Proširivanje particije na Visti

poruka: 7
|
čitano: 3.253
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Koristim Disk Menagment za upravljanje particijama i imam jedan problem s proširivanjem C particije. Naime ponuđeno mi je samo shrink volume ali ne i extend volume.

Na D i E particijama ponuđeno mi je i smanjivanje i povečavanje. Imam 10Gb unallocated, međutime opet mi nije ponuđen extend za C particiju.  Mršti se

Nije mi jasno što to moram napraviti pa da mi Vista ponudi extend volume za C particiju??

ScreenShot

bobo desmra
Poruka je uređivana zadnji put sri 20.8.2008 15:50 (Core2Duo2).

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Proširivanje particije na Visti
probaj s nekim drugim jesi probao s partition magic?
I will first use google,before asking stupid questions.
17 godina
neaktivan

partition magic ne radi na Visti

bobo desmra

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To je aktivna i primarna particija i nemozes je prosirivati pomocu disk managmenta.

Igranje sa softverima koji "sire i suzavaju particije" je opasan sport :)

Za sad,prema forumima,najpouzdanije resenje je koristiti Acronisov Disk Direktor suite.

Ali molim te uradi backup prije sve sto ces pokusati sa particijama Smijeh
Hvala

0100110001100001011110100110000101110010011101010111001101001100011011110110111001100 111

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hirens Boot CD. Na njemu imaš Acronisov program za disk menađment.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam jedno pitanje vezano uz partition magic. Hocu prosirit particiju na kojoj su windowsi (D particija) i imam opciju prosiri, ali ne mogu koliko mi treba nego samo mali djelic iako ima jos dosta prostora na disku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Proširivanje particije na Visti
Core2Duo2 kaže...

Koristim Disk Menagment za upravljanje particijama i imam jedan problem s proširivanjem C particije. Naime ponuđeno mi je samo shrink volume ali ne i extend volume.

Na D i E particijama ponuđeno mi je i smanjivanje i povečavanje. Imam 10Gb unallocated, međutime opet mi nije ponuđen extend za C particiju. Mršti se

Nije mi jasno što to moram napraviti pa da mi Vista ponudi extend volume za C particiju??

ScreenShot

Nema praznog (unallocated) prostora između C i D ,pa zato nema ni opcije extend.

Prvo moraš shrinkat D da bi ti se ponudilo extend za C. Pošto Disk Management ipak nije Paragon Partition Magic ili neki sličan specijalizirani softver ,ima svoja ograničenja.

Lazarus Long kaže...

To je aktivna i primarna particija i nemozes je prosirivati pomocu disk managmenta.

Igranje sa softverima koji "sire i suzavaju particije" je opasan sport :)

Za sad,prema forumima,najpouzdanije resenje je koristiti Acronisov Disk Direktor suite.

Ali molim te uradi backup prije sve sto ces pokusati sa particijama Smijeh
Hvala

Može se to napraviti bez bojazni ,ja sam to radil u Sedmici i sve je bilo u redu ,jedino mi se na sljedećem bootu pokrenul chkdsk i moral sam ga pustit da se izvrti. Sve je prošlo u redu i particija je bila uveećana i dan danas radi uredno.

Ali naravno ,kak veliš ,prvo treba OBAVEZNO napraviti backup cijele particije ,za svaki slučaj.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.3.2010 0:13 (kizo2703).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice