Prporuka HDD-a

poruka: 9
|
čitano: 2.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Preporuka HDD-a

Evo skupio sam nešto novaca i kupio bi jedan hard.

Imam jedan stari WD od 80Gb(star 5 godina), na njemu su mi Windowsi a ovaj kojeg bi kupio služio bi mi kao storage,za sada bi na njega stavljao muziku,filmove,igrice itd,a polije možda instaliram i Windowse(stariji hard možda prebacim u drugi kompjuter).

Jedino me brine brzina:

ako je velika razlika u brzini onda bi si uzeo Caviar Black ili Samsung F3(još razmišljam dali od 1TB ili manje)

ako je mala razlika u brzini onda bi uzeo Caviar Blue.

Mislim na razliku između Caviara  Blue i Caviara Black i Samsunga F3,najvjerovatnije su oni i dosta puta brži od starog harda.

Potrošio bi maksimalno 700-800 kuna.

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Preporuka HDD-a

-prije kupnje provjeri dali ti MBO podržava SATA diskove, jer je šansa 50:50 za tu generaciju.. Nakontog sam izbor je stvarno stvar izbora (ili cijene, blizine neke trgovine i sl.) jer su razlike u perfomansama male, osjete se ponekad tek u specifičnim poslovima.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
RE: Preporuka HDD-a
Monte Christo kaže...

Evo skupio sam nešto novaca i kupio bi jedan hard.

Imam jedan stari WD od 80Gb(star 5 godina), na njemu su mi Windowsi a ovaj kojeg bi kupio služio bi mi kao storage,za sada bi na njega stavljao muziku,filmove,igrice itd,a polije možda instaliram i Windowse(stariji hard možda prebacim u drugi kompjuter).

Jedino me brine brzina:

ako je velika razlika u brzini onda bi si uzeo Caviar Black ili Samsung F3(još razmišljam dali od 1TB ili manje)

ako je mala razlika u brzini onda bi uzeo Caviar Blue.

Mislim na razliku između Caviara  Blue i Caviara Black i Samsunga F3,najvjerovatnije su oni i dosta puta brži od starog harda.

Potrošio bi maksimalno 700-800 kuna.

Ak ides na 500gb disk onda svakak izaberi Samsung F3, jer ima samo jednu plocu od 500gb kaj je uvjek prednost bez dileme pogotovo ak se gore instaliraju windowsi. No ak hoces disk od 1TB onda izabers Samsung F3 model opet ili WD Black seriju i to bilo to recimo.Cool

16 godina
neaktivan
Prporuka HDD-a

Matičnu sam uzeo novu prije nekih pola godina,podržava sata 100%.

Inače kupujem dijelove kako mi što zatreba.

Trgovine su skoro sve u opciji,u blizini mi je Karlovac,Rijeka i Zagreb.

Poruka je uređivana zadnji put sri 17.2.2010 15:57 (Monte Christo).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Prporuka HDD-a

Također sam nedavno uzeo jedan F3 od 500 GB pa ne mogu dati neku pouzdanu statistiku ali inicijalni dojmovi su dobri, disk je hladan, brz i tih. Ako si prije imao stari od 80 GB osjetiti ćeš i pomak kod boot/ load operacija Cool. Inače WD Black ima 5 godina garanciju, a F3 tri godine ali zato ima jednu ploču i tiši je, dok su im performanse podjednake. WD Blue ima također 3 godine garancije i deklarira se kao neki general use disk (Black je performance serija). Mislim da nećeš fulati što god da uzmeš, evo i mali bench ispod:

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Prporuka HDD-a

Nakon malo razmišljanja odlučio sam uzeti Samsunga F3.

Svi kažu da je brži(testovi na internetu),tiši je, a WD ima samo garanciju dulju.

A svi hardovi koje sam dosada imao su trajali par mjeseci max ili dugo nakon što mi je garancija istekla.

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Prporuka HDD-a
Monte Christo kaže...

Nakon malo razmišljanja odlučio sam uzeti Samsunga F3.

Svi kažu da je brži(testovi na internetu),tiši je, a WD ima samo garanciju dulju.

A svi hardovi koje sam dosada imao su trajali par mjeseci max ili dugo nakon što mi je garancija istekla.

Zaista nemam iskustva sa Samsunzima, ali zbog ovog boldanog ti se definitivno isplati uzet WD. Meni je u compu i sad jedan star bar 10 godina. Seagate su mi crkavali, Hitachi su mi crkavali, ali WD nikad. A kad meni crkne HD onda je to za samoubojstvo. Imam obicaj novi HD koristit ko backup, pa kad kupim novoga taj stariji stavit u komp a noviji opet kao externi backup.

16 godina
neaktivan
Prporuka HDD-a

Pretpostavljam da se radi o sata disku, preporuka WD Caviar Black, 32MB cache, a veličinu koju možeš dobiti za te novce je najmanje 750GB.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Prporuka HDD-a

Ja ti preporucujem WD Caviar Blue (ja imam 500 GB), brzina odlicna, a cijena takodjer. Ali ako hoces bas odlicne performanse onda Caviar Black.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice