Nemogu pristupiti particiji nakon prekinutog error

poruka: 16
|
čitano: 2.372
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Ovako imam velik problem.

Danas sam dopustio windowsima error checking na particiji od 830gb,ali kada sam vidio da file verifying traje predugo sam restartirao komp,a nakon što su se winsi bootali nemogu više otvoriti tu particiju iako u EASUS-ovom bootabilnom partition manager mogu vidjeti sav sadržaj te particije.

Što mogu učiniti kako bih opet mogao pristupiti tim podatcima jer sam ih skupljao dosta dugo

EDIT:Mogu pristupiti pojedinim mapama tako da unesem njihovu adresu

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put uto 23.10.2012 10:28 (robimarko).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Nemogu pristupiti particiji nakon prekinutog e
robimarko kaže...

Ovako imam velik problem.Danas sam dopustio windowsima error checking na particiji od 830gb,ali kada sam vidio da file verifying traje predugo sam restartirao komp,a nakon što su se winsi bootali nemogu više otvoriti tu particiju iako u EASUS-ovom bootabilnom partition manager mogu vidjeti sav sadržaj te particije.

Što mogu učiniti kako bih opet mogao pristupiti tim podatcima jer sam ih skupljao dosta dugo

Da bi vidio kako je stanje na hard disku, dovoljno je da skeniraš zdravlje sa HD tuneom ali kod scan error bez kvačice quick i neka skenira dokraja. Ako ima crvene kocke znak je bad sectori i može se širiti jer stime usporava rad računala- Ako ih ima bad sectori, ako imaš slike dokumente koje su važni napraviš na dvd ili backup i onda otići kupiti novi hdd.

Nenad
14 godina
Nema bad sectora na disku.
robimarko@gmail.com
14 godina

Stvarno su mi bitni podatci na toj particiji.

robimarko@gmail.com
17 godina

Preuzmi vlasništvo nad particijom - Windows Help ima objašnjenje kako se to radi. Vjerojatno nemaš prava nad rootom diska.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Preuzeo sam vlasništvo,ali i dalje windows explorer neda.Ali preko drugih file browsera ide bez problema
robimarko@gmail.com
16 godina

-napravi chkdsk /r. To može trajati satima. Što ti je važnije, vrijeme ili podatci, tvoja odluka.

-ne gasi na silu sistem kad radi kritične poslove.

-provjeri dali je sistem čist od nametnika, opis je vrlo sličan npr ransomu.

-testiraj ispravnost RAM-HDD, najkonkretnije iz DOSa-boot medija kao hirens.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Izgleda da ću morati preko noći ostaviti checkdisk.Čiist je od nametnika jer su winsi instalirani prekjučer,a ispravni su oboje 100%,jer sam odradio memtest prije par dana,a hdd nije imao bad sectore prije 1tjedan
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

ako mozes pristupiti fileovima preko drugih file managera prebaci bitno na drugi (npr. externi) medij. ne vidim u cemu je problem??

onda ti ostaje system restore pa ako ne upali reinstall. s obzirom da su windowsi 2 dana stari ja bi isao odmah na reinstalpodacima vjerojatno mozes pristupiti i pomocu nekog Linux live CD-a pa od tamo baratati s njima.

Cim postoji nacin da vidis fileove koji ti trebaju, nema panike.

0 0 hvala 0
16 godina
robimarko kaže...
Izgleda da ću morati preko noći ostaviti checkdisk.Čiist je od nametnika jer su winsi instalirani prekjučer,a ispravni su oboje 100%,jer sam odradio memtest prije par dana,a hdd nije imao bad sectore prije 1tjedan

-prije tejdan nije, od jučer možda..

-OS može biti yogurtasto kiselkast, driveri i sve ostale bitne postavke utječu na sve. Često je uzrok soft... pogotovo ako kažeš da testovi HDDa ne javljaju grešku.

-btw, pravi test je konkretan utils proizvođača (besplatan, lakše pribaviti propremljen hirens). Ostalo su šareni prozorčići, dobri za bench i uočavanje površnih problema.

-uzrok za probleme može biti i klasičan win-sec. mehanizam, vjerojatno da će chkdsk riješiti sve. Ako ne riješi, red iznad.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Ma znam da disku nije ništa,a podatcima mogu pristupiti i preko windows explorera,ali ne preko roota nego preko adress bara moram unijeti adresu za svaki pojedinačni folder,a mogu i pokrenuti videe tako da su sigurno neoštećeni samo ću morati pustiti checkdisk do kraja
robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Jel drugim particijama normalno pristupas iz explorera? 

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

Jel drugim particijama normalno pristupas iz explorera? 

Da u potpunosti

robimarko@gmail.com
14 godina
neaktivan

Probaj System restore. Friski su windowsi pa nece dugo trajat. 

0 0 hvala 0
14 godina
BlueMax kaže...

Probaj System restore. Friski su windowsi pa nece dugo trajat. 

Nista od toga jer sam ugasio system restore zbog ssd

robimarko@gmail.com
14 godina

Odradio sam chdsk ali opet ništa dok nisam još jednom restartirao komp i sada je normalno

robimarko@gmail.com
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 8:16 (robimarko).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice