Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 48.965
|
čitano: 15.761.180
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Posmatrač kaže...
x360gamer kaže...
Prije mjesec-2 sam kupio G2. Međutim, još stoji u kutiji budući da čekam useliti u novi stan.
Ono što me brine, to je gallery TV i volio bih ga tako koristiti/prilijepiti uz zid. E sad, iako su majstori ostavili bužir za struju koja će ići u ormariće ispod TV-a, vidim da stražnja strana G2 nije cijela "udubljena". Samo je manji dio udubljen, gdje bi trebalo voditi kablove do dna TV-a i u kanalicu. To bi volio kompletno izbjeći, pošto već na kraju i postoji bužir. Međutim, ne znam dali će se baš poklopiti bužir da leže na tu udubinu s kablovima - vjerojatno ne, pošto je ovo orijentirano prema bočnoj strani TV-a.
Nadam se da sam sve dobro objasnio i bio jasan 🫠
Koje su mi opcije ako neću moći sve kablove direktno u bužir?
Kanalica bi bila zadnja opcija, volio bih clean setup. Drugo bi bilo vjerojatno da kupim neki aftermarket vesa koji ga drži par cm od zida?
A možda najbolje mi se čini da koristim njegov original mount, ali da ne bude pritisnut uz zid/da bude do zida za debljinu kablova koji će ići u bužir? Ne znam dal' je to ok/kakva je nosivost tog mounta ako "ne klikne" do kraja kako treba na instrukcijskim videima.

Svaki vesa mount ce ti odmaketi tv od zida....

Vesa da, znam. Ali ako bi htio G2 postaviti mountom s kojim dolazi onda je LG zamislio da skroz do zida "klikne". Tako je LG zamislio i tako bi volio koristiti. Sad je pitanje dali mogu za tih debljine HDMI kablova biti odmaknut od zida s tim tvorničkim mountom/hoće li držati. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2025 12:57 (x360gamer).
5 godina
x360gamer kaže...
Posmatrač kaže...
x360gamer kaže...
Prije mjesec-2 sam kupio G2. Međutim, još stoji u kutiji budući da čekam useliti u novi stan.
Ono što me brine, to je gallery TV i volio bih ga tako koristiti/prilijepiti uz zid. E sad, iako su majstori ostavili bužir za struju koja će ići u ormariće ispod TV-a, vidim da stražnja strana G2 nije cijela "udubljena". Samo je manji dio udubljen, gdje bi trebalo voditi kablove do dna TV-a i u kanalicu. To bi volio kompletno izbjeći, pošto već na kraju i postoji bužir. Međutim, ne znam dali će se baš poklopiti bužir da leže na tu udubinu s kablovima - vjerojatno ne, pošto je ovo orijentirano prema bočnoj strani TV-a.
Nadam se da sam sve dobro objasnio i bio jasan 🫠
Koje su mi opcije ako neću moći sve kablove direktno u bužir?
Kanalica bi bila zadnja opcija, volio bih clean setup. Drugo bi bilo vjerojatno da kupim neki aftermarket vesa koji ga drži par cm od zida?
A možda najbolje mi se čini da koristim njegov original mount, ali da ne bude pritisnut uz zid/da bude do zida za debljinu kablova koji će ići u bužir? Ne znam dal' je to ok/kakva je nosivost tog mounta ako "ne klikne" do kraja kako treba na instrukcijskim videima.

Svaki vesa mount ce ti odmaketi tv od zida....

Vesa da, znam. Ali ako bi htio G2 postaviti mountom s kojim dolazi onda je LG zamislio da skroz do zida "klikne". Tako je LG zamislio i tako bi volio koristiti. Sad je pitanje dali mogu za tih debljine HDMI kablova biti odmaknut od zida s tim tvorničkim mountom/hoće li držati. 

Iskreno ne znam kakav je taj fabricki na g2 ali pretpostavljam da dodje sa tiplama za zid. Moj prijedlog je da kupis duze tiple i onda malo odmaknes od zida kada montiras tv. Mozda ti je bolja varijanta vesa standardnog jer ga onda mozes malo nakrenuti nadolje da ti pogled bude vrtikalno na ekran ali to ti bolje znas sta ti pase. Duze tiple su ti odgovor.....

15 godina
Vidim da se ne kužimo. Upiši u Google / YouTube G2 wall mount pa će ti biti jasno.
Ovo tvoje ne igra.
Hvala na odgovoru svakako.
Netko tko ima G seriju ili iskustva s ovim šta sam pitao?
Mora li kliknut na zid ili može držati nosač ako ne klikne do kraja?
12 godina

Pogledaj ovaj video pa možeš i kod sebe nešto tako napravit

15 godina
pixa11 kaže...

Pogledaj ovaj video pa možeš i kod sebe nešto tako napravit

Pa ne mogu baš, pošto je armirani beton. + Već postoje bužiri i utičnica iza TV-a. Ali teško da će pasati G2 i njegovoj udubini.

Ili će ići onda vesa Mount ili ću se zadovoljiti kanalicom.

Ima tko neki slim vesa za preporuku?

6 godina
Pozdrav. Može li mi netko odgovoriti, koji Sony OLED TV ima integrirani T2MI multistream u satelitskom tuneru?

0 0 hvala 0
8 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Molio bih za preporuku za 43-inčni televizor cijene do 350 eura.

Čitao sam da je Hisense A7N navodno dobra kupnja, a trenutno ga se može naći za 305 eura. Ima li tko kakvu preporuku? Hvala! 

0 0 hvala 0
3 mjeseca
IgyZG kaže...

Molio bih za preporuku za 43-inčni televizor cijene do 350 eura.

Čitao sam da je Hisense A7N navodno dobra kupnja, a trenutno ga se može naći za 305 eura. Ima li tko kakvu preporuku? Hvala! 

TCL QLED TV 43" 43C655

8 godina

Misliš da je taj TCL bolji od Hisensea? I jedan i drugi su QLED, a to je li Android TV ili nije Android TV me niti najmanje ne dira. Zanima me kvaliteta slike. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 14:40 (IgyZG).

1 0 hvala 0
3 godine
IgyZG kaže...

Misliš da je taj TCL bolji od Hisensea? I jedan i drugi su QLED, a to je li Android TV ili nije Android TV me niti najmanje ne dira. Zanima me kvaliteta slike. 

A tko će tu na temi znati ?

Nas 90% je na mini ledu ili OLEDU 

Trenutno čekamo micro-led, ali trenutno košta kao automobil srednje klase, pa se nitko ne hvali da ga je kupio.

Najbolje ti je pogledati ima li koji review na webu za taj tv.

Evo, većina kaže da je OK tv

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.1.2025 15:12 (Zaporožac).
10 godina

Pozdrav ekipa, napikirao sam LG g4, ali isao bi sa 77'' umjesto 65.. Cini mi se da su OK popusti sad, nađe se za 2700 eura npr, pa me zanima da li to smatrate OK cijenom za izlazni model od prosle godine?  Ili cekati jos ako ima neke tendencije da kasnije se dodatno nadje popust, jer mi nije zurba.

65'' se nađe i za 1800 eur, ali će mi bit mal za prostoriju...

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.1.2025 19:36 (proffy).

0 0 hvala 0
16 godina
proffy kaže...

Pozdrav ekipa, napikirao sam LG g4, ali isao bi sa 77'' umjesto 65.. Cini mi se da su OK popusti sad, nađe se za 2700 eura npr, pa me zanima da li to smatrate OK cijenom za izlazni model od prosle godine?  Ili cekati jos ako ima neke tendencije da kasnije se dodatno nadje popust, jer mi nije zurba.

65'' se nađe i za 1800 eur, ali će mi bit mal za prostoriju...

77" G4 za 2700€ je dobra cijena

7 godina
Pozdrav,

Ne kuzim se puno u televizore. Je li mjerilo slike tva ono što vidim u trgovini na televizorima pa da po tome gledam sto mi odgovara? Puno televizora poredano na svakom drugacija slika...
Okvirno znam da bih 4k, Qled, 50-55 incha i da je smart/android. Ali vjerujem da ima razlike u kvaliteti slike između vise tv-ova iako imaju to sve.
Matija
Poruka je uređivana zadnji put sri 22.1.2025 18:23 (Cronillius123).

0 0 hvala 0
6 godina
Jesi ti bilo kaj prije ovog tvog posta pročital, onak, ovlaš i napreskokce?
6 godina
Odi f šacun i kupi što veći i da su boje što žarkije.
Rodbina i susedi budu jalni, tv ne bu vredel kujca, ali ne čitaj više i ne istražuj te buš najzadovoljniji zanavek.
8 godina

Pozdrav ekipa. Treba mi novi TV od 43 incha (veći ne stane nažalost).

Ako je moguće htio bih da ima osvježavanje 120hz barem radi gejmanja na njemu.

Budžet mi je tako od 300 eura do 450 npr.

Ali mora biti 43 incha. Ima kakav Tcl ili Hisense ili nešto treće a da valja i da ima veći refresh rate?

Hvala

Pozz

Moj PC  
0 0 hvala 0
3 godine

Da se nadovežem na onu temu o HDMI kabelu za TCL 65C805.

Vention 8K HDMI-compatible 2.1 Cable 4K@120Hz 48Gbps High Speed

https://a.aliexpress.com/_Evq0sRQ

Kupljen ovi kabel, uštekan, bez ikakve greške gura 2K na 144Hz. Nikakvi prekidi ili trzanja slike ka šta je bilo sa starim kabelom. Kvaliteta izrade par exelans. Izaša me pišljivih 5 eura, a naši trgovci traže 4 ili 5 puta toliko. Blaženi Alija! Od danas, fotelja i piva! Dosta smo ravnali guzice na stolici.

EDIT:

3 metra kabela

Poruka je uređivana zadnji put čet 23.1.2025 6:54 (Bevanda).

3 0 hvala 3
12 godina

Pozdrav,

cura mi planira kupiti novi TV na kojeg bi se spojila sa laptopom i služia bi joj manje više samo za YouTube i gledanje filmova,

Pošto joj je prostor u stanu dosta mali, max dimenzija bi bila 109cm/43in.

Također ne želi ništa skupo. Budžet oko 250€.

Ja san mislija Hisense 40A5NQ. Da li vi imate neku drugu preporuku?

Hvala.

0 0 hvala 0
16 godina

Podesio sam LG oled C4 prema ovim postavkama (uz minimalne promjene) i zadovoljniji sam slikom nego prema rtings preporuci.
Ne razumijem samo postavke za White balance 2, 10, 22 points pa ako netko zna neka malo pojasni.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2025 5:59 (tintin).

0 0 hvala 0
5 godina
tintin kaže...

Podesio sam LG oled C4 prema ovim postavkama (uz minimalne promjene) i zadovoljniji sam slikom nego prema rtings preporuci.
Ne razumijem samo postavke za White balance 2, 10, 22 points pa ako netko zna neka malo pojasni.

To ne diraj. TO je za profi kalibraciju tj sa kalibratorom. Stavi na warm 30 i miran....

14 godina

Pozdrav, 

je li čemu ovaj https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55U7NQ/?

Treba mi u sobi, udaljenost gledanja malo vise od 2m. Gledam serije, dokumentarce i sport.

[DMF] Flixer Buha
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Audi1989 kaže...

Pozdrav ekipa. Treba mi novi TV od 43 incha (veći ne stane nažalost).

Ako je moguće htio bih da ima osvježavanje 120hz barem radi gejmanja na njemu.

Budžet mi je tako od 300 eura do 450 npr.

Ali mora biti 43 incha. Ima kakav Tcl ili Hisense ili nešto treće a da valja i da ima veći refresh rate?

Hvala

Pozz

Nije moguće. Za tv tih karakteristika trebat će ti duplo više od navedenog iznosa. Jedina dva tv koja tu prolaze su samsung qled 43QN90D s cijenom od 750€ i OLED LG 42C4 za 835€ koji je top tv.

3 godine
tintin kaže...

Kad naletiš na HDr, DV, C4 ti svjetlinu i kontrast sam rokne na 100, ne moraš ništa dirati. 

合氣道
16 godina

Jel "zdravo" za tv to imati na 100% ?

0 0 hvala 0
16 godina

Stavi na 95 %... Što ideš niže to zdravije 😉

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
tintin kaže...

Jel "zdravo" za tv to imati na 100% ?

nemoj to dirati jer ces totalno skrsit  kalibraciju, ili ces imati clipping ili smrdane detalje na tamnim scenama.

Nece tveu nista biti, ne radi cijelo vrijeme na 100%, realno jako malo radi na max svjetlini 

10 dana

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/HISENSE-55E7NQ/?utm_source=nabava.net.hr&utm_medium=cpc&utm_campaign=nabava.net.hr_cjenik  
HISENSE 55E7NQ 385 eura

https://www.pevex.hr/qled-tv-tcl-55c61b-uhd-dvb-t2-s2-google-tv?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click
TCL 55C61B 379 eur

https://www.centar-tehnike.hr/tv-qled-mini-led-tcl-c805-serija-55c805-google-tv-proizvod-34206/?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

TCL C805  584 eura

moze usporedba hisense tv-a i tlc jefitnijeg modela, koji je bolji?  koliko vidim spominjali ste te modele kao da su ok. jel ima koji bolji tcl u tom cjenovnom rangu oko 400 eura ?

isto me zanima za tcl c805 koliko je bolji od ova jeftinija dva modela i jel se isplati potegnuti dodatnih 200 eura 

0 0 hvala 0
3 godine
Isplati. Moje mišljenje. Prvenstveno, jet je TCL C805 klasa iznad + noviji model od Hisense E7.
8 godina

Pozdrav,

prijatelj kupuje novi TV. Želi 75'' i veli da mu je 1000 eura plafon. 

Prosio bih vas par preporuka ako netko ima iskustva s tom veličinom u tom cjenovnom rangu. 

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
5 godina

Ako se ne moze produzit za cca 170eur onda 

Tcl 75c655

Za cca 1170eur ima tcl 75c805

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice