Auti - ultimativna tema izdvojena tema

poruka: 79.012
|
čitano: 16.489.312
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
Re: Auti - ultimativna tema
CroNk3r kaže...

Kod mene elektronika rjesava vecinu posla(prilikom pritiska kuplunga doda malo gasa, na pocetku je to radilo samo probleme, al kad se priviknes dalje je odlicno), al treba dosta brzo promjenit.

Mozda ti je i problem s udaljenosti izmedu papucica.

Kak mislis elektronika, o kojem se auto radi? Sta imas onaj auto rev-match ili sta vec?

Ma da, bas su mi papucice zeznute, me su daleko, ek je gas dosta nize od kocnice, konkretno se radi o Pug 206.

16 godina
gamer34 kaže... 

Kak mislis elektronika, o kojem se auto radi? Sta imas onaj auto rev-match ili sta vec?

Ma da, bas su mi papucice zeznute, me su daleko, ek je gas dosta nize od kocnice, konkretno se radi o Pug 206.

Radi se o aurisu model prije ovog zadnjeg, ne bi smio imati neki auto rev-match, al djeluje ko da ima, primjetio sam da na isti nacin radi i kia ceed.

Ne bi trebala biti posebna tehnologija neka posto je to relativno jeftin auto, a uz to je i najniza oprema(ni alu felge nema)

Jedina mana je kod saltanja u brzinu vise treba skroz pustit gas jer inace kad pritisnes kuplung nabija gas bez razloga(i u slucaju kad se lagano otpusti gas, treba skroz maknuti nogu s gasa)

I jos jedna stvar je da prije nego se naviknes na to, gas je jako osjetljiv, pogotovo kod kretanja.

Najvjerojatnije je to neki nacin na koji azijski proizvodaci rade aute, kod europskih automobila nisam primjetio takvo ponasanje.

:D
17 godina
Auti - ultimativna tema

i evo, spuknul sam škodu oktaviju s grabe. prvi branik kaput, nagnjecio si hladnjak i vezni lim, prva desna lampa. prednje gume zimske zadnje ljetne. zavrtilo ga za 180 i drito u grabu...

foki spava ovu noc u garazi. 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
16 godina
Auti - ultimativna tema

Ma kakve zimske gume, to je glupost 

14 godina
CroNk3r kaže...

Radi se o aurisu model prije ovog zadnjeg, ne bi smio imati neki auto rev-match, al djeluje ko da ima, primjetio sam da na isti nacin radi i kia ceed.

Ne bi trebala biti posebna tehnologija neka posto je to relativno jeftin auto, a uz to je i najniza oprema(ni alu felge nema)

Jedina mana je kod saltanja u brzinu vise treba skroz pustit gas jer inace kad pritisnes kuplung nabija gas bez razloga(i u slucaju kad se lagano otpusti gas, treba skroz maknuti nogu s gasa)

I jos jedna stvar je da prije nego se naviknes na to, gas je jako osjetljiv, pogotovo kod kretanja.

Najvjerojatnije je to neki nacin na koji azijski proizvodaci rade aute, kod europskih automobila nisam primjetio takvo ponasanje.

Iskreno nemam pojma onda, mislim i ja mogu doslovce samo pustit kvacilo i on ce dic okretaje, ali to nece bit nimalo glatko dok s rev-matching mi zna uspijet da to bude potpuno bez trzaja.

Inace danas mi je prva snjezna voznja odkad sam polozio i bogme je bilo veselo, isao kocit s jedno 30 na sat zbog semafoar jer mi je bilo prekaso da prodem, a nije bas ni da sam bio daleko od semafora, i sad ja mrvicu snazije po kocnici i odmah gume zblokirale, ja motam u suprotnu stranu, a auto dalje di on zeli, al dobro uspio sam izvuc nekako, mada sam se vec spremio poljubit znak pored ceste. U svakom slucaju treba pazljivo, pogotovo mi pocetnici.

16 godina
gamer34 kaže... 

Iskreno nemam pojma onda, mislim i ja mogu doslovce samo pustit kvacilo i on ce dic okretaje, ali to nece bit nimalo glatko dok s rev-matching mi zna uspijet da to bude potpuno bez trzaja.

Inace danas mi je prva snjezna voznja odkad sam polozio i bogme je bilo veselo, isao kocit s jedno 30 na sat zbog semafoar jer mi je bilo prekaso da prodem, a nije bas ni da sam bio daleko od semafora, i sad ja mrvicu snazije po kocnici i odmah gume zblokirale, ja motam u suprotnu stranu, a auto dalje di on zeli, al dobro uspio sam izvuc nekako, mada sam se vec spremio poljubit znak pored ceste. U svakom slucaju treba pazljivo, pogotovo mi pocetnici.

Ni ja neznam o cemu se tocno radi, gledao sam sad bas neke videe po ytube i to nije ni blizu automatskom rev matchingu, nego prilikom pritiska kuplunga se na pola sec/1sec okretaji malo dignu i ne padaju, zato i treba brzo promjenit. 

E, ovo ti je odlican primjer di bi bolje prosao s kocenjem motorom. 

I cisto za informaciju auto je isao kamo je htio jer prilikom blokade kotaca auto ide u smjeru u kojem je se je kretao u trenutku prije blokade, ako zelis promjeniti smijer moras pustit kocnicu da se kotaci opet okrenu. Naravno, tu je i snijeg faktor koji dodatno komplicira sve.

EDIT:

Ako naletis na japanca/korejca 2010 + godiste skuzit ces o cemu pricam. (ako su svi takvi ko ova 2 koja sam ja vozio, ostali auti koje sam vozio su uglavnom stariji, a uz to ih i nije bilo bas puno)

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 22:25 (CroNk3r).
14 godina
CroNk3r kaže...

Ni ja neznam o cemu se tocno radi, gledao sam sad bas neke videe po ytube i to nije ni blizu automatskom rev matchingu, nego prilikom pritiska kuplunga se na pola sec/1sec okretaji malo dignu i ne padaju, zato i treba brzo promjenit. 

E, ovo ti je odlican primjer di bi bolje prosao s kocenjem motorom. 

I cisto za informaciju auto je isao kamo je htio jer prilikom blokade kotaca auto ide u smjeru u kojem je se je kretao u trenutku prije blokade, ako zelis promjeniti smijer moras pustit kocnicu da se kotaci opet okrenu. Naravno, tu je i snijeg faktor koji dodatno komplicira sve.

EDIT:

Ako naletis na japanca/korejca 2010 + godiste skuzit ces o cemu pricam. (ako su svi takvi ko ova 2 koja sam ja vozio, ostali auti koje sam vozio su uglavnom stariji, a uz to ih i nije bilo bas puno)

Da kocnicu sam naravno pustio jer ona je i zblokirala kotace, al stvar koje me zapravo zahebala je sto sam stisnuo kuplung iz navike, dok sam se prije tijekom voznje bas koncentrirao da to ne radim.

16 godina
Auti - ultimativna tema

Sad neznam dal si izgubio kontrolu nad zadnjim krajem, al jedan poznanik koji je instruktor mi je rekao da su na nekom seminaru imali predavanje vezano bas uz to da ako izgubis zadnji kraj, najbolje je stisnuti kuplung. 

Nije najbolje moguce rjesenje, ali vecina ljudi u takvim situacijama reagira na nacin da jos zakompliciraju stvar i da bi im ova opcija bila najbolja(na svu srecu meni jos nikad nije trebalo tako nesto, a pitanje i gdje bi zavrsio )

Poruka je uređivana zadnji put sub 2.1.2016 23:08 (CroNk3r).
16 godina
moderator
Auti - ultimativna tema

Snijeg + RWD =

Uživancija na najjače :)

Jedino što sam potrošio cijeli spremnik goriva pa je dosta za danas

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

Snijeg + RWD =

Uživancija na najjače :)

Jedino što sam potrošio cijeli spremnik goriva pa je dosta za danas

Pogotovo u novom twingu

Nego o kojem se rwd autu radi, šta ne voziš bravo ako se dobro sječam?

17 godina

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan

ma svi renaulti nove generacije (clio iv, captur, twingo, itd.) su iritantni s tim izostankom asr/esp botuna. usrani drive by wire at its best (or worst)... 

tribalo bi sve proizvodjace prisilit da stavljaju off botune u auto...

14 godina
Cime vi cistite auto od snijega kad napada? Danas je bas bio zatrpan, a necu obicnom metlom skidat da lak ne shebem.
10 godina
gamer34 kaže...
Cime vi cistite auto od snijega kad napada? Danas je bas bio zatrpan, a necu obicnom metlom skidat da lak ne shebem.

Usisavačem

Šalu na stranu, metlica neka mala, znači kak imaš one metle za pometanje velike, ovo je neka u mini izdanju. Ak se snijeg pomaže, ak je smrznuto nula bodova.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 11:39 (Karlek_19).
14 godina
Ma da, s tom malom sam i cistio, al trebalo mi je dobrih 15-20min, pogotovo je problem s krovom.
10 godina
gamer34 kaže...
Ma da, s tom malom sam i cistio, al trebalo mi je dobrih 15-20min, pogotovo je problem s krovom.

Imaš preveliki auto, ja pežoa ščistim za 3-4 min.

15 godina
Auti - ultimativna tema

ja ocistio rukavicom :D

nokianice polozile ispit danas, bilo bokovanja do platka, po parkingu na platku i od platka xD naravno ESP off

gore -10 i bura, veselje haha

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 13:03 (RuskeGTT).
15 godina
neaktivan
RuskeGTT kaže...

ja ocistio rukavicom :D

nokianice polozile ispit danas, bilo bokovanja do platka, po parkingu na platku i od platka xD naravno ESP off

gore -10 i bura, veselje haha

Jedu cestu, otišao na krov Konzuma maloprije u kvartu nakon kupnje, ESP off, cura je vrištala ..

Koje si uzeo? WR D3, D4?

In the name of tragedy...
16 godina
moderator
1BIT kaže...

Pogotovo u novom twingu

Nego o kojem se rwd autu radi, šta ne voziš bravo ako se dobro sječam?

Taj twingo mi je malo smješan...motor iza a naprijed ništa...da bar imaš gdje stavit stvari, ali nema ni to...

Vozim Bravo, ali za uživanciju je tu Alfa Romeo 75 :)

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
17 godina
wifi kaže...

ma svi renaulti nove generacije (clio iv, captur, twingo, itd.) su iritantni s tim izostankom asr/esp botuna. usrani drive by wire at its best (or worst)... 

tribalo bi sve proizvodjace prisilit da stavljaju off botune u auto...

Megane III (2009) ima esp ''botun'', doduše kad pređeš 40km/h automatski ga upali ponovno.

I još jedna zanimljivost, možeš ga ugasit samo ako je kartica u ''utoru'', inače ne možeš.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
Auti - ultimativna tema

Izgleda da je hrpu ljudi opet uhvatilo nespremnu. Što mi se zapravo čini i točno s obzirom da dobar postotak auta na parkingu u gradu još na ljetnima bio prije Božića.

I naravno, danas padne snijeg, cesta se malo ug*vni i svi na 30-40 max.

Još naše vrle službe odlično čiste. NOT.

14 godina
Ja ne znam sto se svi zale na nase sluzbe, ne znam odakle si, ali Zagreb je po meni cisto ok, mozes doc gdje hoces uz naravno prilagodbu brzine sto tebi ocito ne pase. Svi ocekuju da cestu budu kao usred ljeta, al to je nemoguce, bitno je da je prohodno i to je to.
14 godina
Auti - ultimativna tema

Evo npr. okolica velike gorice, prije 10 minuta došao do crvenog kruga i okrenuo se, iako ima ulice još preko 300m. I sad se sjeto nakon po sata pa se vratio ovaj dio ocistit

A sinoć dok je čistio isti taj došao je do crvene linije i okrenuo se, iako naselje je dugo još skoro pa 1km.
 I to su sve kooperanti, dok kad grad čisti ide normalno

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 17:24 (Tony1999).
17 godina
Auti - ultimativna tema

same gas 

OLD FORDS NEVER DIE...THEY JUST GET FASTER /// Ride or die, remember? /// If Clarkson says that the Focus RS is brilliant, who am I to disagree..
15 godina
Auti - ultimativna tema

Zagreb ovo, Zagreb ono.

Ne možeš mi uspoređivati Zagreb koji ima u službi 230 ekipa zimske službe na 2500km cesta i recimo Varaždinsku županiju koja ima 30 ekipa na 1000km cesta. Ista firma radi i za Koprivničku županiju(vjerujem da je i tamo sličan broj ekipa kad je duljina cesta jako slična), plus čisti državne ceste u Krapinskoj. I kroz sve 3 županije ima manje od pola ekipa nego ima ZG.

Smiješno i sramotno bi bilo da ZG nije čist sa resursima kojima raspolaže.

16 godina
mystik kaže...

Zagreb ovo, Zagreb ono.

Ne možeš mi uspoređivati Zagreb koji ima u službi 230 ekipa zimske službe na 2500km cesta i recimo Varaždinsku županiju koja ima 30 ekipa na 1000km cesta. Ista firma radi i za Koprivničku županiju(vjerujem da je i tamo sličan broj ekipa kad je duljina cesta jako slična), plus čisti državne ceste u Krapinskoj. I kroz sve 3 županije ima manje od pola ekipa nego ima ZG.

Smiješno i sramotno bi bilo da ZG nije čist sa resursima kojima raspolaže.

Podrucje oko Ludbrega je isto cisto, neznam dal su isti koji i u Varazdinu, ali tu nemam primjedbe (osim toga da su me u noci 2 puta probudili)

Ne kuzim dal ljudi ocekuju da za svake 3 pahulje snijega ide ralica ili su okolo tolko losije situacije.

Jos ni jednu zimu mi se nije dogodilo da ne bi mogao doci kamo bi htio, vozio sam po autoputu na snijegu, ali ne mogu oni svakih 5 minuta poslati ralicu...

Cak i u vinograd mogu bez problema, ni pahulje danas nije bilo na cesti.

17 godina
CroNk3r kaže...

Cak i u vinograd mogu bez problema, ni pahulje danas nije bilo na cesti.

Uz pravo vozilo moze i zapast pola metra al ja prolazim. Ali moral bi gume zamjenit 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.1.2016 18:55 (Lord_Marko).
15 godina
Auti - ultimativna tema

Nije stvar u tome da lete svakih par minuta. Imaš 4 ispostave(VŽ, Novi Marof, Ludbreg i Ivanec). 

Stvar je u tome da je u jutarnjem prolasku(oko 5) i posipao cestu. Do 11 su već auti od onog preostalog snijega napravili popriličnu bljuzgu i cesta(D35) je bila poprilično odvratna. 

Na lokalnoj gdje je manje prometa i gdje je ostao ugažen snijeg je bilo ok. Naravno, i na jednoj i na drugoj cesti se tokom dana sljedećim prolaskom počistilo i sad je relativno čisto. 

No dobro, na resurse koje imaju ni ne može biti bolje. Problem će biti ako počne žešće padat.

17 godina

Stari, vi gore u Vž-u imate autoput od cesta. Mi zagorci bokci imamo skoro pa makadam. Dok dojdem do posla moram kroz 4 gradilišta preć kojih nikad neče završit. Kod nas je koma...

17 godina
neaktivan
Auti - ultimativna tema

danas prosa s Capturom st-zg, od knina snig na cesti, cesta je ok, stvarno ne znam sto se ljudi zale... 

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice