Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.528.913
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Auti - ultimativna tema

Kakva su vam iskustva sa crnilom za gume ?

Treba mi nesto dugotrajnije, ovo sad kaj imam je neki "fu man chu" i ak sunce je malo jace kak danas - ko da se osusi...

Truth in engineering.
15 godina
Re: Auti - ultimativna tema
Batista kaže...

Treba mi nesto dugotrajnije, ovo sad kaj imam je neki "fu man chu" i ak sunce je malo jace kak danas - ko da se osusi...

Ja koristim sonaxovo, mislim da imaš u kauflandu, ktcu i ko zna jos gdje. Sprej, sivo pakiranje. Ja zadovoljan.

16 godina
Batista kaže...

Tokic 20 kn "crnilo za gume" se zove.. U bocici. Zapravo je cisti glicerin koji odrzava gumu vitalnom ( navlaci na sebe vlagu ). Kada ga cistog nanesem bez razrjedivanja traje par dana po suncu.Boca traje cca 10 pranja ako svaki put naneses.

Inace jedino glicerin koristim jer mi je bitan da odrzava gumu 'vitalnom' tj navlaci na sebe vlagu pa se nece s vremenom dogoditi ispucalost i slicno jer sunce direktno pici u bocnicu gume tako da mi je to super a veliki + sto lijepo izgleda crnija guma jel...

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
13 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Jeste pričali o parkiranju čačkaja? 

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
15 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Sigurno iznad mog ranga...Zanima me vaše mišljenje o Polu...Dali se isplati dati 3500-4000 za takvo auto 2006 ili 2007 godište...Kakva je kvaliteta kod njih...Svi govore drugačije...

Praktički u ovom rangu sam osuđen na Ford Focus,Polo,francuza tipa 308 star 15 godina ili neki golf 4 star također toliko...

Pa ja sam sebi uzeo Ford Focus 1.6TDCi za nešto veće novce od toga, no doduše auto je imalo određene greške pa je radi toga spuštena cijena s inicijalnih 5300.

U njemu sam prošao nekih 5t kilometara, auto je čisto ok. Održavanje je smiješno ( remen + vodena pumpa + španeri = 1000kn ), mali servis izađe ispod 400kn.

Turbine su mu relativno jeftine, mogu se naći unutar 1600kn reparirane ako bude potrebe, zapravo dijelovi nisu previše skupi s obzirom koliko je taj motor korišten danas ( 1.6HDi).

Bitno je da se prijašnji vlasnik držao servisnih intervala, jer taj problem s naslagama u karteru ulja zna biti gadan. Ako se i odlučiš na to, odmah na prvom malom servisu neka ti i očiste karter ulja.

No voziš ga kao svakog turbo dizela, ne ideš na visoke okretaje dok se ne ugrije motor ( dok ulje ne podmaže sve vitalne dijelove ), ne gasiš ga odmah nego ga pustiš da malo radi u leru i slično, pa

će trajati. Zapravo, pravilno održavanje i svaki će motor trajati.

4k eura nije baš bajan budžet, no vjerujem da se može pronaći Megane Mk2 1.5dCi za te novce, no obavezno gledaj novije modele pošto su ispravljene greške s diznama, samo nisam siguran od kojeg je

to godišta...

EUNE: 321Zdravko
15 godina
ja111 kaže...

I opet, i ovaj unutar crta. Ok, na crti, ali pogledaj auto pokraj, stoji jednako tako na svojoj crti. 

15 godina
Boixus Nois PS kaže...

Evo neki ljudi su me odogovrili od Pola...

Za 4000 eura mi preporučaju nekog Forda...Kakavi su francuzi za te novce?

A što se tiče Ford Focusa koliko košta onakav sličan kao što kolega ima (slika sa benzinske)...?

za tu cijenu dobijes mog C4...i ispod te cijene

17 godina
ja111 kaže...

Nepotrebno dramatiziranje

13 godina
neaktivan
mystik kaže...

I opet, i ovaj unutar crta. Ok, na crti, ali pogledaj auto pokraj, stoji jednako tako na svojoj crti. 

Sve mi je jasno, sharan je izazvao reakciju parkiranjem na crtu pa se i ovaj tako sparkirao, na slici se možda ne vidi, ali gabariti su mu debelo u drugom mjestu, no nije ni bitno. Parking je bio prazan i samo sam iz zezancije išao slikati pošto sam vidio kolika je bila nepotrebna rasprava

doktor1 kaže...

Nepotrebno dramatiziranje

Ne dramatiziram, zato sam i stavio onog smajlica kaj se smije

It takes only a blink of an eye for the perfect ride to become undone. // When sex was safe and motor racing dangerous. // WRC is for boys, Group B was for men.
14 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

ekipa ima li netko astru j-k sa 1.6 turbo motorom?

xfact
15 godina
neaktivan
mystik kaže...

Sad ću ja uletiti i opet biti pametan.
A pogledaj auto na desnom rubu slike. Nije Smart, a opet nije na crti. Može se, ali neće. Je, šaran je kriv, ali kaškaj je mogao otići negdje drugdje, a ne pratiti primjer.

Što bi bilo da se netko posere na cestu, pa netko za njim, pa kad svi počnu slijediti, po pločnicima bude govana do koljena... Prvo govno malo kome smeta, ali kad ih se skupi puno na hrpu, nastane problem.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Bila bih Indija

15 godina
neaktivan
chutac kaže...

... ali kaškaj je mogao otići negdje drugdje, a ne pratiti primjer.

ali bi onda morao hodati jedno 5-10m dalje.. 

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
16 godina
Auti - ultimativna tema

Hodati je zdravo 

15 godina
neaktivan
nine kaže...

ali bi onda morao hodati jedno 5-10m dalje.. 

Ja uvijek parkiram na sam rub parkinga ili ako sam u garaži, onda u neosvijetljeni dio 

Niti će me tko ogrebati, ni zagraditi, kao da imam privatni parking.

Bacite oko i strpite se do 30.-e sekunde :)

15 godina
neaktivan
chutac kaže...
 Ja uvijek parkiram na sam rub parkinga ili ako sam u garaži, onda u neosvijetljeni dio 

Niti će me tko ogrebati, ni zagraditi, kao da imam privatni parking.

Bacite oko i strpite se do 30.-e sekunde :)

Šta ima na 30-otj sec? osim šta se lik u tikicu lufta sa otvorenim vratima

BTW: na početku videa ti je nešto slab taj vvt, tek kasnije je malo živnuo, nisi ga stiskao jer je hladan motor ili ? (jer na početku te je i tikić ostavio

Na Slavonskoj kod tiskare Vjesnik si nepropisno promijenio traku, mislim ne krivim te, nisi nikoga ugrozio, al zbog toga je između ostalog dash cam bezveze, jer snimka koju priložiš na sudu sadrži tuđi i tvoj prekršaj, mislim bilo bi zeznuto da se vidi taj prekršaj i da si imao sudar npr na Savskoj par metara dalje, taj tvoj prekršaj nebi imao veze sa sudarom, al bi bilo zeznuto priložit snimku kao dokaz u kojoj i ti sam radiš prekršaj

BTW2: da nisam vidio tvoju snimku, nebi imao pojma da Arena centar ima podzemni parking, bio sam valjda jednom tamo i izgubio se, samo u krug hodaš

(inaće rijetko idem tamo, jer imam bliže šoping centre sa istim trgovinama...)

OT:

Naletio danas na švabu hondaša, šta se dogodi kad dobiš klince, ostaješ na hondi, ali voziš turbo monovolumena

(Slabo se vidi sticker je auto+turbo=srćeko)

EDIT:
Kako su jeftine ove toyote, fakat odlićna jurilica za siću, šteta da ih nema više kod nas...

Samo šta je interjer grdi, nema doslovno nićeg, ravna plastika

LINK

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.8.2017 19:45 (1BIT).
16 godina
Auti - ultimativna tema

....

16 godina
doky01akablava kaže...

....

Sta planiras novi apgrejd u petaku?

Imam ti ja motor ako ti treba. Sta hos zupcasti te jeftinije ispadne 

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
15 godina
neaktivan
1BIT kaže..

Šta ima na 30-otj sec? osim šta se lik u tikicu lufta sa otvorenim vratima

BTW: na početku videa ti je nešto slab taj vvt, tek kasnije je malo živnuo, nisi ga stiskao jer je hladan motor ili ? (jer na početku te je i tikić ostavio

Na Slavonskoj kod tiskare Vjesnik si nepropisno promijenio traku, mislim ne krivim te, nisi nikoga ugrozio, al zbog toga je između ostalog dash cam bezveze, jer snimka koju priložiš na sudu sadrži tuđi i tvoj prekršaj, mislim bilo bi zeznuto da se vidi taj prekršaj i da si imao sudar npr na Savskoj par metara dalje, taj tvoj prekršaj nebi imao veze sa sudarom, al bi bilo zeznuto priložit snimku kao dokaz u kojoj i ti sam radiš prekršaj

BTW2: da nisam vidio tvoju snimku, nebi imao pojma da Arena centar ima podzemni parking, bio sam valjda jednom tamo i izgubio se, samo u krug hodaš

(inaće rijetko idem tamo, jer imam bliže šoping centre sa istim trgovinama...)

Na 30-oj se počnem micati 
Nije bio hladan, ali je bio tek upaljen nakon sat vremena stajanja pa sam bio nježniji. Inače ga uvijek 10-15 minuta nakon paljenja vozim penzionerski.

Sad, nisam iz ZG, tiskara Vjesnik, to je ono gdje sam otišao na tračnice i obišao kolonu?

Inače uvijek tražim podzemni parking da mi auto ne bude na suncu 

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.8.2017 11:49 (chutac).
15 godina
neaktivan
chutac kaže...
 Na 30-oj se počnem micati 

Nije bio hladan, ali je bio tek upaljen nakon sat vremena stajanja pa sam bio nježniji. Inače ga uvijek 10-15 minuta nakon paljenja vozim penzionerski.

Sad, nisam iz ZG, tiskara Vjesnik, to je ono gdje sam otišao na tračnice i obišao kolonu?

Inače uvijek tražim podzemni parking da mi auto ne bude na suncu 

Tiskara ti je ovaj svjetlo-tamno smeđi neboder, ko bajadera

na 1:36min videa mislim imaš ove stupiće koji ne dozovljavaju promjenu trake, ti si prošao sve te stupiće i na kraju promijenio traku, zahebo majstora stupića, ovo šta si otišao na traćnice smiješ jer se taj dio gleda isto kao zasebna traka, kako nema odvojene trake za lijeve skretaće, tu i ja obilazaim...

15 godina
neaktivan

Znam da se tamo smije, zato si me zbunio 

Ali kažem, nisam iz ZG, nisam pojma imao da moraš biti iza stupića da bi skrenuo lijevo. To znam da sam prekršio zakon, ali štaš 

16 godina
Fake_Alert kaže...
doky01akablava kaže...

....

Sta planiras novi apgrejd u petaku?

Imam ti ja motor ako ti treba. Sta hos zupcasti te jeftinije ispadne 

To je auto,stanes na odmaraliste i napravis veliki servis :D

12 godina
Auti - ultimativna tema

Kakva su vam iskustva sa lagerosom? Spremam se na sedmici napraviti veliki servis auto ima 4 i pol godine i mislim da je vrijeme.

trebam zamijeniti remene i sve sto ide uz to plus uljeza motor,svi filteri i zamijeniti cu ulje u getribi i ako ce jos nesto trebati po potrebi.

uf ceka me izdatak od cca 5 soma kuna.

PSN:Tomislav025
11 godina
protjeran
Hvala na linkanju onih auta ali nije to ono sto trazim...

Sta je sa Peugeot 307 ili 206?
1.6 hdi i 1.4 hdi iskustva?
This time next year we'll be millionaires
14 godina
omomomomoomm kaže...

Kakva su vam iskustva sa lagerosom? Spremam se na sedmici napraviti veliki servis auto ima 4 i pol godine i mislim da je vrijeme.

trebam zamijeniti remene i sve sto ide uz to plus uljeza motor,svi filteri i zamijeniti cu ulje u getribi i ako ce jos nesto trebati po potrebi.

Nisam nikad uzimao za auto, al jesam za skuter i usluga je bila vrhunska i cijene dobre. Zao mi je sto sad kad sam trebao stvari za popravit auto nakon nesrece su bili na godisnjem, al sljedeci put od njih uzimam.

Boixus Nois PS kaže...
Hvala na linkanju onih auta ali nije to ono sto trazim...

Sta je sa Peugeot 307 ili 206?
1.6 hdi i 1.4 hdi iskustva?

Ja imam Pug 206 i opcenito sam zadovoljan s autom, pouzdan i odvede me gdje trebam plus sto za te godine izgleda odlicno.

Medutim, ako se dobro sjecam tvoj budzet je oko 5t eura i za tu cifru nebi gledao 206icu, nego nesto novije.

16 godina
omomomomoomm kaže...

Anđelko lageros? Fantastican covjek. Puno se o razumije u prodaju dijelova i nije frik koji samo vidi stvari na kompu pa prodaje tako bez znanja.. Poslujem sa njim vec 2 godine i nabavlja mi dijelove za duju. 

Kupili od njega set kvacila i zamasnjak za G4 i objasnio mi je bas lijepo razliku izmedu Sasch i Valeo i luk zamasnjaka. Sasch ima 4 opruge na zamasnjaku. 2 za veca i 2 za manja opterecenja. Dok valeo ima samo 2 velike da sva opterecenja absorbira.. ima tog i ma vw forumu...

Na mobu sam neda mi se puno pisat.

Sve pohvale za covjeka.

13 godina
omomomomoomm kaže...

nemas frke sa Anđelkom, stvarno ljudina i pol, kod njega sam uzimao dijelove za veliki servis i jos neke dijelove za drugi auto i sve u redu, stvarno je dobricina

9 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Hey ekipa, 

Odlučio sam, to jest došlo je vrijeme da svog Grande Punta zamijenim novijim autom. Kako mi se sviđa moment kod dizelaša, i nakon vožnje u starijom 308, ne bi uzimao benzinca više. Kaj u rangu veličine Golfa uzeti od Francuza? Peugoet 308, Megane ili C4? Rabljeni naravno, godišta oko 2012. Budget je nekih 10k Eura plus minus. Godišnja kilometraža oko 10-20k km, no viiše prema 10 nego prema 20k.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice