Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.365.973
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
GeForce kaže...

cudno...kad sam otiso na microsoftovu stranicu i pogledo njihovu preporuku antivirusa uz kaspersky, nod32 i pandu bio je i norton...cudno kako ne radi...

Spominjao se Norton 360 3.0 beta
EDIT:
Sad više nije beta Norton 360 3.0 i piše Ready for Windows 7.
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 18:52 (Perica).
17 godina
neaktivan
Mayales kaže...
naxeem kaže...

... a kladio bih se da su kerneli Viste SP2 i Windowsa 7 praktički isti.

Tu si u krivu. Win 7 koriste isti kernel kao XP(PowerShell) samo unaprijeđeni i dorađeni(PowerShell 2.0), dok se Vista bazira na drugačijem kernelu.
I ti. Zapravo Win 7 koriste Notepad za razliku od NT 4.0 koji koriste Notepad, a Vista koristi Wordpad za obradu zvuka.
Je, na slici mi je cura. :)
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...
I ti. Zapravo Win 7 koriste Notepad za razliku od NT 4.0 koji koriste Notepad, a Vista koristi Wordpad za obradu zvuka.
 iss kako izvređa čovjeka.. a treba treba.. Viče
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
17 godina
Window 7 instaliran, moja misljenja

Puno ljudi je pitalo kakva konfiguracija treba za vrtit Win7.

Ja sam upravo instalirao Bulid 5057 na svoj laptop, Asus A6R... Konfiguracija Intel Celeron M 1.86 GHz, 896 MB ram, Ati x200M shareane memorije 128 MB, 250GB WD disk. Sami windowsi rade fluidno, ne tako fluidno ko na masini doma (ali ona je ipak Q6600@3.0 GHz, 4 GB Ram), ali ugodno je na njima raditi, cak i sa aero efektima ukljucenim (nema trzanja, cekanja, kopanja po disku i slicno).

Tople preporuke za ovaj OS i na slabijim masinama.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Puno ljudi je pitalo kakva konfiguracija treba za vrtit Win7.

Ja sam upravo instalirao Bulid 5057 na svoj laptop, Asus A6R... Konfiguracija Intel Celeron M 1.86 GHz, 896 MB ram, Ati x200M shareane memorije 128 MB, 250GB WD disk. Sami windowsi rade fluidno, ne tako fluidno ko na masini doma (ali ona je ipak Q6600@3.0 GHz, 4 GB Ram), ali ugodno je na njima raditi, cak i sa aero efektima ukljucenim (nema trzanja, cekanja, kopanja po disku i slicno).

Tople preporuke za ovaj OS i na slabijim masinama.

Misliš 7057?
Pokušat ću i ja danas instalirat W7 da vidim kako "diše" :)
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
17 godina

Da, sori, lapsus...

Nego ako je mislis vrtit na ovoj svojoj konfiguraciji iz signa ne da ce disati nego ce ici ko luda.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Perica kaže...
bubbach kaže...
Baotica kaže...

Eto i toj dan je došo, BSOD ekran se pojavio, a uzročnik je Norton Internet Security 2009, ...

ma norton nema gdje ne stvara probleme...

Malo offtopic, kod mene ne stvara probleme.

Inače za Norton Internet Security 2009 pod system requirements nigdje ne spominje da radi na Windows 7.

kakav offtopic ?

najvjerovatnije mi norton 2009 ne radi kako spada jer sam upgrejdao windoze, kada sam instalirao na čisto verziju 7000 norton je radio bez greške, no na upgrejdanoj 7057 verziji ne radi, mislim mogu ga instalirati ali se kod bootanja pojavljuje plavi ekran.No nema veze, instalirao sam najnoviji ESET Security 4 paket koji radi bez greške, jedino što mi je norton nekako bolji, bare što se tiće sučelja i masivnog broja opcija.

Što se tiće instalacije windowsa 7 na laptop, pojavljuje mi se čudna greška prilikom instalacije, nešto u stilu da setup ne može pripremiti sustav za slijedeću fazu instalacije, a sama greška mi se pojavi kod faze broj 2 (ekspanzije).Nakon čega se instalacija prekine, eh sad, instalirati sam krenuo iz windowsa XP, i birao sam čistu instalaciju, probao sam instalirati sa DVD-a i u drugom pokušaju sa ISO imiđom, no nije prošlo, sad mi jedino preostaje pokušati bootati sa dvd-a.No nije mi jasno zašto neće.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.uprava_vodovoda.com
17 godina
neaktivan

evo ja sam instalirao win7 na kompu...

i strašno sam zadovoljan. komp mi je star negdje 3 godine...stvarno je predobar win

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Imam problem pri instalaciji windowsa 7.

ubacim dvd,bootam ga, i sve je dobro dok ne dođe do ekrana za odabir particije,meni se na listi particija nista ne prikaze (sve prazno)

..

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
ivan_1995 kaže...

ubacim dvd,bootam ga, i sve je dobro dok ne dođe do ekrana za odabir particije,meni se na listi particija nista ne prikaze (sve prazno)

..

DVD je sata, jel tako?
Q6600 -OCC, 8GB ddr2 mushkin, 4870 512MB OCC, 2x640GB Samsung F1 raid 0, DFI P45-T2RS MB, Antec p182 kućište
16 godina
protjeran
Mayales kaže...
naxeem kaže...

... a kladio bih se da su kerneli Viste SP2 i Windowsa 7 praktički isti.

Tu si u krivu. Win 7 koriste isti kernel kao XP(PowerShell) samo unaprijeđeni i dorađeni(PowerShell 2.0), dok se Vista bazira na drugačijem kernelu.
  Al što ga i ti bubas
W7 koriste maksimalno optimizirani i dorađeni Vista kernel. 
Intel Pentium Dual Core E5200 2,53Ghz, 2MB Cache, MBO BIOSTAR G31-M7 TE, 2GB RAM Kingmax 800Mhz, Club3D Radeon HD4550 OC 512DDR3, HDD 320GB Hitachi
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 19:34 (kavasaki).
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
ivan_1995 kaže...

..

DVD je sata, jel tako?
 Sta sata?...cuo sam da se moraju prespojiti neki kablovi ali nista konkretno
Ivan
17 godina
ivan_1995 kaže...
 Sta sata?...cuo sam da se moraju prespojiti neki kablovi ali nista konkretno
 Mislim jeli DVD uređaj priključen na MB sata kablom?
ako je onda pokušaj malo
1. Očistit cd pa onda reset računala i ponovo pokušat instalaciju
2. ugasi računalo pa ga ponovo upali i pokušaj instalaciju
ako neuspije pokušaj samo malo ponavljat reset i instalaciju windowsa dok ti neprođe.
Ja sam imao tih problema pa mi je ovo dvoje pomoglo.
Šta je točno problem neznam, meni je to dvoje riješilo problem.
16 godina
neaktivan
Vakaka kaže...

Mislim jeli DVD uređaj priključen na MB sata kablom?

Iskreno neznam jeli dvd uređaj spojen sata kablom na MB

i ak nije ja se nebi s tim zamaro, jel nisam siguran da bi uspio
Ivan
17 godina

Sta ima veze pata sata... Skini si opet druge windowse i to je to... Ima bit da si skinuo zbesnute!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

nisam.isprobo sam vec 3 verzije (7000,7048,7057)

Ivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Sta ima veze pata sata... Skini si opet druge windowse i to je to... Ima bit da si skinuo zbesnute!

koliko mi se čini već je negdi na ovom forumu netko ima ovakav sličan problem i imao je sata dvd uređaj kao i ja, pa sam onako upitao (vjerovatno nema nikakve veze) ali eto zato sam postavio pitanje.
Btw, windowsi su vjerovatno ured ja sam taj problem imao i s vistom i s w7 windowsima, točno taj isti problem (nigdje particije), tako da sumnjam da je baš to problem ali može i bit.
Uspio sam ga riješit kao što sam gore naveo.
Sad Bože znadni zbog čega se to događa.
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

ako je sata konektor (sata controller) treba u biosu iskljuciti sata native mode. ili je ta opcija (hp) ili je opcija emulate ata disk ili tako nesto u dellovima, toshibama, ostalom. native se mora staviti na disable, a ovaj emulate na enable (ili je jedno ili je drugo). tad će se nakon reboota vidjeti disk u instalaciji.
problem je u tome sto instalacija u tom stadiju ne instalira drivere za SVE sata controllere. tako da ako imaš neki koji nije podržan, u setup fazi ostat će kao unknown device time i harddisk prikopčan na taj controller.
zasto niti nakon 10 godina (jos od windowsa 2000 i prve sire upotrebe sata konektora) i treće generacije windozera koji rade sa sata diskovima ova implementacija nije kvalitetno izvedena meni je potpuna misterija...
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 22:41 (bubbach).
17 godina
bubbach kaže...
tnakir kaže...

ako je sata konektor i laptop treba u biosu iskljuciti sata native mode. ili je ta opcija (hp) ili je opcija emulate ata disk ili tako nesto u dellovima i toshibama. native se mora staviti na disable, a ovaj emulate na enable (ili je jedno ili je drugo). tad će se nakon reboota vidjeti disk u instalaciji.
problem je u tome sto instalacija u tom stadiju ne instalira sata drivere. zasto to ne integriraju u text mode instalaciju (jos od windowsa 2000 i prve sire upotrebe sata konektora) do danas meni je potpuna misterija...
 U mene nije laptop a opet mi pravi probleme, nekad oće nekad neće. U biosu je sve namišteno kako treba ali džaba. Da ti istinu kažem nije mi se dalo zezat s time kad je instalacija prošla bio sam sretan da bi sad tražio razlog :)
17 godina
neaktivan
Vakaka kaže...
 U mene nije laptop a opet mi pravi probleme, nekad oće nekad neće. U biosu je sve namišteno kako treba ali džaba. Da ti istinu kažem nije mi se dalo zezat s time kad je instalacija prošla bio sam sretan da bi sad tražio razlog :)
a cuj, ako ti malo radi malo ne, ne znam sta da ti kazem nego da provjeris jel ti disk dobro ustekan. provjeri konektore na disku i u maticnoj, provjeri je li konfiguracija jumpera dobra...
malo se poigraj i s biosom- ako nemaš neke sexy konfiguracije vrati ga na tvornicku postavku pa provjeri kako ce raditi.
za kraj, naravno koristi windows dvd skinut direkt s microsoftove stranice. ne znam sto da drugo savjetujem za slucajeve malo-radi, malo-ne radi..

ps. ako ne ide ni tako, a na kompu je prije bio neki sistem koji zahtjeva neki neuobicajeni disk format (linux, etc.) napravi backup diska pa digni sistem s nekim boot cd-om i potpuno ubij disk- brzi reformat s npr. acronis disk managerom ce biti ok. tad ce instalacija automatski upisati mbr u disk pa ce sve biti ok.

Poruka je uređivana zadnji put ned 29.3.2009 22:45 (bubbach).
16 godina
neaktivan
Idem sad to probat nap pa  javim kak je uspijelo
pun mi je k**** svega
Ivan
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.3.2009 23:40 (ivan_1995).
17 godina
neaktivan
ivan_1995 kaže...
Idem sad to probat nap pa  javim kak je uspijelo
pun mi je k**** svega
A da recimo pričekaš finalnu verziju? - Ti si jedan od onih koji su tako instalirali i Vistu i čudili se i pljuvali je jer im BETA nije radila.
Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
16 godina
neaktivan

Ja kazem da je Win 7 za betu prilicno stabilan.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kad sam napiso pun mi je k**** svega nisam mislio na nikakve windowse....prvenstveno sam mislio na bios,hdd i te gluposti...

i da,,, nisam jedan od onih koji su pljuvali po visti....probo sam bootat vec 3 os-a i ni na jednom ne moze naci hdd

Ivan
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.3.2009 0:23 (ivan_1995).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Znači da je do diska? - Ja nisam imao taj problem, ali znam ljude koji jesu; već nekoliko njih.

Ali probaj s nekom originalnom kopijom stabilne verzije OS-a. Skini trial s Neta negdje.

Avatar odgovara mojim reakcijama dok čitam ovaj forum...
17 godina

Na Internetu se pojavila nova verzija Windowsa 7, build 7068. Može se naći i 32- i 64-bitna verzija.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
klimama kaže...

Na Internetu se pojavila nova verzija Windowsa 7, build 7068. Može se naći i 32- i 64-bitna verzija.

danas sam vidio. ne donosi puno novosti, malo sredili gadgete i to. zato NE 7057 do 7068.
16 godina
neaktivan

instalirao sam Windows 7 build 7057 sve je uredu radi ko sat osim što mi neradi windows mail (to mi nije problem jer ga i ne koristim) i imam problem sa scannerom Canon Lite 60 točnije isti je odmah prepoznat i driver je od Viste uredno instaliran ali kad ga pokrenem ništa se ne događa, provao sam sa opcijom compatibility ali opet ništa ako netko netko može pomoći TNX

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
mene muci media center, pa sam se vratio na vistu
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
17 godina
klimama kaže...

Da li se može iz 7057 patch-ati na 7068. Ne da mi se ponovno skidat...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice