Danas skinuo FL Studio pa reko da pitam od kud je najbolje da krenem? Inace totalni sam pocetnik,a imam zelju da radim rmx od nekih pjesama ;)
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koliko god ljudi trubili da je raditi glazbu na kompu lakše nego uživo :) tome nije tako. Ako nemaš pojma, moraš prvo naučiti raditi sa programom; na youtubeu imaš nešto tutoriala, pa prvo počni s time.
Trebat će dosta vremena prije nego što napraviš remix neke pjesme.
a znam da ce mi trebat dosta vremena.
Ja sam pocinjao prvo tako sto sam sve stiskao dok nisam prokontao nesto stvari :D salim se, imas na youtubeu dosta stvari i na nasem jeziku koje su veoma korisne. Prvo pocnes sa betaovima pa kasnije ubacujes raznih stvari, ali da bi znao da pravis rmx ne bi bilo lose da znas svirati klavir, barem nesto osnovno da znas note itd.
Pošto sam i ja radio u tom softwareu-u, točnije DAW-u dat ću ti par uputnica za rad sa tim ''čudima''.
I ja sam počinjao sa remiksima domaćih pjesama, uglavnom duga priča, bio na drugim forumima, bla, bla..
Evo ti par kanala gdje ćeš naučiti neke savjete oko rada s programom.
No kao prvo pročitaj manual FL Studia, koristiš sigurno jogurt verziju, al ok.
Nakon toga bi bilo poželjno da znaš neke stvari oko sviranja, trebat ćeš znati svirati bass, pad, melodiju, prateću melodiju i dosta stvari, a zatim i osnove o mixu, te naposlijetku ponešto i o masteringu. Ima se tu štošta pričati, evo ti neki kanali, meni su davno pomogli valjda će i tebi.
NFXBeats
KevWillow.
Budi uporan, radi svakodnevno par sati i usvajat ćeš sve više i više znanja, jer produciranje, al kod tebe remiksiranje nije nimalo lako.
Pozdrav!