Spajanje zvucnika

poruka: 11
|
čitano: 5.876
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Spajanje zvucnika

Dobil sam od frenda zvucnike(slika) FISHER MODEL SME 165!

Htio bi ih spojit na komp jer su mi strai krepali ali neznam sta mi sve treba ,pretpostavljam pojacalo i jos par stvari pa ako bi mi kakav znalac mogo preporucit sta ili odgovorit st je sve potrebno??

Hvala!{#}

evo zaboravio dodat

Power 40/60 watts
Impedance 8 ohm

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 14:00 (Demzi94).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Spajanje zvucnika

treba ti pojačalo koje je kompatibilno s tim zvučnicima

pogledaj što piše na njima koja je snaga i impedancija i onda nabavi odgovarajuće pojačalo

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
14 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...

treba ti pojačalo koje je kompatibilno s tim zvučnicima

pogledaj što piše na njima koja je snaga i impedancija i onda nabavi odgovarajuće pojačalo

evo dodo sam sta sam bio prije zaboravio moze neka preporuka basse ne kuzim u to!!!

15 godina
Spajanje zvucnika

Stare kante, kul :)

Pravac oglasnik i neko jeftino pojačalo (linijska komponenta)... samo da radi kako treba. Ne gledaj snagu, nije toliko bitna!

s.f. - s.n.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
moderator
ninotocka kaže...

Stare kante, kul :)

Pravac oglasnik i neko jeftino pojačalo (linijska komponenta)... samo da radi kako treba. Ne gledaj snagu, nije toliko bitna!

tako je, samo treba pazit na impedanciju (8 ohm)

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija................tko stisne TD ima malu k*tu :) ......////...... R.I.P. EnlightenedPhoenix
17 godina
Spajanje zvucnika

Sva zvučnička pojačala rade na 8 oma tako da ne treba brinuti za to, samo da ima bar 20ak W snage pri 8 oma.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Spajanje zvucnika

Pozz Ekipa,imam jedno pitanjce...

Evo znaci ovako:

Imam 6 zvucnika od kojih su 4 od 6oma , a 2 su od 8oma. Imam pojacalo sa 2 izlaza za 2 zvucnika,svaki izlaz je 8oma.

Kako sad da ja spojim svih 6 zvucnika pravilno,tj da dobim najbolju kvalitetu?

Slika pojacala s prednje strane (slika 1) i sa straznje strane (slika 2) su prilozene. Hvala!

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Spajanje zvucnika

kao što i sam vidiš - možeš spojiti samo 2 para zvučnika (4 kom) i to je to. nemoj exprerimentirati jer češ skuriti pojačalo.

spajaj samo one od 6 ohma. nema kombinacija malo ovo-malo ono

ako mi želite zahvaliti - kliknite HVALA
Poruka je uređivana zadnji put čet 17.11.2011 12:53 (smirnoff).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje zvucnika

Možeš ova dva 8 omska normalno svaki na svoj kanal i ako baš hoćeš po dva ova 6 omska spoji u seriju (dobit ćeš dakle 12 oma) i onda svaki par na svoj kanal. Samo pazi na faze i da ti je spoj dobar :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Spajanje zvucnika

http://www.glazbeni-forum.com/oglasi/showfull.php?product=15210&bigimage=Fotografija_0164.jpg ovo je slika zadnje strane mog RCF pojačala.Možemo li mi pomoći kako da povežem zvučnike? Unaprijed da se zna da sam totalni laik :) . Ako treba poslaću i slike i karakteristike zvučnika.

Poruka je uređivana zadnji put sub 25.2.2012 12:17 (bozor).

0 0 hvala 0
17 godina
Spajanje zvucnika

Imaš ona 4 pina di ti piše speaker out (+ i - za lijevi i za desni ako dobro vidim). To očigledno nije standardni konektor pa ti treba utikač za to ili uz malo volje možeš otvoriti pojačalo i prespojit te žice u neki normalni konektor jer su to sasvim normalni izlazi samo je priključak neki čudan

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.2.2012 22:33 (Vido).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice