Fiat Stilo zaključana tema

poruka: 75
|
čitano: 29.072
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

ma znam ... samo sam imao potrebu da iznesem tu zanimljivu dogodovštinu {#}

15 godina
Re: Fiat Stilo
Doxy_CRO kaže...

Koji motor?

Fiat ko Fiat...ako imaš izbora, preskoči ga, ako ga baš želiš, kupi dizela, jer benzinac će ti džep pojest. Govorim iz iskustva.

Doxy_CRO kaže...

Ako želiš obiteljski, jeftiniji, koji se ne kvari, ako i ode nekaj da je jeftino za popraviti, minimalna potrošnja...idi na neku Kiu, bilo koju, nemožeš fulati.

Doxy_CRO kaže...

Kia je među najeftinijima za održavanje. Moja ima skoro 200 000km, ni pipnul nisam u nju.

- Fiat je najbolja ,kupovina za polovnjaka.... jeftiniji dijelovi i održavanje, a ako gledamo kvarove na količinu auta onda su oni svi tu negdje (ovisi koje si sreće ,kakvog kupiš). Što se tiče dizela, obavezno izbjegavati, skupi su za održavanje i u slučaju kvara, a danas je cijena dizela i veća nego benzina. Ako uzmeš Stila obavezno 1,6 motor jer je auto dosta težak za manje motore. Iskustvo ?????????? mislim da ti nije neko.

Kia kao polovni, ha ,kia do prije dvije godine nije imala dobar auto, tek kad su napravili Ceed podigli su i kvalitetu. Znači to su samo novi modeli, poslje Ceed-a, Sportage, Rio i Picanto. Nemoj druge ni spominjati ,jer su u rangu sa Yugom (Shuma ,Pride....). Potrošnja..... stari modeli troše-ovisi o motoru..

Održavanje- ovisi o tebi , ako ćeš u ovlaštenom servisu održavati auto onda će te i koštati , a privatno sve ovisi kolko skupog a dobrog mehaničara nađeš.

ZAKLJUČAK :Sve ovisi kakve si sreće na kakvo auto naletiš, a što se tiče Fiata......... Dobra kupnja

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 9:56 (bodija).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

ma znam ... samo sam imao potrebu da iznesem tu zanimljivu dogodovštinu {#}

Ja bi trebao u Zubak isto, malo sam ga izgrebao pa da mi zamute original boju, iz kompjutera da izvuku, strah me i otići to tražiti, koliko bi me uopće cepnuli pojma nemam, ne treba mi puno boje, dec,dva. Samo da to zakitam po autu malo sa kistom lagano i kasnije poliram..

Uh, Fiat, mama mi vozi Mareu 00 godište, auto nikakav kvar nije imao u 12g osim potrošnih sitnica i sad joj preskočio zupčasti nema dugo, polomio pola motora, 1000 eura stari iskeljio, a auto vrijedi 2 plafon, i to sam puno rekao. Mogli smo tako nešto i očekivati da je trebalo remen mijenjati već na 50 000, no riskiralo se i evo, 64 000km i sve polomio unutra.

Kaže mama odjednom auto samo stao, usred grada, mrtav mrtav. Mislim da je stari iskeljio dva puta po 3000kn, ma okruglo 1000 eura sigurno sa rukama uključenim, rastavljali su cijeli motor.

1.6SX je, 103ks, motor odličan, ide također vrlo dobro, unutrašnjost očuvana, ipak je žena vozila, limarija odlična ali zupčasti, pazite se.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:00 (thedream).
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

@bodija

slažem se sa svime osim sa onim.. Fiat, dobra kupnja..

Zanimljivo je ona dva frenda su imali isti argument.. sve je to isti k, ali za fiata su jeftini dijelovi :) dok ne kreneš na mjesečnoj bazi popravljati svašta nešto..

@thedream

ma hebote par ogrebotina.. mene je to prestalo uzbuđivati.. radim pokraj doma zdravlja i mislim da ti ne moram opisivati na šta mi auto liči..

svaki dan nova ogrebotina ili trag vrata ili neš..

evo baš prekjučer je neko malo krivo rikvercovao i udubio mi blatobran sa vozačke strane.. oči bi mu iskopao da zna tko je (mislim da je netko od susjeda), ali na žalost nije ostao nikakav trag boje na mom autu {#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:01 (nine).
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

@nine, mah, i to što kažeš zalijepiti ću naljepnicu na ogrebotinu, dinamo ili nešto {#}{#} pa s tim na more..

Cemetary gates
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

ma samo zaštiti da ne hrđa ako je dublje. vjeruj mi poludit ćeš ako polakiraš nešto i popraviš, a za dva dana se pojavi nova ogrebotina.

ako je baš komplet izheban i izgreban onda radije komplet napraviti kako treba i bok.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:05 (nine).
15 godina
neaktivan
nine kaže...

ma samo zaštiti da ne hrđa ako je dublje. vjeruj mi poludit ćeš ako polakiraš nešto i popraviš, a za dva dana se pojavi nova ogrebotina.

ako je baš komplet izheban i izgreban onda radije komplet napraviti kako treba i bok.

A pričaj mi, iskeljio sam 150 eura za novi blatobran prednji nakon što sam ispeglao jednu žensku (sreća i Bog nisam si kiler razvalio i motor pomaknuo / syebao mogao bi prodati auto), i za 10 dana cca. ma maksimum 10 dana me pogodio frajer, u rikverc išao parkirati, srećom ni mene nije bilo, cijeli prednji blatobran strana volana mi je pokosio, poderao, ono, što reći.

Zadnji sam isto radio nema godinu dana, čekam da me netko spzdi da mogu opet..klasika.

Prednji ću morati na proljeće, ma neće hrđati to je plastika / legura sve naprijed kod Audija, Golfa4, Seata itd. te klase, nije lim, samo glupo izgleda, skinuo mi je površinski sloj, foliju srebrnu cca. 2cm, sad je crno {#}

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:11 (thedream).
14 godina
Fiat Stilo

Nije mi bio cilj da otvaram temu da bi se ovdje prepirali koji je auto bolji-koji ne!

Znam ja da je Fiat kao marka li-la,ima boljih,ali me je opcenito Fiat kao marka ugodno iznenadio.

Nije tako kvarljiv,koliko ga ljudi pljuju.Sve je stvar u tome kako ces ga ti voziti i odrzavati.Velika prednost mu je

jeftinoca djelova i veliki izbor istih!

Svaki Fiat je udoban za voziti(u skladu sa njegovim godinama),živahan i mali potrosac(izuzev Brava...)

Ruku na srce,plastika je jeftina i sve to skripi pogotovo zimi,ali opet plastika mu je daleko kvalitetnija od Skode!

Zato mi je prirastao srcu i stoga sam ovu temu pokrenuo da bi se informirao o Stilu,o kojemu malo znam!

Radio sam kod mehanicara,pa dovoljno znam o automobilima,tako da vucem svoja vlastita iskustva,o svakome pojedinom automobilu.

Imao sam priliku sjesti u novu  1.9 TDI Fabiju i bio sam razocaran sa upravo tom plastikom,koja je toliko skripala za poluditi-susjed ima Octaviu

kojoj je plastika na kontrolnoj tabli zbog sunca nakon 5 g pukla-sestra ima Fabiju benzinjaru kojoj se dizne non stop cepe i curi ulje na sve strane

iako uredno servisira auto!

Ford-kao Ford je ok marka,ali nemozes ga sam popravljati,jer zahtjeva dosta specijalnog alata,time nije moj izbor,jer dosta toga znam

i sam popraviti!

Mogao bih ja toga nabrajati u nedogled,za svaku marku automobila koju sam susreo i imao priliku isprobati,no to su moja nekakva iskustva

STO NIKAKO NISU PRAVILO!

15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

sve je to kako te pogodi.. generalno mislim da bi bolje sa održavanjem prošao sa škodom nego sa fiatom..

meni dva ujaka imaju octavije, i mogu reći da su zahvalni auti.

opet stvar osobnih preferenci, pogleda i iskustava..

ja osobno nebi kupio ništa od navedenog, jer me potrošnja ne hebe toliko, nemam ženu, djecu itd pa ne patim na prostor, i preferiram jače benzinske motore japanskih proizvođača.

@thedream ma kupi srebrni marker i potegni jednu crtu.. problem solved hahaha

ili se odluči fino kao ja na proljeće kompletni rewamp lima.. ja sam već dogovorio komplet lakiranje za 3k kn + 500kn komora. s time da ja imam perla crnu boju

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:28 (nine).
13 godina
protjeran
Fiat Stilo

Slabo ti iskustvo.

Radio kod mehaničara ne znači da si mehaničar, i da se razumiješ. "Radio sam u Dinamu", al to ne znači da znam igrat nogomet lol.

Ford nikad nebi došao u obzir, skupi idjelovi, fiat je više u automehaničarskoj radnji i na benznskoj nego na cesti. Kia je od sredine devedesetih poznata po NAJMANJOJ kvarljivosti i potrošnji.

SLABO se razumiješ ako tvrdiš da su se digli tek prije 2 godine. Shuma i dalje dere svakog "Punta i Mareu". Da ne spominjem Sephiu s 1.5 motorom.

Da kupuješ auto, tražio bi savjet u auto-moto klubu il na nekom takvom forumu, ili otišo do svojeg mehaničara i porazgovarao se, prošetao malo po nekom sajmu auta ko Jakuševac i iz prve ruke videl kaj se nudi za koju lovu.

Nemoj me krivo shvatit, al ovo je trol tema. Po postovima djeluješ ko da neznaš kaj bi.

15 godina
neaktivan
Doxy_CRO kaže...

Slabo ti iskustvo.

Radio kod mehaničara ne znači da si mehaničar, i da se razumiješ. "Radio sam u Dinamu", al to ne znači da znam igrat nogomet lol.

Ford nikad nebi došao u obzir, skupi idjelovi, fiat je više u automehaničarskoj radnji i na benznskoj nego na cesti. Kia je od sredine devedesetih poznata po NAJMANJOJ kvarljivosti i potrošnji.

SLABO se razumiješ ako tvrdiš da su se digli tek prije 2 godine. Shuma i dalje dere svakog "Punta i Mareu". Da ne spominjem Sephiu s 1.5 motorom.

Da kupuješ auto, tražio bi savjet u auto-moto klubu il na nekom takvom forumu, ili otišo do svojeg mehaničara i porazgovarao se, prošetao malo po nekom sajmu auta ko Jakuševac i iz prve ruke videl kaj se nudi za koju lovu.

Nemoj me krivo shvatit, al ovo je trol tema. Po postovima djeluješ ko da neznaš kaj bi.

LOL {#} ovo tvoja recenzija? Dere po čemu? Tromiji motor, unutrašnjost jednako spartanska i nekvalitetna, s tim da je kontrolni displej na marei 10x ugodniji od onoga kod Kie, potrošnja ulja na strani Fiata, goriva također 1.6SX 103ks 7-8 litara kombinirano troši, ne znam o čemu pričaš iskreno s tim Kiama, ili čisto vlastito pozitivno iskustvo prezentiraš kao pravilo i pričaš onda o trolanju.

Pa tako može nine, mogu ja, možemo svi napisati da je super upravo taj auto kojeg vozimo a zapravo je kramp.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:34 (thedream).
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

kia je sredinom 90tih koristila mazdine motore. nuff said

da dodam komentar na shumu.. frend na poslu ima shumu, nikada problema sa motorom.. osim činjenice da auto ima pun k kila (ne znam točno toliko), i samo 80ks-a.. što rezultira većom potrošnjom od moje honde lol od 130+ ks

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:34 (nine).
13 godina
protjeran
nine kaže...

kia je sredinom 90tih koristila mazdine motore. nuff said

Upravo to.

Vozim Sephiu iz 98'. Motor iz Mazde 323F u njoj, auto leti, troši ko upaljač. NIKAD NIŠTA da bi otišlo na njemu. Jedino mijenjam gume xD. Auto je prostran, udoban, štedljiv, vuče za svojih 80KS ko da ima duplo više (japanske šeme {#}).

Stari ima Fiata, imao sam službene aute Fiat Punto, Fiat Doblo, benzince i dizele, i navozikao se stvarno previše tih gluposti tako da ZNAM O ČEMU PRIČAM. 

Ovakva hatchbak verzija, ne one dugačke.

Istina da je Shuma teška ko tenk, ali kad već držimo se Fiata...sjetimo se Maree i njene kilaže.

A shume npr. imaš s jačim motorima.

@nine, nadmaši mojih 6 litara potrošnje :D

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:36 (Doxy_CRO).
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

A Maree nema sa jačim motorima, imaš 1.6, 1.8, imaš2.0 HLX modele, o čemu ti opet te pitam? Pa ovaj 2.0 je raketa spram bilo koje Kie o kojoj govoriš, što ti je.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:43 (thedream).
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

@Doxy_CRO nadmaši ti mojih 9-12 uz luđačku vožnju {#}

a ono sa koliko dobro ide je stvar standarda.. sumnjam da bi rekao da 80 konja ide, kad meni ni mojih 130+ ne ide dovoljno {#}

13 godina
protjeran
Fiat Stilo

LoL nine, istina, u startu nebi se baš proveselio, sve do treće brzine ak oćeš ganjati imaš osjećaj ko da si u mlažnjaku, stvarno smeće vuče, nedostatak konja se osjeti kad bacim u četvrtu, onda nema šusa. Al u drugoj do 90km/h povuče dok kažeš keks.

A Maree sam se isto isprobal...1.8 motor mislim da je bio. TROMO SMEĆE, samo to bum rekel.

A 2.0 ... UŽIVAJ s time.

Realno, nemaš se gdje niti povesti, em kaj ima murjaka, em kaj su nono stop rupetine po cestama, tam di ih nema tam su nekakvi radovi...na autoputu od 3 vožnje, na 2 susretnem presretača i sl.

Ono kaj ide autora, OSTAVI SE FORUMA, idi na SAJAM u nedjelju i baci oko. Povedi s sobom nekog ko se RAZUMIJE u aute, a ne u mudrovanje.

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 10:43 (Doxy_CRO).
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

no comment na ono sa startom {#}

17 godina
Fiat Stilo

Za Kie nemogu pričat jer ih nisam vozio...

Što se Škode tiče, istina da su auti pouzdani i jeftini za održavanje, al kak je neko reko, gadni su u 3 pm svi od reda...

Audi bi bio dobar izbor, al sumnjam da se bi našao neki u OK stanju u tom cjenovnom rangu...

Ja talijane vozim unatrag 10 godina i prezadovoljan sam sa svakim od njih... Prvo je bila Fiat Tempra sa 1.6 motorom, u 5 godina 120 000 km bez ijednog kvara, kad smo kupili auto ( sa 150 000 km) napravili smo veliki servis, od onda do dana kad smo prodali auto mijenjali smo samo ulje i filetere, potrošnja je bila između 8 i 9 litara (auto je bio 1992 godina)

Nakon toga smo kupili Alfu 156, nije bilo nekih problema, isti postupak ko i sa Temprom, kod kupnje veliki servis, od onda samo ulje i filteri, redovno održavanje, s vremenom sam sredio ovjes (na 17" felgama je auto). Prvo je bio 1.6 motor nutra sa 120 konja, u 70 000 km nije bilo nikakvih problema s motorom, u 4 mjesecu sam 2.0 ugradio, od onda ima oko 12 000 km, isto bez ikakvih problema...

Imao sam i Alfu 145 QV (najjača verzija auta sa ful opremom i 155 konja), ugrađen je bio plin u auto, s tim autom sam se vozio na posao jedno vrijeme... Kupio sam auto sa 180 000 km, u dvije godine napravio oko 50 000 km bez većih kvarova, samo redovno održavanje...

Tolko o mušićavosti Alfi i talijana...

PC RULES!!!
17 godina
Fiat Stilo

Daavno imao fiata Tipa. Nikad vise. Svaki put kad bi pala kisa smocila bi mi se elektrika i auto bi osta na cesti. Stavljao silikonske kabele za svjecice, mijenjao bobinu, razvodnu kapu, prskao sa hydroskopnim sprejem, nista nije pomagalo. Uzas.

Computer games do not affect kids: I mean if Pacman affected us as kids we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills while listening to repetitive electronic music!
15 godina
Vozio stila od frenda 1.9 jtd dojam je dosta dobar meni se nesvida izgled verzije sa 5 vrata osobno a verzije sa 3 mi nisu zanimljive! Pogledaj hyundai accent u tom cijenovnom rangu dosta su hvaljeni ja sam vozio stariju verziju 2000. Godiste i za te pare je stvarno bio best buy sad pogledaj novija godista mozes dobiti dobar model! Od skode gledaj samo octavie posto fabia tog cijenovnog ranga ima zastarjeli motor koji previse guta benzina! Golfa iv i slicno zaboravi posto nemozes dobiti dobar to jest mozes ali 1.4 motor u golfu je preslab i trosi previse...opel vectra je isto dobar izbor samo gledaj da uzmes redizajn verziju gdje su vece boljke ispravljene kao hrda lima i slicno astra nije los izbor ali klasu ispod vectre! Opcenito preskoci sve aute koji imaju bilo kakav tuning posto su vjerovatno izganjani i previse i gledaj da je prva boja na njemu ako je moguce!
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

Jedan forum, a toliko stručnjaka. {#} I da, doxy ti je dobro rekao iako se ni u čemu ne slažem s njim, ali Bože moj {#}, odi na sajam, kakav forum. Možeš eventualno dobiti 10 modela što da pogledaš, ali konkretno, uživo je nešto posve deseto, a probna vožnja često nešto pedeseto spram razgovora.

Uostalom ako se ne varam i imaš dobih 6,7 modela za pogledati od Kie do Audija, pa biraj.

A pogledaj auto za tu lovu. 316, pa o čemu mi pričamo, fenomenalno..

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 11:54 (thedream).
14 godina
Doxy_CRO kaže...

Slabo ti iskustvo.

Nisam niti rekao da sam mehanicar,ali dosta toga znam!

Rekoh,da je to stvar MOGA UKUSA,ne pravilo!

Heboga ti,kako ne mozes shvatiti da ja zelim Fiata Stila,svida mi se taj auto,prvenstveno po izgledu.

Sami naziv teme jasno upucuje o cemu se radi i sta me zanima,vidim da tema ode u offtopic i da postaje trolovska,

sto mi nije cilj,zanima me misljenje o Stilu i to je to!

Necu Kiu,Daewoo,Citroena,Forda,Mercedesa,hocu Fiata,zasto je to tako tesko za shvatiti?

Stara narodna:Svaka budala ima svoje veselje!

15 godina
neaktivan
Fiat Stilo
Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 12:11 (thedream).
13 godina
protjeran
Fiat Stilo

LoL, BMW, i to 12 godina star...baš krasno. 

Gle, ak si zapel za njega na prvom mjestu, onda uzmi Stila, zapeo si za Fiata, tak si mogel i na početku reć, i tražiti samo mišljenja i iskustva onih koji su vozili/imali jednog kod sebe.

Ono kaj sam ti na početku rekel, uzmi dizela Stila ako želiš se ko čovjek voziti. 1.9 JTD, jedino talijansko kaj valja.

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-stilo-1.9-jtd-oglas-3157626

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-stilo-1.9-jtd-oglas-3191236

http://www.njuskalo.hr/auti/fiat-stilo-1.9-jtd-oglas-158137  ide i za jeftinije

Ja da sad idem kupovat nekaj rabljeno, išel bi najradije ovak nekaj.

http://www.njuskalo.hr/auti/mazda-6-sport-cd-136-te-kao-nov-zamjena-oglas-4064534

Ovo je dragulj po koji bi se isplatilo ići dolje u tovarluk.

15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

12 je ništa za taj auto, realnost, pokažem ti ja svoj Audi pa mu ti nađi da je 2000.g od limarije, motora, unutrašnjosti, siceva itd. Nemoj pričati napamet.

Inače za 1000e više od te Mazde imaš 320d BMW-a na Hreliću, tek toliko. Ista godina (cca. kraj 2002), manje od 150tkm. Oko 7500 je frajer tražio, nije regan bio koliko se sjećam auto..

Ne znam čemu trolanje i pričanje napamet, tema je ionako nešto deseto - Fiat Stilo piše, a ti vozi što god ti srce poželi počevši sa Kiom s kojom si zadovoljan.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 12:23 (thedream).
17 godina
Fiat Stilo

Baš to, nađi nekog dobrog dizela i nebudeš pogriješio...

Malo su dizeli skuplji pa možda nebudeš našo auto za te pare, ali mislim da ni sa 1.6 benzincem nebudeš pogriješio...

Meni je 1.6 TS (120 konja) u Alfi trošio oko 8 litara, tak da ni ovaj nebi trebao više trošit...

PC RULES!!!
15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

Delete

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 13:57 (Praetorian1).
13 godina
protjeran
Praetorian1 kaže...

Evo malo slika od mog auta.

zašto?

15 godina
neaktivan
Fiat Stilo

Delete

F.C. LIVERPOOL, F.C. CHELSEA, F.C. JUVENTUS
Poruka je uređivana zadnji put čet 8.12.2011 13:57 (Praetorian1).
17 godina
neaktivan
bodija kaže...

. Nemoj druge ni spominjati ,jer su u rangu sa Yugom (Shuma ,Pride....). Potrošnja..... stari modeli troše-ovisi o motoru..

S Shumom koja je, kako kažeš (iz svoga valjda velikog iskustva) u rangu s Yugom imam osobno iskustvo od 11 godina. Dakle, 11 godina je taj auto u mojoj obitelji. Prvi auto kojeg sam vozio i za sada jedini auto kojeg vozim. Mene bi zanimalo iz koje si ti rupe izvadio tu ideju da je taj auto u rangu s tim modelom Zastave? Jesi li vozio Yugo? Jesi li vozio Shumu? Kakvog iskustva imaš s ta dva auta pa da ih uspoređuješ?

Evo par slika Shume/Spectre, pa ih slobodno usporedi s Yugom.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice