Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.366.776
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
RE: Window 7 instaliran, moja misljenja
naxeem kaže...
malina22 kaže...

oko 30 sekundi poslije izbora operativnog sistema, pošto imam i XP na hdd-u.

Neki imaju 3 minute! :|
3 minute? Ne shvatam te...
17 godina
neaktivan
meni se cini da je ova 7057 malo sporija od 7048/7000.

barem pri startupu/shutdownu
intel q6600@4.0GHz,500gb hard (7200.12, jedna ploca 500gb),4gb ram@1100 cl5, corsair520w hx(modularno), 4870 1GB oc840/950(3800)
16 godina
neaktivan
benko kaže...
meni se cini da je ova 7057 malo sporija od 7048/7000.

barem pri startupu/shutdownu
 ja sam cuo da je malo sporija zbog drivera
Ivan
17 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Taj bug je FIXAN u novijim buildovima i to znam jer na technet debug reportingu kao beta tester imaš fino cijeli tracking rada na beti.

Ti si i dao link koji se odnosi na prvu 7000 verziju W7 staru 2 mjeseca. Plašiš ljude bez razloga. Dobronamjerno, svakako, ali bezrazložno.

Ako nisi prepisao, daj mi fino elaboriraj o kakvim se "pointerima duplo većima" radi?

RTM?! Ti upozoravaš ljude da ne instaliraju RTM verziju Windowsa i govoriš da su u suprotnom blesavi?! WTF?! - Daj mi pojasni što to ne valja sa RTM verzijom?

I nemoj mi tu o vrijeđanju prodavati demagogiju, to ne prolazi, pogotovo jer tvoje buncanje nije vrijeđanje. Vrijeđanje izgleda bitno ružnije, a ovo je tek upozoravanje na napisano. Da sam te htio vrijeđati napisao bih ti svašta.

Radije poradi na tome da sam sebe ne vrijeđaš pišući neprovjerene informacije jer to upravo radiš i to nije kulturno.

Mislim, ovo tvoje o RTM-u je za Hall of Shame...

Gle, što se tiće tog buga čitao sam na vebu da se odnosi na verziju 7057, ali istina dao sam link na kojem se ne spominje za koje verzije vrijedi.I sem toga nisam imao namjeru "plašiti ljude", čak i ako napraviš "FIX" iz uputa sa linka neće se destiti ništa strašno, nećeš izgubiti ni performanse niti otvoriti sigurnosnu rupu u sistemu, niti ćeš izgubiti neku korisnu funkciju.Tako da nema mjesta nekakvim "strahovima".A tko ne voli prčkati po kompu i Os-u, tom je bolje da pričeka finalnu verziju.

Jao moš misliti kako mi se sad piše o alociranju memorije i pointerima kod programiranja.Poanta je u tome da 64-bitne aplikacije koriste više memorije nego 32-bitne aplikacije, i nisam naravno mislio ili insinuirao da 64-bitne aplikacije koriste duplo više memorije zbog većih pointera, već jednostavno koriste nešto više memorije no što bi koristio isti program u 32-bitnoj izvedbi.No poanta nije ni u pointerima niti u memoriji, poanta je u tome da je premalo 64-bitnog softvera, a to je glavni razlog zašto ne instalirati 64-bitne Windowse.

Nisam rekao da ljudi ne trebaju instalirati RTM verziju, isto kao što nisam rekao da ne trebaju instalirati ni beta ili RC verzije.No daj reci koliko je poslovnih ili mission critical sustava na RTM verziji OS-a ili ako su i bili koliko ih je ostalo na RTM-u nakon izlaska finalne verzije operativnog sistema.A ako ti svarno misliš da je pametno instalirati na takve sustave bilo što, što nema sufix final ili dapače SP1, onda ne znam što bih ti rekao.

I ko kaže da demagogija ne prolazi ?, upali teve kad je zasjedanje sabora, ili slušaj bilo kojeg političara kad odgovara na konkretna pitanja.Zafrkanciju na stranu, lakše malo sa izrazima tip, prepisao si nešto, buncaš, i ostalim slikovitim opisima.Ti izrazi su uvredljivi.Kad ih mi ostali koristimo onda dobijamo kartone.Nije ti štos.Drugo je kad netko u postu spušta nekog "na nisko" onda je ok odgovoriti istim tonom, ali inače...

I što se tiće iznošenja neprovjerenih informacija sa weba, pa nisam ja novinar, niti pišem za neke novine ili službeno glasilo, pa stoga nisam odgovoran za ono što pišem ili prenosim na forumu, svak ima mozak i informaciju detaljnije može probjeriti na webu.Ako ja napišem na forumu da će nebo sutra pozeleniti to ne znaći da i hoće, ili da će moja izjava izazvati paniku na nacionalnoj razini.Kažem, sve informacije i tako treba uzimati sa "zrnom soli", a ako netko izleti na ulicu sa puškom jer sam ja tu napisao da su na Kegleviću sletjeli marsovci, e hebi ga, to nije moj problem nego one budale koju će policija ucmekati jer po cesti sa puškom ganja "marsovce.
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
17 godina
neaktivan

- Link koji si dao je prastar. Bug je popravljen. Brljanje po registriju je loše ako nije nužno.

- Troši više memorije, da, ali vidim da si se ti zapetljao u svom objašnjavanju. Malo su "pointeri", malo nisu, malo si mislio, malo nisi, ali vidim da uglavnom nisi.

- Opet ti o RTM-u? Zar si stvarno toliko arogantan da se nakon nekoliko dana još uvijek nisi raspitao što je to "RTM"? - To JEST FINALNA VERZIJA!!!

- Sasvim mi je svejedno vrijeđa li tebe (ili bilo koga) "buncanje" ili ne.

- Nisi novinar, hvala Bogu, jer takvih "kvalitetnih" tekstova ima i previše.

Je, na slici mi je cura. :)
17 godina
neaktivan
Window 7 instaliran, moja misljenja

ima koja teta u vrticu da smiri ovu djecu od 30 godina?

ovaj post je OFF kao i zadnjih 20...

cemu se svadat oko neceg sta nijedan ni drugi niste argumentirali.

Kad argumenti ponestanu (nije ih ni bilo) pocelo je vrijedanje (znaci odmah nakon prvog posta).

mislim da bi prvenstveno MOD trebao znat kad prestat sa nekim stvarima...

ja koristim x64 i uopce mi se neda pricat o tome... bolje od viste i radi... meni dovoljno

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zapravo, prilično je on-topic jer (za razliku od tvog i ovog mog posta):

- raspravlja se o verziji Windowsa 7 koju treba instalirati i opravdanosti ili neopravdanosti Baotičinog savjeta da se ne instalira 64-bitna verzija.

- raspravlja se o verzijama Windowsa 7 i značenjima naziva tih verzija.

Moji su postovi argumentirani, a sad baš da objašnjavam arhitekturu računala, nazivlje stupnjeva Microsoftovog razvojnog procesa... nema smisla niti sam plaćen za to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jedno pitanje za vas?

Prilikom gasenja Win 7 build 7057 32bit, stalno ali stalno mi se pojavljuje ona poruka da mi win explorer ne reaguje i da forsiram gasenje ili restart. Da li se to ikome pojavljuje i kako je rjesio ako je uspio??

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jel mi netko moze objasnit ovu poruku u notepadu koja iskoci kad se Win 7 build 7057 podigne?Inace sve radi ali uvijek kad se Win 7 digne odmah iskoci notepad sa ovom porukom.Slika u prilogu.

World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

ima fix, upiši na google: windows 7 7057 fix.( možeš uz to dodat i "notepad")

Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 17:38 (djdomi).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
djdomi kaže...

ima fix, upiši na google: windows 7 7057 fix.( možeš uz to dodat i "notepad")

Hvala ti.Rjeseno uspjesno.
Ako nekom zatreba ovdje ima tutorial.
World championships:7,GP started:250,GP wins:91,Podium finishes:154,Pole positions:68,Fastest laps:76,Points:1,369
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 17:50 (F1-IVO).
17 godina
neaktivan
malina22 kaže...

Jedno pitanje za vas?

Prilikom gasenja Win 7 build 7057 32bit, stalno ali stalno mi se pojavljuje ona poruka da mi win explorer ne reaguje i da forsiram gasenje ili restart. Da li se to ikome pojavljuje i kako je rjesio ako je uspio??

To ti se nebi smjelo dešavat. Najvjerojatnije ti je otećena neka datoteka u nekom od default folderima koji se otvaraju kod paljenja pa se WE zblesi.
Stavi Total Commander i probaj s njim.
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...
I što se tiće iznošenja neprovjerenih informacija sa weba, pa nisam ja novinar, niti pišem za neke novine ili službeno glasilo, pa stoga nisam odgovoran za ono što pišem ili prenosim na forumu, svak ima mozak i informaciju detaljnije može probjeriti na webu.Ako ja napišem na forumu da će nebo sutra pozeleniti to ne znaći da i hoće, ili da će moja izjava izazvati paniku na nacionalnoj razini.Kažem, sve informacije i tako treba uzimati sa "zrnom soli", a ako netko izleti na ulicu sa puškom jer sam ja tu napisao da su na Kegleviću sletjeli marsovci, e hebi ga, to nije moj problem nego one budale koju će policija ucmekati jer po cesti sa puškom ganja "marsovce.
tiče, znači... sorry, nisam ja neki moderator ovdje, ali bilo bi totalno dobro uputit korisnike foruma da se tu i tamo konsultiraju sa spelling checkerom ili bilo čim sličnim (google will do). prilično je iritantno, (poslužit ću se i terminologijom iz vašeg dijaloga-) rekao bih i uvredljivo za prosječnog forumaša koji čita ovaj tvoj kao "stručni" elaborat a onda kad odluči poklonit svoje vrijeme za tako nešto u pol posta skuži da je poster zapravo nepismen. to je baš ružno.
nije da sam neka picajzla, al ak si star kolko piše na profilu i ak se već trudiš ispast pametan- možda ipak gramatika i nije tako totalno zanemarujuć faktor.
da, što se "tiće" neprovjerenih informacija- ti si odgovoran za apsolutno sve što napišeš. razlika tebe i novinara je ta da je novinar odgovoran svom uredniku, a ti si odgovoran pred nama- tvojom potencijalnom publikom. sad možemo govoriti o količini odgovornosti, al gle.. ja zbilja ne znam ništa o pr. bjeloruskim baletnim školama, pa ni ne pišem na forumu istih, u biti ne znam postoji li tako nešto uopće. ti, ako nemaš pojma o tome što je RTM, što te zaboga vuče da pišeš o prednostima i manama korporativnih korisnika RTM verzije (Smijeh koji-se-valja-po-podu)? normalno da si odgovoran! volio bih da ti moja reakcija na tvoj post ne bude poziv na prepucavanje već misao vodilja za daljnje sudjelovanje na forumu. mislim, pa tko želi pisat bez odgovornosti?! koliko je tako nešto vrijedno i koliko te se može cijeniti kao autora koji se apriori odriče odgovornosti za sve napisano? a vidim, trudiš se ispast pametan, vjerojatno i nisi glup.. ali ja sam ti baš ono totalno zamijetio ovo.. sorry ako je moja izravnost uvredljiva.

on-topic:
ima li netko na ThinkPadovom notebooku problema s tipkama za pojačat, stišat mutirat..? koliko sam vidio na službenom webu driveri za to dolaze u vidu paketa "Hotkey Features" (glupog li imena za gumbiće za volume..Viče), međutim podrške za win7 nema, vista drivers ne rade, kako defaultno tako ni u compatibility mode-u za vistu. tijekom instalacije javi pogrešku cannot write registry value. inače je s registry-em sve u redu i nema nikakvih restrikcija ovlasti i sve je na "run as administrator". inače, ako nekog zanima, na nešto starijem nabrijanom thinkpadu T42p 7ica radi odlično, čak i brže od viste- to mu ta "optimiziranost" dođe valjda. makar je i vista radila odlično. s 2 gb rama na system ratingu dobivam za notebook čisto zadovoljavajućih 3,3.. bilo bi i 3,7 da je procesor nešto brži, možda pokušam malo dić takt tek toliko iz znatiželje pa javim. ugl, na spomenutom thinkpadu 7ica radi jednako dobro kao što je nekoć (daaavno) radio xp, tako da ne budite skeptici i probajte 7icu. još kad bi i netko nalinkao negdje neki alternativni driver za tzv. hotkey features.. al dobro, nije da jako smeta.. samo malo. zasad.
There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put pon 23.3.2009 20:50 (bubbach).
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...
tiče, znači... sorry, nisam ja neki moderator ovdje, ali bilo bi totalno dobro uputit korisnike foruma da se tu i tamo konsultiraju sa spelling checkerom ili bilo čim sličnim (google will do). prilično je iritantno, (poslužit ću se i terminologijom iz vašeg dijaloga-) rekao bih i uvredljivo za prosječnog forumaša koji čita ovaj tvoj kao "stručni" elaborat a onda kad odluči poklonit svoje vrijeme za tako nešto u pol posta skuži da je poster zapravo nepismen. to je baš ružno.
nije da sam neka picajzla, al ak si star kolko piše na profilu i ak se već trudiš ispast pametan- možda ipak gramatika i nije tako totalno zanemarujuć faktor.
da, što se "tiće" neprovjerenih informacija- ti si odgovoran za apsolutno sve što napišeš. razlika tebe i novinara je ta da je novinar odgovoran svom uredniku, a ti si odgovoran pred nama- tvojom potencijalnom publikom. sad možemo govoriti o količini odgovornosti, al gle.. ja zbilja ne znam ništa o pr. bjeloruskim baletnim školama, pa ni ne pišem na forumu istih, u biti ne znam postoji li tako nešto uopće. ti, ako nemaš pojma o tome što je RTM, što te zaboga vuče da pišeš o prednostima i manama korporativnih korisnika RTM verzije (Smijeh koji-se-valja-po-podu)? normalno da si odgovoran! volio bih da ti moja reakcija na tvoj post ne bude poziv na prepucavanje već misao vodilja za daljnje sudjelovanje na forumu. mislim, pa tko želi pisat bez odgovornosti?! koliko je tako nešto vrijedno i koliko te se može cijeniti kao autora koji se apriori odriče odgovornosti za sve napisano? a vidim, trudiš se ispast pametan, vjerojatno i nisi glup.. ali ja sam ti baš ono totalno zamijetio ovo.. sorry ako je moja izravnost uvredljiva.

Ne vrijeđam se.Mogu prihvatiti kritiku, zašto ne.Gramatiku poštujem koliko mogu, ali ne zamaram se nekakvim deteljima i nije mi u prvom planu, da li sam promašio kvaku, ije i je u nekoj riječi mi nije toliko bitno.Najbolje da svoje postove još i lektoriram.Kao što rekoh gore, nisam novinar niti je ovaj forum nekakvo javno glasilo gdje je svatko za svoje navode odgovoran imenom i prezimenom.Sasuli ste drvlje i kamenje na moj post kao da sam ga u kamenu isklesao, pa ga sad tu na forumu pokušavam uvaliti "neukim forumašima" kao deset zapovjedi.Tko želi čitati isključivo provjerene infomacije može čitati tekstove iza koje stoje profesionalni novinari, a ne ekipa koja se "skriva" iza nekakvog aliasa, na nekakvim forumima.

A ovo što si gore napisao da je novinar odgovoran svom uredniku je manje važno od činjenice da je svaki novinar prvo i osnovno kazneno odgovoran pred zakonom, dakle zakon je taj koji će novinara sankcionirati ukoliko objavljuje u tekstovima neistine sa štetnim posljedicama, urednik je tu manji bauk.Ali ok, ako ti misliš da sam odgovoran za istinitost ili neistinitost tvrdnji u svojim postovima, reci gdje to piše u pravilniku foruma, ili možda u zakonu.Nešto u stilu, "lik u anonimnom kapacitetu, koji po forumima i, ili blogovima na internetu iznosi lažne činjenice i, ili neistinite tvrdnje vezane za IT tematiku kazniti će se sa kaznom a)zatvora u trajanju od...b)novčanom kaznom u iznosu od...".Pa ako to nađeš reci gdje to piše.

A to što ja koristim nešto širi vokabular, to ne znači da se pravim pametan.I dalje želio bih naglasiti da se definitivno odričem odgovornosti za sve napisano, po materialnoj i kaznenoj osnovi, i ne umišljam sebi da sam "autor" (čega? postova na nekakvom forumu), i da se "trudim" ispasti pametan ne bi to radio anonimno na forumu već bih pametovao kao nekakav novinar ili pisac.A za prepucavaje oko RTM verzije od mene samo jedna rijeć na tu temu, amen.

I zakraj samo poruka moderatoru.Da sam ja ti, dao bih žuti za ovoliki off-topic post. (a i već sam se naučio na taj mali žuti kvadratić kraj svog avatara).
Ako nisi prvi, onda si zadnji. baotica@gmail.com
17 godina
neaktivan

Nemojmo dalje o gramatici.

Kao moderator, s obzirom da se razvijaju teorije o moderiranju, moram reći da nemam namjeru ni tebi, ni sebi, ni bubbachu dati karton, jer sve postove tu smatram dijelom teme.

Forum služi za rasprave, a rasprave nisu i ne mogu uvijek biti striktno linearne i činjenične, što u konačnici može rezultirati blagim digresijama u pojašnjenja nečijih izjava, stilova ili razloga za napisano. Takav razvoj forumske teme nije negativan i ja ga kao moderator nemam namjeru kažnjavati.

Karton dajem isključivo u slučajevima izrazito glupog posta ili izrazito vulgarnog posta; ovo nije osnovna škola i dok god pretjerana i besmislena vulgarnost ili besmisleno pljuvanje nisu u pitanju, ne vidim potrebu za intervencijom.

Svatko sam odgovara za svoju kulturu, za svoje tekstove i nikome ne treba dadilja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 24.3.2009 0:05 (naxeem).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako netko koristi Photoimpact X3, neka bude pripravan da se program koji puta izblesira, npr ponekad objekt se ne može staviti u easy palette, ili se ne može sejvati slika u jpg formatu dok god se u njoj ne fletaju svi objekti.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.uprava_vodovoda.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Također, LiveMail se ruši ako uključite automatski spellchecker.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Meni za sad sve sljaka... Cak razmisljam stavit ih na laptop (Asus A6R, 1.83 Celeron M, sa 896 RAm (ovo drugo pojela grafa)). Mislite da ce to ic?

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Eto i toj dan je došo, BSOD ekran se pojavio, a uzročnik je Norton Internet Security 2009, paket je do sada manje više radio normalno, osim sonar funkcije, no danas mi je usred sesije jednostavno skočio plavi ekran.I tako deinstaliram ja nortona, rebootam normalno, ponovo instaliram nortona, no kod restarta opet plavi ekran.Zaključak, by by Norton, Hello ESET Nod32 4.

I da gornji problem ne bi bio sasvim jednostavan, prilikom reboota odabrao sam nekakav automatizirani repair, koji je klang klangao neko vrijeme, da bi mi shebao username profil, naime, glupe windoze su dale ownership foldera username/moj profil useru SYSTEM pa se kod ulogiravanja sa tim profilom učitavao defaultni profil umjesto mog profila, no dobro, riješenje je bilo lagano, za navedeni folder kao ownera sam opet postavio sebe, i za svaki slučaj ponovo preuzeo full control nad datotekama u tom folderu, i to je riješilo problem sa profilom.

A sama stabillnost sustava baš i nije bajna, naime, explorer se zna rebootati, neki puta se prozor explorera smrzne, pa ga ne možeš nikako "ubiti", često mi se ruši explorer ili directory opus prilikom kopiranja fajlova, itd... možda se meni to dešava jer sam upgrejdao sa Viste, pa furam smeća od prije, no sumnjam.

I da li netko zna način na koji bi se Windowsi 7 mogli instalirati na Usb disk, dakle da se bootaju sa usb diska.Nešto kao live verzija OS-a.

Od igara slabo se pokreće Ghost Recon Advanced Warfighter, igra se pokreće ali na trenutke šteka do bola, toliko da je neigriva, sve sam probao osim isključiti phisyx podršku u drajverima, pošto se u igri ne može isključiti.A npr Rainbow Six Lav Vegas 2 se vrti brže nego na visti.

"Autor ", u postu nenamjerno iznešenih, neistinitih tvrdnji sa svrhom zavaravanja trećih osoba, u potpunosti se odriče svake odgovornosti za navedene tvrdnje.Kome nije pravo, može se žaliti na www.uprava_vodovoda.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 13:56 (Baotica).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Slabo za igre

imam već malo duže vrijeme sedmicu, ali punkbuster samo problem do problema. dali da stavim dual boot 7 i vista pa da čekam punkbuster za sedmicu?

inače, hoće li mi vista moć na komp, išao sam skenirat s advisorom i imam jedan problem a to je RAM-hoće li biti dovoljno 512 mb iako je stavljeno da je minimum 1 gb?

sve valja samo taj ram... držao bi vistu do finala.

i zadnje pitanje: jeli vista automatski instalira drivere za zvučnu, mrežnu...? na sedmici čim sam instalirao mogo sam na net, a na xp-u sam morao driver za ovo, driver za ono.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Meni za sad sve sljaka... Cak razmisljam stavit ih na laptop (Asus A6R, 1.83 Celeron M, sa 896 RAm (ovo drugo pojela grafa)). Mislite da ce to ic?

Ja imam sempron 2500+, Nvidia 5200FX 128 MB, 1.5GB rama i radi sve super ako nisu uključeni gadgeti. Sa uključenim gadgetima procesor je jako opterećen te ima problema sa otvaranjem videa na internetu.
17 godina
neaktivan
RE: Slabo za igre
djdomi kaže...

i zadnje pitanje: jeli vista automatski instalira drivere za zvučnu, mrežnu...? na sedmici čim sam instalirao mogo sam na net, a na xp-u sam morao driver za ovo, driver za ono.

Vista ti isto automatski instalira sve drivere, nemaš frke za to.
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
djdomi kaže...

Vista ti isto automatski instalira sve drivere, nemaš frke za to.
 a kako je za ram?
oće li moći na 512?
17 godina
neaktivan
I have visited the hidden parts of the world. I have fought in both world wars, served the liberty in many others. I have saved the world from alien invasions and mutants. I have won the olimpics, and i was awarded the world footballer of the year award. I'm a gamer. And what have you done recently?
17 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...
 znam za to, testirao sam komp sa advisorom za vistu. piše da treba 1gb a ja imam 512 pa jel bi moglo radit ako imam 512?
17 godina
neaktivan
djdomi kaže...
Danny_HR kaže...
  znam za to, testirao sam komp sa advisorom za vistu. piše da treba 1gb a ja imam 512 pa jel bi moglo radit ako imam 512?
  Može ja probao i radi. Samo isključi gadgete.
17 godina
neaktivan
Baotica kaže...

Eto i toj dan je došo, BSOD ekran se pojavio, a uzročnik je Norton Internet Security 2009, paket je do sada manje više radio normalno, osim sonar funkcije, no danas mi je usred sesije jednostavno skočio plavi ekran.I tako deinstaliram ja nortona, rebootam normalno, ponovo instaliram nortona, no kod restarta opet plavi ekran.Zaključak, by by Norton, Hello ESET Nod32 4.

I da gornji problem ne bi bio sasvim jednostavan, prilikom reboota odabrao sam nekakav automatizirani repair, koji je klang klangao neko vrijeme, da bi mi shebao username profil, naime, glupe windoze su dale ownership foldera username/moj profil useru SYSTEM pa se kod ulogiravanja sa tim profilom učitavao defaultni profil umjesto mog profila, no dobro, riješenje je bilo lagano, za navedeni folder kao ownera sam opet postavio sebe, i za svaki slučaj ponovo preuzeo full control nad datotekama u tom folderu, i to je riješilo problem sa profilom.

A sama stabillnost sustava baš i nije bajna, naime, explorer se zna rebootati, neki puta se prozor explorera smrzne, pa ga ne možeš nikako "ubiti", često mi se ruši explorer ili directory opus prilikom kopiranja fajlova, itd... možda se meni to dešava jer sam upgrejdao sa Viste, pa furam smeća od prije, no sumnjam.

I da li netko zna način na koji bi se Windowsi 7 mogli instalirati na Usb disk, dakle da se bootaju sa usb diska.Nešto kao live verzija OS-a.

ma norton nema gdje ne stvara probleme. eset je oduvijek bio i ostao sretnije rješenje, pogotovo home usersima. o sistemskim resursima da i ne pričam. norton je jedino u vrijeme dos-a bio zakon, od kad se posvetio samo sigurnosti nekako im ide od zla prema gorem.

to što želiš napravit sa usb instalacijom nema veze s live verzijom. kada instaliraš na usb disk i prvi puta podigneš sistem on se prilagodi tvom računalu. instalira drivere, system podesi režim rada ovisno o tipu racunala (desktop ili laptop, kanta ili makina, jedna ili dvije particije, network policy......... .. ....). e sad, kad se to napravi to se spremi u registry i u odredjene konfiguracijske datoteke. neovisno o tome pristupa li se njima putem usb ili (s)ata sučelja one su neminovno tamo i sad kad taj disk prikljucis na neku drugu konfiguraciju ako postoje neki konflikti (jedna od [naj]delikatnijih stvarcica je grafika) tesko da ce raditi kako spada.

live cd verzija windowsa razlikuje se u tome što taj dio oko delikatnih konfiguracijskih postavki sprema u privremenu memoriju i koristi od tamo. dakle, trebas modificiranu verziju instalacije koja na drugaciji nacin tretira te procese. za windows 7 gotovo sam siguran da tako nešto još ne postoji, jer takvi se zahvati nad basic instalaciji u pravilu rade tek kad izađe finalna (RTM ;) ) verzija.

Međutim, sudeći o glomaznosti sistema, kako viste tako i 7ice čisto sumnjam da bilo tko ovo želi raditi, jer kao što rekoh velik dio toga prilikom live cd izvedbe izvodi se iz RAM memorije, što za OS od 10gb i nije najsretnije rješenje. ako pak želiš live vindozere savjetujem ti xp čiji live, portable kako god oblik imaš po cijelom netu gdje god da zakoračiš.. možda najoptimiziraniji je na hiren boot cd-u.

djdomi kaže...
  piše da treba 1gb a ja imam 512 pa jel bi moglo radit ako imam 512?
 vista na 512? teško.. jako teško. mislim, možeš instalirat.. al čim upališ 3 taba u browseru, još nedaj bog da imaš dva-tri residenta malo zahtjevnija.. još otvoriš notepad i system će ti bit na koljenima.. Osmijeh

There are two groups of people in the world: Those who can be categorized into one of two groups of people, and those who can't
Poruka je uređivana zadnji put sri 25.3.2009 18:33 (bubbach).
17 godina
neaktivan
bubbach kaže...
Baotica kaže...

Eto i toj dan je došo, BSOD ekran se pojavio, a uzročnik je Norton Internet Security 2009, ...

ma norton nema gdje ne stvara probleme...

Malo offtopic, kod mene ne stvara probleme.

Inače za Norton Internet Security 2009 pod system requirements nigdje ne spominje da radi na Windows 7.

17 godina
neaktivan

cudno...kad sam otiso na microsoftovu stranicu i pogledo njihovu preporuku antivirusa uz kaspersky, nod32 i pandu bio je i norton...cudno kako ne radi...

CPU-Q6600@2.4 MBO-EVGA nForce 750i SLI VGA- Gainward HD 4870 PSU-Fortron 650W RAM-2x2 GB Mushkin Redline Series Razer Krait, Benq 2200HD

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
naxeem kaže...

... a kladio bih se da su kerneli Viste SP2 i Windowsa 7 praktički isti.

Tu si u krivu. Win 7 koriste isti kernel kao XP(PowerShell) samo unaprijeđeni i dorađeni(PowerShell 2.0), dok se Vista bazira na drugačijem kernelu.
E7200,8800GT OC,EP35-DS3,4GB Ram,Soprano,VX450W
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice