Vista - naizgled nemoguce popunjavanje HDD-a

poruka: 9
|
čitano: 2.823
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Vista - cudno popunjavanje HDD-a

Ok, ne znam sto drugo stavit u naslov...

Imal sam sinoc 14.5GB praznog mjesta na particiji gdje je Vista

Justros se budim a ono 4GB prazno - napomenimo da mi win updeate neide automatski vec na upit, svi updeati su bili instalirani, nista novo mi nije nudio, torrenti se skidaju na neku drugu particiju.

Pukrecem tune up utilities jr sam siguran da su se stvorili neki backupovi ili nesto, medjutim nema nicega, sa make disk space nalazi svega 50MB Uneccesary fileova i oko 42MB windows functions, ostalog nema...

Sto mi je moglo tako preko noci 10.5GB prostora popapat?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Vista - cudno popunjavanje HDD-a

Svako računalo, dok je ugašeno, puni disk.

:) Šala.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
neaktivan

pogledaj system recover, neznan eli si praznija zapamcene datume noi znaju dosta harda cuclati.

koliko se ja sicam to sam rijesava sa tune up-om, vjerovatno ti je ukljuceno da svaki dan zapamti postavke

2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li ti je uključen System Restore? Tako je i meni bilo pa kad sam ga isključio više mi ne nestaje prostor na HDD. Control Panel\System and Maintenance\System, zatim s lijeve strane odaberi Advanced system settings, kad se otvori novi prozor idi pod System Protection i digni kvačicu s diskova ako je ima.

Razer_Copperhead
Poruka je uređivana zadnji put čet 31.12.2009 12:23 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Vista - cudno popunjavanje HDD-a
Rhodin kaže...

Ok, ne znam sto drugo stavit u naslov...

Imal sam sinoc 14.5GB praznog mjesta na particiji gdje je Vista

Justros se budim a ono 4GB prazno - napomenimo da mi win updeate neide automatski vec na upit, svi updeati su bili instalirani, nista novo mi nije nudio, torrenti se skidaju na neku drugu particiju.

Pukrecem tune up utilities jr sam siguran da su se stvorili neki backupovi ili nesto, medjutim nema nicega, sa make disk space nalazi svega 50MB Uneccesary fileova i oko 42MB windows functions, ostalog nema...

Sto mi je moglo tako preko noci 10.5GB prostora popapat?

pa vjerovatno je prvi put krivo ocital....

MOJ AVARTAR = JAMES HATFIELD lool
17 godina
neaktivan

Da, system restore, pa swap file...

Ali pogledaj ručno, folder po folder koliko ima, pa vidi gdje odlazi najviše. Npr. Win7 Windows folder ima kod mene 26GB.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Evo, sry sto nisam odgovaral, nije me doma bilo za Novu...

Dakle vratil sam se, sad imam 9.44GB prazno

System restore jest ukljucen, ali Tune-up mi u gain disk pokazuje da nema Old backup-a, evo fotka

tune up tune up
Dakle on je smanjio sa 14.5GB na 4GB odprilike, i sad opet vratio na 9.44GB bez moje intervencije... Ja kuzim da on neke podatke iz memorije cache-ira na disku i da se igra sa backupovima, ali 10ak GB sim-tam mi zvuci previse.

Btw gdje se na visti nalazi system restore folder da vidim koliko on ima (u slucaju da to nije ovaj "Old backups" iz tuneup-a)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovo sada uopce ne razumijem.... danas sam pao ispod 3GB

sve sam pocistio sto se dalo tune-upom, iskljucio windows restore, resetirao i imam 5.64GB...

da ponovim, od kada sam imao 14.5GB praznoga na disku nisam snimao, instalirao, prebacivao fileove... nista

mislim nije 5.5GB za bacit, ali bilo je 14.5, nije mi jasno cime se konstantno puni i zasto se ne prazni, buduci da predpostavljam da su to neki temp file-ovi...

sva surfanja obavljam preko firefoxa i imam 50MB za offline content narihtano, dakle nije ni to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ispricavam se svima na ovom glupom postu, ja sam glup ko ....... ubacite ovdje stogod zelite potpisat cu...

Nasnimio sa FRAPS - nisam ga u zivotu koristio...valjda sam nesto krivo stisko pa se nasnimilo 10GB svega i svacega...

al ajde, barem sam si ocistio Windoze od svega sto sam mogo smislit u ovih nekoliko dana

Jos jednom se ispricavam svima i hvala vam na pomoci.

Moze lock!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice