetu bic ipar mi je zapalo za oko

http://www.tredz.co.uk/.Scott-Aspect-55-Mountain-Bike-2010-Hardtail-MTB_28769.htm

http://www.turbo-sport.com/Products/TurboSport/PID-1000052966.aspx

http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1455

ako mi možete reći jel valjaju i navesti još neke bicikle.za 50% ceta,50% šuma

izdržljivi

17 godina
neaktivan
kingstone99 kaže...

tražio sam po internetu bic ipar mi je zapalo za oko

http://www.tredz.co.uk/.Scott-Aspect-55-Mountain-Bike-2010-Hardtail-MTB_28769.htm

http://www.turbo-sport.com/Products/TurboSport/PID-1000052966.aspx

http://www.rog-joma.hr/osobna.asp?sif=1455

ako mi možete reći jel valjaju i navesti još neke bicikle.za 50% ceta,50% šuma

izdržljivi

Meni se čini da je zadnji najbolji ima deore xt mjenače i mislim da bi od tih taj bio best buy, naravno ako imaš para

Jesam moćan PUNIM
15 godina
neaktivan
16 godina
protjeran
Darth Punisher kaže...

Ovako jucer sam saznao da mi moji namjeravaju kupit bicikl za ove proljetne/ljetne dane s naumom da  me izbave van iz stana i maknu me ispred racunala Smijeh

Dobro  ja  to  niti  zelim  niti  trazim  ali  kao  i  uvjek  nikad  se  mene  ne  pita Mršti se 

Kako  sam  ja  tu  totalni  noob  i  doista  se  ne  razumijem  u  bicikle  imam  doma  BMX  free  style  koji  sam  također  dobio  na  poklon  (oce  ga  mozda  neko  kupit) stoji mi u stanu i doista nicemu ne sluzi vozio sam se svega par puta na njemu sad cu dobit još jedan ukras u sobu koji necu korsiti.

Osim  još  jedog  sranja  više  kad  cistim  prašinu  FFS.

Stari  mi  dolazi  za  vikend  petak  ili  subota  ne  znam  tocno.

Reko  mi  je  da  mu  kazem  koji  bickli  da  mi  kupi  do  2100€ 

Problem  je  taj  da  niti  ne  znam  neki  ducan  u  Njemackoj  sa  bicklima  niti  se  razumijem  u  to  niti  na šta  da  pazim  ukratko  pojma  nemam.

Dakle  neki  uvjeti  su  da  cijena  ne  prelazi  preko  2100€  da  je  dobavljiv  u  Njemackoj  i  po  mogucnosti  da  je  ducan što  dalje  od  Frankfurta/Stuttgarta  tako  da se moj stari još naputuje do tog bicikla.

Eh  da  ako  mu  ne  kazem  tocno  koji  model  zelim  dobit  cu  neki  koji  je  on  našo  u  prvom  ducanu  u  koji  je  ušo  i  cijenom  oko  2050€...

Zahvalan  sam  na  bilo kakvoj  pomoci Osmijeh

EDIT:  Luxx  daj  prebaci  temu  pod  sport  auti  itd..  htio  sam  postat  u  dobri  podforum  ali  ne  znam  kaj  je  bilo Smijeh   tnx

HaHaHaHaHa dobre pare 2100 eura mozes uzeti SUZUKI DR650 za te pare idi isci motor ili auto sta ce ti biciklo a ako neceje uzet reci nisam divljak ha ja

17 godina
neaktivan
CAPETAN PRICE kaže...

HaHaHaHaHa dobre pare 2100 eura mozes uzeti SUZUKI DR650 za te pare idi isci motor ili auto sta ce ti biciklo a ako neceje uzet reci nisam divljak ha ja

Gledaj, bicikli nisu samo da se vozaš i praviš faca. To je i hobi i sport. Draže mi je uložit 10k kuna u neko dobro biciklo nego u bilo šta drugo(sem PC komponenata). Auto mi je svjedno kakvo je, nek vozi (al ipak volim da je lijep), glupost mi je uzimat auto 300km/h sa motorom v12 i sl., motor mi nije uopće potreban jer to mi je jedan od glupljih izuma. Jedini motor koji je dobar je Tomos 50 kubika, da možeš do trgovine i nazad ako ti je malo udaljenija trgovina.

Najveći hobi mi je računarstvo, a drugi hobi koji me tjera vani su bicikla, te tako održavam djelomično i zdrav život.

U motoru nikad nećeš biti u plusu:

cijena motora - cijena goriva + dodatni kilogrami = fail

Jesam moćan PUNIM
16 godina
protjeran
maniak kaže...
CAPETAN PRICE kaže...

Gledaj, bicikli nisu samo da se vozaš i praviš faca. To je i hobi i sport. Draže mi je uložit 10k kuna u neko dobro biciklo nego u bilo šta drugo(sem PC komponenata). Auto mi je svjedno kakvo je, nek vozi (al ipak volim da je lijep), glupost mi je uzimat auto 300km/h sa motorom v12 i sl., motor mi nije uopće potreban jer to mi je jedan od glupljih izuma. Jedini motor koji je dobar je Tomos 50 kubika, da možeš do trgovine i nazad ako ti je malo udaljenija trgovina.

Najveći hobi mi je računarstvo, a drugi hobi koji me tjera vani su bicikla, te tako održavam djelomično i zdrav život.

U motoru nikad nećeš biti u plusu:

cijena motora - cijena goriva + dodatni kilogrami = fail

Po meni veci je uzitak ovo pa vidi

i vidi nekog biciklista i usporedi :DDD motor nije da se pravis faca kak ga ja koristim za tzv rekreaciju sta fali malo se provozat otic u radnju malo na kop(offroad sa kroserom :)) pa vidi da motor nije faca to je prevozno sredstvo bolje od bicikla.al ne od auta naravno

TONY
15 godina
neaktivan

Poštovani članovi ovog foruma.

Što mislite o ovom bike-u http://www.ciklus.hr/katalog/view/1109/ ? laik sam u biciklizmu, prije sam vozio limex i bio mi je dobar za do do treninga i nazad izdržao je čak 4 godine   ali to je bilo davno.

Našao sam ovaj author stratos. Mislim da je dobar za ono što meni trenutno triba, malo cesta malo makadama ali ništa ne prezahtjevno. Naručio bi ga iz Zagreba  pa imam još jedno pitanje- ukoliko budem imao nekakvih problema s bikeom dali ga pod garancijom mogu dati bilo kojem ovlaštenom serviseru na servis ili je kod bikeova praksa da ga moram dati na servis tamo di sam ga kupio.

15 godina
neaktivan
koji bicikl kupit? trek 6000 ili fuji tahoe comp ili nešto deseto u tom rangu
15 godina
protjeran
Koju velicinu rame za covijeka od 190 cm.jel ta velicina u inchima,a udaljenost je od sica do pedala(sic nije podignut,do fiksnog dijela)?
Zasto se teme o thompsonu brise a teme tipa "pc-mac" ne?
15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
Koju velicinu rame za covijeka od 190 cm.jel ta velicina u inchima,a udaljenost je od sica do pedala(sic nije podignut,do fiksnog dijela)?

Eto ti tablica, valjda će ti pomoć: http://bicycling.about.com/od/howtoride/a/MTB_sizing.htm

A uvijek možeš u bike shopu pitat, a i probat koji ti najbolje paše

17 godina
neaktivan

Svima koji kupuju MTB bajk (kao što u našim brdskim krajevima i biva), evo dijagram:

Dijagram Dijagram
Posjetite moju web stranicu: www.djchof.com
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.6.2010 22:36 (Creative).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice