- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
- A radio bi win 8 x64 na 2GB RAMa, ali na neki veliki multitasking možeš zaboravit.
- Ali na računalo s 2GB RAMa nema smisla instalirat win 8 x64.
radi se o tome da laptop ima x64 procesor. došao je tvornički bez os-a. uvijek sam imao 32 bitne verzije os-a zbog te 2 gige rama.
uzeo bi još jednu pločicu ddr3 rama, 1333mhz za 150kn i onda bi imao 4gb ukupno.
na to x64 windowse, to već ima smisla?
EDIT: Za štekanje sustava ne mora biti krivac manjak radne memorije.
A neznam vidjet ćemo, budem sutra probao kako će raditi s readyboost-om, pa ću vidjeti...
- A radio bi win 8 x64 na 2GB RAMa, ali na neki veliki multitasking možeš zaboravit.
- Ali na računalo s 2GB RAMa nema smisla instalirat win 8 x64.
Ja sam kupio prijenosnik s 2gb rama, i na njemu je 64-bitni win8. Jedno vrijeme radi odlično, pa onda zašteka da čekam po 10ak sekundi da uopće otvori explorer (explorer (kao file manager), ne intrenet explorer).
Uglavnom, taj ram je na laptopu "on board", pa nije da ga mogu nadograditi, ali nije mi ni bitno, s obzirom da ne koristim laptop tako često.
Dakle moguće je imati, ali moja preporuka je da se drži x32...
Edit: budem još probao sa readyboost opcijom, kako radi, pa ako bude dobro, onda se lako kupi onaj mali stick, koji se praktički i nevidi, i ubaci unutra (laptop barem ima dovoljno usb-ova ako ništa )
Ako ti je jedan keks na matičnoj trebao bi imati još jedan slot za memu pogledaj unutra. Mislim iz svog iskustva da sa tim ready boost nula bodova, RAM je RAM. :)
- Kolega je napisao: "Uglavnom, taj ram je na laptopu "on board", pa nije da ga mogu nadograditi".
- Kolega je napisao: "Uglavnom, taj ram je na laptopu "on board", pa nije da ga mogu nadograditi".
Točno, radi se o ovome laptopu
A to je malecki 11.6 cola. To je Netbook. :)
Tu onda ne znam. Znam da mi poznanik isto ima Asus-a iz prošle, predprošle godine isto sa RAM-om na matičnoj i ima još utor za keks. To je i zbog dual channela.
Imaju i noviji Asusi i Aceri 15.6 recimo.
Nisam znao da onda u Netboocima forsaju single?
Hm. Nema mjesta?
A to je malecki 11.6 cola. To je Netbook. :)
Tu onda ne znam. Znam da mi poznanik isto ima Asus-a iz prošle, predprošle godine isto sa RAM-om na matičnoj i ima još utor za keks. To je i zbog dual channela.
Imaju i noviji Asusi i Aceri 15.6 recimo.
Nisam znao da onda u Netboocima forsaju single?
Hm. Nema mjesta?
Iskreno, nisam ni provjerovao, budem ga skoro rastavil kad budem imao vremena...
Edit: ali koliko vidim po netu, nema, ma nije mi toliki ni problem, ne koristim laptop tako često, a ovaj sam novi dobio super jeftino, praktički ni pola njegove stvarne cijene...
Imam problem Instaliro win8 sve radi osim METROA na njemu šljaka samo IE.
Spajam se preko stika od t-mobila... Sve sljaka internet radi ali nikako da mi prorade app na metru.
Kaže da nema internet konekcije
neznam sto se dogodi ali ikone na desktopu mi ludiraju sad ih nema pa su sve na desnoj strani, a nikad nisu tamo di ih ja stavim molio bi pomoc
Pitanje, koliko je velika osmica dok se insalira sama? i koja je razlika između osmice i 8.1?
Novi sam pa me zanima
Pitanje, koliko je velika osmica dok se insalira sama? i koja je razlika između osmice i 8.1?
Novi sam pa me zanima
ovakva pitanja google rješava trenutno, probaj.
-što znači 'sama' za instalaciju OSa? Nije svejedno koja vezija, npr 32 ili 64, jer 64bitna zauzima cca 5GB više (WoW, podrška za 32 bitne app na 64 bitnom OSu). Još važnije, OS u radu treba mjesta za 'temp' + swap (+hyber-pagefile..) da ne spominjemo ostale app npr browser. Prazan OS može stati na 13-16(20)GB, ali defaultno je swap 1:1-1:3 + hyber 1:1 u odnosu na RAM, tako da prosječan PC s 4GB traži barem 8GB + tempovi, .. a na to dolaze updateovi.
-čistom matematikom, na 20GB disk nećeš normalno moći instalirati OS jer fali mjesto za tempove (privremenu kopiju install fileova na disk, taj podatak recimo za USB-flash disk podrazumijeva 30GB kao minimum).
-kad te zanima nešto ovakvo, traži pod requirements, OS, app (i igre). Uobičajeno postoji minimum (uvjek je poželjno više) ili recommended..
-vista-seven-osam.. su vrlo slični (isti, jednaki req.) OSevi, 8.1 je upgrade, ništa više.
dok sam bio na hdd-u imao sam jednu particiju od 50 gigi za windowse a ostalo za store.
da ne otvaram novu temu,kad hocu otic pod "Properties" od network dobivam stalno error "An unexpected error occured" pa ako netko zna kako to slozit molio bi da objasni kako
Probaj sa ovim
Klikni Start, zatim klikni Run.
upiši ili copy > paste - regsvr32 %systemroot%\system32\netshell.dll, i nakraju OK i restartaj komp
ako to ne pomaže onda probaj i ovo regsvr32 %systemroot%\system32\ole32.dll
da ne otvaram novu temu,kad hocu otic pod "Properties" od network dobivam stalno error "An unexpected error occured" pa ako netko zna kako to slozit molio bi da objasni kako
Probaj sa ovim
Klikni Start, zatim klikni Run.
upiši ili copy > paste - regsvr32 %systemroot%\system32\netshell.dll, i nakraju OK i restartaj komp
ako to ne pomaže onda probaj i ovo regsvr32 %systemroot%\system32\ole32.dll
ma to sam prvo probao i nista sve po starom i dalje
Natjeraj onda osmicu u safe mode, makni mrežni driver i zatim bootaj Windowse normalno, i pusti nek instaliraju ponovo driver, osim ako isto nisi driblao po user permission i maknuo prava otvaranja sistemskih postavki
Natjeraj onda osmicu u safe mode, makni mrežni driver i zatim bootaj Windowse normalno, i pusti nek instaliraju ponovo driver, osim ako isto nisi driblao po user permission i maknuo prava otvaranja sistemskih postavki
kako da dodjem do safe moda?
nije nist drljano tam
kako da dodjem do safe moda?
nije nist drljano tam
Start > run > msconfig > Boot > stavi kvačicu na Safe boot restartaj komp, ući će ti u safe mode, napravi unistall drivera, prije restarta ponovi preko msconfiga isto znači makneš kvačicu apply i zatim restartaj i ponovo u normalni mod, za svaki slučaj skini mrežni driver prije svega
i dalje sve po starom
i dalje sve po starom
- Restartaj, prije nego se pojavi win logo stišći F8, kad je pojavi izbor, odaberi safe mode.
i dalje sve po starom
- Restartaj, prije nego se pojavi win logo stišći F8, kad je pojavi izbor, odaberi safe mode.
napravio sam sve sta je kolega rekao,sto znaci i da sam bio u safe modu al problem je i dalje ovdje
i dalje sve po starom
napravi ponovo sve bootanje u safe mode ali sada sa network opcijom, vidi tamo što se događa da li ti javlja istu grešku, ak ne, onda su ti ziher zeznuti permissions od accounta, ili napravi scan sfc /now, start > run > cmd i upiši to
i dalje sve po starom
napravi ponovo sve bootanje u safe mode ali sada sa network opcijom, vidi tamo što se događa da li ti javlja istu grešku, ak ne, onda su ti ziher zeznuti permissions od accounta, ili napravi scan sfc /now, start > run > cmd i upiši to
bio sam i u safe modu mog bez ikakvih problema stisnut na properties i na disable a kad se vratim u normlan mod sve po starom tera probat cu sad ovo sa cmd
Jesi prčkao po servisima?
Ako nisi, mislim da ti je mrežna otišla u vječna lovišta...
napravljeno ovo cmd-u i dalje nista
da je mrezna osla onda mslm da mi nebi radio ni internet,a internet radi kak treba
ja ne shvaćam ako ti sve radi i imaš dobru brzinu, zašto uopće diraš postavke.. ostavi kako je i radi dalje sve po starom..
ja ne shvaćam ako ti sve radi i imaš dobru brzinu, zašto uopće diraš postavke.. ostavi kako je i radi dalje sve po starom..
trebo bi nkj poriktat za thr...