Izrezivanje dijela video filea

poruka: 12
|
čitano: 5.624
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Izrezivanje objekata iz video filea

Jel itko zna kako se režu objekti iz video filea.

Npr, imam jedan filmić gdje imam lamborginia kako juri pistom, eh sad bi želio izrezati tog lamborginia i prebaciti ga u drugi video file na kojem pistom juri yugo.Probo sam u Photoshopu ali nemogu skužiti kako izrezati sve frameove u kojima je lamborgini, izrežem uvijek samo jedan, tak dobiješ tu slikicu a ne cijlu sekvencu auta u pokretu.

Znam da možda dosađujem ali na netu nemrem nać, svi samo objašnjavaju kako izrezati cijele sekcije videa, a meni treba samo kako izrezati objekte u video fajlovima, u principu kako ukloniti ili izolirati određene stvari u videu.Eto ako tko zna neka kaže, bio bih zahvalan.

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put čet 18.12.2008 23:56 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Edius professional je odlican program za montazu videa...

Cool

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Izrezivanje objekata iz video filea

VideoReDo

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan

Hvala na prijedlozima isprobat ći pa javiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da je tebi potrebniji način prije negoli software za ovo. 

Takve stvari inače i nisu baš lagane. :( Savjeti će ti varirati o tome koji software koristiš. Ovako nešto se ne radi isto u Ediusu ili Avidu.

Mislim da je za ovo potreban Adobe After Effects, ali u njemu ne znam toliko raditi pa ti želim sreću.

Ne znam konkretno što želiš, ali ne zvuči mi baš ko nešto za odradit u 20 min, pogotovo ako nije statičan kadar već u pokretu. Potrebno je onda motion-framing raditi i tako...opet, ovisi što želiš. 

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jednostavno želim izrezati neki objekt iz filmića, i to sve frameove, i to u par klikova, a ne da moram svaki frame posebno obrađivati.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Izrezivanje dijela video filea

Neće ići u par klikova. Da je kvadrat, krug ili trokut vjerorojatno bi bilo lakše, nešto ovako kompleksno djeluje prilično teško. 

Postaj screenshot, možda bi chroma keying mogao pomoći. 

17 godina
neaktivan

Probao sam u photoshopu sa video layerima, ali ne ide, uvijek je promjena samo na jednom layeru, onda sam probao filmić rascjepkati na frameove, pa onda odabrati sve layere (select all) pa da se jednom radnjom izreže objekt sa svih, ali ne, glupi photoshop ne da, kao možeš brljaviti po layeru, ali samo jednom, čim ih odabereš dva ili više neda, vidio sam na netu neke klipiće gdje ekipa naljepi objekt iz jednog klipića na drugi, ne mogu vjerovati da bi se neko zafrkavao sa 500 do 600 layera posebno za filmić koji traje minutu i pol.

Poruka je uređivana zadnji put ned 21.12.2008 19:53 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pronađi na nekom od bug DVD-a ovaj besplatni program mislim da je na DVD-u od 11/2008 a program se zove DVDVideoSoft Free Studio

A a osim filmića možeš u njemu što šta raditi

16 godina
neaktivan
prčiguz kaže...

Pronađi na nekom od bug DVD-a ovaj besplatni program mislim da je na DVD-u od 11/2008 a program se zove DVDVideoSoft Free Studio

A a osim filmića možeš u njemu što šta raditi

ne može to taj studio. može samo izrezat video, skratit ga, ali ne može rezat objekte iz videa
16 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Jel itko zna kako se režu objekti iz video filea.

Npr, imam jedan filmić gdje imam lamborginia kako juri pistom, eh sad bi želio izrezati tog lamborginia i prebaciti ga u drugi video file na kojem pistom juri yugo.Probo sam u Photoshopu ali nemogu skužiti kako izrezati sve frameove u kojima je lamborgini, izrežem uvijek samo jedan, tak dobiješ tu slikicu a ne cijlu sekvencu auta u pokretu.

Znam da možda dosađujem ali na netu nemrem nać, svi samo objašnjavaju kako izrezati cijele sekcije videa, a meni treba samo kako izrezati objekte u video fajlovima, u principu kako ukloniti ili izolirati određene stvari u videu.Eto ako tko zna neka kaže, bio bih zahvalan.

Evo ovako; u After Effectu s pen tool-om tj. (add vertex/del vertex tool) napraviš masku koliko god želiš precizan biti (u koliko točaka, možeš kvadrat a možeš 100 točaka), zatim dobijenu masku poštelaš s feathero-om, odnosno odrediš pretapanje rubova. Svaki layer u AE možeš animirati pomoću key frameova pa tako i masku.
Drugi način je da u photoshopu napraviš alfa layer maske odnosno ono što ćeš izrezivati - taj tvoj lamborgini. Zatim ga ufuraš u AE i baciš u kompoziciju i tom layeru napraviš autotrace, pa će AE po tom alfa layeru napraviti masku, hoćeš na jedan ili više frameova. Dobijenu masku s copy/paste primjeni na video.
Eto.
16 godina
neaktivan

imam seriju od nekih pedeset epizoda (dvd format..bar mi se tako cini jer pise VTS)....sada bi htio da iz svake epizode izdvojim(isječem) neke bitne dijelove(tj. CUT) i da ih kasnije povežem i napravim jednu cijelinu....pa bi vas pitao koji program je najbolji za takve stvari?

eto toliko..pozdrav

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice