zanima me kako da pobrišem bootabilne datoteke od os-a ... imam na disku windows xp ,,, ubuntu i windows xp setup ... i sad kad palim laptom onda se pojavi izbornik da biram između tog troje ... ja bi samo da mi ostane windows xp i da se pali bez tog biranja!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A onda misliš obrisati druge OS-ove ili ih samo ostaviti?
Sad ne znam kad imaš tako OS-ove a ti želiš samo jedan ali znam da ako obrišeš recimo Ubuntu i ostane ti taj izbornik, staviš ce-de od XP-a, odabereš recovery consolu i jednostavno upišeš fixmbr. Sad jel bi i ovako radilo nisam siguran...
Koliko sam shvatio, on želi obrisati Windowse, ne drugi OS.
Najjednostavnije je da otvoriš datoteku postavki od loadera (programa kojim biraš OS, najčešće je to "GRUB"), i tamo središ što će se pokazivati - možeš postaviti da se uvijek pokreće baš neki određeni.
edit: oh, tekst teme se ne podudara s naslovom. Zanemarite.
Ovako
- trebaš svoj xp setup cd
- trebaš znati administratorski password od xp-a da uđeš u recovery console (repair)
- unijeti naredbe: fixboot
fixmbr
exit
Gotovo!
postoji problem cd rom mi ne šljaka .... a ovaj teči boot što imam je boot od pokušaja neke blesave instalaciej s diska pa nije uspjela ... mene zanima dali bi iz ovih sad vindovsa ili nekak drugčije barem mogopostavit samo jedan jedin i boot da nemoram birat windows xp i ak ne odaberem nako 10 sec počne instalacija koja nije dovršena... ako ahačate