Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.024
|
čitano: 16.529.751
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Auti - ultimativna tema
naPerk777 kaže...

Pozdrav ljudi, doslo vrijeme da kupim svoj prvi auto pa ako moze par preporuka jer dosad bas i nisam visio nesto po njuskalu i ostalim oglasnicima.

Raspolažem sa oko 100 milja (mogu se protegnut do nekih 120 ali bi radije da bude blize ovih 100k zajedno sa regom i osiguranjem ako je moguce).

Trazim neki hatchback, za do posla svaki dan i par puta mjesecno neke duze relacije po hravtskoj zbog posla. Najvise mi se svidjela nova mazda trojka i alfa romeo giulietta (serija od 2014. za oba).

Vise me privlaci alfa zbog dizajna i svega ali me strah tih famoznih kvaorva kod alfe i koliko toga je tu istina a koliko je prenapuhano da se alfe kvare?

Zahvaljujem :D

Evo ovako nesto mi se bas jako svidja :D

http://www.njuskalo.hr/auti/alfa-romeo-giulietta-2.0-jtdm-2-distinctive-2014-oglas-23271157

Fakat je lijepa, samo mrvicu zatamnit straznja svjetla i pizzicato.

Truth in engineering.
15 godina
neaktivan
naPerk777 kaže...

Takve mazde su dosle upravo u jedan salon, 20ak komada, 105 konja dizel oko 120k kuna. Godina dana stare sa 5-10t km,srednja oprema.

chutac kaže...

Ma francuzi me bas i ne privlace, bilo mi je i u opciji uzeti neki manji autic i ustedit novac na taj nacin ali sam rekao nek ide zivot pa bas i nebi francuza za prvi auto nego nesto u cemu cu uzivati a takva mi se bas cini alfa.

Nije 105 konja neka sreća u autu od 1300 kila. Kažeš da ćeš putovati par puta mjesečno, pronađi prijenosne omjere za svaki motor/mjenjač da vidiš koji bi najviše odgovarao takvom tipu vožnje. Uzmi u obzir i benzince, danas malo troše, a dizele ubijaju sve više i više. 2.0 benzinac od 120 konja je, po meni, idealan auto za trojku.

Kak te 308 može ne privlačiti? 

Uživat ćeš u Mazdi, vjeruj mi. Mazda ima vrhunske mjenjače i sportski štih. Ako sam ja 2.0 dizela u poslovnoj limuzini iz 2006. ganjao kao sportaša, onda znaš. A i u francuzima uživaš ako ti je zamisao uživanja tišina i udobnost  Da, to me sjetilo da je Mazda malkoc glasnija od konkurenata(iako je navodno od 2016. to sređeno).

Najbolje odi na test vožnju pa vidi.

Ne predaj se nikada osim kad moraš - Grunf
14 godina
Auti - ultimativna tema

Nije sređeno, bio sam na testnoj vožnji i po lošijim cestama para uši. Kod kupovine pripaziti na diskove jer vole crkavati na smiješno malim kilometražama uz to i lak je loš.

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.8.2017 23:06 (ivanzu).
15 godina
Auti - ultimativna tema

16 godina
ZeNGe_CRO-mt kaže...
doky01akablava kaže...

Posto imas Seata,ne znam kako ti se da zezati sa narucivanjem preko eBaya,dosta zna doci krepano pa imas natezanja sa povratnom postarinom itd.
Imas decka prodaje RNS 510 kopiju sa jamstvo za 1400 stariji model i 1600 kn noviji,canbus i sve dide mide ( usb,bluetooth,sd card,navigacija ).

jel taj RNS 510 paše u Audi A3 2007.godište?

Mislim da odgovara jer je to 2DIN radio od Golfa sestice,jel hoce bas verziju sa navigacijom ili moze radio sa usb bluetooth sd card i 6.5" touch screen ( RCD 330 Plus,ali ne rade tipke sa volana ako imas ili RCD 510 ako hoces tipke na volanu da rade ako imas ).
Mogu ti poslati linkove od tvrtke koja prodaje RCD 510 - 1020 KN sa kodom i RCD 330 plus za 1300 kn  ( 1 godina jamstva ) ili RNS 510 kopija za 1400 kn ( 6 mj jamstva,provjeren tip sa njuskala ).

Uz to,jedna napomena,Golf V/Passat i VW vozila do 10/2007. su imali problema sa canbus kontrolerom ( vuce bateriju kad je ugasen automobil ),rjesenje novi canbus od cca 300 kn i kodiranje ili fora sa osiguracima,eto cisto da napomenem,ali mislim da ti nemas problema.

15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Nije sređeno, bio sam na testnoj vožnji i po lošijim cestama para uši. Kod kupovine pripaziti na diskove jer vole crkavati na smješno malim kilometražama uz to i lak je loš.

A da, stavili su tanje diskove da štede na masi pa kraće traju. A kakva je buka na normalnom asfaltu i autocesti?

14 godina
Auti - ultimativna tema

Ne znam kako da ti opišem, buka po grubljem/oštrijem asfaltu je dosta glasna, jedino je tih kada se vozi na glatkom asfaltu.

17 godina
@1bit hvala. Budem si iskatiral nove kad se vratim u firmu s godišnjeg...
OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Auti - ultimativna tema

što se tiče buke u mazdi ona se najviše primjeti na grubljem asfaltu, za kočnice još moram vidjeti meni su zasada ok na 22k km, što se tiče potrošnjemeni se prosjek kreće od 6 do 7 L (2.0 88kW) uglavnom gradske vožnje, na otvorenoj cesti mi je najniža bila 4L i to je bila normalna vožnja do ograničenja, boja bi mogla biti malo deblja, do sada sam promjenio i lijevi i desni retrovizor jer su motorići riknuli i promjenio sam volan jer se počeo guliti na 15k km, osim ovih par sitnica ja sam super zadovoljan mazdom :)

12 godina
Auti - ultimativna tema

Super je ta mazda 3. kad sam kupovao glavna dvojba je bila golf7 ili mazda 3. uzeo sam golfa jer mi se vise svidao i djelovao mi je bolje sklopljen. za sad nisam pogrijesio auto nije imao ni jedan trzaj niti nenadani posjet servisu.  

pratim njusklao jer trebam zeni kupit auto do 5 mjeseca sljedece godine. Mazda 3 sa 120ks benzincem mi je glavni favorit za sad. gledam da ima maksimalno 50tkm i donekle ok opremu. znaci bar srednji paket. iako svida mi se i nova ibiza 1.0 115ks i to cu otici pogledati.

PSN:Tomislav025
15 godina
Auti - ultimativna tema

Ruku na srce, Mazda nikada nisu imali nešto extra dobro sklopljenu unutrašnjost. Bar što se tiče malo novijih modela.

Frendova Mazda 6 iz 2003. ima lošiju i tvrđu plastiku od mog 406. 

Sestra ima Mazdu 2 iz 2008. i to je sve puno tvrde plastike. Ne znam kakva je konkurencija, ali nije interijer nešto posebno. 

Doduše, nove trice i šestice mi odlično izgledaju. Pogotovo u onoj crvenoj boji. 

Ništa ne ostavljam nezavrš
15 godina
neaktivan
ivanzu kaže...

Ne znam kako da ti opišem, buka po grubljem/oštrijem asfaltu je dosta glasna, jedino je tih kada se vozi na glatkom asfaltu.

Mislim što je bučno. Na lošem asfaltu gume probijaju, ali na autocesti, kakvo je stanje s vjetrom i motorom?

fear619 kaže...

što se tiče buke u mazdi ona se najviše primjeti na grubljem asfaltu, za kočnice još moram vidjeti meni su zasada ok na 22k km, što se tiče potrošnjemeni se prosjek kreće od 6 do 7 L (2.0 88kW) uglavnom gradske vožnje, na otvorenoj cesti mi je najniža bila 4L i to je bila normalna vožnja do ograničenja, boja bi mogla biti malo deblja, do sada sam promjenio i lijevi i desni retrovizor jer su motorići riknuli i promjenio sam volan jer se počeo guliti na 15k km, osim ovih par sitnica ja sam super zadovoljan mazdom :)

Ne mali kvarovi. Tj. otišlo je ono što teško da odlazi. Pogotovo volan, nisam još sreo auto sa kožnim volanom da se guli, samo se uglanca.

Imam pitanje.

Kako otkriti koji nosač motora ima grešku? Trza mi auto kod dodavanja i otpuštanja gasa i trebali bi biti nosači motora u pitanju. Sad, tri su, dva 70 kuna, jedan 500. Kako otkriti koji je u pitanju?

14 godina
Auti - ultimativna tema

ne moraju biti nosaci motora,može biti i spona stabilizatora...nosac motora po broju šasije...

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
15 godina
neaktivan

Spona? Zar ne bi trebalo biti popraćeno lupanjem ako je ona?

Imam nosače, zanima me kako otkriti koji od ta tri je otišao.

14 godina

Gume se glasno cuju i vjetar u kabini, motor se cuje OK, znaci nije glasan. Nisam vozio po AC, nego oko 90 na brzoj cesti. 

Povuces rucnu, ubacis u prvu i onda polako pustas spojku i netko gleda na koju stranu motor skace i koji nosac je u losem stanju naspram drugih i eto.

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 13:59 (ivanzu).
15 godina
neaktivan

Ok, baš bih morao probati.

14 godina
chutac kaže...

Spona? Zar ne bi trebalo biti popraćeno lupanjem ako je ona?

Imam nosače, zanima me kako otkriti koji od ta tri je otišao.

da...da je spona malo bi ti i lupalo na cesti,ali i pri dodavanju gasa itd...nisam čitao kako treba,trza / lupa,nije bas isto.

Ako mozes doc vizualno do nosaca uzmi lampu i osvjetli i vidi jel ima ostecenja,obicno se sve vidi...ako ne moze vidjet,moras skinut dole...i s tim istim po novi...

SmellsLikeTeenSpirit [S3AL]
16 godina
Auti - ultimativna tema

Stavio sam prije 3000 km 225-45-17" gume sa 17" felgama i sad u zadnjih 200 km pri kocenju sa 120-130 kmh trese volan i to osjetno,kad sam stavio nije treslo.
Frend me uvjerava da su balans stange ili spone stabilizatora,da li je moguce samo da treba balansirati gume i da ce nestati ?

Felge nisu udarene,nisu varene,gume napumpane uredno,bez deformacija.

15 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

Tri su nosača. Jedan je gumeni i na dodir je guma hrapava. Pogledao sam na A3 i na Pandi i na istom nosaču(iznad suvozačevog kotača), guma je glatka. To je taj od 500 kuna.

Ima i jedan kao selen i on je nekad bio mastan, ali više nije(valjda je sve iscurilo ). A treći ću danas pogledati.

12 godina
ivanzu kaže...

Sumnjam, mozda na verziji od 110ks ali ona od 140ks je ista kao i ona jaca od 170ks.

https://www.torquecars.com/volkswagen/2-0-tdi-140-170-tuning.php

15 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Felge nisu udarene,nisu varene,gume napumpane uredno,bez deformacija.

da je do guma/felge treslo bi ti i dok se voziš, ne samo dok kočiš..

može biti i da je deformiran disk, ili nekaj drugo vezano za kočnice.. meni je jedno vrijeme treslo prije nego sam reparirao čeljusti.

the problem with my brain is the left side has nothing right in it, and the right side has nothing left in it.
15 godina
neaktivan
chutac kaže...

Imam pitanje.

Kako otkriti koji nosač motora ima grešku? Trza mi auto kod dodavanja i otpuštanja gasa i trebali bi biti nosači motora u pitanju. Sad, tri su, dva 70 kuna, jedan 500. Kako otkriti koji je u pitanju?

Pa šta se ne kuži sa koje strane lupa?

Moji kad su kupili swifta je lupao u prvoj i ponekad u drugoj prilikom naglijeg starta, lupao je baš kako kažeš prilikom dodavanja gasa, al se baš kužilo da je na desnoj strani, zamijenili oscilirajuće rame sa selenima lupa i dalje, potom zamijenili desni nosač motora i prestalo je lupat, ispalo je da je desni nosać imao lufta...

Uglavnom ako je nosać motora, trebao bi skužit jel lupa sa lijeve ili desne strane, nekako sumnjam da srednji kad prođe oće lupat, pošto lijevi i desni nose motor, a srednji samo stabilizira motor od vibracija, tako da kad ode sredji nosać motora, trebao bi osjetit veće vibracije, kad ode lijevi nosać trebalo bi lupat na lijevoj strani, kad ode desni trebalo bi lupat na desnoj strani, jel možeš skužit na kojoj strani ti lupa?

Također kad ode srednji nosać, sa rukom možeš drmat motor i to dosta...

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 18:06 (1BIT).
16 godina
1BIT kaže... 

Pa šta se ne kuži sa koje strane lupa?

Moji kad su kupili swifta je lupao u prvoj i ponekad u drugoj prilikom naglijeg starta, lupao je baš kako kažeš prilikom dodavanja gasa, al se baš kužilo da je na desnoj strani, zamijenili oscilirajuće rame sa selenima lupa i dalje, potom zamijenili desni nosač motora i prestalo je lupat, ispalo je da je desni nosać imao lufta...

Uglavnom ako je nosać motora, trebao bi skužit jel lupa sa lijeve ili desne strane, nekako sumnjam da srednji kad prođe oće lupat, pošto lijevi i desni nose motor, a srednji samo stabilizira motor od vibracija, tako da kad ode sredji nosać motora, trebao bi osjetit veće vibracije, kad ode lijevi nosać trebalo bi lupat na lijevoj strani, kad ode desni trebalo bi lupat na desnoj strani, jel možeš skužit na kojoj strani ti lupa?

Također kad ode srednji nosać, sa rukom možeš drmat motor i to dosta...

To je zato jer je radio zvucnu izolaciju auta, em je dodao tezinu em ne moze detektirati kvar 

15 godina
neaktivan

Niš se ne čuje, sve je tiho. Jedino se osjeti trzaj kad se vozi na vrh gasa(kad ga minimalno dodaš i otpustiš).

11 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Evo neki ljudi su me odogovrili od Pola...

Za 4000 eura mi preporučaju nekog Forda...Kakavi su francuzi za te novce?

A što se tiče Ford Focusa koliko košta onakav sličan kao što kolega ima (slika sa benzinske)...?

This time next year we'll be millionaires
12 godina
Boixus Nois PS kaže...

A što se tiče Ford Focusa koliko košta onakav sličan kao što kolega ima (slika sa benzinske)...?

ono je malo novija verzija, samim time i skuplja, a po njemu, mislim da je 1.8 motor nutra 

Battleog - 191silvinjo
16 godina
hahhaajaads kaže...
Boixus Nois PS kaže...

ono je malo novija verzija, samim time i skuplja, a po njemu, mislim da je 1.8 motor nutra 

Napisao je da je 1.6

9 godina
neaktivan
hahhaajaads kaže...
Boixus Nois PS kaže...

1.6 tdci 109 ks je unutra, kolko sam razgovaral s ljudima i po recenzijama s neta, onaj stariji 1.8 tdci je bolji, izdržljiviji. Ali isto kao sto je Marko napomenuo, 1.8 tdci naći u Focusu mk2 a da je u dobrom stanju je gotovo nemoguće.

11 godina
protjeran
Auti - ultimativna tema

Sigurno iznad mog ranga...Zanima me vaše mišljenje o Polu...Dali se isplati dati 3500-4000 za takvo auto 2006 ili 2007 godište...Kakva je kvaliteta kod njih...Svi govore drugačije...

Praktički u ovom rangu sam osuđen na Ford Focus,Polo,francuza tipa 308 star 15 godina ili neki golf 4 star također toliko...

This time next year we'll be millionaires
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ako se ne varam prije 15 god su bile negdje najgore godine PSA grupacije tako da to izbjegavaj.(elektronika)

Poruka je uređivana zadnji put čet 24.8.2017 21:22 (CroNk3r).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice