Sporo prebacivanje podataka Hard->USB

poruka: 28
|
čitano: 17.855
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Imam problem koji me užasno živcira. Imam Windows 7 na laptopu Dell Studio 1735 i presporo mi se prebacuju podaci sa laptopa na USB. Zna trajati i do 20 minuta. Krene sa 30MB po sekundi pa padne na 5Mb, pa sad vi računajte koliko traje prebacivanje od 7GB recimo, a i kada dođe do kraja stane i tako stoji jedno 3-5min i tek onda se ugasi prozor. Formatiranje nije u pitanju jer sam probao. Ima li netko još neko rješenje.

BTW: Da bi mi računalo pročitalo USB moram ili čekati 8-10minuta kada ga ukopčam ili iskopčavati i ukopčavati dok se ne pokrene autoplay odnosno dok ga ne pročita, a to može potrajati i do 20-ak iskopčavanja i ukopčavanja...ako imam sreće nekad upali nakon 3-4 puta XDD. MOLIM VAS HELP ME IZLUDIT ĆU!

P.S. Nisu u pitanju nikakvi virusi ili slično jer držim do toga...zaštita,TuneUp...red,rad i disciplina su moto mog laptopa XD

http://i39.tinypic.com/2s01xyg.jpg
Poruka je uređivana zadnji put ned 10.4.2011 23:41 (Mateo2307).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Sporo prebacivanje podataka Hard->USB
Mateo2307 kaže...

Imam problem koji me užasno živcira. Imam Windows 7 na laptopu Dell Studio 1735 i presporo mi se prebacuju podaci sa laptopa na USB. Zna trajati i do 20 minuta. Krene sa 30MB po sekundi pa padne na 5Mb, pa sad vi računajte koliko traje prebacivanje od 7GB recimo, a i kada dođe do kraja stane i tako stoji jedno 3-5min i tek onda se ugasi prozor. Formatiranje nije u pitanju jer sam probao. Ima li netko još neko rješenje.

BTW: Da bi mi računalo pročitalo USB moram ili čekati 8-10minuta kada ga ukopčam ili iskopčavati i ukopčavati dok se ne pokrene autoplay odnosno dok ga ne pročita, a to može potrajati i do 20-ak iskopčavanja i ukopčavanja...ako imam sreće nekad upali nakon 3-4 puta XDD. MOLIM VAS HELP ME IZLUDIT ĆU!

P.S. Nisu u pitanju nikakvi virusi ili slično jer držim do toga...zaštita,TuneUp...red,rad i disciplina su moto mog laptopa XD

nema ti tu pomoci,,jednostavno je to brzina zapisivanja na stick,,,ako ti je vec to bitno uzmi neki mali brzi prijenosni hard i rijesia si problem :)

17 godina
neaktivan

-.-'' Kako nema pomoci kad odem kod prijatelja i taj isti USB stick prebaci 7GB za 2minute!? Ako ne znate odgovor na moje pitanje, bolje nemojte odgovarati. Hvala unaprijed.

1 2 hvala 0
16 godina

ne radi se pametan. dobro ti kaze covjek. ili kupi disk, novi usb ili slozi lap. da radi kako treba.

Kad bi svi znali ono što ja znam, znali bi manje od mene.
17 godina
neaktivan

Da li spajas USB na 1.1 ili 2.0? v1.1 port je daleko sporiji...

Da li kopiras vise manjih datoteka ili jednu veliku (tipa image dvda)?

Probaj izbrisati iz Device Managera sve sto ima veze sa tim USB stickom:

http://support.microsoft.com/kb/315539

My Chi is stronger than yours
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mateo2307 kaže...

-.-'' Kako nema pomoci kad odem kod prijatelja i taj isti USB stick prebaci 7GB za 2minute!? Ako ne znate odgovor na moje pitanje, bolje nemojte odgovarati. Hvala unaprijed.

tvoj problem je vjerojatno u sporosti komponenti

brzina prijenosa podataka najovisnija je o medijima s kojih čita ili zapisuje - laptopi najčešće imaju diskove od 5400 rpm (za razliku od klasičnih 7200rpm  - često u stolnim računalima), a USB stick također ima svoju brzinu koja ovisi od sticka do sticka. Diskovi od 5400 rpm su znatno sporiji, a i sami po sebi variraju po pitanju performansi od proizvođača do proizvođača. Isto tako performanse mogu ovisiti i o opterečenosti samog računala prilikom zapisivanja, OS-u....

Osim ove dvije komponente brzina USB-a može biti ovisna i o matičnoj ploči, odnosno USB kontroleru i procesoru (danas je to rijeđe jer su komponente dovoljno snažne da se nose s USB 2.0)

Što je u konkretnom slučaju morat češ otkriti ti ili servis.

Laptopi općenito znaju biti vrlo nezahvalni za baratanje s velikim datotekama i za korisnike koji imaju takve potrebe bolje je uzimati one s diskovima od 7200rpm, SSD uređajima i USB 3.0 kontrolerima te na njih koristiti USB 3.0 uređaje.

Što bi ti mogao napraviti?

1. Provjeriti opterečenost računala u radu

2. Deinstalirati nativnu (windows) podršku za USB (pa provjeriti prebacivanje), vidjeti postoji li neki program na CD-u kompa vezan USB te ako nije bio instaliran instalirati (pa provjeriti prebacivanje), odnosno pobrisati program ako je instaliran za USB tako da radi nativno (po windows driverima), pa provjeriti onda prebacivanje 

uz sve ono što si naveo, meni najviše vuče na problem s kontrolerom - znači treba probati vidjeti je li do drivera i OS-a

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 8:02 (igy).
16 godina
neaktivan

uz sve što su ti ljudi naveli, provjeri da ti AV program nema neki online skener pa da ti ne jaši po podatcima koje prebacuješ (tj probaj sa ugašenim av-om prebacit)

kod mene normalno radi.....
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina

idem bit dobar pa vidis sta kaze...nema pomoci ovakvima ko sto si ti :/...i garant imas usb 1.1 ili disk sporiji jer je tako u inace u vecini laptopa...odnesi ga na servis pa kad ti kazu isto sta i mi postaj jednu ispriku ovdi ;)

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 10:43 (zoharbizo).

0 1 hvala 0
17 godina
zoharbizo kaže...

idem bit dobar pa vidis sta kaze...nema pomoci ovakvima ko sto si ti :/...i garant imas usb 1.1...odnesi ga na servis pa kad ti kazu isto sta i mi postaj jednu ispriku ovdi ;)

ne vjerujem da taj model ima 1.1

14 godina
igy kaže...
zoharbizo kaže...

idem bit dobar pa vidis sta kaze...nema pomoci ovakvima ko sto si ti :/...i garant imas usb 1.1...odnesi ga na servis pa kad ti kazu isto sta i mi postaj jednu ispriku ovdi ;)

ne vjerujem da taj model ima 1.1

nije ni bitno,,na forumu smo da pomognemo ovakvim ko sta je on a on se ponasa ko da je sa brda siša -.-

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.4.2011 10:38 (zoharbizo).
17 godina
zoharbizo kaže...

nije ni bitno,,na forumu smo da pomognemo ovakvim ko sta je on a on se ponasa ko da je sa brda siša -.-

e to je dr. stvar

17 godina
neaktivan

XD...Gledajte stvarno se zahvaljujem svima koji mi pokušavaju pomoći, ali stvari poput (E probaj restartirat računalo, kupi novi disk, kupi novi usb ili najbolje da si uzmeš novo računalo) su jednostavno smiješni. USB mi je veličine 8Gb i 2.0, a disk mi nije prespor. Trenutno imam Windows 7 kao što sam rekao i taj isti USB mi je radio normalno na Visti i Win 7 kada sam stavio taj sustav međutim par mjeseci nakon toga se počelo događati ono gore što sam naveo i to još traje. Probat ću ovo što su neki naveli gore, a vi ako imate još neko riješenje molim vas recite. Nemoj te se ljutiti što sam ovako reagirao, ali nije da imam pentium II zato jednostavno isključite to da je računalo presalbo, disk prespor ili da je USB kupljen 1996 pa da je 1.0. XD Hvala svima unaprijed!

0 0 hvala 0
14 godina

isprika uvazena :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

BTW Zaoharbizo ...teški FAIL!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

XD...Gledajte stvarno se zahvaljujem svima koji mi pokušavaju pomoći, ali stvari poput (E probaj restartirat računalo, kupi novi disk, kupi novi usb ili najbolje da si uzmeš novo računalo) su jednostavno smiješni. USB mi je veličine 8Gb i 2.0, a disk mi nije prespor. Trenutno imam Windows 7 kao što sam rekao i taj isti USB mi je radio normalno na Visti i Win 7 kada sam stavio taj sustav međutim par mjeseci nakon toga se počelo događati ono gore što sam naveo i to još traje. Probat ću ovo što su neki naveli gore, a vi ako imate još neko riješenje molim vas recite. Nemoj te se ljutiti što sam ovako reagirao, ali nije da imam pentium II zato jednostavno isključite to da je računalo presalbo, disk prespor ili da je USB kupljen 1996 pa da je 1.0. XD Hvala svima unaprijed!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ispričavam se zbog duplog posta..nekakva greška.

0 0 hvala 0
14 godina

fail si ti koji pitas nesto a kad ti ljudi kazu svoje misljenje ti ga ne prihvati i pravis se pametan,,onda izvoli sam napravi svoj problem i ne gnjavi forumase

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Oprosti molim te, ali ovo nije riješenje mog problema, a ni realan prijedlog ''ako ti je vec to bitno uzmi neki mali brzi prijenosni hard i rijesia si problem :)'' Nisam blesav valda...najbolje da kad mi u mail dođe spam da si kažem '' Joj imam spam..bolje da odma kupim novi komp!''

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo ovo je recimo normalan odgovor na moj post tj. normalno rješenje na bilo koji problem, a ne samo reći kupi novo...to svako zna. Tom69 zahvaljujem.

14 godina

citaj sta ti je kolega napisa,,i to ne jedan nego vise njih,,a ti uporan,,ok nije do tebe ni laptopa niti icega neka visa sila djeluje na stick kad ga ustekas u usb port,,,i nebirga me,,pokusa san pomoc iduci put necu,,LP

0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam ništa rekao za ostale...zahvalio sam se onima koji su mi pokušali pomoći, a trojica sa tobom su mi rekli da kupim sve novo...mislim to je presmiješno bolje da se niste ni javili. O tim banalnim stvarima ja pričam. Takve komentare može i moja baba pisat kad ljudi imaju problem...kupi novo, ma kupi novo, najbolje da si uzmeš eve novo!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ako je nešta radilo i sad ne radi logično je da se nešta softverski dogodilo.

0 0 hvala 0
14 godina

jel ti ne radi laptop,,,di zivis,,jesi blizu st-a,,ja cu ti to napravit lipo ako si blizu,,garantiram ti,,nemogu ti sinko ovako rec sta je,,,pa nisan Bog da mogu sve vidit,,lipo instaliraj drivere pa bi tribalo bolje radit,,smrd mi na to,,,do sticka nije ako radi u frenda,,,nego je do laptopa,,kraj price

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2011 20:40 (zoharbizo).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa to sam u svom drugom postu naveo...da nije do USB, ako radi kod frenda, onda je očito problem kod laptopa. Hvala Zoharbizo to bi bilo to...meni više ne treba vaša pomoć.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

razlika u brzini čitanje pisanje usb stikova može biti od okvirno 1:2 pa do 1:10 za one lošije kvalitete...

skini program i pokreni test kod sebe i zatim kod prijatelja na kompu i usporedi rezultate.

sve drugo je previše subjektivno.

pogledaj samo opciju da slučajno nije ona kriva.

Computer Management > Disk Management, disk properties > policies...  Optimise for Performance {#}

sve se mijenja, samo mi je google konstanta...
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

moze pomoc,citam tu svasta pisete,prebacivao je na usb pre mnogo brze,odjednom je usporio,na isti taj usb-stic na drugi komp prebacuje brzo kao sto je i kod mene pre prebacivao,jel iko zna sta se desava,jel nesto u bios-u ili je do 7-ce

0 0 hvala 0
16 godina
nelelj kaže...

moze pomoc,citam tu svasta pisete,prebacivao je na usb pre mnogo brze,odjednom je usporio,na isti taj usb-stic na drugi komp prebacuje brzo kao sto je i kod mene pre prebacivao,jel iko zna sta se desava,jel nesto u bios-u ili je do 7-ce

Formatiraj taj usb tako si siguran da nema nekih virusa na njemu..Instaliraj sebi program TeraCopy trebalo bi ici brze...

Softwer
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice