Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.902.787
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
16 godina
Re: Windows 10 - općenito
bunker kaže...
..

U HR su pojmovi softvera, računalnih programa, licenci....razvučeni kroz mnoge zakone pa nije baš jednostavno dati neki brzi prikaz kako naše zakonodavstvo gleda na taj segment...:

..

-zgodno povezano na jedno mjesto (jedan post).. i da, to je problem, provlači se broz bezbrojne zakone, dok se na pojedinim stranicama kao BSA-ZAMP dobiju info-zakoni (samo) onog dijela koji se njih tiču, kao i interpretacija koju oni zastupaju-guraju, pa čak i pogrešno (ne slučajno).

-npr bezbrojne su PR akcije BSA, novisnki natpisi u stilu: ''kažnjen pirat zbog nedozvoljenog downloada''.. itd. koji nema veze s ničim, ponajmanje sa zakonim ili počinjenim djelom. To se posljednjih godinu-dvije mijenja, po tiho.. a do sad je 'zatrovan' internet takvim dezinformacijama, pa i tumačenjima na raznim str. koje su u konktekstu tematike to pokrivali, čak i zakoni i sl. Problem je i sam kolokvijalni jezik.. pravno-formalni je obavezan, zna to BSA, jer, upravo to im je posao (to eliminira da iz neznanja guraju takve formulacije, time i dezinformacije..). BSA nije baka s placa. Zakoni i tumačenje nisu stvar neke udruge. No tražiti npr demantij, je čak beskorisno, jer sve ostaje vječno na netu.. i izvor daljnjih dezinofrmacija, jer svaka info koja je namjerno iskrivljena.. i tad problem. (kao što malo iznad, po tko zna koji put, dosadno-papagajski ponavljam o licencama i sl. -a što drugo?). :)

pravila, ne vjerovati svemu što se pronađe na netu, nego pročitati, provjeriti i ''prevesti'' (tumačenje + ispravci, amandmani itd.) i paziti na datume, jer nije isto prije npr 10, 5 ili 2 godine.. Digitalizacija+globalizacija (internet) su promijenili dosta toga. EU-USA sporazumi, brexit.. nije zakon RIAA u EU, nego EU. Banalno, nema ilegalnog softwarea, downloada.. mada će se to beskonačno ponavljati, kao kolokvijalno, mada je čisto (kao školski primjer, autorska prava, copyright, distribucija i sl.) pravno pitanje.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

Kakve veze ima zakon RH s pravom besplatne nadogradnje s Windowsa 7/8.1 na 10? 

Ono što sam htio reći i rekao sam da ukoliko korisnik posjeduje digitalnu licencu za Windows 10 (koja se dobila prilikom nadogradnje s prijašnjih verzija Windowsa), da je ponovno ne mora unositi prilikom reinstalacije Windowsa. Je li ta tvrdnja točna? Je.

Rekao sam i da se ta ista licenca veže za HW i da ako se promijeni matična, Windowsi neće biti aktivirani. U slučaju da se korisnik prijavio s Microsoftovim računom (prije), isti može opet aktivirati računalo iako je došlo do zamijene HW-a. Je li pak ta tvrdnja točna? Je.

Onda u čemu je problem? Jasno recite u čemu je problem i to bez ikakvog prenesenog značenja jer nit vas ja kužim, nit vas itko ovdje kuži (ovo vrijedi za ihusha).

16 godina
Marko :D kaže...

Kakve veze ima zakon RH s pravom besplatne nadogradnje s Windowsa 7/8.1 na 10? 

Ono što sam htio reći i rekao sam da ukoliko korisnik posjeduje digitalnu licencu za Windows 10 (koja se dobila prilikom nadogradnje s prijašnjih verzija Windowsa), da je ponovno ne mora unositi prilikom reinstalacije Windowsa. Je li ta tvrdnja točna? Je.

Rekao sam i da se ta ista licenca veže za HW i da ako se promijeni matična, Windowsi neće biti aktivirani. U slučaju da se korisnik prijavio s Microsoftovim računom (prije), isti može opet aktivirati računalo iako je došlo do zamijene HW-a. Je li pak ta tvrdnja točna? Je.

Onda u čemu je problem? Jasno recite u čemu je problem i to bez ikakvog prenesenog značenja jer nit vas ja kužim, nit vas itko ovdje kuži (ovo vrijedi za ihusha).

-problem? preciznost, skup-podskup, sa zakonima se tako ne brblja-ofrlje..

npr što si reako-napisao? da se hw veže za licencu, ne nego licenca za hw. Ako ne vidiš razliku, nevažno :) ali sad si ispravio.

nadalje, sad si dopunio, nadogradnju... koja sad ima konkretno značenje (jer nitko ne zna na što si mislio u prvom postu..). Rekao si i da je licenca zapisana u ploču, nije. Nego je ID zapisan u MSovoj bazi. Kad se korisnik spoji na internet, ms-server, provjerit će se ID HWa i ID u bazi i aktivirati.. ili neće. MS dozvoljava svašta, ali to službeno nećeš pronaći kao njihov odgovor-pravilo, nego ćeš dobiti isključivo da je za OEM licencu ID vezan uh HW i ako promijeniš MBO da si izgubio licencu, dok se s retailom to dozvoljava. Nigdje od MSa nećeš dobiti drugačiji odgovor, dok činjenice pokazuju da to za sad dozvoljavaju, tj da tretiraju OEM kao retail. Dobra volja MSa. No ne možeš nikome 'garantirati' pa time ni savjetovati tako nešto na forumu, osim ako prođe-prođe.. (za sad često prolazi).

Primjećuješ li nepreciznosti, time i netočnosti, dezinformacije.. jer to kao sve ostalo, ''na internetima'' netko pročita i zaključi...

odnosno, koji od ispravaka ili napomena ne prihvaćaš, argumentiraj, ispravi. I meni će to biti od korsiti, drago.. i ostalima ako naiđu na temu-pitanje. Uz podsjetnik, da ono što si htio reći, nisi rekao, dovoljno je pročitati postove, nego si sad dopunio-ispravio. :)

npr što HR ima .. pa ima, legalnost, država, zakoni. Provvođenje zakona je stvar države (jedan od osnova, uz porez..), npr kazna za firmu. S tim čak MS nema neke veze (ni koristi), ima utoliko da je možda njegov soft u priči, jednako veze ima Frod/Renault za saobračajku na zrinjevcu.. :).

Pravo nadogradnje ne daje zakon, nit ga time regulira, nije to ni npr ljudsko pravo po unescou i sl. To je pravo vlasnika, njegova dobra volja (i nije to MS morao) ili MSova želja-interes (ima svoje ciljeve).

To pravo dakle daje MS, time se eliminira pitanje licence ili legalnosti korištenja OSa za koji npr nemaš R1 ili licencu (jer možeš imati samo ono što imaš u ruci, račun za npr w7 i njegovu licencu). Time samo izbjegavaš kaznu države za korištenje bez važeće licence, jer je MS dozvolio i time imaš važeću licencu.

Ako istu tu licencu MS ukine, tad je nemaš i nećeš dobiti pomoć države da bi ju dobio, npr ni u haagu.. jer oni nisu za dijeljenje licence nadležni. Jer je to ugovorni odnos tebe i MS, koji ti može dati besplatno, ukinuti ako nešto nije u skladu s uvijetima, a dio uvijeta je vezanje uz HW-ID i tad bi tvoja tužba bila odbačena jer je neosnovana, tj dio ugovornog odnosa, ne zakona i sl.

Svatko tko npr koristi važeću-valjanu licencu za jedno računalo, aktiviranu, radi.. ako je iskoristi za još jedno računalo (vidjeti uvjete, oem, retail..) može izgubiti tu licencu, odnosno, ako je količinska može raditi. Pri tome ti čak imaš R1, imaš licencu, ali je sad nevažeća = nemaš je više. Što misliš koliko juzera je tako ukucalo neki key.. prepisan s neke licence-naljepnice.. recimo računalo u firmi ili na nekom servisu?.. i kad bi MS to htio, da ugasi licencu, što bi se tad desilo? Tko bi bio kriv, a to bi upetljalo i privatne tužbe, pojedince, čak i legitimne korisnike, firme kojima je jednostavno key 'ukraden'.. sam MS helpdesk bi bio pretrpan zahtijevima za reaktivaciju, par minuta po korisniku.. i zato MS to ne radi, dobra volja, interes, sve zajedno. (ne zato jer ja ili ti nešto tu pišemo ili to ima u nekom zakonu HR..). MS može sad ako želi podiejliti milion licenci.. i neće ništa izgubiti, ni prihode ili zanemarivo. Čak će možda profitirati, šira baza juzera.. (kao ona EU studija o pirateriji..), pristup storeu itd. Dok oni koji kao firme moraju kupiti i imati R1 ionako od free nemaju koristi jer ne biimali licencu-R1 za inspektora čak i da im B.Gates osobno pokloni key, plaćaju jednako, to je glavni-stabilan prihod, nema promjena godinama, pridodaj tome MSO koji je daleko skuplji od OS-licence..

Alternativno, MS dozvoljava korištenje win bez aktivacije. Radi. Dovoljno za svakog normalnog kućnog korisnika, bez potrebe za 'kemijanjem' ili kršenja zakona-pravila i sl. Tako da se kućni korisnik ne mora pretjerano brinuti, odnosno, najgore, ne treba nepotrebno 'krasti' key s nekog drugog računala, jer ako tako odluči MS u nekom trenutku može ostati bez licence i to duplo, on i vlasnik tog keya. Barem iz pristojnosti se to može izbjeći, jer je nepotrebno, win radi osim customizacije. Kupnja keya online nije problem, odnosno, ako netko želi, može za nešto sitnog. Sve ostalo bi bilo loše savjetovati da ne spominjemo netiquette i pravila foruma..

-Korištenje win bez keya-aktivacije nije kršenje zakona, jer nema veze sa zakonom, jer to dozvoljava vlasnik-MS (za kućnog, poslovni mora imati R1 a to pak nema veze s MSom nego državom-zakonom poreznom inspekcijom, kućni ne mora nikome nikad ništa dokazivati računom može ga baciti u smeće ili obrisati mail/kupon/pdf.. nakon kupnje online..). Bilo što drugo je kršenje ili zakona ili pravila ili oboje, nepotrebno. (što god BSA misli o tome) :))

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 16:03 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Dobro, potkrala mi se pogreška i ispravio sam ju slijedećim postom, ali svi znamo na što sam mislio...

2 0 hvala 2
16 godina

Dobro, potkrala mi se pogreška i ispravio sam ju slijedećim postom, ali svi znamo na što sam mislio...

- ne gledaj to kao kritiku, nego poželjan savijet.. možda ti, ja.. znamo što si mislio, a pretpostavke su majke zajeba.. sorry for my frenč.. :)

kao btw, ne, ne zna se na što si mislio, jer misliš-govoriš na w7-nadogradnju na w10, licenci i govoriš o zamieni npr MBO a to je nadogradnja HWa, računala. A HW-ID je osnova IDa-keya.. i sad, misliš na win nadogradnju a netko pita za nadogradnju HWa (ram, cpu.. mbo?).. i što zaključi? gubi ili ne licencu, a upravo to je tema, tj ono što želiš odgovoriti. Čista logika, tad te dvije stvar ne smiješ mješati, jer je tad ogovor pogrešan i ako promjeni vga neće izgubiti licencu ili ako doda ram, dok ako promjeni mbo hoće. (odnosno neće, jer MS i to čak dozvolajva ali ne daje takvu izjavu-garanciju nigdje ..).

- jer previše ljudi nešto pročita, pogrešno protumače i eto problema samo zbog nejasnosti ili terminologije. Smisao jezika-pisma je komunikacija, smisao foruma.. pa i to da se razumijemo, ne da dodatno, kad ne moramo, unosimo nesporazume. Eliminira se dio problema.

-zašto je to važno? Pa gubitak važeće licence, recimo da je to gubitak 100-1000kn. Tko god pita, važno mu je i želi točan odgovor, ne nesporazum a kasnije je kasno.. pri tome, početnik naravno pola toga ne zna, ne razlikuje nazive-termine, zato i pita.. a možda čak i pogrešno formulira, na pogrešnoj temi-forumu. Što tad s nepreciznim odgovorom osim što samo širimo (dez)informacije kojih je već prepun the net.

- pokušavam upravo suprotno, ali uzaludno... :))

nije to kritika tebe, nego zbog početnika koji naiđu.. zbog nesporazuma i sl. Tebi više pohvala za trud, pomoć.. (uz pokoju čvrgu, edukativno) NHF. :)

ja mogu dobivati čvrge zbog kranje nerazumljivih postova.. i to je OK.

17 godina
Windows 10 - općenito

Moze mi netko pomoc kako formatirati GPT disk?

Izvadjen iz laptopa, ima 2 primarne + jos nekoliko drugih particija, htio bi sve obrisati i napraviti da mi bude jedna cijelina.

Iz Windows-a ne ide, znaci treba mi neki pouzdan i efikasan alat (ako ima portabilni jos bolje)?

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 18:10 (djigibao).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

diskpart clean..

easeus.. itd.

17 godina

Rijeseno sa EaseUS programom, jedino mi nije jasno zasto i dalje pise GPT 

Prodajem Fractal Node 304 za 360kn | http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Ako ti treba tisuću riječi da bi objasnio da li kršiš licencu ili ne, to sve govori koliko je MS zamutio vodu. Čemu onda naziv '90 days trial', ako to nema veze sa probom od 90 dana. Al nakon toga dopuštaju korištenje, jer žele da ga koristiš. Što je znači da nije u neskladu s licencom. Stvarno me ne zanimaju odvjetničke spike, odgovor mora biti da ili ne.

Nećemo dividende, hoćemo veće lopate!

1 0 hvala 0
16 godina

zato jer particija i FS nemaju veze s GPT-MBR modom.. :) to je mod rada diska. (može se promijeniti ovisno o mogućnosti računala-OSa..) mada će MS tvrditi da se pri tome gube podaci, ne mora.. i nevažno kad sve brišeš.

-traži nešto kao inicijalizacija diska..

evo nešto zgodnog na jednom mjestu.. popis oseva, 32-64 itd. Sigurno nešto ima i za easeus ili na MSovim stranicama..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:15 (ihush).
16 godina
hrvooje kaže...

.. Čemu onda naziv '90 days trial',..

- opet, nema više 90 (to je ent w7, normalna je bila 30) traila, sad je beskonačno, ok?

-da, MS muti.. ništa konkretnog ili opipljivog, a to i nije neki zakon pa da možemo u NN pronaći. Kako tad nego tumačenjem i uzimanjem u obzir npr usa-eu razlike? Guantanamo .. bilo što?

17 godina
neaktivan
ihush kaže...
hrvooje kaže...

.. Čemu onda naziv '90 days trial',..

- opet, nema više 90 (to je ent w7, normalna je bila 30) traila, sad je beskonačno, ok?

-da, MS muti.. ništa konkretnog ili opipljivog, a to i nije neki zakon pa da možemo u NN pronaći. Kako tad nego tumačenjem i uzimanjem u obzir npr usa-eu razlike? Guantanamo .. bilo što?

Koliko me zdrave oči služe, ja ovdje vidim da piše '90 days evaluation'

https://www.microsoft.com/en-us/evalcenter/evaluate-windows-10-enterprise

14 godina
neaktivan
ihush kaže...

'Beskonačni' probni period ne postoji. Da bi probni period bio probni period, on mora imati istaknuti rok do kada se program može koristiti. Microsoft službeno nudi trial za Windowse, ali je dostupan samo za Enterprise verziju i traje 90 dana.

Ovo, što se neaktivirani Windowsi mogu koristiti uz manja ograničenja nije službeni probni period nego samo Microsoftova dobra volja.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:26 (Marko :D).
16 godina

pa? opet (inat?) enterprise verzija? Kakve to veze ima s 'normalnim' juzerima kojima to nije dostupno? Ako imaš pristup toj verziji, tad imaš .. ostali imaju home-pro-student i sl. tj ono što se može skinuti mctoolom i o čemu se ugl govori kad netko npr kreira install medij u win10 temi, ne o parnter-firmi i tom tipu licenci.

-taj trial služi partenrima za test, nije za običnog juzera, koji već time što ne može biti partner ne može imati važeću licencu ili je npr nadograditi, kupiti key za aktivaciju itd..

enterprise.. koliko puta ili daj link za kupnju u shopu gdje se može kupiti licenca.. ?

ta enterprise licenca, kako se dobija? tako da frima-institucija ima odgovarajući ugovor. Običan juzer ne može nikako.

može li se aktivirati npr pro ključem? ne. itd.. ne može se ni up/down/gradeati.. dok je po mogućnostima kao nekad ultimate (w7) tj pro + miltilanguage i sve điđe koje uz to idu.

@marko... :)) što, vračaš čvrge? Nisi u pravu, no nevažno, nego: što je ent. verzija, tko je može koristiti? Što je tema? koja verzija je za kućnog korisnika i koliki je trial?

licensing..

Description

Windows 10 Enterprise is designed to address the needs of large and midsize organizations by providing IT professionals with:...

prije nego opet nešto 'korigiraš'.. :)

ihush kaže...

'Beskonačni' probni period ne postoji. Da bi probni period bio probni period, on mora imati istaknuti rok do kada se program može koristiti. Microsoft službeno nudi trial za Windowse, ali je dostupan samo za Enterprise verziju i traje 90 dana.

Ovo, što se neaktivirani Windowsi mogu koristiti uz manja ograničenja nije službeni probni period nego samo Microsoftova dobra volja.

-da. Kako će se to nazvati.. trial-demo.. a rok je koliko dana? jel 10-100 ili bez ograničenja, uz ograničenje za npr customizaciju? .. a što govorim?

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:34 (ihush).
14 godina
neaktivan

Nema to veze je li Enterprise dostupan kućnim korisnicima ili nije. Uostalom, trial može skinuti svatko i ne zahtjeva se nikakva provjera.

Sam si rekao kako Microsoft ne nudi trial, a i hrvooje i ja smo ti dali dokaz da trial ipak postoji.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:34 (Marko :D).
16 godina

Nema to veze je li Enterprise dostupan kućnim korisnicima ili nije. Uostalom, trial može skinuti svatko i ne zahtjeva se nikakva provjera.

Sam si rekao kako Microsoft ne nudi trial, a i hrvooje i ja smo ti dali dokaz da trial ipak postoji.

kako nema veze? već time kršiš uvijete licence, ugovor koji firma ima s MSom. Time ti je licenca nevažeća ukoliko netko to pokrene i dođe do spora.

-korištenje isključivo u skladu s licencom, sve ostalo nije dozvoljeno, koliko god to uljpšavali ili maskirali. Licenca za firmu A ne vrijedi za firmu B ili osobu C kao što u ostalom jednako vrijedi za vozačku dozvolu i sl.

nisi ništa, još manje hrvooje, dokazali, osim želje za biti u pravu ili pljucnuti MSa.. :)

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:38 (ihush).
14 godina
neaktivan

Piše li negdje da su neaktivirani Windowsi zapravo probni period Windowsa? Ne piše. Kao što sam već rekao, probni period ima rok.

Ako roka nema, a ima neka ograničenja, onda to nije probni period. To je Microsoftova dobra volja, što si i sam više puta rekao.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 20:45 (Marko :D).
16 godina

Piše li negdje da su neaktivirani Windowsi zapravo probni period Windowsa? Ne piše. Probni period ima trajanje koje nije neograničeno.

- kakiš... tj. trial period je uveo hrvooje kao argument, 90 dana, rearmanje itd.. istina, ne postoji neograničeni trial, kad inzistiram na preciznosti, tad imaš pravo no tu se sad loviš za slamku i .. ja griješim, ponekad :))

- normalna verzija, dostupna normalnim-kućnim-običnim korisnicima je (koja?) ent. je isključivo za partnere i nema nikakve veze s temom tj ne odnosi se na juzere-public..

- koliko je ograničenje normalnih win bez keya? tko uvodi u priču ent i zašto? Koji smisao je govoriti o verziji koja nije namjenjena forumašima-korisnicima.. npr server itd.? a da pri tome nije neko takvo konkretno pitanje-tema..

- prije npr w7 je imao aktivacijski period, grace/trial .. kako god ga nazvali. Sad je to eliminirano/beskonačno. U čemu je problem osim istina, tad se to ni ne naziva trial.. ali eto, greškom kolikvijalno tako nazovem. Ispravi.. slažem se :)

17 godina
Windows 10 - općenito

Da malo prekinem raspravu....

Imam jedan prazan folder koji se neda ukloniti, ima neka ideja?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
ihush kaže...

- kakiš... tj. trial period je uveo hrvooje kao argument, 90 dana, rearmanje itd.. istina, ne postoji neograničeni trial, kad inzistiram na preciznosti, tad imaš pravo no tu se sad loviš za slamku i .. ja griješim, ponekad :))

- normalna verzija, dostupna normalnim-kućnim-običnim korisnicima je (koja?) ent. je isključivo za partnere i nema nikakve veze s temom tj ne odnosi se na juzere-public..

- koliko je ograničenje normalnih win bez keya? tko uvodi u priču ent i zašto? Koji smisao je govoriti o verziji koja nije namjenjena forumašima-korisnicima.. npr server itd.? a da pri tome nije neko takvo konkretno pitanje-tema..

- prije npr w7 je imao aktivacijski period, grace/trial .. kako god ga nazvali. Sad je to eliminirano/beskonačno. U čemu je problem osim istina, tad se to ni ne naziva trial.. ali eto, greškom kolikvijalno tako nazovem. Ispravi.. slažem se :)

Mi smo ti samo dokazali da trial i dalje postoji, možda ne za kućne korisnike, ali on i dalje postoji i nije neograničen...

djigibao kaže...

Probaj preko Take Ownership.

https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:02 (Marko :D).
16 godina

refrešaj i očisti kantu za smeće, ugasi explorer .. ostane nešto u kešu-copy-paste.. itd. ili ga drži neki proces, permision, ne dozvoljava brisanje. Restart...

+ ovisi tko/što je kreiralo folder, ponekad je potrebno ući, potvrditi one admin OK fore.. ući u podfoldere.. i tad vidiš saržaj/veličinu. Ne mora biti nula, npr backup win folder će biti prikazan kao nula veličina.. jer ga je kreirao 'pravi' admin-sys dok user mada i admin, nema potpunu kontrolu (postrožavalo se u generacijama win..).

..

Mi smo ti samo dokazali da trial i dalje postoji, možda ne za kućne korisnike, ali on i dalje postoji i nije neograničen...

..

- dokazao ili dokazali.. da postoji ent verzija? LOL :)

- dokazali ste da igonorirate osnovnu stvar kao verzija za korisnika i time licenca.. koja veze s vezom nema. Ent je za partnere, oni imaju pravo na trial-test. Nitko drugi neovisno o broju dana.

- koliko dana je za aktualnu winver ograničenje (kako god ga nazvali ako postoji)?..? dan? mjesec?.. bez aktivacije-keya. Koliko? Koja je to verzija odnosno, jel to ent i jel može juzer doći na web stranicu i skinuti tu verziju, kupiti ključ itd..? Dok istovremeno za retail-oem, home-pro.. može. O kojoj verziji razgovaramo npr na prošloj stranici ili ima li smisla uvlačiti ent verziju kad nema veze s juzerima?

Što od toga dokazuješ? OK, da trial ne postoji kao riječ, ako nema ograničenja u broju dana.. to je OK, slažem se.. next.

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:16 (ihush).
17 godina

Radilo se o folderu sa muzikom.

Unutar tog foldera je bio folder sa albumom, ali nema vise nista unutra.

Evo par slika:

Restart ne pomaze, kanta ociscena, gasenje explorera takodjer...

16 godina

ostao ti je povezan library/folder ili wmp

+ možda se još (default) shera na mreži, drugi pc-media player može vući file/path. Deraultno se sheraju media folder ako si odabrao npr homeworkgoup, + DLNA ako imaš neku vga s driverom za video itd.

+ u wmp je jedna od opcija da automatski pamti foldere i dodaje ih u media.. sve što je playao, prođi po tome i vidi može li se pobrisati kao history i sl. odjavit folder..

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:22 (ihush).
17 godina
djigibao kaže...

https://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/add-take-ownership-to-explorer-right-click-menu-in-vista/

Nije pomoglo...

ihush kaže...

+ možda se još (default) shera na mreži, drugi pc-media player može vući file/path. Deraultno se sheraju media folder ako si odabrao npr homeworkgoup, + DLNA ako imaš neku vga s driverom za video itd.

+ u wmp je jedna od opcija da automatski pamti foldere i dodaje ih u media.. sve što je playao, prođi po tome i vidi može li se pobrisati kao history i sl. odjavit folder..

Win 10 je stavljen na novo, a ovo je novi disk koji je dodan sa starog PC-a

Nema sheranja, sve je pogaseno...

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:24 (djigibao).
14 godina
neaktivan

Probaj obrisati u Safe Mode-u. Ako ne uspije, probaj s Unlocker-om.

11 godina
djigibao kaže...
djigibao kaže...

Nije pomoglo...

ihush kaže...

Nema sheranja, sve je pogaseno...

Možeš i butati neku live linux distru i obrisati.

Pomalo, šegavo i vajka!
16 godina
djigibao kaže...
..

..

-spešl fičr.. (automatsko DRM pravo, opcija koju možeš podesiti u wmp, skida se za svaku pjesmu defaultno ..) nije remuvano na konkretnom računalu i sad win ne zna kojem juzeru to dopustiti, slično kao enkripcija filea i gubitak ključa.

-obriši izvan win (boot-install pa cmd ili linux ili .. disk u drugi PC koji ima 'gluplji' OS, koji neće čitati permisione/owner.. čak i FS kao npr FAT32 to nema, dok ntfs ima :) .. ).

-ili ako je disk prazan, formatiranje-brisanje particije..

17 godina

Probaj obrisati u Safe Mode-u. Ako ne uspije, probaj s Unlocker-om.

Safe Mode nije pomoglo, Unlocker takodjer (stavljena portabilna verzija), odabrana opcija brisanja kod restarta isto nece tj. Unlocker se ne pokrene (mozda zato jer je portable)

Zanimljivo sto Unlocker kaze "Ne postoji blokada koristenja"

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.11.2017 21:58 (djigibao).
14 godina
neaktivan

Čudno. 

A ništa, onda obriši s Linux-om ili ako ti je prazan disk, formatiraj ga.

17 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

@ihush korištenje Win10 bez ključa za kućne korisnike je kršenje licence ako dođe do spora. Druga stvar je što je sada moguće download bez ključa i korištenje bez aktivacije. 

Ako ti policija uđe u stan radi švercanja poriluka na pijaci, prikačit će ti i BSA radi kršenja licence. Sve ostalo je zabluda. Čuj to, besplatni Windowsi :)

0 0 hvala 1
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice