Remote Desktop Connection bez passworda?

poruka: 4
|
čitano: 3.340
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Dali je moguce ukoliko racunalo koje zelim upravljati nema postavljen password?

naime, zelim se spojit na svoj 'server' , 192.168.1.2 i on me pita password!

Ako postavim password za to racunalo sve radi OK nakon sto ga unesem, ali ako ga izbrisem tada me ne zeli prijaviti.

Password ne drzim iz razloga, sto ako nestane struje, komp se resetira i nece se upaliti dok mu ne unesem password.

(inace, namjesten je da se pali automatski po dolasku struje)

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Remote Desktop Connection bez passworda?

Nisam siguran da sam dobro shavatio tvoj problem, ali evo nekoliko stvari,

RDC ili (mstsc iz run-a), mozes upisati default settings (klikni na Options u RDC prozoru) te sacuvati te settings na neko mjesto tipa desktop ( IP ili name, Screen resolution, Account name, Password, itd) tako da se pokrene na klick misa ili automatski ako ga pridodas na startup (ocigledno) windowsa.

Iskreno nisam nikada vidio neki server bez barem administratorske zaporke, i mislim da je nuzna. Sto se tice resetiranja racunalla ukoliko dodze do pada napona, u Biosu bi trebao imati opciju pod power karticom "restore to previous state", sto znaci da ukoliko je racunalo bilo ON on ce ga ponovno startati.

Sto se tice servisa koji su pokrenuti na WinServeru, oni bi trebali startati bez Logiranja, neki drugi programi se mogu prijaviti kao systemski, a to mozes proguglat.

Nadam se da si pronasao odgovor koji ti treba...

Zlo i Naopako
17 godina

Ja ti baš i ne bih znao reći kako ćeš osigurati da računalo 'zna da znaš' password i ne pita te kad se pali (valjda ti je objasnio prošli post), ali mislim da Remote neće raditi ako računalo na koje se spajaš nema password. Čak nisam nikad niti koristio ovu Remote mogućnost Windowsa, ali se sjećam nekog objašnjenja iz Bugovih 'Pitanja & Odgovora'.

Nadam se da sam bio barem od neke pomoći.

Doć će Zoka da vas roka
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Remote Desktop Connection bez passworda?

zahvaljujem obojici na odgovorima, malo sam goglao i uistinu RDC ne radi bez passworda, to je jedan od oblika sigurnosti jer bi se u protivnom jednostavno mogao upisati neciji IP te se s lakocom spojiti na racunalo. Password mora biti postavljen.

Druga stvar, kod vracanja racunala nakon nestanka struje, da on ce se upalit i doci ce do tocke gdje ce me pitati password (ako ga postavim zbog RDC) i dalje od toga nece ici.

Uglavnom, RDC ne radi bez passworda i tocka, hvala jos jednom

Pobrkao sam svoje namjere sa svojim mogućnostima.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice